Przestroga przed oszustem
Posted 30 April 2012 - 22:16
Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Posted 01 May 2012 - 14:33
Użytkownik o nazwie iprestigen badz iraaven. Unikajcie tego śmiecia,
jak ognia. Gdyby mieszkal blisko to bym pojechal i go zniszczyl ale na taka patologie szkoda
mojego czasu i nerwow. Oszukal mnie na kwote 40zl i to nie chodzi o
pieniadze lecz o zasade. Pozyczasz oddajesz. Nie wchodzcie z tym
gowniarzem patologicznym w zadne uklady bo predzej czy pozniej tego
pozalujecie jak ja.
Ale wyzywać go nie za bardzo wypada nie uważasz? I skąd wiesz że patologia?
Posted 02 May 2012 - 23:05
Posted 03 May 2012 - 08:53
Widze ze dalej nic w tej sprawie nie zrobili kpina jakas po prostu to sie nadaje do uwagi ... Prosty sposób na zarobek oszukiwać ludzi a i tak nic Ci nie zrobią ... DRAMAT
To właśnie Polskie prawo

Posted 07 May 2012 - 20:41
Posted 08 May 2012 - 07:09
W poszukiwaniu iPhone 4s na allegro natknąłem się na nowego oszusta, sami oceńcie [url=http://allegro.pl/iphone-4s-i2322433657.html]iPhone 4s (2322433657) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]. Warto by dodać do listy oszustów !!
Czemu niby oszust?
Posted 08 May 2012 - 07:30
Czemu niby oszust?
Temu, że sprzedał podróbkę.
Posted 08 May 2012 - 07:43
Posted 08 May 2012 - 07:58

Posted 08 May 2012 - 08:52
No to się nowy właściciel ucieszy
a przyczepić się nie ma o co ponieważ widział na allegro co kupuje.
No w sumie, ale warto by było zwrócić uwagę przy jakichkolwiek zakupach w przyszłości. Dziwi mnie tylko jedno, koleś ma 7 pozytywnych komentarzy, może to nie dużo, ale ...
Posted 08 May 2012 - 09:29
7 lecz za zakupy - a wg mnie to spora różnica.No w sumie, ale warto by było zwrócić uwagę przy jakichkolwiek zakupach w przyszłości. Dziwi mnie tylko jedno, koleś ma 7 pozytywnych komentarzy, może to nie dużo, ale ...
Nowy właściciel mógł nie być świadomy zakupu podróbki - a jedyne co jest w aukcji to to, że to "iPhone 4S", więc to nie fair.
Na szczęście są real fotki i można dostrzec inną czcionkę & mp3 pod ikoną iPod, dziwny skrót nazwy przy safarii, nowy iPhone nie jest pakowany w taką folię, wszystkie akcesoria wyglądają na podróbki :/ etc.
Posted 08 May 2012 - 09:56
Czemu na te dwie rzeczy (pogrubione przeze mnie) ludzie nie zwracają uwagi... Sama nigdy nic nie miałam od apple, ale ostatnio z czystej ciekawości czytam to forum i się dziwie głupocie ludzkiej. Ja osobiście przed kupieniem telefonu, czytam o nim. Jakie ma wady, zalety, czy ma swoich chińskich braci i tak dalej...
Posted 08 May 2012 - 10:06
Elementy opisu które zaznaczyłaś dają do myślenia, i powinny zwrócić uwagę, lecz czasem zdarza się, że osoba która wystawia przedmiot ma małe pojęcie o allegro, wystawianiu przedmiotów, pomyłki zdarzają się w opisach komputerów i telefonów najczęściej /np. matryca w rzeczywistości 12" a w opisie 14" etc./.Java, MMS, Odtwarzacz MP3, Obsługa video, Slot kart pamięci, Przeglądarka WWW, E-mail, Radio, Ekran dotykowy, Dyktafon, Kamera video-rozmowy, GPS,
Czemu na te dwie rzeczy (pogrubione przeze mnie) ludzie nie zwracają uwagi... Sama nigdy nic nie miałam od apple, ale ostatnio z czystej ciekawości czytam to forum i się dziwie głupocie ludzkiej. Ja osobiście przed kupieniem telefonu, czytam o nim. Jakie ma wady, zalety, czy ma swoich chińskich braci i tak dalej...
Posted 08 May 2012 - 10:14

Posted 08 May 2012 - 10:18
Tak tak, masz racje. Również przed chwilą wyczytałam na forum - Napis 'MP3' pod ikoną iPoda dyskwalifikuje aukcje. Ale często bez wcześniejszego zainteresowania produktem można popełniać błędy. Mój tato chciał mi kupić z kilka lat temu iPod'a. Okazało się, że kupił chinski telefon ala iPod
..do tego jak masz dobry wzrok, to po samej czcionce zegara, możesz bez problemu dostrzec, że to chłam, mało tego, same opakowania akcesoriów i folia telefonu..porażka..
BTW, może ktoś z W-wy sprzedaje 4s - 16GB ( oczywiście orginał

Posted 08 May 2012 - 10:53

Posted 08 May 2012 - 11:04
Posted 08 May 2012 - 12:39
Posted 09 May 2012 - 22:28
Witam! Właśnie przeczytałem prawie wszystkie komentarze tutaj zebrane! I powiem szczerze, że dla mnie jeżeli sprzedający odmawia lub nie zgadza się na odbiór osobisty to z góry jest u mnie skazany na porażkę i dla mnie to jest oczywisty kant w 100%. Więc naprawdę dziwię się, że nadal ludzie liczą na tańsze zakupy ( super okazje ) i potem dają się oszukiwać. Oczywiście wszyscy chcą zaoszczędzić no ale trzeba troszkę pomyśleć zanim się wyśle komuś pieniążki - komuś kogo nie znamy. Jeżeli ja coś sprzedaję to zdecydowanie preferuję odbiór osobisty przez kupującego - co zdecydowanie podnosi wierzytelność sprzedającego - proszę sobie przyjechać pooglądać i zobaczyć, że nie kręcę i wszystko jest w najlepszym porządku. No ale to jest tylko moje zdanie - oszuści napewno nadal będą i oczywiście oszukiwani też.
Apropo odbioru osobistego:
1. Dzwonimy, pytamy sie o odbior osobisty. Oszust odpowiada pytaniem na pytanie: skad Pan/Pani jest? Jesli odpowiemy Gdansk to on powie Kraków. Jesli powiemy Bialystok to on Szczescin itd. Niby wzbudza zaufanie, ze odbior jest ale de facto najczesciej nie ma czego odbierac.
2. Dzwonimy do kogos z naszej miejscowosci i umawiamy sie na odbior osobisty. Oszust powiadamia nas, ze mozemy spotkac sie za pare dni jak wroci z wczasow poczym wiecej nie odbiera od nas telefonow.
Tak wiec, jesli chcecie faktycznie odebrac osobiscie to od razu pytajcie o adres i godzine. Jak nie chce podac to po prostu nie ma czego odbierać

Jesli dojdzie do samego odbioru to pieniadze trzymajcie do samego konca gleboko w kieszeni, plaćcie dopiero jesli telefon macie juz obejrzany i spakowany do torby itp. Nie umawiać sie w jakichs bramach, peronach kolejowych itp. Nie warto tez ryzykowac wsiadaniem do czyjegos auta ani zapraszac do swojego mieszkania.
---------- Wpis dodano o 23:28 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:23 ----------
Jesli bede mial czas moge powrzucac swoją "czarna liste" numerow GG, telefonow, maili, nickow itd. Bedzie tego z kilkaset, zebranych przez pol roku działalnosci w handlu telefonami

Posted 14 May 2012 - 14:00
Posted 14 May 2012 - 14:40
Może ktoś napisać jak się ma sprawa tego wielkiego wałka ... bo do mnie pismo nie przyszło ani że anulowali, czy coś w ten deseń tylko że skierowano do prokuratury bo to kupa śmiechu ... gośc zarobił z 500 000 zł i bezkarnie się porusza po świecie.
Wątpię że koleś coś może wywalczyć. Na logikę, Nie może go oskarżyć o nic bo jak to mówi zasada "widziałeś co brałeś", a może powiedzieć że opisał tak jak na opakowaniu i się nie zna.
Posted 14 May 2012 - 23:57
Posted 17 May 2012 - 10:18
Posted 04 June 2012 - 12:13
To jest ta sama osoba:
[url=http://forum.gazeta.pl/forum/w,44960,111276347,,Oszukana_przez_aqiq_.html?v=2]Oszukana przez aqiq. - Oszukani na Allegro - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl[/url]
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users