Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S w Orange

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
369 odpowiedzi w tym temacie

#51 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 listopada 2011 - 22:11

Jezu...zawiodłem się na tej firmie chyba po raz setny. Jeden miły Pan mówi co innego jeszcze inny co innego. Najgorsze jest to, że nie traktują klienta poważnie. Niestety muszę zacisnąć du*ę i kupić wreszcie tego iPhone, ale w salonie bo facet dał mi upust 100zł, a kupując przez neta miałbym 50 zł upustu lecz w internecie nic nie ma napisane, że te 100zł mi się należy. PARANOJA i Anarchia

#52 WindowShopper

WindowShopper
  • 113 postów
  • SkądWlkp.

Napisano 13 listopada 2011 - 09:48

Po wczorajszych rozmowach z BOK-iem także się zawiodłem na Orange. Niestety na iPhona, przy przedłużaniu umowy, nie mają możliwości dać ani rabatu na telefon ani rabatu na abonament :-( Trochę to dziwne ale co zrobić widać taka polityka osób zarządzających. Decyzja jeszcze nie podjęta nie wiem czy czekać do grudnia na oferty świąteczne czy skusić się teraz na zwykłych warunkach? Jak uważacie??

#53 olooS

olooS
  • 36 postów

Napisano 13 listopada 2011 - 09:57

Każdy operator ma swoją Sekcję Utrzymania Klienta, jeżeli podejmujesz decyzję o podpisaniu aneksu, ale aktualna oferta jest dla Ciebie niezadowalająca masz prawo rościć :D o lepsze warunki. Dlatego też czasami są takie rozbieżności miedzy użytkownikami forum co do oferty zaproponowanej przez operatora.

#54 WindowShopper

WindowShopper
  • 113 postów
  • SkądWlkp.

Napisano 13 listopada 2011 - 10:51

Każdy operator ma swoją Sekcję Utrzymania Klienta, jeżeli podejmujesz decyzję o podpisaniu aneksu, ale aktualna oferta jest dla Ciebie niezadowalająca masz prawo rościć :D o lepsze warunki. Dlatego też czasami są takie rozbieżności miedzy użytkownikami forum co do oferty zaproponowanej przez operatora.

Zgadza się i właśnie od takiego działu/sekcji otrzymałem informację jak pisałem powyżej czyli brak jakichkolwiek rabatów w przypadku przedłużania umowy. Dodam, że mowa tu o planie Optymalny 450 z internetem i iPhonie. Dziwne ale mają w "poważaniu" czy zostaniesz czy odejdziesz do konkurencji takie mam wrażenie.

#55 skewendzer

skewendzer
  • 40 postów
  • SkądKwidzyn

Napisano 13 listopada 2011 - 11:18

Można już zamówić 4S przez www.orange.pl? Walczę z tym od jakiegoś czasu i notorycznie "system" staje na ekranie wyboru numeru telefonu. Przy próbie zamówienia innego telefonu wszystko ok, problemy tylko z zamówieniem 4S.

Testowałem to już na wszystkie możliwe sposoby. Dla klienta indywidualnego wszystko ok, jednak przy próbie zakupu na firmę zaraz po wyborze planu (obojętnie jakiego) nie mogę przebić się przez ekran, na którym wybiera się numer telefonu. Na ekranie nie ma żadnych propozycji numerów (które są dostępne jeśli jesteśmy klientem indywidualnym) - próba podania numer "z ręki" też nie przynosi rezultatu. W razie gdyby ktoś miał na to wytłumaczenie lub rozwiązanie proszę o info ;)

#56 olooS

olooS
  • 36 postów

Napisano 13 listopada 2011 - 11:19

W T-mobile swojego czasu oferta multimedialna również nie podlegała negocjacji, więc być może tak to wygląda u Ciebie. Podpowiem, że tak naprawdę liczy się wysokość rachunków za okres ostatniej umowy, a nie staż w sieci ( ulubiony argument petentów), w prowadzeniu negocjacji. Kolejna sprawa to średnie doinformowanie konsultantów, jeżeli jesteś zdeterminowany to spróbuj zadzwonić jeszcze raz, może trafisz na kogoś kto doradzi Ci lepiej, albo chociaż przedstawi prawdziwy obraz sytuacji.

#57 Mychu

Mychu
  • 98 postów
  • SkądWroclove

Napisano 13 listopada 2011 - 16:36

U mnie też nie chcieli nic negocjować. Ostatecznie wziąłem przez e-sklep. Abo: iPhone optymalny 450 + więcej korzyści z internetem w sumie 134 brutto za 700 min + nielimit. do Orange, 2GB miesięcznie, 24 miesiace iPhone 4S 16GB white :) - 1105 zł brutto Wg informacji telefony maja na stanie, powinien być u mnie koło środy, czwartku Mi się wydaje, że negocjować coś można dopiero jak złożysz wymówienie i do jego końca jest mniej niz miesiąc. Tak robiłem z N-ką, Cyfrą ale w tym przypadku nie chciałem czekać do końca stycznia.

#58 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 13 listopada 2011 - 17:23

ładnie, mimo wszystko to same 16GB, ja potrzebuje 32 lub nawet 64GB a w Orange brak i tu mnie boli

#59 Gregoria

Gregoria
  • 45 postów

Napisano 13 listopada 2011 - 22:39

[CIACH]

Twój wpis usunąłem w trosce o zdrowie czytających. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać. Poniżej kilka przydatnych linków do zasad pisowni i interpunkcji:
Interpunkcja: http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629736
Wielkie litery: http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629371
Pisownia łączna lub rozdzielna: http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629454

#60 malysobol

malysobol
  • 250 postów
  • SkądPodobno Stolica

Napisano 14 listopada 2011 - 08:50

Mi się wydaje, że negocjować coś można dopiero jak złożysz wymówienie i do jego końca jest mniej niz miesiąc. Tak robiłem z N-ką, Cyfrą ale w tym przypadku nie chciałem czekać do końca stycznia.

Da się da ja dostałem rabat 220 złotych
Po tym jak usłyszałem ceny iPhona byłem gotowy zrezygnować była gatka że to system ustala ceny (?) i nic nie można zrobić, a jak powiedziałem magiczne słowo rezygnuję Pan powiedział że, bym chwile poczekał po czym poinformował mnie że może mi sprzedać tego iP za 849.01

#61 Damian.

Damian.
  • 38 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 14 listopada 2011 - 21:00

Mam problem.... Dla mnie śmieszna sytuacja. Jestem w Orange konczy mi się umowa chce IP 4S dzwoni do mnie przedstawiciel mowie mu o IP a on do mnie że nie wie kiedy będzie ten telefon w Orange... Dzwoniłem do Warszawy i to samo że nie mają jeszcze w ofercie i nie wiedzą kiedy będzie... A co najlepsze że na Allegro są już 4S z Orange... Może mi ktoś coś objaśnić ?

#62 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 listopada 2011 - 21:08

Po prostu beznadziejnie niedoinformowani pracownicy tej firmy. Po prostu można się załamać na każdym kroku. Weź powiedz do słuchawki jak do głupka, że MA PAN JUŻ W OFERCIE IPHONE podaj mu stronę i niech idzie w diabli. Nie cierpię tej firmy !! Albo poproś o dane, potem to gdzieś zgłoś i może dostanie mały opierdziel. Choć w tej firmie jest to chyba nie możliwe bo z 99% pracowników funkcjonuje na tych samy "zasadach". Byłem w orange już nie chcę o tym nawet wspominać bo za każdym razem mnie krew zalewa i mają iPhone'y 4S ale tylko na magazynach

#63 Keinoom

Keinoom
  • 45 postów

Napisano 14 listopada 2011 - 21:38

Też dziś byłem w głównym niby salonie w Warszawie (pl.Konstytucji) i pocałowałem przysłowiową klamkę. "16-stki tak mamy ale 32-jki mamy w magazynie". Powiedzcie mi jest sens czekać na telefon/informację od nich że już jest czy łazić codziennie i dupę zawracać ? Rozumiem że to nie jest towar pierwszej potrzeby ;) ale mało za niego nie chcą i mogli by być przygotowani a ja w całym salonie nie ujrzałem ani folderka ani jednej informacji że 4S już jest :P

#64 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 14 listopada 2011 - 21:41

to prawda... ciekawe w sumie jak to sie ma wszystko do umów z Apple - ani w Orange ani w T-Mobile nie ma jako takiej promocji iPhone 4S - żadnych reklam w salonach, żadnych plakatów czy informacji, egzemplarze iPhone'ów wystawione to iPhones 4 nie 4S... dziwne...

#65 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 listopada 2011 - 21:59

Też dziś byłem w głównym niby salonie w Warszawie (pl.Konstytucji) i pocałowałem przysłowiową klamkę. "16-stki tak mamy ale 32-jki mamy w magazynie". Powiedzcie mi jest sens czekać na telefon/informację od nich że już jest czy łazić codziennie i dupę zawracać ? Rozumiem że to nie jest towar pierwszej potrzeby ;) ale mało za niego nie chcą i mogli by być przygotowani a ja w całym salonie nie ujrzałem ani folderka ani jednej informacji że 4S już jest :P

Przecież możesz zamówić z magazynu i chyba po 3 dniach odbierasz w salonie.

#66 JELO

JELO
  • 40 postów

Napisano 15 listopada 2011 - 09:01

Hej Czy ktoś już może otrzymał 4S z Orange? Ja przedłużyłem umowę 12.11 i powiedzieli mi że w ciągu 2 max 3 dni będzie u mnie kurier. Dziś do nich dzwoniłem i powiedzieli że dokumenty do wysyłki zostały przygotowane już 12.11 ale kobieta na infolinii nie potrafiła mi powiedzieć czy przesyłka została wysłana. W kółko powtarzała informację że dokumenty do wysyłki zostały przygotowane i nic więcej nie wie :/

#67 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 15 listopada 2011 - 09:06

ja zamówienie robiłam w niedzielę wieczorem - kurier ma być jutro/pojutrze - zobaczymy :)

#68 teshy11

teshy11
  • 14 postów
  • SkądLublin

Napisano 15 listopada 2011 - 10:24

ja zrobiłem zamówienie wczoraj rano i się jeszcze nie odzywali, czekam

#69 iMaks

iMaks
  • 1 323 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 listopada 2011 - 11:04

Poczekacie sobie troszkę.Podobnie było z iPhone 4, nie mieli ich jeszcze fizycznie a dawali podpisywać umowy ludziom - tylko w Polsce taka polityka.

#70 JELO

JELO
  • 40 postów

Napisano 15 listopada 2011 - 11:10

Kobieta twierdziła że ma go na stanie i zostanie do mnie wysłany :-)

#71 tomgol3

tomgol3
  • 39 postów

Napisano 15 listopada 2011 - 12:07

Ja zamówiłem w piątek 11 listopada. Wczoraj dostałem maila że, przesyłka zostanie przekazana do realizacji.

#72 teshy11

teshy11
  • 14 postów
  • SkądLublin

Napisano 15 listopada 2011 - 12:29

Może po prostu mają tyle zamówień że nie mogą tego ogarnąć, dlatego trzeba tyle czekać. Po za tym szkoda że nie dali opcji przelewu, a nie zapłaty u kuriera.

#73 JELO

JELO
  • 40 postów

Napisano 15 listopada 2011 - 13:00

Ja zamówiłem w piątek 11 listopada. Wczoraj dostałem maila że, przesyłka zostanie przekazana do realizacji.

A dostałeś numer listu przewozowego ?

#74 tomgol3

tomgol3
  • 39 postów

Napisano 15 listopada 2011 - 13:10

Jeszcze nie. Napisali, że wkrótce powinien się skontaktować ze mną kurier. Więc mam nadzieję ze przed koncem tygodnia będzie.

#75 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 15 listopada 2011 - 13:19

U mnie tak samo - dziś ma dzwonić kurier, także jutro albo pojutrze ip 4s dotrze myślę do mnie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych