Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Siri na iPhone 4 już jest !

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
483 odpowiedzi w tym temacie

#426 oskar_lviv

oskar_lviv
  • 4 postów

Napisano 27 lutego 2012 - 19:33

Cześć. Zainstalowałem Siri poprzez program Spire pobrany z Cydii. Cydia jest, po przytrzymaniu przycisku działa, jednak nie odpowiada na moje pytania. Wyświetla komunikat: "I'm really sorry about this, but I can't take any requests right now. Please try again in a little while". Czy ktoś miał z tym do czynienia? Proszę o porady. Pozdrawiam.

#427 Adam1307

Adam1307
  • 235 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 27 lutego 2012 - 19:46

http://myapple.pl/ko...ne-z-ip-4s.html
http://myapple.pl/ko...proxy-host.html

#428 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 27 lutego 2012 - 21:29

Cześć. Zainstalowałem Siri poprzez program Spire pobrany z Cydii. Cydia jest, po przytrzymaniu przycisku działa, jednak nie odpowiada na moje pytania. Wyświetla komunikat: "I'm really sorry about this, but I can't take any requests right now. Please try again in a little while". Czy ktoś miał z tym do czynienia? Proszę o porady. Pozdrawiam.

Aby Spire(Siri) działało potrzebuje serwera proxy i certyfikatu. Dobre, szybko działające i pewne serwery są płatne. Za jakieś 10-20$ możesz kupić dostęp do serwera proxy dożywotnio.Poszukaj, sporo tych serwerów się pojawiło. Ja używam www.ispirehost.com. Zapłaciłem (wcześniej) 10$ za dożywotnią subskrypcję. Czasem zdarzają się chwile że coś nie działa ale na ogół śmiga.

#429 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 27 lutego 2012 - 23:09

Aby Spire(Siri) działało potrzebuje serwera proxy i certyfikatu. Dobre, szybko działające i pewne serwery są płatne. Za jakieś 10-20$ możesz kupić dostęp do serwera proxy dożywotnio.Poszukaj, sporo tych serwerów się pojawiło. Ja używam iSpireHost | Your SiriProxy Here!. Zapłaciłem (wcześniej) 10$ za dożywotnią subskrypcję. Czasem zdarzają się chwile że coś nie działa ale na ogół śmiga.

Do czego używasz Siri ?

#430 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 28 lutego 2012 - 07:49

Do czego używasz Siri ?

Szczerze? Do zabawy, czasem pokazuje znajomym jaki to fajny bajer:-) Nieraz korzystam z funkcji budzika, timera i "zadzwoń do" Tak naprawdę, u nas w kraju jest trochę bezużyteczna na razie, miejmy nadzieje że z czasem to się zmieni. W dosyć sporym mieście jak Radom, pogoda nie działa, wyszukiwanie tras, korków również, nie da rady wyszukać restauracji, barów, bankomatów itd, nie można ustalić swojej lokalizacji.Pomijam sterowanie po angielsku, ale to akurat nie jest problemem dla mnie.

#431 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 lutego 2012 - 09:35

Polecam [Legal Port]: Install Siri Voice Assistant on iPhone 4/3GS, iPod Touch 4G using Google Speech API | Cydia Blog

#432 oliwer138

oliwer138
  • 127 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 lutego 2012 - 01:41

strasznie wolno działa, ale coś zaskakuje ;)

#433 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 29 lutego 2012 - 02:33

Polecam [Legal Port]: Install Siri Voice Assistant on iPhone 4/3GS, iPod Touch 4G using Google Speech API | Cydia Blog

Znaczy się że co ? To może być ciekawa sprawa, wd twórców ogarnia język polski !

#434 aramil

aramil
  • 145 postów
  • SkądŁódź, Poland

Napisano 29 lutego 2012 - 10:24

Próbowaliście rozmawiać z nią po polsku?

#435 Samek0000

Samek0000
  • 14 postów
  • SkądGorzów wielkopolski

Napisano 29 lutego 2012 - 10:48

Czytajcie dokładnie on nie obsługuje j.polskiego a tłumaczy po prostu w translatorze słowa czy zdania.

#436 norki21

norki21
  • 93 postów
  • SkądKopenhaga/Szczecin

Napisano 01 marca 2012 - 14:47

Działa , tylko troche długo myśli ;) Niech to zostanie tylko na tym forum to może dłużej podziała :)

#437 zariach

zariach
  • 73 postów
  • SkądSopot

Napisano 25 marca 2012 - 16:17

Zainstalowalem zgodnie z instrukcja na legal port. Siri działa bardzo dobrze i płynnie, dobrze rozpoznaje angielski. Dlaczego jednak niektore funckje nie działają? Nie mowie o tych zwiazanych z GPS, ale np moge zrobic notatkę, ustawić budzik, ale spotkania w kalendarzu już ustawić nie mogę, mimo że robie wsyztsko jak w instrukcji i rozpoznaje mowę prawidłowo. Tak samo z dzwonieniem. Mówię Call XXX, odpowiada calling XXX i numer z książki... ale nie dzwoni. Przypomnienia nie działają, dane z giełdy też nie. Nie mogę zrobić "search the web for", - odpowiada try an open source engine to search for it.. Nie wysyla maili. Wlasciwie to działaja tylko funkcje zwiazane z budzikiem, odliczaniem, notatki, pogoda i odpowiada na pytanie "define" ze słownika. Na pytanie o populację jakiegokolwiek miasta zawsze odpowiada 2,5mln i często mimo że mnie rozumie odpowiada kompletne bzdury - np w 1 mili jest 1000 km. Czy problem dotyczy po prostu niedopracowania Siri i jego działania w europie? Czy to lewe siri jest po prostu do bani? Może kwestia serwera? Jakies pomysły? pozdrawiam

#438 tores.

tores.
  • 1 149 postów
  • SkądMontrouge

Napisano 25 marca 2012 - 16:22

zariach a może to że to nie Siri tylko podróba, instalujecie badziewie a potem pretensje że nie działa, chcesz Siri idz kup 4S

#439 norki21

norki21
  • 93 postów
  • SkądKopenhaga/Szczecin

Napisano 25 marca 2012 - 17:13

To jest na bank jakaś podróbka ... Miałem na iPadzie 1 i też prawie nic nie działało ;/ Kupiłem 4S i lata wyśmienicie :)

#440 zariach

zariach
  • 73 postów
  • SkądSopot

Napisano 25 marca 2012 - 18:03

Sciagalem z cydii przez spire. Szkoda, myslalem ze uda sie miec pełne siri na 4'ke. No trudno, dla mnie siri to raczej zabawka doputy nie ma jezyka polskiego - nie bede pisal do znajomych wiadomosci po angielsku :D - wiec 4S tylko dla niego nie kupie, zobaczymy co wyjdzie na jesieni:).

#441 memento

memento
  • 49 postów

Napisano 29 marca 2012 - 09:12

Hej. Nie mogę się doczytać na forum że ktoś miał taki problem. Po instalacji Spire nie mogę odczytywać maili. Wiecie o co chodzi?

#442 oliwer138

oliwer138
  • 127 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 marca 2012 - 20:20

No różnie bywa z aplikacjami po instalacji Spire, niekiedy jedynym lekarstwem jest restore w iTunesie...

#443 Cinkers

Cinkers
  • 33 postów

Napisano 23 kwietnia 2012 - 07:49

Jeżeli ktoś ma problemy z serwerami to polecam 'AssistantServer Installer' z Cydii. Nie orientuję się w historii Spire i jak powinno do końca to działać, ale po zainstalowaniu Spire 1.0.1 i właśnie tego dodatku, telefon reaguje na komendy, łączy się z serwerami itp. Wczoraj trochę popróbowałem i działają najprostsze komendy takie jak sprawdzenie czasu w danym miejscu na świecie itp. Ale np. już ustawić alarmu na konkretną godzinę mi się nie udało (mimo, że Spire rozpoznało prawidłowa słowa które wypowiedziałem - nie było w stanie ustawić alarmu). Niech ktoś się z tym pobawi i da znać jak to u niego wygląda. W każdym bądź razie, Spire u mnie na iPhone 4 działa i łączy się z serwerami.

#444 oliwer138

oliwer138
  • 127 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 kwietnia 2012 - 21:31

To co zainstalowałeś działa zapewne z serwerami Google, to takie okrojone Siri, ale lepsze to niż polecenia głosowe ;)

#445 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 kwietnia 2012 - 18:49

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie TO.

#446 PeGaZ666

PeGaZ666
  • 284 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 27 kwietnia 2012 - 21:12

Siri na ip4 nazywalo sie najpierw spire a potem jego nowsza wersja ktora dzialala calkiem calkiem przemianowali na Spite (ta byla kompatybilna z 5.1) niestety wszyscy zaczeli tak to sciagac ze Ci ktorzy ten projekt prowadzili uniemozliwili darmowe pobieranie Spite i przeniesli go do sekcji VIP chyba 5$ trzeba zaplacic zeby miec wjazd na to repo. To repo ktore krazy w necie jest juz nieaktualne i spite zostalo z tamtad wywalone.

#447 air40

air40
  • 542 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 03 maja 2012 - 17:56

Testował to ktoś na 3GS?

#448 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 02 czerwca 2012 - 20:59

Install Siri Using SiriPort (Original) 5.1.1-3 on iPhone, iPod Touch | Cydia Blog

a tej metody ktos probowal? mi po dodaniu repo i probie sciagniecia original siri 95mb jakos wywala size mismatch :/// i co tu zrobic?

#449 martin87

martin87
  • 32 postów
  • SkądProchowice, PL

Napisano 04 czerwca 2012 - 11:31

Ja mam ten sam problem, do tego po instalacji nie chciał mi się uruchomić iphone i musiałem robić restore

#450 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 04 czerwca 2012 - 11:51

Po instalacji SiriPort, a następnie jej usunięciu telefon się zaciął na logu Apple i również musiałem robić restore.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych