Przestroga przed oszustem
Napisano 29 marca 2012 - 03:57
tel.kom: 794-13.-...
gg: - 41870699
e-mail: zaraton@...
Zbigniew L.
BRE Oddzial Bankowosci Detalicznej
47 1140 2017 0000 4302 1285 ....
jego profil na ebay klikbay2012
[url=http://myworld.ebay.fr/klikbay2012/&_trksid=p3984.m1497.l2754]Mon Monde eBay - klikbay2012[/url]
Napisano 29 marca 2012 - 11:32

Napisano 31 marca 2012 - 12:21
Witam Rowniez zostalem oszykany prze goscia ktory w moim przypadku nazywal sie (Darek L.) Wlasnie dzis bylem na policji i mam nadzieje ze gosc wpadnie . Zostalem oszukany lecz ja na 570 zl przedmiotem jaki ''kupilem'' byl samsung galaxy s
oto jego konto bankowe 931940107660474100........ . Adres emaim rafal.skoczek@... . Wiec UWAGA na niego gosc podaje ze jest z przemysla ...
Gdybyscie mieli jakies ciekawe inf badz cos w tym rodzaju dajcie mi znac .. Mam nadzieje ze gosc wpadnie i kasa wroci do nas ...
Pozdrawiam
Napisano 31 marca 2012 - 21:20
Napisano 01 kwietnia 2012 - 23:43
Napisano 02 kwietnia 2012 - 21:55
Podstawowe dane jakie powinniście umieszczać tutaj to nick z forum !!!
Nick jest dla nas podstawa do głębszego przyjrzenia sie danej osobie i sprawdzenia czy czasem nie funkcjonuje na forum MyApple np. pod innym nickiem co pozwoli nam na skuteczne wyeliminowanie danego delikfenta z naszego grona.
Dla przypomnienia podam jakie dane i w jaki sposób możecie umieszczać na forum MyApple w przypadkach o których mowa jest w tym wątku:
1. Nick z forum MyApple
2. Link do aukcji Allegro
3. Link do oferty z działu "Gielda-Sprzedam" gdzie ta osoba umieściła swoja oferte
Jeśli w tej ofercie osoba sprzedająca podała swoje dane osobowe, nr telefonu, adres itp. ... możecie je podac w tym dziale w całości. Jeśli nie to można podać jedynie dane w "skróconej" formie czyli np.:
a) Jan K.

c) nr tel.: 123-45.-...
d) adres e-mail: jank@...
Napisano 02 kwietnia 2012 - 23:07
Napisano 02 kwietnia 2012 - 23:41
Napisano 03 kwietnia 2012 - 09:09
Napisano 04 kwietnia 2012 - 08:56
Napisano 04 kwietnia 2012 - 14:27
Napisano 07 kwietnia 2012 - 01:04
Napisano 07 kwietnia 2012 - 01:29
Napisano 07 kwietnia 2012 - 07:53
Polska policja to gówno. Na początku dostałem list, że sprawa oddana jest do prokuratury i prowadzą śledztwo. Dzisiaj dostałem kolejny, w którym napisali, że śledztwo zostało umorzone, bo pan oszust nie mieszka pod tym adresem -.- Oni nic w tej sprawie nie robią, tylko losowo wybierają, które umorzyć...czyli większość. JAK MOŻNA TAK ZARABIAĆ NIEUCZCIWIE!?
Hahahhaa, nic dziwnego, że nie mieszka pod tym adresem skoro podał błędny. "Czyli jak to się załatwia w Polszi..."
Napisano 07 kwietnia 2012 - 22:18
Napisano 15 kwietnia 2012 - 10:59
Napisano 16 kwietnia 2012 - 17:19
Napisano 21 kwietnia 2012 - 07:13
Zanim przedstawię oszusta (użytkownika tego forum) opiszę cały przebieg akcji jakie się odbywały przez kilka miesięcy.
Na forum w dziale giełda pojawiło się ogłoszenie (aktualnie nie mogę go znaleźć)
że użytkownik "TUMPIO" sprzedaje zasilacze do Macbook Pro
- 85 W - 145 zł
- 60 W - ponad 100 , ale już nie pamiętam dokładnie ten cent
Więc piszę PW
9 Styczeń
---Witam
Jeśli ogłoszenie jest aktualne , proszę o podanie szczegółów transakcji aby zakupić zasilacz
Pzdr.
Odpowiedz jeszcze ego same dnia
Zasilacze jak najbardziej aktualne... ale temat bateria? Ciut mnie zmylił..
Jaki zasilacz kolegę interesuje - w tym momencie gotowych na stanie mamy 2x85W (do MBP 15") i 6x60W (reszta)
Jak jest Kolega z warszawy - zapraszamy po odbiór osobisty, jak z poza - wysyłka + 15 zł wysyłka przy płatności z góry i 20 zł pobraniowa
Pozdrawiam
Piotr
--Hej
Pomyliło mi się jestem z poza warszawy , i wezmę 85W , proszę o podanie nr. konta , dziś wieczorem lub jutro rano przeleje sumę (145 zł ?) , po otrzymaniu kwoty proszę o wysłanie na :
Tutaj mój adres tip. dane…
Na drugi dzień zadzwoniła do mnie kobieta , przedstawiając się że jest z firmy "NotSerwis S.C." i rozmawialiśmy o transakcji w jaki sposób ma się odbyć , i co to ma być za zasilacz
11 Stycznia
dostaje od firmy "NotSerwis S.C." mail
Witam
Nawiązując do rozmowy telefonicznej podaję nr konta do wpłaty za zasilacz 85W
Tutaj dane osobowe , nr. knot
Tego same dnia odpisuje
--Hej
Pieniądze wpłacone 145 zł (tytuł przelewu "Zasilacz 85w-Kwidzyn", po otrzymaniu wpłaty proszę wysłać na wcześniej podany adres
Tutaj moje dane
I od tego momentu zaczyna się mały cyrk

11 Styczeń
Wysyłam PW "Forum myapple.pl"
Witam
Temat zasilaczy nadal aktualny ? , bo nie odpisuje pan na wiadomości dlatego pisze
Pzdr.
żadnej odpowiedzi
23 Styczeń
Wysyłając mail do "NotSerwis"
Witam
Chciałbym się dowiedzieć jaki jest status zasilacza , bo jeszcze go nie otrzymałem
Pzdr.
żadnej odpowiedzi
26 Styczeń
Wysyłam PW " Forum Myapple.pl"
Witam
Proszę o informację jaki jest status zakupionego zasilacza u pana/pani 85w , pieniądze przelane 11 Stycznia
Pzdr.
27 Styczeń
Dostaje odpowiedz na PW
Zasilacz wychodzi dzisiaj. Niestety uszkodzenie bło powaniejsze niż przypuszczałem i musiałem ściągnąć procesor z chin. Przepraszam za opóźnienie
Piotr
13 Luty (dość długo poczta go wiozła )
Otrzymuję zasilacz , ale okazuję się że jest uszkodzony , więc ego samego dnia piszę (PW)
Witam
Dziś doszedł do mnie zasilacz , i jeszcze w tym tygodniu odsyłam go z powrotem bo nie działa poprawnie.
Powód :
Podczas włączania systemu , oraz gdy już jest uruchomiony (np . w momencie przewijania stron w przeglądarce) słychać zgrzyty napięcia (jest cichy ale mocno drażniący) dla porównania mam 3 zasilacze i 3 macbooki w domu i tylko ten zasilacz który otrzymałem tak reaguje dziwnie (obojętnie czy wtyczka świeci na pomarańczowo lub zielono) dlatego boję się o mojego laptopa i odsyłam zasilacz z powrotem.
Pzdr.
17 Luty
Dostaję odpowiedź
Natychmiast wysyłam drugi. Do jakiego maca ma to iść? Sprawdzę na laptopach będących w serwisie.
19 Luty
Odpisuję
Macbook Pro -85W
Pzdr.
12 Marzec
Zasilacza jeszcze nie otrzymałem , więc piszę PW
--Witam
Jako że cała akcja trwa już dokładnie 2 miesiące , i zasilacz w dalszym ciągu do mnie nie doszedł , choć telefonicznie zostałem poinformowany że zostanie wysłany w czwartek (2 tyg. temu)
- czy w końcu dojdziemy do porozumienia i bez dymania mnie na każdym kroku otrzymam to za co zapłaciłem 2 miesiące temu?
- czy kończymy w końcu tą zabawę w idiotę ?
Pzdr.
13 Marzec
Odpowiedz
Witam
Piszę w imieniu męża który jest chory .
Proszę przybliżyć temat i podać adres wysyłki a zajmę się tym i wyślę zasilacz pod wskazany adres
Pozdrawiam
14 Marzec
Odpowiadam
--Witam
W skrócie :
Zasilacz zakupiony został 11.01.2012 , po miesiącu (luty) otrzymałem go i okazał się wadliwy , więc został odesłany jeszcze w ten sam dzień (miesiąc temu) , dziś jest połowa marca , minęło ponad 2 miesiące od zakupu i zasilacza ciągle nie ma
Tutaj moje dane do wysłania
Tego same dnia otrzymuję odpowiedż
witam
zajmę się tym i wyślę zasilacz pod wskazany adres
Pozdrawiam
31 Marzec
Wysyłam PW
--Witam
W dalszym ciągu , nie otrzymałem przesyłki , czekać miesiącami nie będę.Pod koniec następnego tygodnia sprawę ruszam do przodu ...
No i tego samego dnia dostaję odpowiedż
Strasznie przepraszam....przeprowadzka serwisu i po prostu wyleciało mi to z głowy. Oczywiście w poniedziałek wysyłam zasilacz + zwrócę połowę wpłaconych pieniędzy tytułem rekompensaty.
Jeszcze raz przepraszam
Piotr
W czasie tych kilku miesięcy odbyły się jeszcze rozmowy telefoniczne , do całej sprawy podchodziłem łagodnie i "na rękę"
Ponad tydzień temu rozmawiałem telefonicznie z panią od "NotSerwis", która objaśniła mi , że nie posiadają na stanie zasilacze 85W , tylko 60W i że zwrócą mi koszta jakie wpłaciłem.
Jako że zależało mi na zasilaczu (mój ledwo zipie bo jest pogryziony przez kota ) zgodziłem się aby przysłała mi zasilacz 60 W i nie chcę mieć już z nimi nice wspólnego , oraz nie chcę żadnej reszty pieniędzy jakie wpłaciłem (telefonicznie miałem obiecane jakieś gadżety w ramach rekompensaty ).
Dziś jest 21 Kwiecień , a zasilacza jak nie było , tak nie ma
Także przestrzegam wszystkich aby mieli na uwadze , gdy będą robić transakcję z użytkownikiem "Tumpio" firma "NotSerwis"
Napisano 23 kwietnia 2012 - 18:58
a oto i mail:
everyn@wp.pl
Napisano 23 kwietnia 2012 - 21:24
Napisano 24 kwietnia 2012 - 13:44
Napisano 24 kwietnia 2012 - 16:18
Napisano 25 kwietnia 2012 - 01:27
Skoro sam umieściłeś słowo okazja w cudzysłowy, to zdajesz sobie sprawę, że to nic pewnego , chytry 2x traci.To odpowiedz na argument przytoczony przez Ciebie, Bez urazy.@pavi7600 Myślisz, że jesteś taki mądry. Myślę, że jakbyś widział taką "okazję" to też byś zaczął myśleć o kupnie.
...
Napisano 25 kwietnia 2012 - 07:26
Napisano 27 kwietnia 2012 - 21:06
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych