Przestroga przed oszustem
Napisano 03 lipca 2012 - 22:36
Napisano 03 lipca 2012 - 23:35
Ja mam te same dane co przemokik i revids ,ale nas nie ma wśròd tych5 osòb ,ktòre niebawem będą po pierwszej rozprawie więc myśle że może na początku oszust posługiwał się innymi danymi bo przecież nie możliwe żeby tego prokuratura nie powiązała ze sobą?
Poslugiwal sie roznymi danymi, wiec mam nadzieje ze mimo wszystko jakos poskladaja to do kupi i podepna tez nasze przypadki i niech ten pacan wkoncu dostanie za swoje!
Napisano 04 lipca 2012 - 13:40
Napisano 04 lipca 2012 - 13:44
Dziś dostałam pismo z prokuratury o umorzeniu dochodzenia ponieważ sprawca przestępstwa nie został wykryty.Brak mi słów..może ktoś z was wie jak to jest możliwe?Przecież oszust siedzi już drugi miesiąc.Niech odezwą się osoby które mają pisma o wykryciu sprawcy może macie dowody ,których my nie posiadamy a mogłyby pomóc w sprawie?
No to tylko byc zlodziejem w tej beznadziejnej Polsce ;/
Napisano 08 lipca 2012 - 18:58
Napisano 08 lipca 2012 - 19:54
Napisano 09 lipca 2012 - 08:41
Napisano 09 lipca 2012 - 17:08
Ja tylko dostałem kolejną informację o rozprawie która ma się odbyć w Ostrołęce i o możliwości stawienia się na niej w celu oskarżenia, czy wytoczenia powództwa cywilnego.
Rozprawa ma się odbyć 6 sierpnia 2012 o godzinie 10:30 w sali numer V.
ul. Mazowiecka 3 Ostrołęka.
Więc może dla tych z was którzy dostali umorzenie czy coś w ten deseń bo brak dowodów wypadałoby się tam przejechać i złożyć jakieś swoje zeznania ja na waszym miejscu bynjamniej bym tak zrobił bo wiadomo nie od dziś że to jedna i ta sama osoba posługująca się danymi innych osób.
Ciekawe czy istnieje mozliwosc zlozenia swoich zeznan z wolnej stopy, majac na uwadze fakt ze nasze sprawy są rozwalone po roznych placowkach, bądź umorzone, bo ten pajac uzywal roznych adresów itd. Jesli jest to mozliwe rozwazama przyjazd do Ostrołeki i dodanie swoich zeznan w zwiazku z moją sprawa przeciwko mysle tej samej osobie ktora wyciagnela kase od nas wszystkich.
Napisano 18 lipca 2012 - 08:50
Napisano 25 lipca 2012 - 20:12
Użytkownik o nazwie iprestigen badz iraaven. Unikajcie tego śmiecia,
jak ognia. Dalem sie oszukac na pieniadze jak smarkacz. Gdyby mieszkal
blisko to bym pojechal i go zniszczyl ale na taka patologie szkoda
mojego czasu i nerwow. Oszukal mnie na kwote 40zl i to nie chodzi o
pieniadze lecz o zasade. Pozyczasz oddajesz. Nie wchodzcie z tym
gowniarzem patologicznym w zadne uklady bo predzej czy pozniej tego
pozalujecie jak ja.
A tak na marginesie handluje uzywanymi iPhonami i wmawia ludziom ze sa
nowe badz nie uzywane i trzepie na naiwniakach kase.
Dane:
iprestigen
iraaven
gg311910
tel 519050...
Allegro kamilkoszak, kamilkosz
Tutaj już konta miał i moderatorzy go zbanowali. (to mówi samo za siebie)
Będzie tu zapewne sie bronić i żalić że jaki on biedny poszkodowany i zwalić wine na mnie, nie dajcie się nabrać. On ma niewyparzony ryj i strasznie pyskaty.
Ja kupiłem od niego 3GS-a i jest wszystko OK. Poza tym gościu sprzedaje telefony na allegro i wszyscy są zadowoleni.
Napisano 31 lipca 2012 - 22:34
Napisano 10 sierpnia 2012 - 21:42
Ja tylko dostałem kolejną informację o rozprawie która ma się odbyć w Ostrołęce i o możliwości stawienia się na niej w celu oskarżenia, czy wytoczenia powództwa cywilnego.
Rozprawa ma się odbyć 6 sierpnia 2012 o godzinie 10:30 w sali numer V.
ul. Mazowiecka 3 Ostrołęka.
Więc może dla tych z was którzy dostali umorzenie czy coś w ten deseń bo brak dowodów wypadałoby się tam przejechać i złożyć jakieś swoje zeznania ja na waszym miejscu bynjamniej bym tak zrobił bo wiadomo nie od dziś że to jedna i ta sama osoba posługująca się danymi innych osób.
zatem czy wiadomo cos wiecej o sprawie? jak to sie potoczyło?
Napisano 13 sierpnia 2012 - 00:54
Napisano 15 sierpnia 2012 - 14:48
Napisano 15 sierpnia 2012 - 20:00
Napisano 20 sierpnia 2012 - 20:41
Użytkownik o nazwie iprestigen badz iraaven. Unikajcie tego śmiecia,
jak ognia. Dalem sie oszukac na pieniadze jak smarkacz. Gdyby mieszkal
blisko to bym pojechal i go zniszczyl ale na taka patologie szkoda
mojego czasu i nerwow. Oszukal mnie na kwote 40zl i to nie chodzi o
pieniadze lecz o zasade. Pozyczasz oddajesz. Nie wchodzcie z tym
gowniarzem patologicznym w zadne uklady bo predzej czy pozniej tego
pozalujecie jak ja.
A tak na marginesie handluje uzywanymi iPhonami i wmawia ludziom ze sa
nowe badz nie uzywane i trzepie na naiwniakach kase.
Dane:
iprestigen
iraaven
gg311910
tel 519050...
Allegro kamilkoszak, kamilkosz
Tutaj już konta miał i moderatorzy go zbanowali. (to mówi samo za siebie)
Będzie tu zapewne sie bronić i żalić że jaki on biedny poszkodowany i zwalić wine na mnie, nie dajcie się nabrać. On ma niewyparzony ryj i strasznie pyskaty.
Ja kupiłem od niego 3GS-a i jest wszystko OK. Poza tym gościu sprzedaje telefony na allegro i wszyscy są zadowoleni.
Jednak się myliłem, OSZUST !
Napisano 20 sierpnia 2012 - 21:02
Jednak się myliłem, OSZUST !
3Gs nie dotarł?
Napisano 21 sierpnia 2012 - 20:54
3Gs nie dotarł?
Dotarł, ale gościu sprzedaje szmelc. Miałem odklejoną taśmę od dotyku, miałem dostać zwrot kasy, a tak się nie stało ...
Napisano 31 sierpnia 2012 - 23:00
Napisano 03 września 2012 - 16:29

Napisano 04 września 2012 - 08:25

Napisano 05 września 2012 - 00:34
Napisano 13 września 2012 - 17:24
Napisano 04 października 2012 - 20:50
Napisano 16 października 2012 - 10:06
witam wszystkich, radzę ten wątek prześledzić. Jak pisałem niedawno szukam pracy i natknąłem się na ofertę Praca Sprzedawca - oferty pracy - Tribus , gość ma mejla adamgawron81@gmail.com
oto co otrzymałem po wysłaniu CV:
"Na czym polega praca?
Krótko mowiąc, szukamy ludzi którzy chcą rozpocząć pracę jako nasi sprzedawcy i dzięki temu już od jutra zacząć z nami zarabiać.
Ile mogę zarobic?
Przez okres probny(około 15 dni ) oferujemy 7% wartości przedmiotu jako wynagrodzenie.
Jesli pracownik wykaże sie umiejetnosciami , podpisujemy umowe o prace lub o dzieło.
Wynagrodzenie to 2600zl Brutto plus premie od sprzedaży(od 100 do 400zl).
Umowe oferujemy po okresie probnym.
Kto pokrywa koszty wystawienia aukcji?
Wszystkie koszta sa odliczane przy wysylce pieniedzy na nasze konto.
Jesli przedmiot sie nie sprzeda to koszta zwracamy dzien po zakonczeniu aukcji.
Czego potrzeba by rozpocząc współpracę?
Potrzebujesz jedynie konta na Allegro ,dostęp do internetu , trochę wolnego czasu i chęci.
Pracownik wystawia ze swojego konta tylko przez okres probny. Pozniej udostepniamy dane potrzebne do stworzenia konta firmowego i sprzedaz odbywa sie z konta zarejestrowanego na firme.
Ile aukcji trzeba wystawic?
Przez okres probny bedzie to maksymalnie 5-6 aukcji.
Czy musze mieć firmę by z wami współpracować?
Nie potrzebujesz firmy.
My już mamy i to my rozliczymy podatek ze sprzedaży tych produktów.
Ty jedynie czym się musisz zająć, to odpowiadaniem na pytania klientów i sprzedażą.
Co bedzie przedmiotem aukcji?
Towar to glownie elektronika komputerowa.
Czy dajecie rachunek/fakturę?
Do kazdego zakupu dodajemy paragon, ewentualnie faktura na zyczenie.
Kiedy towar jest wysyłany?
Towar wysyłamy do 4 dni od otrzymania wpłaty na nasze konto. Im wiecej paczek wysyłamy hurtem tym wieksze mamy zniżki u kuriera.
Klient zadał mi pytanie na które nie znam odpowiedzi.
Jeśli nie znasz odpowiedzi na pytanie zadane przez klienta, napisz do nas, odpowiemy w możliwie jak najszybszym czasie, a potem Ty odpowiesz klientowi.
Zwroty
Każdy produkt można zwrócić w ciągu 10 dni od otrzymania go bez podania przyczyny.
Gwrancja
Gwarancja na nasze towary jest na zazwyczaj na 24 miesiace. Gwarancja jest ważna tylko jesli klient posiada paragon.
Jesli warunki sa jasne i jest Pani/Pan gotowy/a do wystawienia pierwszej aukcji, prosimy o imie , nazwisko , adres zamieszkania, jakis telefon kontaktowy oraz nick z allegro wraz z iloscia pozytywnych komenatrzy.
Jesli warunki, wynagrodzenie nie jest adekwatne do Twoich wymagań prosimy nie odpisywać na maila."
ciągnąłem temat dalej, mówię spróbuję
to dostałem w kolejnym mejlu:
Kategoria:
Telefony i Akcesoria › Telefony komórkowe › Apple › iPhone 5
Tytul:
Iphone 5 16 GB POLSKI BEZ SIMLOCKA
Telefon pochodzi z T-Mobile. Posiada gwarancje , fakture VAT!
Telefon jest nowy, BEZ SIMLOCKA , działa w każdej polskiej sieci.
Sprzedawany z całym kompletem fabrycznym o producenta:
-oryginalna ładowarka
-zgodne z IMEI pudełko
-oryginalne słuchawki
-gwarancja
-instrukcje, papiery
dowód zakupu
Cena:
2999 zl + 40zl koszt wysylki
Prosze o link
Po wystawieniu telefonu, zadzwonił do mnie potencjalny klient zadając pytania o odbiór osobisty itp. odpowiedzi nie znałem więc napisałem do swojego pracodawcy żeby podał mi swój numer telefoniczny
Prosze kontaktowac sie poprzez email. Staram sie odpisywac wtedy kiedy naprawde mam czas.
Nie wysylamy za pobraniem i nie oferujemy mozliwosci odbioru osobistego poniewaz nie prowadzimy sprzedazy detalicznej.
Jest folia na opakowaniu.
Prosze mnie poinformowac gdy klient wplaci pieniadze.
Telefon sprzedałem i dostałem info gdzie mam wysłać kasę
63 1140 2017 0000 4902 1294 0234
MAGDALENA CH.
ul. PIŁSUDSKIEGO 62A
48-303 NYSA
Prosze uzyc systemu bluecash.pl
Dzieki temu przelew dojdzie w 5minut i usprawni to cala transakcje.
W tytule przelewu prosze wpisac tylko Pana imie oraz nazwisko w celu identyfikacji.
Prosze nie zapomniec odliczyc kosztow wystawienia aukcji jak i rowniez 7% wartosci przedniotu jako wynagrodzenie dla Pana.
teraz ja zaoferowałem swojemu pracodawcy propozycję : "Rozumiem, to zrobimy tak, Pan odda mi prowizję a ja nie zgłoszę sprawę na policje/prokuraturę.
Pozdrawiam"
Prosze isc na policje.
Mam nadzieję ,że ten tekst się komuś przyda i będzie przestrogą !
Pozdrawiam
Być możę to ten sam oszust.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych