Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

4S w Tmobile.pl

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
612 odpowiedzi w tym temacie

#326 sipap

sipap
  • 63 postów

Napisano 28 listopada 2011 - 19:54

To trzeba było iść do salonu i kupic. Znajomy nie mógł pomóc? Chyba szybciej niz czekanie na kuriera.

#327 ppawcio

ppawcio
  • 47 postów

Napisano 28 listopada 2011 - 21:30

mnie już pomału zaczyna nudzić i irytować sytuacja T-Mobile + iPhone 4s 32GB... za tydzień wyjeżdżam, zamówienie złożone 2 tygodnie temu a tu ni widu ni słychu... Poczekam chyba do środy i wezmę 16GB, bo zanim przyjdzie to będzie piątek. Potem się okaże że kary mikroSim też nie ma, więc zanim pójdę do salonu i jakąś dostanę będzie poniedziałek... zanik aktywują będzie środa... Skoro mają takie problemy z dostępnością 32GB to mogli od razu 64GB wprowadzić do oferty... większej różnicy w czasie oczekiwania by raczej nie było...

#328 sipap

sipap
  • 63 postów

Napisano 28 listopada 2011 - 21:57

Paweł poczekaj jeszcze,muszą w koncu dowieść wiekszą dostawę. Co do karty sim, to dostałem od razu. Tfu nie dostałem,musiałem zapłacic za nią 20 PLN.

#329 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 listopada 2011 - 22:09

Karta microsim jest darmowa przy podpisaniu umowy z iPhonem, więc jak sam się dałeś zrobić to innych nie wprowadzaj w błąd. Nie poszedłem po białego do salonu, bo nie było białych w salonach. Ppawcio, musieli Ci w takim razie wysłać dziś.

#330 ppawcio

ppawcio
  • 47 postów

Napisano 28 listopada 2011 - 22:43

Ppawcio, musieli Ci w takim razie wysłać dziś.

nic nie wysłali :) w końcu chciałem im dać poświętować w długi weekend, więc zanim dojdzie do mojej kolejki to łohoho... :)

Paweł poczekaj jeszcze,muszą w koncu dowieść wiekszą dostawę.

czyli mówisz, że spełni się "czekajcie, a się doczekacie"? ;)

a co do kart microsim - to jest dla mnie chyba największe zdzierstwo - jednym dają za darmo, innym każą płacić... masakra jakaś...

#331 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 29 listopada 2011 - 00:18

Nie ma takiej reguły, że tu dają za darmo, a tu trzeba płacić. Dla mnie absurdalne jest to, że ktoś w ogóle zgodził się za to płacić, śmiech na sali. Nie rozumiem, dlaczego Ci nie wysłali skoro masz już od 2 tyg. złożone zamówienie? W salonie al. jerozolimskie 14x było dziś kilka czarnych, może skorzystasz jeszcze jutro?

#332 oloSS96

oloSS96
  • 498 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 29 listopada 2011 - 00:27

250 MB transferu to jakieś żarty. Rok temu kupiłem z 2 GB :(

#333 sipap

sipap
  • 63 postów

Napisano 29 listopada 2011 - 00:45

Co do karty sim to jeszcze postaram sie wyjasnic sprawę " u swojego" konsultanta. Wtedy zobaczymy czy kolega,który wszystko wie nie zdziwi sie jak mu doliczą kasę za kartę do najblizszej faktury.

#334 rybulek

rybulek
  • 87 postów

Napisano 29 listopada 2011 - 08:00

ja wymieniłem kartę za free ale kumpel tam pracuje :)

#335 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 29 listopada 2011 - 09:29

Co do karty sim to jeszcze postaram sie wyjasnic sprawę " u swojego" konsultanta. Wtedy zobaczymy czy kolega,który wszystko wie nie zdziwi sie jak mu doliczą kasę za kartę do najblizszej faktury.

Zdziwisz się alfo omego jak się dałeś nabić w butelkę.

#336 Technet1

Technet1
  • 36 postów
  • SkądSkwierzyna

Napisano 29 listopada 2011 - 10:04

Witam Gdy wczoraj zamawiałem swojego 4S u konsultanta telefonicznie to mi powiedział że nie ma takiej możliwości aby otrzymać "nową" kartę sim wraz z telefonem w jednej przesyłce. Więc albo wymienią mi w salonie w Gorzowie bezpłatnie albo "dotnę" ją sobie w zaprzyjaźnionyum komisie GSM za pomocą specjalnej wycinarki. Nie będę płacił 20-30 PLN za coś co mogę mieć za darmo.

#337 Bacio

Bacio
  • 91 postów

Napisano 29 listopada 2011 - 12:04

nie ma takiej możliwości aby otrzymać "nową" kartę sim wraz z telefonem w jednej przesyłce.

Ja dostałem micro SIMa w oddzielnej paczce niż telefon. To były dwie niezależne przesyłki.

(Tak w ogóle to dostałem omyłkowo normalnego małego (a nie micro) SIMa, więc dzień później dosłali mi kolejnego).

Bacio

#338 Danio02

Danio02
  • 369 postów

Napisano 29 listopada 2011 - 12:06

Ja zrobiłem inaczej - poprosiłem, aby konsultant z Działu Utrzymania Klienta umieścił na moim koncie informację o bezpłatnej wymianie karty SIM. Udałem się do salonu franczyzowego i nie zapłaciłem za micro-SIM :)

#339 sipap

sipap
  • 63 postów

Napisano 29 listopada 2011 - 12:12

Niezależnie od tego co pisze kolega mądraliński,warto by sie dowiedzieć jak to jest z tymi opłatami za wymiane karty sim. Według konsultantów z IBOA opłata wynosi 25 PLN(z małymi groszami) netto. Co daje kwotę do zapłacenia około 30 PLN.
Potwierdza to cennik, przynajmniej dla taryfy która ja wybrałem czyli-rodzinna multimedialna.:
http://www.t-mobile....M_SA_110801.pdf
Może w jakieś innej taryfie tej opłaty nie ma. Warto to sprawdzic. Moze znaczenie ma czy ktos jest nowym abonentem, czy tez przedłuża umowę.

#340 Danio02

Danio02
  • 369 postów

Napisano 29 listopada 2011 - 12:28

@sipap Poświęciłem sporo czasu na to, aby wyciągnąć od nich darmową kartę micro-SIM, więc bez takich proszę... Nadal wychodzę z założenia, że operator zmuszony jest bezpłatnie dołożyć micro do każdej umowy z iPhone 4/ 4S. Przy okazji byłem u Powiatowego Rzecznika Praw Konsumenta, który również przyznał mi rację, jednak obyło się bez pism itp. Dla Twojej informacji podpisałem umowę Rodzina 140 z Internetem.

#341 tasmaniec

tasmaniec
  • 585 postów

Napisano 29 listopada 2011 - 12:33

nie jest to zależne od taryfy... po prostu jest możliwość ściągnięcia opłaty za kartę przez konsultanta... zależy na kogo się trafi... ale w systemie taka możliwość istnieje...

#342 Danio02

Danio02
  • 369 postów

Napisano 29 listopada 2011 - 12:38

W moim przypadku stwierdzili, że nie mogą wysłać karty kurierem, ale udało się w inny sposób, opisany na poprzedniej stronie ;)

#343 ppawcio

ppawcio
  • 47 postów

Napisano 29 listopada 2011 - 13:04

czyli tak jak myślałem... karta mikrosim kosztuje, ale można ją wynegocjować i dostać za darmo

#344 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 29 listopada 2011 - 16:27

Sipap -.- to w wypadku gdy wymieniasz po zniszczeniu przez siebie etc. a nie gdy kupujesz u nich telefon wymagający owej wymiany...

#345 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 29 listopada 2011 - 21:47

drukujecie szblon karty, 5 minut na ciecie i działa, szkoda się stresować :)

#346 sampelmajster

sampelmajster
  • 89 postów

Napisano 29 listopada 2011 - 23:22

Dzwonił do mnie dzis gosc z salonu firmowego, bo prosiłem o zamowienie 32gb I4S w poniedzialek i dostalem odpowiedz, ze nie bedzie ich w tym tygodniu...dla mnie T-Mobile dramat! na iBOA tez nie ma...czy w Orange tez maja takie problemy?

#347 sipap

sipap
  • 63 postów

Napisano 29 listopada 2011 - 23:24

Sipap -.- to w wypadku gdy wymieniasz po zniszczeniu przez siebie etc. a nie gdy kupujesz u nich telefon wymagający owej wymiany...

Kolego a Ty znowu swoje.Pokaż mi prosze w regulaminie,cenniku czy innym dokumencie na stronie t-mobile,ze jest tak jak Ty to interpretujesz. Ja dałem linka gdzie jak wół jest napisane,ze trzeba kupić nową kartę sim. To samo mówili dwaj rózni pracownicy,z IBOA. To samo mówili w salonie. Prędzej jest tak jak pisze ppawcio,że trzeba kupic,ale w niektórych przypadkach(duzy abonament_tak jak np. u Ciebie, kilka numerów u danego operatora) udaje sie wynegocjowac tę kartę za darmo. Mnie się nie udało,może za mało naciskałem. Ale tak sie cieszyłem,że w końcu bede miał nowego Iphona(jak byscie po paru latach używania smartfonów,musieli uzywać przez 2 tygodnie telefonu Emporia-to zrozumielibyście co czułem :-) ) i jeszcze zawirowania z faktura,gdzie nijak nie dało sie odliczyc kasy z punktów premia(teoretycznie już wygasłych),ze 3 dychy w przód czy w tył juz mnie nie ruszały :-))

#348 senshiro

senshiro
  • 163 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 listopada 2011 - 00:07

Najprawdopodobniej jest podobnie jak w Orange - wymiana karty sim na życzenie klienta jest płatna. Natomiast, jeśli stara karta sim ma błędy to wymiana jest darmowa. I teraz pytanie na jakiego konsultanta się trafiło - taki, który wpisał "wymiana na życzenie klienta" czy "wymiana z powodu awarii".

#349 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 30 listopada 2011 - 00:47

Cóż, kogo nie pytałem z T-Mobile zawsze mówił, że za darmo. Również nie znam przypadku w rodzinie i wśród znajomych żeby ktoś płacił. Napisz reklamację do BOA, że wiele osób w internecie pisze, iż wymiana przy kupnie iPhone jest darmowa etc.; ciekawe co odpiszą. sampelmajster - oni raczej sami nie wiedzą, kiedy co dostaną. Natomiast bardzo prawdopodobnym jest, że salon w Arkadii dostanie w dostawie planowanej na okolice godziny 12 iPhone'y, więc próbuj :) (dziś, tj. środa). Jak nie to w poniedziałki salon w al. Jerozolimskich dostaje zwykle, plus możesz szukać zwrotów etc.

#350 Pati007

Pati007
  • 265 postów
  • SkądSuchy Las, PL

Napisano 30 listopada 2011 - 11:09

Najprawdopodobniej jest podobnie jak w Orange - wymiana karty sim na życzenie klienta jest płatna. Natomiast, jeśli stara karta sim ma błędy to wymiana jest darmowa. I teraz pytanie na jakiego konsultanta się trafiło - taki, który wpisał "wymiana na życzenie klienta" czy "wymiana z powodu awarii".

Bardzo możliwe, że o to chodzi. Ja kartę miałam wymienioną za darmo - konsultant po prostu poszedł na zaplecze, przyniosł microSIM, zaoferował przegranie zawartości starej karty, powpisywał coś w systemie i to wszystko. Nawet nic nie wspomniał, że to cos kosztuje itp. A abonamentu nie mam jakiegoś wysokiego (95 netto),a jak wymieniałam to był nawet niższy bo 99 brutto. Wymieniałam prawie rok temu jak kupowałam iP 4 (na wolnym rynku, poza operatorem).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych