Siri na iPhone 4 już jest !
Napisano 11 lutego 2012 - 09:15
Napisano 11 lutego 2012 - 21:38

Napisano 11 lutego 2012 - 22:53
Napisano 12 lutego 2012 - 07:39
Napisano 12 lutego 2012 - 11:21
Z darmowych masz Sarę, działa całkiem przyzwoicie. Nie wiem co wy z tą pogodą macie, u Mnie normalnie pokazuje, macie w ustawieniach wpisane miasto? Sire mi nie działa, mam już je jakiś 3 dzień (zrobiony w/g poradnika z ipod-info.pl) bo niby pisali że działa po kilku godzinach bo jakieś klucze pobiera, niestety ani razu nie nawiązał połączenia, cały czas żeby spróbować za chwile. Za to Sara OK. Dzwoni do Żony a jak jej powiedziałem żeby mi zrobiła (no wiecie co ... śniadanie, dzieci czytają to nie pisze) to ona "co by na to powiedziała Twoja mama". Dobra jest.
Jak telefon będzie robił śniadanie, to już koniec świata będzie.
Napisano 12 lutego 2012 - 11:26

---------- Wpis dodano o 11:26 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:24 ----------
kajus01 ma chyba iPhone'a 9U, że mu normalnie Sara śniadanie mogła zrobićJak telefon będzie robił śniadanie, to już koniec świata będzie.

A do kajusa: To, że dzieci czytają to co to za różnica, przecież większość już wie

Napisano 12 lutego 2012 - 14:04
Napisano 12 lutego 2012 - 14:45
Napisano 12 lutego 2012 - 18:52
Napisano 12 lutego 2012 - 19:20

Napisano 12 lutego 2012 - 19:27
Napisano 12 lutego 2012 - 19:53
zainstalowalem to siri, tzn. to spire, w opcjach wlaczylem, ale na filmikach widze, ze jak sie wlaczy notatnik to powinien byc na klawiaturze przycisk mikrofonu, a ja tego nie mam?
Pokazuje się na klawiaturze EN a ty masz pewnie ustawioną PL.
Napisano 12 lutego 2012 - 20:02
Masz racje, dzieki wielkie.Pokazuje się na klawiaturze EN a ty masz pewnie ustawioną PL.
Macie jakis darmowy server proxy, chcialem zobaczyc jak to dziala, bo wykupilem na ibeeta.com, ale jakos nie dostalem od nich maila, dlugo wy czekaliscie?
Napisano 13 lutego 2012 - 00:17
Napisano 14 lutego 2012 - 06:48

Napisano 16 lutego 2012 - 12:22
KLIK!
W dużym skrócie - Siri bez proxy.Niestety, dalej trzeba mieć 4S.
Nie dość, że trzeba mieć 4S albo znać kogoś komu będzie się chciało wysyłać te pliki co 24h... już chyba wygodniejsze proxy.
Co do samej siri, zainstalowałem na 4ce, pobawiłem się trochę ale w sumie nie rozumiem do czego byłoby mi to niezbędne, szukanie czegoś w internecie to mimo wszystko szybciej mi to wychodzi z Notification Center (tweak z cydii), o miejsca, restauracje itp. w Polsce nawet nie ma co pytać bo nie 'obsługuje' naszego kraju. Pogodę też mam w NC, tak samo jak wiele innych rzeczy. Nastawianie budzika ręcznie też trwa 3 sekundy. Na dodatek fakt, że nawet do prostych czynności trzeba mieć włączony internet... Jedynie do czego by mi się przydało to gdy jestem na dworzu i bez wyjmowania telefonu pytam się o godzinę przez mikrofon w słuchawkach i otrzymuję odpowiedź (w obecne zimno nie chce się po prostu zdejmować rękawiczek i wyciągać telefonu

Do czego wy używacie Siri na co dzień? Do czego wam się przydaje? (może faktycznie usprawniło by mi w czymś pracę, tylko po prostu nie zdaję sobie tego sprawy)
Napisano 16 lutego 2012 - 13:18
Nie dość, że trzeba mieć 4S albo znać kogoś komu będzie się chciało wysyłać te pliki co 24h... już chyba wygodniejsze proxy.
Co do samej siri, zainstalowałem na 4ce, pobawiłem się trochę ale w sumie nie rozumiem do czego byłoby mi to niezbędne, szukanie czegoś w internecie to mimo wszystko szybciej mi to wychodzi z Notification Center (tweak z cydii), o miejsca, restauracje itp. w Polsce nawet nie ma co pytać bo nie 'obsługuje' naszego kraju. Pogodę też mam w NC, tak samo jak wiele innych rzeczy. Nastawianie budzika ręcznie też trwa 3 sekundy. Na dodatek fakt, że nawet do prostych czynności trzeba mieć włączony internet... Jedynie do czego by mi się przydało to gdy jestem na dworzu i bez wyjmowania telefonu pytam się o godzinę przez mikrofon w słuchawkach i otrzymuję odpowiedź (w obecne zimno nie chce się po prostu zdejmować rękawiczek i wyciągać telefonu), ale fakt, że muszę mieć ciągle włączony internet mnie zniechęca...
http://img.4promo.pl/fmd765.jpg
Do czego wy używacie Siri na co dzień? Do czego wam się przydaje? (może faktycznie usprawniło by mi w czymś pracę, tylko po prostu nie zdaję sobie tego sprawy)
Siri nie posiada użytecznego zastosowania w Polsce.
Napisano 16 lutego 2012 - 13:32
Niby tak, ale Proxy trzeba postawić, musi chodzić 24h, działa tylko w sieci lokalnej bez kombinowania z VPN i DDNS, no i 4S też musi się połączyć z Siri raz na 24h. Chyba, że masz na myśli płatne proxy, które faktycznie jest lepsze niż wysyłanie kluczy co 24h, chociaż to też nie takie straszne - wysłanie takiego e-maila to kwestia 30 sek, tylko trzeba pamiętać.
Napisano 16 lutego 2012 - 14:29
Dziękuję, ale nie przepadam.
Tak też myślałem, dlatego wywaliłem...Siri nie posiada użytecznego zastosowania w Polsce.
Wiadomo, stawianie samemu proxy to by mi się nie chciało, więc korzystałem z darmowego publicznego. Na takich ludzie "donate'ują swoje klucze i nic nie trzeba wysyłać ani odbierać jakimiś Siri-assistantami bo serwer sam wszystko robi.Niby tak, ale Proxy trzeba postawić, musi chodzić 24h, działa tylko w sieci lokalnej bez kombinowania z VPN i DDNS, no i 4S też musi się połączyć z Siri raz na 24h. Chyba, że masz na myśli płatne proxy, które faktycznie jest lepsze niż wysyłanie kluczy co 24h, chociaż to też nie takie straszne - wysłanie takiego e-maila to kwestia 30 sek, tylko trzeba pamiętać.
Napisano 16 lutego 2012 - 16:57
Jedynie do czego by mi się przydało to gdy jestem na dworzu i bez wyjmowania telefonu pytam się o godzinę przez mikrofon w słuchawkach i otrzymuję odpowiedź (w obecne zimno nie chce się po prostu zdejmować rękawiczek i wyciągać telefonu
)
Taką funkcje już masz dzięki Voice Control - przytrzymaj chwilę przycisk umieszczony na przewodzie słuchawki, i gdy usłyszysz dźwięk powiedz "która godzina" :-)
Napisano 16 lutego 2012 - 17:26
O kurczę, faktycznieTaką funkcje już masz dzięki Voice Control - przytrzymaj chwilę przycisk umieszczony na przewodzie słuchawki, i gdy usłyszysz dźwięk powiedz "która godzina" :-)

Napisano 17 lutego 2012 - 18:17
Moglbys podac nazwe tego tweaka z cydii do wyszukiwania??Nie dość, że trzeba mieć 4S albo znać kogoś komu będzie się chciało wysyłać te pliki co 24h... już chyba wygodniejsze proxy.
Co do samej siri, zainstalowałem na 4ce, pobawiłem się trochę ale w sumie nie rozumiem do czego byłoby mi to niezbędne, szukanie czegoś w internecie to mimo wszystko szybciej mi to wychodzi z Notification Center (tweak z cydii), o miejsca, restauracje itp. w Polsce nawet nie ma co pytać bo nie 'obsługuje' naszego kraju. Pogodę też mam w NC, tak samo jak wiele innych rzeczy. Nastawianie budzika ręcznie też trwa 3 sekundy. Na dodatek fakt, że nawet do prostych czynności trzeba mieć włączony internet... Jedynie do czego by mi się przydało to gdy jestem na dworzu i bez wyjmowania telefonu pytam się o godzinę przez mikrofon w słuchawkach i otrzymuję odpowiedź (w obecne zimno nie chce się po prostu zdejmować rękawiczek i wyciągać telefonu), ale fakt, że muszę mieć ciągle włączony internet mnie zniechęca...
Tez sie podjaralem ta siri, tak mi sie spodobala funkcja szukania roznych miejsc czy korzystania z mapy przy pomocy siri, a tu zonk w polsce nie dziala. Jedyna zaleta to pisanie sms, notatki dzieki siri, ale to tez nie po polsku...dla mnie taki bezuzyteczny bajer...chyba, ze dodadza obsluge jezyka polskiego (w co watpie), ale moze kiedys xD
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych