Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
* * * * * 1 g艂osy

warto jeszcze kupowa膰 iPhone 4?

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
863 odpowiedzi w tym temacie

#401 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1聽121 post贸w
  • Sk膮d艁贸d藕

Napisano 23 lipca 2013 - 08:03

Warto wymieni膰 iPhone 4 na Blackberry Z10 ?? Albo jaki艣 inny telefonik do 1300 z艂 ??

Je艣li chodzi o rynek aplikacji to niezbyt, to ju偶 lepiej kupi膰 Nexusa 4 n贸wk臋 zafoliowan膮 ni偶 si臋 bawi膰 w iP 4 kt贸ry powoli staje si臋 trupem technologicznym opr贸cz super wygl膮du.

#402 Pyra24

Pyra24
  • 35 post贸w
  • Sk膮dOstr贸w WLKP

Napisano 23 lipca 2013 - 09:47

Bardzo du偶o s艂ucham muzyki, robi臋 zdj臋膰 i nagrywam. A z aplikacji to wiadomo jakie艣 mapy, kursy walut, wiadomsoci, pogoda itp. z gier tlyko Clans of Clash co wiadomo 偶e jest tlyko na iOS ;(

#403 szela_512

szela_512
  • 450 post贸w
  • Sk膮dChoszczno , PL

Napisano 23 lipca 2013 - 10:07

Do muzyki si臋 nada , do wymienionych przez Ciebie aplikacji r贸wnie偶 ale nie wymagaj od niego , 偶e wychodz膮c z jednej apki i kilkaj膮c na drug膮 , iP4 zrobi to w b艂yskawicznym tempie ;) Musisz byc wyrozumia艂y dla niego , on ma ju偶 swoje lata . Ja od siebie polecam iPhone 4S . Szybko艣膰 robi swoje , 4 zosta艂a daleko w tyle za 4S :D

#404 Pyra24

Pyra24
  • 35 post贸w
  • Sk膮dOstr贸w WLKP

Napisano 23 lipca 2013 - 10:25

A t膮 Z10 polecacie ??

#405 szela_512

szela_512
  • 450 post贸w
  • Sk膮dChoszczno , PL

Napisano 23 lipca 2013 - 11:43

Ja bym wybra艂 Nexsusa 4 na twoim miejscu , ewentualnie iPhone 4S o ile masz mo偶liwo艣膰 do艂o偶enia , a uwiesz mi , na pewno nie b臋dziesz zawiedzony z muzyki , gierek i zdj臋膰 ;)

#406 Pyra24

Pyra24
  • 35 post贸w
  • Sk膮dOstr贸w WLKP

Napisano 23 lipca 2013 - 11:48

4S nie chce, mia艂em niedawno i zdecydowa艂em si臋 j膮 sprzeda膰 i zostawi膰 4, A Nexus jest brzydki jak dla mnie :D

#407 Wodnik Szuwarek

Wodnik Szuwarek

Szef Wszystkich Szef贸w

• 743 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 23 lipca 2013 - 12:39

Mia艂em Nexusa 4 przez 3 miesi膮ce i dzia艂a jak rakieta, a tak偶e ani razu si臋 nie zawiesi艂. Wykonanie stoi na wysokim poziomie jak w iPhonie. Z10 ma problemy z bateri膮, jest fatalnie wykonany podobnie jak Samsung. Market jak na razie tragiczny i du偶o portowanych aplikacji z Androida, kt贸re albo 藕le dzia艂aj膮 albo w og贸le nie dzia艂aj膮. Jedyny plus Z10 to nowy genialny system BB10.

#408 szela_512

szela_512
  • 450 post贸w
  • Sk膮dChoszczno , PL

Napisano 23 lipca 2013 - 14:20

Nie rozumiem twojego kroku w ty艂 , 4S jest absolutnie pod ka偶dym wzgl臋dem lepszy od iPhone'a 4 :) W p贸艂ce cenowej oko艂o 700-1000 z艂 nie znajdziesz nic lepszego ni偶 iPhone 4 , oczywi艣cie je偶eli N4 Ci si臋 nie podoba :)

#409 Pyra24

Pyra24
  • 35 post贸w
  • Sk膮dOstr贸w WLKP

Napisano 23 lipca 2013 - 15:21

4s mia艂em po to by zarobi膰 na niej tak samo jak teraz mam 5 :)) A za du偶ej r贸偶nicy mi臋dzy 4 a 4s nie widzia艂em a klient na 4s od razu sie znalaz艂 dlatego sprzeda臋艂m.

#410 szela_512

szela_512
  • 450 post贸w
  • Sk膮dChoszczno , PL

Napisano 23 lipca 2013 - 21:51

to chyba jeste艣 艣lepy , ja widzia艂em r贸偶nice na ka偶dym kroku , najcz臋艣ciej podczas loading贸w apek , 艣cinek , w aparacie :) jednym s艂owem w og贸lnej p艂ynno艣ci systemu , i to wida膰 nawet po 2 min u偶ytkowania :)

#411 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1聽663 post贸w

Napisano 24 lipca 2013 - 17:28

Ja niedawno kupi艂em 4 w idealnym stanie za 800pln (ca艂y zestaw, bez simlocka) i uwa偶am ze za te pieni膮dze to dobry zakup by艂. Oczywi艣cie 4S to 4S, ale przy aparacie 8mpix i filmach 1080p w gr臋 wchodzi tylko 32gb a to juz kolejne 800pln trzeba by do艂o偶y膰 (kupuje zawsze ostro偶nie, nie interesuj膮 mnie super okazje - za du偶o ludzi potem ci膮ga si臋 po s膮dach). Zadbana 4 za 700-800pln to nadal dobry zakup, tylko trzeba by膰 艣wiadomym 偶e na niekt贸re aplikacje b臋dzie ju偶 za s艂aba. Ale kupowanie dro偶szych modeli, w tym momencie roku, gdy nied艂ugo b臋dzie zaprezentowany nowszy (albo i nowsze, jesli plotki si臋 potwierdz膮) chyba nie ma sensu - lepiej sie wstrzyma膰. No i oczywi艣cie bezwzgl臋dnie trzeba wystrzega膰 sie szrotu z pot艂uczonym ekranem/ty艂em

#412 Wodnik Szuwarek

Wodnik Szuwarek

Szef Wszystkich Szef贸w

• 743 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 24 lipca 2013 - 17:36

Ale kupowanie dro偶szych modeli, w tym momencie roku, gdy nied艂ugo b臋dzie zaprezentowany nowszy (albo i nowsze, jesli plotki si臋 potwierdz膮) chyba nie ma sensu - lepiej sie wstrzyma膰.

Tak te偶 zrobi艂em. Kupi艂em miesi膮c temu n贸wk臋 4 zafoliowan膮 za 1100z艂 bo czekam na 5S. Wtedy zdecyduj臋 czy warto bra膰 5S czy 5 kt贸ra wtedy stanieje o kilka st贸wek :D

#413 alextok1

alextok1
  • 27 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 02 sierpnia 2013 - 15:14

Podobno wed艂ug in偶ynier贸w apple oraz "wielkich" maniak贸w to w艂a艣nie iPhone 4 jest ich najlepszym osi膮gni臋ciem. Najd艂u偶ej trzyma bateria, retina, bardzo dobry zasi臋g (jedyny mankament to te anteny na dole telefonu). A cena dalej wysokaa :> Ja osobiscie jestem bardzo zadowolony z tego telefonu i narazie ine mam zamiaru zmieniac na nowszy model ip. Pozdrawiam

#414 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 post贸w
  • Sk膮dBia艂a Podlaska

Napisano 02 sierpnia 2013 - 16:25

4 jest nadal dobrym telefonem do codziennego u偶ytku czyli smsy, dzwonienie, jaka艣 tam fotka (cho膰 aparat jak na dzisiejsze czasy nie powala),skorzystanie z internetu, sprawdzenie maila, czy FB. Poradzi sobie tak偶e z jak to ja nazywam, toaletowymi grami, w stylu Cut the Rope czy Subway Surfers. Nie ma co si臋 napala膰 na mocno wymagaj膮ce gry, bo od premiery 4 min臋艂y ju偶 3 lata. Wiadomo, 偶e trzeba w tym momenie uwa偶a膰 z aktualizacj膮 do iOS 7, bo ta mo偶e go ju偶 powa偶nie spowolni膰 i sugerowa艂bym wstrzymanie si臋 do pojawienia si臋 komentarzy na temat tego jak dzia艂a iPhone 4 na oficjalnej wersji tego systemu. Ja prawdopodobnie zostan臋 na iOS 6.1 bo mam JB i poinstalowane tweaki, kt贸re sprawiaj膮, 偶e ten telefon jest dla mnie naprawd臋 u偶yteczny i przyjazny dla mnie. ;) A ten post, zosta艂 napisany z iPhone 4 ;>

#415 kris2k

kris2k
  • 321 post贸w

Napisano 02 sierpnia 2013 - 16:56

Ze swoj膮 4 jestem ju偶 2 miesi膮ce, wi臋c kr贸tko podsumuj臋: jak do moich zastosowa艅 czyli opr贸cz funkcji telefonu poczta, internet, zdj臋cia, aplikacje wykorzystuj膮ce GPS, proste gierki, ale i Real Racing 3, sprawdza si臋 wy艣mienicie. Mam zastrze偶enia jedynie do aparatu, ale tylko przy s艂abym o艣wietleniu. Por贸wnywa艂em swoj膮 4 z Ip5 kuzyna. Zdj臋cia o wiele lepsze. Wykonanie - pi膮tka by艂a nowa, wyj臋ta z pude艂ka, wi臋c 偶adnych zastrze偶e艅 ani do jednego, ani do drugiego nie mam. Szybko艣膰 - tak naprawd臋, przy takim korzystaniu z telefonu jak moje, nie widz臋 a偶 takiej r贸偶nicy kt贸ra to powodowa艂aby abym widzia艂 sens dop艂aty i przesiadki. Za to je艣li chodzi o Wi-Fi, moja 4 zdecydowanie lepiej 艂apa艂a zasi臋g od nowiutkiej 5-ki. Reasumuj膮c - ja jestem zadowolony. Gdybym mia艂 teraz kupowa膰, zdecydowanie ponownie kupi艂bym 4.

#416 Michu

Michu
  • 2聽614 post贸w
  • Sk膮dSzczecin

Napisano 02 sierpnia 2013 - 17:04

Ten telefon zdecydowanie by艂 prze艂omem, do dzisiaj jest ca艂kiem 艣wie偶y pomimo trzech lat od premiery. 3GS przy nim wygl膮da archaicznie. Jestem z niego zadowolony, poza telefonem robi za iPoda, internet, poczt臋, aparat, mapy, facebooka, endomondo, gierki, nie wspominaj膮c o innych pierdo艂ach. Przydaje si臋 na uczelni. Czasem trzeba mie膰 odrobin臋 cierpliwo艣ci ale niedu偶o. Boj臋 si臋 jedynie iOS7 - licz臋 na apple, niech nie zrobi z mojego telefonu ceg艂y tak jak iOS4 z iPhone 3G.

#417 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 post贸w
  • Sk膮dBia艂a Podlaska

Napisano 02 sierpnia 2013 - 21:56

Por贸wnywa艂em swoj膮 4 z Ip5 kuzyna. Zdj臋cia o wiele lepsze. Wykonanie - pi膮tka by艂a nowa, wyj臋ta z pude艂ka, wi臋c 偶adnych zastrze偶e艅 ani do jednego, ani do drugiego nie mam. Szybko艣膰 - tak naprawd臋, przy takim korzystaniu z telefonu jak moje, nie widz臋 a偶 takiej r贸偶nicy kt贸ra to powodowa艂aby abym widzia艂 sens dop艂aty i przesiadki. Za to je艣li chodzi o Wi-Fi, moja 4 zdecydowanie lepiej 艂apa艂a zasi臋g od nowiutkiej 5-ki.
Reasumuj膮c - ja jestem zadowolony. Gdybym mia艂 teraz kupowa膰, zdecydowanie ponownie kupi艂bym 4.

Mam wra偶enie, 偶e troch臋 przesadzasz. Bawi艂em si臋 5 i na ka偶dym kroku wida膰 jego szybko艣膰, lepsz膮 jako艣膰 zdj臋膰 i to, 偶e internet szybciej dzia艂a. 5'tka ma WiFi w technologii 5 GHz, przez co wykorzystuje kana艂 40 MHz, co skutkuje 2 razy wi臋kszymi transferami ni偶 iPhone 4.

@up,

W膮tpi臋, 偶e b臋dzie dobrze dzia艂a艂a. Ostatnie iOS'y u艣mierca艂y urz膮dzenia. Za przyk艂ad mo偶esz wzi膮膰 w艂a艣nie wspomnianego przez Ciebie iPhone 3G czy iPada pierwszej generacji.

#418 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 post贸w
  • Sk膮dSiedlce

Napisano 02 sierpnia 2013 - 22:09

Ale jako艣 iphon 3gs nie zosta艂 zamulony,i dzia艂a ca艂kiem dobrze.Wiem bo mia艂em.

#419 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 post贸w
  • Sk膮dBia艂a Podlaska

Napisano 02 sierpnia 2013 - 22:12

Fakt, zapomnia艂em o 3Gsie, kt贸ry dobrze dzia艂a na iOS 6. Ale to akurat przez to, 偶e ma bardzo podobne bebechy do iPhone 4, ale znacznie ni偶sz膮 rozdzielczo艣膰.

#420 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 post贸w
  • Sk膮dSiedlce

Napisano 02 sierpnia 2013 - 22:21

Ma podobne bebechy fakt.ale ip4 ma 200mhz szybszy procek i gpu podkrecone wzgl臋dem 3gs o 25% i ma x2razy wiecej ramu.Test贸j臋 ios7 od 1b i powiem tyle 偶e z ka偶d膮 bet膮 jest lepiej,a teraz na becie 4 jest ca艂kiem dobrze na ip4,a zosta艂y przed nami pewnie z 2b i GM.Wi臋c bedzie lepiej.A nawet je艣li skok b臋dzie taki jak z b3 na b4 to iphon 4 b臋dzie bardziej zwawy niz na ios6.

#421 Aleks0194

Aleks0194
  • 22 post贸w
  • Sk膮dSt.Petersburg, RU

Napisano 02 sierpnia 2013 - 22:22

Posiadam iPhone'a 4 od ponad 1,5 roku i jako艣 nadal daje rade ;) Wielu moich znajomych posiada iPhone'a 5 i bateria trzyma im 2x kr贸cej ni偶 mi ;) Do internetu, sms'ow, zdj臋膰 itd jest b.dobry jedynie do bardziej wymagaj膮cych gier jak GTA VC itd kiepsko si臋 nadaje ;)

#422 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 post贸w
  • Sk膮dBia艂a Podlaska

Napisano 02 sierpnia 2013 - 22:26

Tak, ale ma do wygenerowania 4 razy wi臋cej pikseli. @up, dok艂adnie. Po prostu trzeba sobie odpowiedzie膰 na pytanie czy ten tysi膮c dop艂aty do iPhone 5 jest tego warty, jak kto艣 korzysta z niego w ma艂o wymagaj膮cy spos贸b.

#423 kris2k

kris2k
  • 321 post贸w

Napisano 02 sierpnia 2013 - 22:34

Mam wra偶enie, 偶e troch臋 przesadzasz. Bawi艂em si臋 5 i na ka偶dym kroku wida膰 jego szybko艣膰, lepsz膮 jako艣膰 zdj臋膰 i to, 偶e internet szybciej dzia艂a. 5'tka ma WiFi w technologii 5 GHz, przez co wykorzystuje kana艂 40 MHz, co skutkuje 2 razy wi臋kszymi transferami ni偶 iPhone 4.

@up,

W膮tpi臋, 偶e b臋dzie dobrze dzia艂a艂a. Ostatnie iOS'y u艣mierca艂y urz膮dzenia. Za przyk艂ad mo偶esz wzi膮膰 w艂a艣nie wspomnianego przez Ciebie iPhone 3G czy iPada pierwszej generacji.

Ale napisa艂em przecie偶 偶e zdj臋cia z 5 s膮 o wiele lepsze. Nie pisa艂em te偶 nigdzie 偶e 5 nie jest szybsza, a jedynie 偶e do moich zastosowa艅 nie potrzebuj臋 szybko艣ci 5-ki. Co za艣 si臋 tyczy Wi-Fi nie pisa艂em o pr臋dko艣ci, a o 艂apaniu zasi臋gu. W tym 4 by艂a lepsza.
Post m贸j nie mia艂 na celu wychwalanie 4ki a jedynie podzielenie si臋 moimi odczuciami z por贸wnania tych dw贸ch modeli. Tak, 5ka jest lepsza, szybsza, ale ja bym jej potencja艂u nie wykorzysta艂. I tyle.

#424 TheLisior

TheLisior
  • 27 post贸w

Napisano 03 sierpnia 2013 - 11:24

Witam, zastanawiam si臋 nad kupnem 4 za ok. 800z艂, ale mo偶liwe, 偶e dostan臋 ofert臋 4S bia艂ego kupionego w iSpocie za 950z艂. Ale nie jest pewna ta oferta, rozumiem, 偶e op艂aca艂o by si臋 do艂o偶y膰?

#425 diesel2117

diesel2117
  • 1聽743 post贸w
  • Sk膮dKatowice PL

Napisano 03 sierpnia 2013 - 11:38

Jak najbardziej tak.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 2

0 u偶ytkownik贸w, 2 go艣ci, 0 anonimowych