Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Instalacja softu iOS 5 + Jailbreak dla iPhone 4 oraz iPhone 3GS

• Zamknięty Temat jest zamknięty
526 odpowiedzi w tym temacie

#276 ramzez

ramzez
  • 184 postów
  • SkądNaas,Irlandia

Napisano 11 stycznia 2012 - 01:38

Paf,jeśli mam 3GS 4.3.2 i soft 06.15.00 to której instrukcji mam użyć , wiem że głupie pytanie ale cały czas się wacham na zrobieniem tego nowego softu,dzieki za pomoc

to czytałeś to możesz pomóc???

#277 Adam1307

Adam1307
  • 235 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 11 stycznia 2012 - 01:53

to czytałeś to możesz pomóc???

Nie rozumiem. Podałęm Ci linki tam masz wszystko podane, podstawiasz tylko odpowiedni soft.
Ps. 06.15.00 to BaseBand

A tak przy okazji, to po co Ci 2 konta na Myapple.pl?
rafek i rafek1

---------- Wpis dodano o 01:53 ---------- Poprzedni wpis dodano o 01:46 ----------

Parę postów wyżej pisałeś tak,(cytaty niżej) czyli że masz juz zainstalowany ios 5.0.1 a tu znów posty jak to zrobić. Zastanów się o co Ci chodzi bo robisz śmietnik.

Ale o co Ci chodzi,proszę o pomoc a wszyscy ignorują.

---------- Wpis dodano o 18:53 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:19 ----------

Panowie,tak jak pisałem zmieniłem soft na 5.0.1 i został potraktowany snowbreeze, haktywowany, zainstalowany ,nie mogłem go uruchomić ale jakoś poszło.Teraz jest uruchomiony i jest na aktywuj iphone'a,ja mu sprawdziłem bb i mam już od ipada ale teraz nie mogę zrobić jb czy może mi ktoś pomóc.

Ok,dzięki ,sorry może mnie trochę poniosło,ale panowie zakończyłem sprawę ,telefon działa tylko jedno pytanie podobno na tym sofcie jb.jest na uwięzi a u mnie działa bez zarzutu.

#278 rafek

rafek
  • 12 postów

Napisano 11 stycznia 2012 - 11:53

Witam,pierwsze konto to chyba "rafek"miałem problemy z logowaniem,a to jest cały czas aktywne więc można tamto zamknąć,druga sprawa ,pierwszy telefon był córki i miał czysty soft , więc nie bałem sie zmienić na wyższy soft a teraz chcę zrobić to samo ze swoim i tu się zaczynają schody ,gdyż przeczytałem chyba wszystkie posty na tym forum i wszędzie widzę , że jak ktoś to robi to ma problemy i chcę tego unikąć,więc nie dziw się że zadaje tyle pytań poprostu chcę być pewny tego co robię . Mam telefon po jb. i usunięty simlock a nie wiem z jakiej sieci był wcześniej,bb.jest 06.15.00 a w instrukcji jest napisane "iPhone 3GS Baseband 6.15"czyli ja to rozumiem,że jak już mam ten bb. a jak robiłem córki ip. to żeby podnieś bb. Paf kazał mi użyć właśnie tej instrukcji do podniesienia bb. Ot i cała sprawa.

---------- Wpis dodano o 12:53 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:47 ----------

o czary , wczoraj pisałem na koncie rafek1 a dzisiaj wskoczyło na rafek już nie wiem o co chodzi , ale prośba do admina , jeśli ukończe przemiane swojego ip to poproszę o zlikwidowanie jednego z kont,ale to później , gdyż widzę tu moje posty na obydwóch kontach , wielkie dzięki.

#279 darox

darox
  • 10 postów

Napisano 11 stycznia 2012 - 14:01

Jak wgrać ten BB od iPad'a? Przedstawicie jakiś tutorial?

#280 ramzez

ramzez
  • 184 postów
  • SkądNaas,Irlandia

Napisano 11 stycznia 2012 - 14:08

Jak sami widzicie , to te instrukcje są dla fachowców"oczywiście wielki szacun dla Pafa"ja tez w pewnej chwili stanąłem na tym kroku.Może trochę więcej szczegółów dla laików.

#281 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 stycznia 2012 - 14:16

Jak wgrać ten BB od iPad'a? Przedstawicie jakiś tutorial?

http://myapple.pl/ip...06_15_00-a.html masz cały wątek na ten temat naprawdę można to przeczytać i dać sobie radę.

#282 darox

darox
  • 10 postów

Napisano 11 stycznia 2012 - 16:27

Lokria, ipka mam od niedzielnego popołudnia, więc jeszcze jestem laikiem w tym rozdziale. Ale zaczynam coś ogarniać. W sumie przez ostatnie 3 dni siedziałem z nim po 6h i chyba zaczynam poznawać go od poszewki:D Wydaje mi się,że jeszcze parę dni takich i będę specem. Thanks for all.

#283 ramzez

ramzez
  • 184 postów
  • SkądNaas,Irlandia

Napisano 11 stycznia 2012 - 18:10

Sorry za pytanie, ale czegoś nie rozumie robiąc system snowbreeze 5.0 to będę miał 5.0.1???

#284 Adam1307

Adam1307
  • 235 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 11 stycznia 2012 - 19:13

musisz zrobić snowbrezem 5.0.1!! co w tym jest trudnego? łatwiej się już nie da, i każdy z nas był kiedyś 'laikiem" i tez musiał to studiować wiec nie narzekajcie, szczególnie ze wszystko podsuwa się wam pod nos.

#285 ramzez

ramzez
  • 184 postów
  • SkądNaas,Irlandia

Napisano 11 stycznia 2012 - 19:22

Dzięki Adam , ale w instrukcji pisze o sofcie 5.0 tak rozumiem,ale spotkałem sie gdzieś na forum , że to później bedzie 5.0.1,więc stąd moje pytanie , wiem o co Ci chodzi bo robiłem córce parę dni temu podobny iph. i softem właśnie 5.0.1 więc mi wytłumacz. I powiedz mi jeszcze czy warto zwiększyć miejsce na partycji

#286 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 11 stycznia 2012 - 21:48

Było tak że robiąc JB na sofcie 5.0.1 wskazywało się soft 5.0. W najnowszym redsn0w już nie trzeba tego robić. Czy warto zwiększać partycje? Aż tak brakuje ci tych 200MB?

#287 ramzez

ramzez
  • 184 postów
  • SkądNaas,Irlandia

Napisano 11 stycznia 2012 - 22:21

Dziekuję Ci Kajus . ale już po problemie , mam 5.0.1 i narazie wszystko gra ,tylko mam problem z iTunes ,gdyż zrobiłem sobie kopie zapasową a teraz chciałbym sobie przywrócić wszystkie aplikacje które miałem a tu mi wyskakuje podaj hasło jak ja nie zakładalem żadnego hasła , wiesz może o co chodzi. A jeszcze teraz zauwarzyłem , że co chwile ginie mi któraś ikonka a napis pod spodem zostaje?????????

#288 darox

darox
  • 10 postów

Napisano 11 stycznia 2012 - 22:26

Za żadne skarby nie mogę pojąć jak wgrać tego BB od iPada raz jeszcze... Skoro mam iOS 5.0.1 (wrzucony przez iTunes) to muszę go jeszcze raz zassać,przerobić(ew. ma ktoś już zrobionego) i dopiero wgrać przez redsn0w'a klikając install BB iPad? Powoli zaczynam się wkurzać,że nie mogę tego zrozumieć. Pomóżcie ;)

#289 ramzez

ramzez
  • 184 postów
  • SkądNaas,Irlandia

Napisano 11 stycznia 2012 - 22:30

ale o co Ci chodzi , ja właśnie zrobiłem nowy soft i jest ok a możesz uruchomić ipka???

#290 darox

darox
  • 10 postów

Napisano 11 stycznia 2012 - 22:38

Oczywiście. Ipek uruchamia się bez problemu. Jednak nie może wykryć karty PLAY(w lewym górnym rogu:brak sieci) Wcześniej ktoś napisał, że trzeba jeszcze raz wgrać BB 6.15. Nie wiem jak to zrobić. Dzięki za pomoc

#291 ramzez

ramzez
  • 184 postów
  • SkądNaas,Irlandia

Napisano 11 stycznia 2012 - 22:43

a masz cydie??

#292 darox

darox
  • 10 postów

Napisano 11 stycznia 2012 - 23:21

Tak, mam.

#293 ramzez

ramzez
  • 184 postów
  • SkądNaas,Irlandia

Napisano 11 stycznia 2012 - 23:42

długo czekałem na Ciebie,a z cydii zciągnąłeś ultrasnow???

#294 darox

darox
  • 10 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 00:17

nie. Próbowałem, ale nie ma połączenia z netem(jesli o to chodzi)

#295 ladybarque

ladybarque
  • 16 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 00:31

Witam, z góry przepraszam jeśli piszę w złym wątku ale już 4 godziny siedzę nad tematem i nie wiem co począć. To forum przejrzałam już kilka razy i jestem ciągle w kropce, nie rozumiem w większości postów niestety, nie jestem zorientowana technicznie :( Zacznę od tego że mam : iphone 3gs wersja 4.1 (8B117) firmware modemu 04.26.08 chciałam zaktualizować oprogramowanie na najnowsze tak, aby nie wskoczył mi simlock na tego iphona... Zrobiłam mu przed chwilą jailbreak programem Redsn0w 0.9.10b1 i myślałam że wtedy zmieni się system na 5.0.1. Ale chyba nie o to chodzi? Oprogramowanie mam ciągle 4.1... Od godziny szukam na forum informacji co zrobić aby nie wyjść na totalną ignorantkę ale już sama nie wiem pogubilam się. Pomocy...

#296 darox

darox
  • 10 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 00:35

spróbuj uaktualnić go w iTunes. wtedy chyba będziesz musiała zrobić jailbreak'a w redsn0w 0.9.10b3(bez uwięzi)

#297 ladybarque

ladybarque
  • 16 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 00:42

OK czyli mam wejść w iTunes, zaktualizować go do 5.0.1 a potem ściągnąć redsnow 0.9.10b3 (co znaczy bez uwięzi???) i zrobić mu jailbreaka tym tak? A co z simlockiem czy po aktualizacji w iTunes na nowe oprogramowanie on wskoczy a potem się zdejmie po jailbreaku?

#298 darox

darox
  • 10 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 01:06

iP pochodzi od polskiego dystrybutora? jeśli ma sima,to całkiem możliwe pod warunkiem, że masz kartę z innej sieci. bez uwięzi- będzie się włączał normalnie(w starych redsnow, włączenie iPka wymaga uzycia komputera) sam robiłem iOS 5.0.1 i tym redsnow, więc działa. Tylko mam problem, bo nie mogę w Cydii uruchomić ultrasnow(brak dostępu do neta, ponieważ nie łączy się z PLAY). Nie widzi sieci...

#299 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 12 stycznia 2012 - 09:38

Zamkinij się już filozofie. Uwalisz dziewczynie telefon debilnymi podpowiedziami. labybarque masz BB które obsługuje ultrasn0w. Musisz zrobić CF żeby nie podnieść sobie BB. Jeśli masz kartę macierzystą czyli taką na jaką jest simlock użyj najnowszego redsn0w i w extras zaznaczasz Custom IPSW, jeśli takiej karty nie masz to snowbrezze i w opcjach szukasz i zaznaczasz hactivation. Są poradniki na forum.

#300 ladybarque

ladybarque
  • 16 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 11:35

Wiem ze nie mam karty macierzystej. Rozumiem ze mam ściągnąć snowbreeze najnowszy. Mam go ściągnąć na swój komputer z sieci tak? I instalacja jak ultrasnow? Przepraszam możecie mnie potem wyrzucić z forum za zasmiecanie, ale ja na prawdę nie znam sie wcale na telefonach i nawet jak przeglądam poradniki z tego forum nie rozumiem do końca wszystkiego :/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych