Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

warto jeszcze kupować iPhone 4?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
863 odpowiedzi w tym temacie

#251 Kamilooo

Kamilooo
  • 146 postów

Napisano 14 stycznia 2013 - 18:27

od ilu zł można kupić sprawnego IP4 w ładnym stanie z simlockiem ?

#252 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 14 stycznia 2013 - 18:28

A czemu z simlockiem? Aktualnie są dosyć duże problemy z jego zdjęciem.

#253 Arkhan

Arkhan
  • 1 214 postów

Napisano 14 stycznia 2013 - 18:29

Powiedz mi w jaki sposób łapałeś telefon, bo ja go obejmowałem dłonią tak że nawet zakrywałem te czarne paski, żeby się stykały i nic. Zero różnicy w zasięgu. A i wytłumacz mi jak bumper mógł nie pomóc, skoro problem się pojawiał jeśli materiał którzy przewodzi stykał te anteny, a bumper z gumy, czy czegoś innego nie przewodzi prądu.

#254 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 14 stycznia 2013 - 18:40

Coś w ten deseń (mocno przyciskając rękę do telefonu):

http://igadgetsrepor...ntenna-gate.jpg

Ile masz kresek zasięgu? U mnie było tak, że z 5 rzeczywiście nie spadało, z 3 natomiast do 1, Braku sieci już tak.

Nie wiem dokładnie jak to działa od strony fizycznej, aczkolwiek nie sądzę, żeby miało to coś do czynienia z prądem. U siebie teraz nie sprawdzę jeszcze raz, bo nie mam koło siebie iP4, ale na yt pierwszy filmik z brzegu:

iPHONE 4 IN A CASE WITH BUMPER DEATH GRIP ANTENNA GATE - YouTube

#255 Arkhan

Arkhan
  • 1 214 postów

Napisano 14 stycznia 2013 - 22:09

To próbowałem łapać w ten sposób, kompletnie zero zmian. A zasięg mam teraz 4 kreski, czasem mam 5. :) Nie chodzi konkretnie o prąd, ale o to że to są dwie różne anteny, po zwarciu mogą powodować jakieś zakłócenia czy coś w ten deseń..

#256 Kamilooo

Kamilooo
  • 146 postów

Napisano 14 stycznia 2013 - 22:13

A czemu z simlockiem? Aktualnie są dosyć duże problemy z jego zdjęciem.

ponieważ takie są chyba tańsze ? a jak będzie miał simlock na orange to mi to pasuje :))

#257 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 14 stycznia 2013 - 22:28

Aha, na Orange to bez problemu możesz brać, myślałem, że chcesz wziąć na jakąś sięc angielską, itp, a potem są duże problemy z simlockiem. Myślę, że takie iP4 znajdziesz za jakieś 800-900zł, aczkolwiek będziesz musiał trochę poszukać;)

#258 Arkhan

Arkhan
  • 1 214 postów

Napisano 14 stycznia 2013 - 22:52

North czy ty nas obrażasz? Z simlockiem na orange kolego znajdziesz za 600-700 zł. Bez simlocka 800-900. :)

#259 coryza

coryza
  • 24 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 14 stycznia 2013 - 23:09

Z tego co czytałem to problem anteny wynika z budowy iPonone 4 i występuje we wszystkich egzemplarzach. Z czasem afera ucichła bo początkowo robiono z tego nie wiadomo co. Żeby to zasymulować trzeba połączyć dłonią lewy dolny róg srebrnej rami z plecami telefonu. Idealnie się to dzieje gdy się go mocno obejmuje lewą ręką. @Arkhan - telefon noszę w Sena Corsa. Wsuwka jest świetna - nie chciałem mieć telefonu bez przerwy czymś zakrytego, bo wydaje się że więcej z tym problemów niż pożytku a i brzydziej wygląda.

#260 Kamilooo

Kamilooo
  • 146 postów

Napisano 15 stycznia 2013 - 16:53

North czy ty nas obrażasz? Z simlockiem na orange kolego znajdziesz za 600-700 zł. Bez simlocka 800-900. :)

żartujesz ? nie znam się na cenach kompletnie więc nic nie sugeruje ale na allegro to po tyle 3gs w dobrym stanie chodzą.... choć wiem że Ci sprzedawcy z allegro to zawsze przesadzaja z cenami....

#261 Arkhan

Arkhan
  • 1 214 postów

Napisano 15 stycznia 2013 - 17:00

Kamiloo przez ponad miesiąc od czasu do czasu przeglądałem ceny, więc mówię jak kształtują się na grudzień. Takie są realia, Ip 4 nawet po 650 zł jest w stanie bardzo dobrym, tylko że z simlockiem na orange, albo na inne sieci. Najbardziej przerażające są aukcje, gdzie jest Ip z rozbitą szybką i za 990 zł.. no porażka, najlepsze jest to że w ciągu miesiącu widzę tą aukcję cały czas wystawianą od nowa za taką samą cenę. No ale niektórzy może nie wiedzą że z czasem produkty nawet firmy Apple tanieją :D

#262 brokenmusic

brokenmusic
  • 228 postów

Napisano 20 stycznia 2013 - 00:27

Posiadam iphona 4, czasami zanika zasięg ale nigdy nie zerwało mi połączenia, obecnie mam wsadzoną kartę Orange, znacznie bardziej byłem zadowolony z zasięgu na Plusie

#263 Krecik1

Krecik1
  • 209 postów

Napisano 20 stycznia 2013 - 01:14

żartujesz ? nie znam się na cenach kompletnie więc nic nie sugeruje ale na allegro to po tyle 3gs w dobrym stanie chodzą.... choć wiem że Ci sprzedawcy z allegro to zawsze przesadzaja z cenami....

ostatnio ktoś napisał mądrą rzecz. Lepiej kupić 4 za 1200 niż za 800, a potem sie zastanawiac, co tam jest w środku i co było z nim robione. ;) Odpowiadajac na pytanie: wiekszosc osob tutaj powie tak: chcesz maka? Core 2 Duo jest stary i slaby(nawiasem mowiac powtorzylem to ostatnio paru gosciom mocno osadzonych w temacie Intela- smiechu mieli na godzine ;)) !Bierz najmocniejszego i laduj do niego wszystko.
iPhone? 4s jest juz przestarzaly, a tak serio- masz okazje kupic dobry sprzet (nawet iPhone 3g)- bierz. Moze dlatego mam taka opinie, poniewaz rzadko robie upgrade'y i zawsze staram sie, aby sprzet sluzyl mi maksymalnie dlugo i byl maksymalnie uzyteczny. ;-)

Pozdrawiam

#264 Kamilooo

Kamilooo
  • 146 postów

Napisano 20 stycznia 2013 - 22:34

mam pytanie jeszcze do osób które znaja sie dobrze na cenach , jak szybko i o ile tanieją iP4 ?

#265 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 20 stycznia 2013 - 23:58

mam pytanie jeszcze do osób które znaja sie dobrze na cenach , jak szybko i o ile tanieją iP4 ?

Nie da się tego określić..
Jak wyszła 5-tka to staniały, za 800zł miałeś w idealnym stanie bez simlocka, teraz już (znowu) musisz zapłacić 1000zł i więcej

#266 jack sparrow

jack sparrow
  • 9 postów

Napisano 25 stycznia 2013 - 21:50

A jak aktualnie kształtuje sie porównanie ip4 i ip4s? Który bardziej opłaca sie zakupić?

#267 Krecik1

Krecik1
  • 209 postów

Napisano 25 stycznia 2013 - 21:59

Kombajn, czy zwykły smartphone?

#268 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 25 stycznia 2013 - 22:00

Zdecydowanie bardziej opłaca się kupić ten drugi. Przynosi większe korzyści na giełdzie, pomnaża gotówkę na koncie, zwiększa wartość spodni na (piiiii)...

#269 Hubson83

Hubson83

• 903 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 25 stycznia 2013 - 22:46

renqien: Haha! :)

#270 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 26 stycznia 2013 - 04:41

Zdecydowanie bardziej opłaca się kupić ten drugi. Przynosi większe korzyści na giełdzie, pomnaża gotówkę na koncie, zwiększa wartość spodni na (piiiii)...

Teraz 4s można wyrwać z cenie 2 miesiące temu 4-ki czyli około 1150-1300zł. Za 4-kę teraz idealną bez simlocka zapłacisz około 750-800zł (znowu )

#271 mat4girls

mat4girls
  • 16 postów
  • SkądRadom

Napisano 09 lutego 2013 - 21:02

Witam, Chciałbym Was prosić o pomoc. Zbliża mi się termin końca umowy w Orange i przymierzam się do zmiany telefonu. Obecnie mam HTC Desire z zainstalowanym androidem 2.3 (oficjalne RUU). Android już mnie po 2 latach trochę do siebie zraził i zastanawiam się nad iPhonem. Podoba mi się w tych telefonach płynność i sprawność działania systemu, design oraz jakość zdjęć. Niestety mam dylemat i nie wiem, który model wybrać. IP 5 kosztowałby mnie 1370 zł, IP 4s 900 zł, a 4 50zł. Różnica jest dla mnie dosyć spora stąd mój dylemat. Telefon jest mi potrzebny do: - dzwonienia, - sms-owania, - przeglądania internetu, - robienia zdjęć zarówno na instagram jak i do "domowej kolekcji", jak również do aplikacji jak : - rozkład jazdy autobusów, - gmail, - kalendarzem google, - google maps, - GTalk. Często korzystam z telefonu w samochodzie więc przydałaby się jakaś dobra i darmowa aplikacja do użytku użytku samochodowego i możliwością połączenia z zestawem samochodowym. Najważniejszy dla mnie jest aparat aby robił ładne zdjęcia, chodził szybko i sprawnie oraz umożliwiał łatwe i przyjemne korzystanie w czasie podróży samochodem lub komunikacją miejską. Prosiłbym również o opisanie jak 4 i 4s działają po aktualizacji do iOS 6 i jakich funkcji nie ma w 4 bo słyszałem, że niektóre jak Siri (którego nie potrzebuję) jest w 4 zablokowana. Cena nie jest problemem ale nie ukrywam, że chciałbym kupić telefon jak najtaniej i być z niego zadowolonym ;)

#272 OlekRechte

OlekRechte
  • 122 postów
  • SkądSzczecin, Meksyk Europy (PL)

Napisano 09 lutego 2013 - 21:20

Niedawno instalowałem iOS 6.1 na iPhone 4 i żadnych drastycznych zmian w działaniu telefonu nie zauważyłem. Różnice pomiędzy 4 a 4s sprowadzają się głównie do lepszej kamerki i mocniejszego procesora. Kamera w czwórce ma 5 megapikseli i jest w stanie nagrywać wideo w rozdzielczości 720p, iPhone 4s ma 8 megapikseli i nagrywa w 1080p. Mocniejszy procesor gwarantuje tobie że wszystkie programy będą chodziły tobie płynnie jeszcze przez długi czas.

#273 mat4girls

mat4girls
  • 16 postów
  • SkądRadom

Napisano 09 lutego 2013 - 21:25

Różnice pomiędzy 4 a 4s sprowadzają się głównie do lepszej kamerki i mocniejszego procesora. Kamera w czwórce ma 5 megapikseli i jest w stanie nagrywać wideo w rozdzielczości 720p, iPhone 4s ma 8 megapikseli i nagrywa w 1080p. Mocniejszy procesor gwarantuje tobie że wszystkie programy będą chodziły tobie płynnie jeszcze przez długi czas.

Znam specyfikację tych modeli, zastanawia mnie to czy jest widoczna duża różnica między zdjęciami robionymi 4 i 4s. Warto dopłacić 850 zł do 4s'a ?

#274 OlekRechte

OlekRechte
  • 122 postów
  • SkądSzczecin, Meksyk Europy (PL)

Napisano 09 lutego 2013 - 21:41

Zdjęcia robione przy użyciu 4s mają lepsze odwzorowanie kolorów i są ciut ostrzejsze przy gorszym świetle. Czy dopłacać - ze względu na aparat raczej nie, bardziej istotny jest procesor, który jak już mówiłem przedłuża czas użytkowania telefonu a wpływa na robienie fotek jedynie poprzez szybkość wykonywania zdjęcia.

#275 bboyMarcus

bboyMarcus
  • 258 postów

Napisano 09 lutego 2013 - 21:59

Ja od początku pomijam "eSki" z tego względu, że wykorzystuje telefon do konkretnego celu a nie grania. Multimedia obciążają zasoby, to wiadomo. Jeżeli nie jesteś maniakiem wirtualnej rozrywki a z gier już wyrosłeś to polecam jak najbardziej 4.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych