Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Instalacja softu iOS 5 + Jailbreak dla iPhone 4 oraz iPhone 3GS

• Zamknięty Temat jest zamknięty
526 odpowiedzi w tym temacie

#251 ramzez

ramzez
  • 184 postów
  • SkądNaas,Irlandia

Napisano 06 stycznia 2012 - 20:13

Dobra , a teraz mi powiedz co się stalo , jak snowbreeze skończyl wrzucać soft to wyskoczyło jabłko z paskiem postępu i tak stało z 20 min. i nic to było dobrze czy źle i czy czasem po snowbreeze nie musiałem go wybudzać czy czekać aż jabłko zrobi swoje.???

#252 adnet

adnet
  • 214 postów
  • SkądIrlandia

Napisano 06 stycznia 2012 - 23:04

Witam, Mam problem przy Jailbreak iPhone 3Gs [Mac] - mianowicie Próba 1) Ściągnąłem czysty 'iPhone2,1_5.0.1_9A405_Restore' oraz 'PwnageTool 5.0.1' Jedziemy w.g instrukcji - czyli Expert > Soft ^ > Hactivate > Build leci... skończony OK DFU z 'PwnageTool 5.0.1' > iTunes > alt+CF Wgrywa się bez problemu, leci... OK teraz 'redsn0w.9.10.b3' wybieram 'Jailbreak' i z automatu leci wszystko super i wywala się na błędzie [ATTACH=CONFIG]10254[/ATTACH] Próbowałem też wskazać w 'redsnow' > Extras > Custom IPSW i wskazałem ten sam soft. Mam ten sam problem. Czytałem 3 instrukcje - nie ma wzmianki o błędzie? Proszę o pomoc.

#253 TheViP

TheViP
  • 106 postów

Napisano 06 stycznia 2012 - 23:59

Witam,
Mam problem przy Jailbreak iPhone 3Gs [Mac] - mianowicie
Próba 1) Ściągnąłem czysty 'iPhone2,1_5.0.1_9A405_Restore' oraz 'PwnageTool 5.0.1'
Jedziemy w.g instrukcji - czyli Expert > Soft ^ > Hactivate > Build
leci... skończony OK
DFU z 'PwnageTool 5.0.1' > iTunes > alt+CF
Wgrywa się bez problemu, leci... OK
teraz 'redsn0w.9.10.b3' wybieram 'Jailbreak' i z automatu leci wszystko super i wywala się na błędzie
[ATTACH=CONFIG]10254[/ATTACH]

Próbowałem też wskazać w 'redsnow' > Extras > Custom IPSW i wskazałem ten sam soft. Mam ten sam problem.
Czytałem 3 instrukcje - nie ma wzmianki o błędzie?

Proszę o pomoc.

Spróbuj jeszcze raz tak samo, miałem tez raz podobny problem i za drugim razem poszło magicznie od razu O_O

#254 adnet

adnet
  • 214 postów
  • SkądIrlandia

Napisano 07 stycznia 2012 - 00:11

Spróbuj jeszcze raz tak samo, miałem tez raz podobny problem i za drugim razem poszło magicznie od razu O_O

Kolego,
Nie jestem TU nowy i nie piszę postów jeżeli coś mi nie wyjdzie za 1-wszym razem. Robiłem tak +3 razy; nawet od nowa pliki co są 'w cudzysłowiu' ściągnołem. Dziękuję za troskę, ale poczekam, aż ktoś mądrzejszy odemnie odpowie.

#255 ramzez

ramzez
  • 184 postów
  • SkądNaas,Irlandia

Napisano 07 stycznia 2012 - 02:55

powiem wam , jesteście wielcy ,odpowiadacie na nowe posty a nie potraficie odpowiedzieć na pytania użytkownika który zadaje pytania od 15 stron, jestem pełen podziwu , skoro nie wiecie jak pomóc to napiszcie i bedzie ok !!!

#256 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 07 stycznia 2012 - 10:31

Kolego,
Nie jestem TU nowy i nie piszę postów jeżeli coś mi nie wyjdzie za 1-wszym razem. Robiłem tak +3 razy; nawet od nowa pliki co są 'w cudzysłowiu' ściągnołem. Dziękuję za troskę, ale poczekam, aż ktoś mądrzejszy odemnie odpowie.

Spróbuj na innym kompie dość częsty błąd. Jeżeli nie masz możliwości zmiany komputera próbuj do skutku na tym. Być może zmiana Redsnowa na starszy/nowszy pomoże.

#257 robert11

robert11
  • 3 postów

Napisano 07 stycznia 2012 - 11:03

Witam, Mam iphone 4 i soft 4.3.3 po jb. Nie robiłem jeszcze nigdy aktualizacji softu i chciałbym aby mi ktoś opisał jak zaktualizować soft do 5.01 i zrobić jb i jak to zrobić aby nie utracic danych w telefonie (kontakty, sms, zdjecia itp.) Czy aktualizację zrobić najpierw przez iTunes, a później jb? Czy robi się to jednocześnie?

#258 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 07 stycznia 2012 - 11:45

Witam,
Mam iphone 4 i soft 4.3.3 po jb. Nie robiłem jeszcze nigdy aktualizacji softu i chciałbym aby mi ktoś opisał jak zaktualizować soft do 5.01 i zrobić jb i jak to zrobić aby nie utracic danych w telefonie (kontakty, sms, zdjecia itp.) Czy aktualizację zrobić najpierw przez iTunes, a później jb? Czy robi się to jednocześnie?

Najpierw aktualizacja potem JB. Jak masz telefon bez simlcoka aktualizujesz przez itunes i nic nie tracisz.

#259 ramzez

ramzez
  • 184 postów
  • SkądNaas,Irlandia

Napisano 07 stycznia 2012 - 12:51

Czy ktoś może mi pomóc???

#260 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 07 stycznia 2012 - 12:56

@rafek1, jeszcze raz podbijesz i otrzymasz ostrzeżenie.

#261 ramzez

ramzez
  • 184 postów
  • SkądNaas,Irlandia

Napisano 07 stycznia 2012 - 17:53

Ale o co Ci chodzi,proszę o pomoc a wszyscy ignorują.

---------- Wpis dodano o 18:53 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:19 ----------

Panowie,tak jak pisałem zmieniłem soft na 5.0.1 i został potraktowany snowbreeze, haktywowany, zainstalowany ,nie mogłem go uruchomić ale jakoś poszło.Teraz jest uruchomiony i jest na aktywuj iphone'a,ja mu sprawdziłem bb i mam już od ipada ale teraz nie mogę zrobić jb czy może mi ktoś pomóc.

#262 InTeR

InTeR
  • 127 postów

Napisano 07 stycznia 2012 - 18:16

Człowieku, ludzie tutaj dobrowolnie pomagają i nie dostają za to żadnych korzyści materialnych... Jak Ci nie pasuje to możesz iść do serwisu, zapłacisz 50zł i będziesz miał. Nie narzekaj tylko czekaj, może ktoś kto zna rozwiązanie Ci pomoże.

Jeśli robiłeś soft przez snowbreeze to już masz jailbreak.

P.S. Sam pytałem 2 razy, nie doczekałem się odpowiedzi, trudno, nikt nie znał odpowiedzi na moje pytanie. Nie płacze z tego powodu.

#263 ramzez

ramzez
  • 184 postów
  • SkądNaas,Irlandia

Napisano 07 stycznia 2012 - 18:28

Ok,dzięki ,sorry może mnie trochę poniosło,ale panowie zakończyłem sprawę ,telefon działa tylko jedno pytanie podobno na tym sofcie jb.jest na uwięzi a u mnie działa bez zarzutu.

#264 buubuu

buubuu
  • 13 postów

Napisano 08 stycznia 2012 - 02:33

nowy redsn0w_win_0.9.10b3 omija uwięź
czytaj zanim coś użyjesz!
No chyba że bawisz się nie swoim ip :P
Lub ci nie żal

---------- Wpis dodano o 02:33 ---------- Poprzedni wpis dodano o 02:31 ----------

masz google to korzystaj
ja dziś szukałem cennej informacji na rosyjskich forach !
I znalazłem po kilku godzinach !
A nie zakładam tematy i spamuje kolejne pytania poco ...
Dlaczego
Nic dziwnego że w necie tyle śmieci jak się czytać nie chce !

#265 leMar

leMar
  • 12 postów

Napisano 08 stycznia 2012 - 09:55

masz google to korzystaj
ja dziś szukałem cennej informacji na rosyjskich forach !
I znalazłem po kilku godzinach !
A nie zakładam tematy i spamuje kolejne pytania poco ...
Dlaczego
Nic dziwnego że w necie tyle śmieci jak się czytać nie chce !

To podziel sie ta informacja z rosyjskiego forum skoro jej tu nie ma ... moze komus sie przyda :)
Pozdr.

#266 robert11

robert11
  • 3 postów

Napisano 08 stycznia 2012 - 13:51

Udało mi się zaktualizować iphona do ios 5 i zrobić jailbreaka (z małymi problemami ale się udało). Mam tylko problem z synchronizacją programów które miałem wcześniej zainstalowane tzn. nie wszystkie chcą się zainstalować na iphonie i pojawia sie informacja że wystąpił błąd podczas synhronizacji programu... Czy da się coś z tym zrobić czy tych programów już nie będę mógł uzywać?

#267 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 08 stycznia 2012 - 16:13

Jakoś mi się wydaje że nie wszystkie app miałeś oryginalne a piratom nie pomaga się na tym forum.

#268 buubuu

buubuu
  • 13 postów

Napisano 08 stycznia 2012 - 20:43

a takie niby nic plik z imei do noki by ją postawić po nieudanym serwisowaniu. Polacy nie zamieszczają a tam szukasz i masz :P Ale to pierdoły przepraszam za spamowanie :/

#269 robert11

robert11
  • 3 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 09:54

No właśnie w tym problem, że są oryginalne. Wszystkie były instalowane i ściągane przez itunes.

#270 rafek

rafek
  • 12 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 16:44

Paf,jeśli mam 3GS 4.3.2 i soft 06.15.00 to której instrukcji mam użyć , wiem że głupie pytanie ale cały czas się wacham na zrobieniem tego nowego softu,dzieki za pomoc

#271 darox

darox
  • 10 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 18:34

Siema wszystkim. Posiadam iPhone 3GS, baseband 6.15 na iOS 5.0.1. Na początku miałem iOS 4.1, na którym iPhone działał bez zarzutu. Był w angielskiej sieci. Zaktualizowałem go do iOS 5.0.1 i od tej pory mam z nim problem. Otóż iPhone nie może połączyć się z siecią PLAY. Czy można usunąć Simlocka? Czytałem forum i próbowałem coś zrozumieć i zdziałać w pojedynkę, lecz prosiłbym Was o pomoc. Może ktoś poinstruować mnie krok po kroku co zrobić, aby go uruchomić? Dzięki za pomoc. Pozdrawiam serdecznie, darox

#272 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 10 stycznia 2012 - 21:25

Wgrać ponownie BB z iPada przez redsnow.

#273 darox

darox
  • 10 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 22:03

Wszak jest to dla mnie coś nietypowego. Gdzie znaleźć tego BB i jak wgrać? W redsn0w kliknąć "extras" i co dalej? Pozdro

#274 ramzez

ramzez
  • 184 postów
  • SkądNaas,Irlandia

Napisano 11 stycznia 2012 - 00:05

Panowie,czy mogę liczyć na waszą pomoc???

#275 Adam1307

Adam1307
  • 235 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 11 stycznia 2012 - 01:33

Panowie,czy mogę liczyć na waszą pomoc???

Dlaczego nie przeglądasz forum? Jest Maaaaasa tematów i problemów wyjaśnionych jak krok po kroku to zrobić, naprawdę.

http://myapple.pl/ip...iphone-3gs.html

http://myapple.pl/ip...06_15_00-a.html

http://myapple.pl/ip...-3gs-i-4-a.html

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych