Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nowa reklama Galaxy S 2 - Nabija się z Apple

• Please log in to reply
160 replies to this topic

#26 miko11

miko11
  • 586 posts
  • SkądLos Angeles , Katowice

Posted 23 November 2011 - 15:52

Dobra reklama, tekst:
- I could never get a Samsung. I'm creative
rewelacja :)

Ale co do przedstawienia obu telefonów w 33 sek. to samsung strasznie przekłamał z ekranem iPhone 4. Nie wiem czy telefon ma naklejoną jakąś folię czy jest mocno ściemniony czy też może to ekran z 3G albo retusz komputerowy ;p Ale Retina tak nie wygląda. Na tej reklamie iPhone 4 wypada słabo przy telefonie Samsunga.
Dołączona grafika

Zgadzam się , tutaj Iphone nie wygląda jak Iphone : O
reklama fajna , ale można by się bardziej wysilić .

#27 bartek001b

bartek001b
  • 1104 posts
  • SkądWłocławek

Posted 23 November 2011 - 15:56

Na tym screenie nawet wydaje mi sie ze ekran w iP jest nie co krzywy A więc czekamy jak Apple i jego fani zareagują:)

#28 apl_from_pl

apl_from_pl
  • 137 posts
  • SkądGreather Poland

Posted 23 November 2011 - 15:57

coś jak w tej bajce, finale której okazało się, że "król był nagi"

Hans Christian Andersen - "Nowe Szaty Cesarza" :D

Rewelacyjna baśń 8-)

#29 Ptryk

Ptryk
  • 126 posts

Posted 23 November 2011 - 16:00

Reklama to poprostu żenada. Galaxy S jest ogromny i kompletnie nie wygodny... w dodatku na androidzie.

#30 kubalek95

kubalek95
  • 20 posts
  • SkądPrzemyśl

Posted 23 November 2011 - 16:02

Nie ma co, obydwa telefony są bardzo ładne i super mocne. Podczas wyboru kierowałbym się tylko systemem, i tu chyba wygrywa iPhone. Ja jednak wybrałem Nokie N8, nie ze względu na system, a bardzo bardzo dobry aparat.

#31 snake

snake
  • 48 posts

Posted 23 November 2011 - 16:08

Czyli zamiast stworzyć coś własnego, oryginalnego to według 'skośnookich' najlepszą formą promocji swojego telefonu jest nabijanie się z konkurencji? Pff żałosne zagranie.

Ojojoj, jak Apple przez lata nabijało się w swoich reklamach z pecetów to był "cut miót i łorzeszki", całe forum piało z zachwytu, w odwrotną stronę już jest wielkie oburzenie, no ale co wolno wojewodzie...

#32 GRZECHO

GRZECHO
  • 229 posts
  • SkądGdynia

Posted 23 November 2011 - 16:10

Dla mnie osobiście Samsung to taki tani zamiennik iPhone przypominający podróbki obuwia w CCC, ale fajnie że jest możliwość wyboru. Jeśli chodzi o pokazanie użytkowników iPhone, to raczej powiedział bym, że Samsung jest kultową marką dla tych co w życiu im nie wyszło i dorabiają ideologię, że można taniej i lepiej a reszta to przepłaca.

#33 bartek001b

bartek001b
  • 1104 posts
  • SkądWłocławek

Posted 23 November 2011 - 16:11

Ojojoj, jak Apple przez lata nabijało się w swoich reklamach z pecetów to był "cut miót i łorzeszki", całe forum piało z zachwytu, w odwrotną stronę już jest wielkie oburzenie, no ale co wolno wojewodzie...

Jednak Macintosh to była nowość na rynku a android zobaczysz w co 3 telefonie jaki jest

#34 iUsername

iUsername
  • 113 posts
  • SkądPL

Posted 23 November 2011 - 16:17

Ciekawe,no doprawdy,bardzo motywująca reklama,bo przecież albo wygrać uczciwie albo wiecznie oczerniać przeciwników no i bawić się w"czarny PR". No ale jedno muszę przyznać-choć ta metoda w polityce się sprawdza,chociażby na naszej rodzimej scenie politycznej mamy takich "dyplomatów",to w elktronice albo w gamingu metoda baaaardzo różnie odbierana-czasami przejdzie,ale po tym co EA mówiło na temat CoD MW3 to ,delikatnie mówiąc,na BF3 nie pozostawiono suchej nitki.

#35 Nicolas215

Nicolas215
  • 23 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 November 2011 - 16:19

Muszę wam przyznać ,że nie design iPhone 4 mi się nie podoba. Gdybym miał kupować Wybrałbym pewnie S II . Co nie zmienia faktu ,że nie szybko sprzedam mojego touch' a :).

#36 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 23 November 2011 - 16:20

Odpowiedź z iPhone fan page: "Dear Samsung, If you don't have an iPhone, well, you don't have an Iphone!" :):)

#37 karas2002

karas2002
  • 308 posts
  • SkądWilkasy

Posted 23 November 2011 - 16:21

Rajcowanie się reklamami (w ogóle ich oglądanie) jest chore. Tego i filmów unboxing nie jestem w stanie załapać.

Ja również uwielbiam dobrą reklamę! Idę w tym roku na noc reklamorzerców do Multikina jak się uda :)
Unboxingi też lubię, tak samo zresztą jak demotywatory :P Ale jedni są tacy, drudzy inni.

Wracając do tematu reklama całkiem dobra i żartobliwa. Co do S2 to miałem w ręku może przez pół godziny. Co najbardziej mnie urzekło to wielkość wyświetlacza i widegty. Tak samo z resztą jak w HTC. Szkoda, że w iPhone wciąż mamy od razu po odblokowaniu listę aplikacji, ale taki urok iOS.
Bądź co bądź i tak kupiłem 4S :)

#38 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 23 November 2011 - 16:32

Rajcowanie się reklamami (w ogóle ich oglądanie) jest chore. Tego i filmów unboxing nie jestem w stanie załapać.

To ja mam coś dla cb.. zapraszam także wszystkich do obejrzenia tego filmiku. Ja poprostu leże pod biurkiem :D
http://www.youtube.com/watch?v=44aSKEW84RA

#39 Verex13

Verex13
  • 1093 posts
  • SkądTczew (k. Gdańska)

Posted 23 November 2011 - 16:35

... Czy samsung próbuje pokazać, że mając iPhone'a jestem gorszy?

Tak czy tak, zagranie jak najbardziej uczciwe moim zdaniem. Tylko sposób jaki wybrali może okazać się niezbyt trafny. Bądź co bądź samsung pokazał że rywalizuje z Apple i starał się reklamą przekonać Applowców do swojego produktu.

I tak ci co wolą samsungi kupią samsunga, a ci co wolą iOS, kupią iPhone'a. Proste.

---------- Wpis dodano o 16:35 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:33 ----------

To ja mam coś dla cb.. zapraszam także wszystkich do obejrzenia tego filmiku. Ja poprostu leże pod biurkiem :D
iCloud na Windows - recenzja - YouTube

To mi coś przypomniało :D
http://www.youtube.com/watch?v=FdCnQNuojUw

#40 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 23 November 2011 - 16:37

Ja proponuje zrobić temat w offtopie z filmikami na yt. Bo chyba jeszcze takiego nie ma. ;D

#41 KingdomPL

KingdomPL
  • 8 posts
  • SkądPrzemyśl 37-700

Posted 23 November 2011 - 16:39

Ta i inna reklama pokazuje tylko jedno,że Samsung naprawdę konkuruję z Apple i chcę przejąć część jego Smartfonowego tortu, czyli Samsung boi się Apple'a a to utwierdza mnie w przekonaniu,że nie wybiorę już Androida bo iOS jest właśnie dla mnie .

#42 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 23 November 2011 - 16:43

Dla mnie? Jezu co to ma być. Ani to śmieszne ani nic.

#43 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Oczywiście, że się Samsung boi Apple, tak samo Apple się boi Samsunga. To w tej chwili 2 najlepsze firmy produkujące Smartphony. I oby tak dalej, bo wtedy możemy liczyć na coraz lepsze sprzęty w krótszym czasie :)

#44 iAjAj

iAjAj
  • 507 posts

reklama fajna , ale można by się bardziej wysilić .

Imo bardziej kreatywna niz 'if you don't have an iphone, you dont have an iphone'

#45 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 23 November 2011 - 16:44

A co ten filmik ma wspólnego z tematem? Nie pomyliłeś działów? :)

#46 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 23 November 2011 - 16:45

Sorry mały OT. :D moderator to wytnie..

#47 eroberto1

eroberto1
  • 285 posts
  • SkądŁódź

Posted 23 November 2011 - 16:48

Bardzo dobra reklama, szkoda ze w Polsce praktycznie nie stosuje sie reklamy porownawczej, a swoją droga są fajne telefony z androidem np HTC które maja fajna bryłę z aluminiowa obudowa, ale napewno nie plastikowy Samsung, pomimo ze ma fajny soczysty wyświetlacz to biorąc go do ręki ma sie wrażenie ze to zabawka z tandetnego plastiku, ja tegonnie toleruje ale takich reklam jak najwiecej, niech coś sie na rynku dzieje :) jak już przy reklamach jesteśmy to ta jest fajna Nowa reklama HTC Sensation XL [wideo] - TELEPOLIS.PL gość z broda jest dobry :)

#48 AnatolFrance

AnatolFrance
  • 344 posts

Posted 23 November 2011 - 16:57

Lol, czyli iPhone do niedawna też był tandetny bo miał plastikową obudowę... Reklama super i z tego co czytałem będzie to wieloreklamowa kampania. Co do hipokrytów - była kiedyś taka baaaaarzo długa kampania która się naśmiewała z PC i jakoś wtedy było ok. Samsung przejął metody Apple w tym temacie. Cytat o kreatywności poprzez posiadanie Maca jest bardzo trafny.

#49 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 23 November 2011 - 16:57

swoją droga są fajne telefony z androidem np HTC które maja fajna bryłę z aluminiowa obudowa, ale napewno nie plastikowy Samsung, pomimo ze ma fajny soczysty wyświetlacz to biorąc go do ręki ma sie wrażenie ze to zabawka z tandetnego plastiku, ja tegonnie toleruje

Dokładnie zgadzam się w 100%. Obudowa Samsungów to śmiech na sali.

#50 MACkoł

MACkoł
  • 6 posts

Posted 23 November 2011 - 17:10

Może obudowa od Galaxy s2 wydaje się tandetna, ale napewno lepiej spełnia swoje zadanie w przypadku upadku niż krucha obudowa iPhone'a, bo jest o wiele bardziej elastyczna.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users