Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

warto jeszcze kupować iPhone 4?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
863 odpowiedzi w tym temacie

#301 Conradez

Conradez
  • 197 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 marca 2013 - 21:41

tak i w następnym poscie napisałem, że mi to w zupełności starcza : ) hm.. no właśnie tak obstawiam, że tak z tą dostępnością będzie, to jutro dowiemy się jak jest na południu kraju;)

#302 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 25 marca 2013 - 22:06

Tez tak kiedyś myślałem a tymczasem faktycznie zużywam do 10 GB/miesiąc.

#303 Conradez

Conradez
  • 197 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 marca 2013 - 23:45

faktycznie, jak jednak poczytałem dokładniej o tej formule iPhone z internetem to śmiało można stwierdzić, że jest to nieopłacalne. Wszystkie smsy i połączenia wychodzące są naliczane poza abonamentem. Czyli kalkulując ten abonament wynosiłby ~110-130zł miesięcznie w zależności od częstotliwości rozmów :D Niemniej jednak nie dałem za wygraną i znalazłem jeszcze ciekawszą propozycję, Formuła L 1000 Play: Telefony - iPhone4 8GB i to wygląda tak: opłata miesięczna wynosi również 89złotych, ale za telefon płaci się 379złotych, formuła oferuje już pakiet internetowy 2,5GB (co już dla mnie jest baardzo dużo), darmowe połączenia/smsy do sieci, a do innych sieci w taryfie mam 1000minut. Jak dla mnie to naprawdę w sam raz oferta, tym bardziej, że to na 2, a nie na 3 lata. Jest jeszcze coś takeigo: "Nielimitowane SMS-y/MMS-y do wszystkich sieci przez 3 miesiące za 0 zł, później płatny 7 zł/m-c" nie wiem czy te 7zł się dodaje do tych 89 czy te pierwsze miesiące wynoszą 82? Będę musiał sobie ten regulamin 'przetrawić' na spokojnie :P

#304 blu 1

blu 1
  • 237 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 26 marca 2013 - 10:49

Jest jeszcze coś takeigo: "Nielimitowane SMS-y/MMS-y do wszystkich sieci przez 3 miesiące za 0 zł, później płatny 7 zł/m-c" nie wiem czy te 7zł się dodaje do tych 89 czy te pierwsze miesiące wynoszą 82? Będę musiał sobie ten regulamin 'przetrawić' na spokojnie :P

Płacisz 89zł a jak chcesz ten pakiet to doliczasz 7zł i wtedy abonament wynosi 96zł.

#305 wojtekrk

wojtekrk
  • 95 postów

Napisano 26 marca 2013 - 11:37

faktycznie, jak jednak poczytałem dokładniej o tej formule iPhone z internetem to śmiało można stwierdzić, że jest to nieopłacalne. Wszystkie smsy i połączenia wychodzące są naliczane poza abonamentem. Czyli kalkulując ten abonament wynosiłby ~110-130zł miesięcznie w zależności od częstotliwości rozmów :D Niemniej jednak nie dałem za wygraną i znalazłem jeszcze ciekawszą propozycję, Formuła L 1000 Play: Telefony - iPhone4 8GB i to wygląda tak: opłata miesięczna wynosi również 89złotych, ale za telefon płaci się 379złotych, formuła oferuje już pakiet internetowy 2,5GB (co już dla mnie jest baardzo dużo), darmowe połączenia/smsy do sieci, a do innych sieci w taryfie mam 1000minut. Jak dla mnie to naprawdę w sam raz oferta, tym bardziej, że to na 2, a nie na 3 lata. Jest jeszcze coś takeigo: "Nielimitowane SMS-y/MMS-y do wszystkich sieci przez 3 miesiące za 0 zł, później płatny 7 zł/m-c" nie wiem czy te 7zł się dodaje do tych 89 czy te pierwsze miesiące wynoszą 82? Będę musiał sobie ten regulamin 'przetrawić' na spokojnie :P

Też to ostatnio przerabiałem, jednak jest spory problem z 4/4s w play'u, chciałem 4 jednak zdecydowałem się w koncu na 4s (niee żałuję) musisz spytać mailowo pobliskie salony, w moim (Tarnobrzeg) był o dziwo i 4s i 4.

#306 Conradez

Conradez
  • 197 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 marca 2013 - 12:10

no ja w Krakowie mam kilkanaście salonów także szansa powinna być większa :) a na jaką umowę zakupiłeś owego iPhone'a?

#307 wojtekrk

wojtekrk
  • 95 postów

Napisano 26 marca 2013 - 16:08

Tu Cię zmartwię bo w Krakowie właśnie znajoma z wielkim trudem (poprzez znajomego z play'a) dorwała 4. Wziałem tą za 89zł.

#308 Conradez

Conradez
  • 197 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 marca 2013 - 19:47

Tu Cię zmartwię bo w Krakowie właśnie znajoma z wielkim trudem (poprzez znajomego z play'a) dorwała 4. Wziałem tą za 89zł.

Jestem w stanie uwierzyć. Byłem dzisiaj w jednym salonie to się dowiedziałem, że już zamówić 4ki się nie da, może być w jakimś innym salonie jeszcze jakaś. To podjechałem też do drugiego salonu to tam z kolei powiedzieli, że w ogóle już 4 nie ma, 4s podobnie, no prócz kilka 64 gigówek, ja już w ogóle zdębiałem. Po co nie aktualizują tego na stronie internetowe? ba, nawet 3GS jeszcze świeci w pełnym blasku na abonament, nie wiem co to ma na celu, tracą potencjalną klientelę, ja nie kupię 5tki, bo aż tak mocnego iphone'a nie potrzebuję, ani też tyle na niego nie wydam. Nie mogę uwierzyć, że w całym Krakowie nie mają chociażby pojedynczych sztuk czwórek, już nie wspominając, że 4s jest na wyczerpaniu...
@wojtekrk - a kiedy ta znajoma zakupiła tą 4kę?

#309 wojtekrk

wojtekrk
  • 95 postów

Napisano 26 marca 2013 - 23:48

Ja swojego 4S brałem 2 tygodnie temu w salonie play w Tarnobrzegu mieli też 4 z tego co mówili...znajoma jakiś tydzień wcześniej. Napisz maila do kazdego salonu w Krk, nie ma co tracić czasu na jeżdżenie.

#310 sthEn

sthEn
  • 318 postów
  • SkądGdynia

Napisano 30 marca 2013 - 19:28

No i ajfonek w wersji 4 kupiony. Powinienem być zadowolony, szkoda mi było dopłacać do 4s dla Tapatalka i gierek 2D :) Jeszcze tylko iPad 2 3G do pełni szczęścia, ale to za miesiąc/dwa.

#311 Conradez

Conradez
  • 197 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 kwietnia 2013 - 17:18

W tym wszystkim najlepsze jest to, że nikt w Playu nie potrafi odpowiedzieć dlaczego nie można zamówić sobie iP 4 lub 4S. Czuję się jakbym szukał nowego 2G... z tego co się dowiedziałem biorąc umowę na firmę, już mogą telefon załatwić, szkoda tylko, że klienci indywidualni są przeganiani...

#312 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 04 kwietnia 2013 - 17:46

To pójdź do salonu, tam zazwyczaj mają na stanie. BTW - post nie na temat.

#313 Conradez

Conradez
  • 197 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 kwietnia 2013 - 18:14

Jestem tak na kupnie od dwóch tygodni, do każdego krakowskiego salonu napisałem maila i ponoć nigdzie na stanie ich nie mają. A osobiście uważam, że poruszany wątek jest na temat, ponieważ jeśli ktoś (prócz mnie) chciałby sobie zakupić nowego iPhone'a 4 to już wie, że w Playu go nie znajdzie. Oszczędzę komuś nerwów, telefonów i maili..

#314 arek_pl

arek_pl
  • 10 postów

Napisano 07 kwietnia 2013 - 10:35

Moja bratanica kupiła iPhone 4 w t-mobile w Warszawie , i co mnie zdziwiło to że chciała wziąć 4S ale ich nie mieli więc wzięła iP 4 .

#315 dawidnor

dawidnor
  • 984 postów
  • SkądOslo (Asker)

Napisano 07 kwietnia 2013 - 10:38

Co w tym dziwnego?

#316 Conradez

Conradez
  • 197 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 kwietnia 2013 - 12:24

na przykład to, że w innym kraju mówisz w salonie "poproszę tego iPhone'a" i go kupujesz, ostatnimi czasy w Polsce pytasz o to samo z tym, że odpowiedź brzmi "Przykro mi, nie mamy i nie będziemy mieć tego modelu. Do widzenia." 'think different'

#317 dawidnor

dawidnor
  • 984 postów
  • SkądOslo (Asker)

Napisano 07 kwietnia 2013 - 13:12

Nieprawda. Uwierz, za granica tak samo jest ciezko kupic iP 4 jak Motorole RZAR. Ten model nalezy juz do "starszych" bo jest juz sporo czasu na rynku;) Wiele osob woli dolozyc i kupic 4S.

#318 arek_pl

arek_pl
  • 10 postów

Napisano 07 kwietnia 2013 - 16:03

Co w tym dziwnego?

Może to jest dziwne że mieli starszą 4 dostępną a już 4S nie :P

#319 blantoman

blantoman
  • 354 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 kwietnia 2013 - 08:39

Ja dostałem teraz od Orange fajną ofertę na iPhone 5 16GB za 570zł z abonementem w takiej samej wysokości jak mam teraz tylko że pakiet smart multi czy jakoś tak i umowa na 24 miesiące. Obecnie posiadam IP4S i jestem z niego zadowolony. Kusi mnie cena i nie wiem czy opłaca się zmieniać tel gdy jest szansa na nowy model iPhone'a niedługo :)

#320 wisplst

wisplst
  • 1 postów

Napisano 16 kwietnia 2013 - 13:09

Jeśli jest nie drogo to sądze że jeszcze warto kupić 4, jeśli nie ma się zbyt wygórowanych wymagań. Na 4 już zdarzają się lekkie lagi, ale to i tak nic w porównaniu to starszych wersji z Androidem.

#321 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 16 kwietnia 2013 - 13:31

Jeśli jest nie drogo to sądze że jeszcze warto kupić 4, jeśli nie ma się zbyt wygórowanych wymagań. Na 4 już zdarzają się lekkie lagi, ale to i tak nic w porównaniu to starszych wersji z Androidem.

I nowszych. 4-ka bije na kolana galaxy SIII który ma 4x więcej ścinek na 4.1.2 JB.

#322 Paped

Paped
  • 18 postów

Napisano 21 kwietnia 2013 - 16:50

Witam! Mam mozliwośc nabycia ip4,18 miesięcznego używanego,pobity tył (ale bedzie wymieniony!) za 500zł,od dobrego kolegi (żadne tam allegro czy cos takiego).Jak myślicie?Warto?

#323 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 21 kwietnia 2013 - 17:13

I nowszych. 4-ka bije na kolana galaxy SIII który ma 4x więcej ścinek na 4.1.2 JB.

Ja od otworzenia pudełka z SGSIII do dzisiejszego dnia nie miałem żadnych problemów z nim, nie odczułem lagów, ścinek. Weird...

@UP
Pomyśl logicznie... Sprawdź średnie ceny iPhone 4 na Allegro, porównaj z oferowaną Ci ceną, sam zdecyduj.

#324 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 23 kwietnia 2013 - 21:05

Ja od otworzenia pudełka z SGSIII do dzisiejszego dnia nie miałem żadnych problemów z nim, nie odczułem lagów, ścinek. Weird...

@UP
Pomyśl logicznie... Sprawdź średnie ceny iPhone 4 na Allegro, porównaj z oferowaną Ci ceną, sam zdecyduj.

Handluje smartphone'nami już długo przez co często zdarza mi się użytkować dłużysz okres różne telefony. Przyznam, że na 4 sztuki sgs3 również model LTE każdy z nich nie spełniał moich oczekiwań.. Jedyny telefon na jaki bym wymienił 5-tki moje to Nexus 4 gdyby nie fakt, że ma skłonności do grzania się przez co taktowanie procesora jest obniżane..

#325 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 23 kwietnia 2013 - 21:21

@UP Tak jak i ja. :> Ja akurat tak trafiłem, nie wiem, czy jakaś "niewiarygodnie unikatowa sztuka", ale nie odczułem zawiech. Ja tam bym na Nexa nie wymienił ze względu na gorszą optykę, aczkolwiek bebechy lepiej sobie radzą. :) Ale nie offtopujmy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych