Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przestroga przed oszustem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
454 odpowiedzi w tym temacie

#301 Stersoon

Stersoon
  • 1 postów

Napisano 29 marca 2012 - 03:57

Nowe dane tego oszusta

tel.kom: 794-13.-...
gg: - 41870699
e-mail: zaraton@...

Zbigniew L.

BRE Oddzial Bankowosci Detalicznej

47 1140 2017 0000 4302 1285 ....

jego profil na ebay klikbay2012

[url=http://myworld.ebay.fr/klikbay2012/&_trksid=p3984.m1497.l2754]Mon Monde eBay - klikbay2012[/url]

#302 revids

revids
  • 8 postów

Napisano 29 marca 2012 - 11:32

Tak, to ten sam. Też się na niego naciąłeś, oszukal Cię , czy jesteś tu 'turystycznie" :)

#303 M4lY

M4lY
  • 1 postów

Napisano 31 marca 2012 - 12:21

OSZYST

Witam Rowniez zostalem oszykany prze goscia ktory w moim przypadku nazywal sie (Darek L.) Wlasnie dzis bylem na policji i mam nadzieje ze gosc wpadnie . Zostalem oszukany lecz ja na 570 zl przedmiotem jaki ''kupilem'' byl samsung galaxy s
oto jego konto bankowe 931940107660474100........ . Adres emaim rafal.skoczek@... . Wiec UWAGA na niego gosc podaje ze jest z przemysla ...
Gdybyscie mieli jakies ciekawe inf badz cos w tym rodzaju dajcie mi znac .. Mam nadzieje ze gosc wpadnie i kasa wroci do nas ...
Pozdrawiam

#304 modestep

modestep
  • 5 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 marca 2012 - 21:20

Pieniędzy raczej nie odzyskamy już... a policja robi wszystko uczciwie i zgodnie z wszelkimi procedurami wiec będzie to trwać do usr.anej śmierci. A ten skur... jak wyciąga kasę od innych tak dalej będzie wyciągać i na starość nie będzie potrzebował emerytury bo uzbiera dogodna sumkę, za która wyżyje w luksusie do ostatnich dni. Aż szkoda być uczciwym w tym kraju, zas.rana Polska gdzie przestępczość góruje nad wszystkim. Tylko zjeżdżać tu z innych krajów i wyciągać kasę od naiwnych polaczków, nie dość, że 90% uważna. że żyje w biedzie, to szukamy fajnych okazji, które ostatecznie okazują się jedynie podpucha dla okradania... Pierd... łajza z tego co podaje się za Lewandowskiego czy Ziółkowskiego. Wiem, że pewnie większości oszukanych, którzy go zwyzywali groził że przyjedzie i za.j.eb.ie, a szczerze mówiąc ja bardzo chętnie bym się z nim spotkał i sam go za.j.eb.ał. Więc póki co nie ma co się łudzić na to, że kasę odzyskamy, bo na 99% tak się nie stanie, sprawa powinna się nagłośnić tylko niestety nikt się tym nie zajmie, a policja pewnie za pare dni napisze do wszystkich, że skur**syna nie znaleźli, bo dane jakimi sie poslugiwał należą do osób którym albo zaj*bał dokumenty, albo ma fałszywe dowody i całą resztę.

#305 Felinis

Felinis
  • 37 postów

Napisano 01 kwietnia 2012 - 23:43

A moze gdyby tak zlaczyc wszystkich prokuratorow zajmujacych sie naszymi sprawami? Napiszcie mi ci, ktorzy wiedza jaki/a pan/i prokurator zajmuje sie wasza sprawa, a ja poinformuje pania prokurator zajmujaca sie moja sprawa. Najlepiej jakbyscie napisali mi to w wiadomosci prywatnej, bo ten skur***** to zapewne czyta. Zobaczysz jeszcze wpadniesz...

#306 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3 327 postów
  • SkądPółnoc

Napisano 02 kwietnia 2012 - 21:55

Panowie i Panie:
Podstawowe dane jakie powinniście umieszczać tutaj to nick z forum !!!
Nick jest dla nas podstawa do głębszego przyjrzenia sie danej osobie i sprawdzenia czy czasem nie funkcjonuje na forum MyApple np. pod innym nickiem co pozwoli nam na skuteczne wyeliminowanie danego delikfenta z naszego grona.
Dla przypomnienia podam jakie dane i w jaki sposób możecie umieszczać na forum MyApple w przypadkach o których mowa jest w tym wątku:

1. Nick z forum MyApple
2. Link do aukcji Allegro
3. Link do oferty z działu "Gielda-Sprzedam" gdzie ta osoba umieściła swoja oferte
Jeśli w tej ofercie osoba sprzedająca podała swoje dane osobowe, nr telefonu, adres itp. ... możecie je podac w tym dziale w całości. Jeśli nie to można podać jedynie dane w "skróconej" formie czyli np.:
a) Jan K.
B) zamieszkały - Warszawa
c) nr tel.: 123-45.-...
d) adres e-mail: jank@...

#307 Felinis

Felinis
  • 37 postów

Napisano 02 kwietnia 2012 - 23:07

Nie rozumiem w jaki sposób ma to pomóc nam zidentyfikować tego oszusta (o ile zarejestrowany jest na MyApple.pl).

#308 Vito72

Vito72
  • 91 postów

Napisano 02 kwietnia 2012 - 23:41

Nie nam tylko im czyli administratorom

#309 iwona1223

iwona1223
  • 15 postów

Napisano 03 kwietnia 2012 - 09:09

Przecież wszyscy wiemy że oszust jest między nami.Prawda Panie OSZUŚCIE?On nie lubi jak się go tak nazywa wtedy zaczyna straszyć.Pewnie kiedyś musiał być policjantem dlatego wie że jest BEZKARNY.

#310 tHome

tHome
  • 169 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 08:56

Ja dostałem dwa pisma z prokuratury po dostarczeniu takich dowodów że jakbym je przekazał Rutkowskiemu to by go zgarneli w jeden dzień, przy aktywnym telefonie oraz wyłapaniu po numerze IP gdzie mniej więcej się znajduje. A policja to kpina ... gość już ma z 800 000 zł na lekko, przecież to trwa już w cholere czasu ... Jedyne co mi przysłali to informacje o rozpoczęciu sprawy i dołączeniu mnie do jakiejś innej sprawy, to by było na tyle działając wedle polskiego prawa mogą bu obciągnąć za przeproszeniem ..

#311 iwona1223

iwona1223
  • 15 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 14:27

Ale i tak nikt nie dorówna głupotą naszemu prowadzącemu,który stwierdził że:,, nasze papiery prześle na policje do miasta gdzie mieszka sprawca pan Ziółkowski ".Prawda jest taka że nie mamy co liczyć na policje..

#312 Felinis

Felinis
  • 37 postów

Napisano 07 kwietnia 2012 - 01:04

Polska policja to gówno. Na początku dostałem list, że sprawa oddana jest do prokuratury i prowadzą śledztwo. Dzisiaj dostałem kolejny, w którym napisali, że śledztwo zostało umorzone, bo pan oszust nie mieszka pod tym adresem -.- Oni nic w tej sprawie nie robią, tylko losowo wybierają, które umorzyć...czyli większość. JAK MOŻNA TAK ZARABIAĆ NIEUCZCIWIE!?

#313 PanPapaciak

PanPapaciak
  • 78 postów
  • SkądŻyrardów

Napisano 07 kwietnia 2012 - 01:29

takie sprawy załatwia się na własną ręke a nie przez policje bo oni nic w tej sprawie nie zrobią

#314 ariesovsky

ariesovsky
  • 119 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 kwietnia 2012 - 07:53

Polska policja to gówno. Na początku dostałem list, że sprawa oddana jest do prokuratury i prowadzą śledztwo. Dzisiaj dostałem kolejny, w którym napisali, że śledztwo zostało umorzone, bo pan oszust nie mieszka pod tym adresem -.- Oni nic w tej sprawie nie robią, tylko losowo wybierają, które umorzyć...czyli większość. JAK MOŻNA TAK ZARABIAĆ NIEUCZCIWIE!?

Hahahhaa, nic dziwnego, że nie mieszka pod tym adresem skoro podał błędny. "Czyli jak to się załatwia w Polszi..."

#315 Felinis

Felinis
  • 37 postów

Napisano 07 kwietnia 2012 - 22:18

Wszystkich chętnych na spotkanie w Warszawie i zmuszenie policji do jakichkolwiek czynności proszę o wiadomość na email przegranyoszust@tlen.pl.

#316 Felinis

Felinis
  • 37 postów

Napisano 15 kwietnia 2012 - 10:59

Slabi jestescie... Rozumiem, ze wszyscy juz odzyskaliscie pieniadze, skoro nikt do mnie nie napisal. Nie poddawajmy sie!

#317 free66

free66
  • 501 postów
  • SkądAndrychów / Kraków

Napisano 16 kwietnia 2012 - 17:19

Dostałem dziś pismo z Policji, że sprawa która została umorzona kilka miesięcy temu zostaje wznowiona :-) Mnie oszukano tylko bądź aż o 50 zł. Jak będę coś więcej wiedział dam znać.

#318 asustic

asustic
  • 14 postów

Napisano 21 kwietnia 2012 - 07:13

Witam

Zanim przedstawię oszusta (użytkownika tego forum) opiszę cały przebieg akcji jakie się odbywały przez kilka miesięcy.

Na forum w dziale giełda pojawiło się ogłoszenie (aktualnie nie mogę go znaleźć)
że użytkownik "TUMPIO" sprzedaje zasilacze do Macbook Pro
- 85 W - 145 zł
- 60 W - ponad 100 , ale już nie pamiętam dokładnie ten cent

Więc piszę PW

9 Styczeń

---Witam

Jeśli ogłoszenie jest aktualne , proszę o podanie szczegółów transakcji aby zakupić zasilacz

Pzdr.

Odpowiedz jeszcze ego same dnia

Zasilacze jak najbardziej aktualne... ale temat bateria? Ciut mnie zmylił..
Jaki zasilacz kolegę interesuje - w tym momencie gotowych na stanie mamy 2x85W (do MBP 15") i 6x60W (reszta)
Jak jest Kolega z warszawy - zapraszamy po odbiór osobisty, jak z poza - wysyłka + 15 zł wysyłka przy płatności z góry i 20 zł pobraniowa

Pozdrawiam

Piotr

--Hej
Pomyliło mi się jestem z poza warszawy , i wezmę 85W , proszę o podanie nr. konta , dziś wieczorem lub jutro rano przeleje sumę (145 zł ?) , po otrzymaniu kwoty proszę o wysłanie na :

Tutaj mój adres tip. dane…

Na drugi dzień zadzwoniła do mnie kobieta , przedstawiając się że jest z firmy "NotSerwis S.C." i rozmawialiśmy o transakcji w jaki sposób ma się odbyć , i co to ma być za zasilacz

11 Stycznia

dostaje od firmy "NotSerwis S.C." mail

Witam
Nawiązując do rozmowy telefonicznej podaję nr konta do wpłaty za zasilacz 85W

Tutaj dane osobowe , nr. knot

Tego same dnia odpisuje

--Hej

Pieniądze wpłacone 145 zł (tytuł przelewu "Zasilacz 85w-Kwidzyn", po otrzymaniu wpłaty proszę wysłać na wcześniej podany adres

Tutaj moje dane

I od tego momentu zaczyna się mały cyrk :)

11 Styczeń

Wysyłam PW "Forum myapple.pl"

Witam

Temat zasilaczy nadal aktualny ? , bo nie odpisuje pan na wiadomości dlatego pisze

Pzdr.

żadnej odpowiedzi

23 Styczeń

Wysyłając mail do "NotSerwis"

Witam

Chciałbym się dowiedzieć jaki jest status zasilacza , bo jeszcze go nie otrzymałem

Pzdr.

żadnej odpowiedzi

26 Styczeń

Wysyłam PW " Forum Myapple.pl"

Witam

Proszę o informację jaki jest status zakupionego zasilacza u pana/pani 85w , pieniądze przelane 11 Stycznia

Pzdr.

27 Styczeń

Dostaje odpowiedz na PW

Zasilacz wychodzi dzisiaj. Niestety uszkodzenie bło powaniejsze niż przypuszczałem i musiałem ściągnąć procesor z chin. Przepraszam za opóźnienie

Piotr

13 Luty (dość długo poczta go wiozła )

Otrzymuję zasilacz , ale okazuję się że jest uszkodzony , więc ego samego dnia piszę (PW)

Witam

Dziś doszedł do mnie zasilacz , i jeszcze w tym tygodniu odsyłam go z powrotem bo nie działa poprawnie.

Powód :
Podczas włączania systemu , oraz gdy już jest uruchomiony (np . w momencie przewijania stron w przeglądarce) słychać zgrzyty napięcia (jest cichy ale mocno drażniący) dla porównania mam 3 zasilacze i 3 macbooki w domu i tylko ten zasilacz który otrzymałem tak reaguje dziwnie (obojętnie czy wtyczka świeci na pomarańczowo lub zielono) dlatego boję się o mojego laptopa i odsyłam zasilacz z powrotem.

Pzdr.

17 Luty

Dostaję odpowiedź

Natychmiast wysyłam drugi. Do jakiego maca ma to iść? Sprawdzę na laptopach będących w serwisie.

19 Luty

Odpisuję

Macbook Pro -85W

Pzdr.

12 Marzec

Zasilacza jeszcze nie otrzymałem , więc piszę PW

--Witam

Jako że cała akcja trwa już dokładnie 2 miesiące , i zasilacz w dalszym ciągu do mnie nie doszedł , choć telefonicznie zostałem poinformowany że zostanie wysłany w czwartek (2 tyg. temu)
- czy w końcu dojdziemy do porozumienia i bez dymania mnie na każdym kroku otrzymam to za co zapłaciłem 2 miesiące temu?
- czy kończymy w końcu tą zabawę w idiotę ?

Pzdr.

13 Marzec

Odpowiedz

Witam

Piszę w imieniu męża który jest chory .
Proszę przybliżyć temat i podać adres wysyłki a zajmę się tym i wyślę zasilacz pod wskazany adres
Pozdrawiam

14 Marzec

Odpowiadam

--Witam

W skrócie :
Zasilacz zakupiony został 11.01.2012 , po miesiącu (luty) otrzymałem go i okazał się wadliwy , więc został odesłany jeszcze w ten sam dzień (miesiąc temu) , dziś jest połowa marca , minęło ponad 2 miesiące od zakupu i zasilacza ciągle nie ma

Tutaj moje dane do wysłania

Tego same dnia otrzymuję odpowiedż

witam
zajmę się tym i wyślę zasilacz pod wskazany adres
Pozdrawiam

31 Marzec

Wysyłam PW

--Witam

W dalszym ciągu , nie otrzymałem przesyłki , czekać miesiącami nie będę.Pod koniec następnego tygodnia sprawę ruszam do przodu ...

No i tego samego dnia dostaję odpowiedż

Strasznie przepraszam....przeprowadzka serwisu i po prostu wyleciało mi to z głowy. Oczywiście w poniedziałek wysyłam zasilacz + zwrócę połowę wpłaconych pieniędzy tytułem rekompensaty.

Jeszcze raz przepraszam
Piotr

W czasie tych kilku miesięcy odbyły się jeszcze rozmowy telefoniczne , do całej sprawy podchodziłem łagodnie i "na rękę"

Ponad tydzień temu rozmawiałem telefonicznie z panią od "NotSerwis", która objaśniła mi , że nie posiadają na stanie zasilacze 85W , tylko 60W i że zwrócą mi koszta jakie wpłaciłem.
Jako że zależało mi na zasilaczu (mój ledwo zipie bo jest pogryziony przez kota ) zgodziłem się aby przysłała mi zasilacz 60 W i nie chcę mieć już z nimi nice wspólnego , oraz nie chcę żadnej reszty pieniędzy jakie wpłaciłem (telefonicznie miałem obiecane jakieś gadżety w ramach rekompensaty ).

Dziś jest 21 Kwiecień , a zasilacza jak nie było , tak nie ma

Także przestrzegam wszystkich aby mieli na uwadze , gdy będą robić transakcję z użytkownikiem "Tumpio" firma "NotSerwis"

#319 przemokik

przemokik
  • 50 postów

Napisano 23 kwietnia 2012 - 18:58

jakis czas temu w rozmowie z oszustem ktory podawal sie za ziółkowskiego udalo mi sie ustalic a wlasciwie wyslal mi przez przypadek taki adres mailowy, prosil zeby tego nie podawac, mial ogarnac jakas kase, w zamian zebym tego nie publikował nie wiem czy to komus sie przyda. mysle ze tak, bo jesli chodzi o zbieranie danych przez policje to z tym nie maja problemu... koles spenial mowiac ze to niby jego prywatny mail, wiec przy odrobinie szczescia jesli sie uda to bycmoze odnajda jego personalia... chyba ze juz to zrobili. pozdrawiam

a oto i mail:
everyn@wp.pl

#320 pavi7600

pavi7600

• 1 199 postów

Napisano 23 kwietnia 2012 - 21:24

Witam! Właśnie przeczytałem prawie wszystkie komentarze tutaj zebrane! I powiem szczerze, że dla mnie jeżeli sprzedający odmawia lub nie zgadza się na odbiór osobisty to z góry jest u mnie skazany na porażkę i dla mnie to jest oczywisty kant w 100%. Więc naprawdę dziwię się, że nadal ludzie liczą na tańsze zakupy ( super okazje ) i potem dają się oszukiwać. Oczywiście wszyscy chcą zaoszczędzić no ale trzeba troszkę pomyśleć zanim się wyśle komuś pieniążki - komuś kogo nie znamy. Jeżeli ja coś sprzedaję to zdecydowanie preferuję odbiór osobisty przez kupującego - co zdecydowanie podnosi wierzytelność sprzedającego - proszę sobie przyjechać pooglądać i zobaczyć, że nie kręcę i wszystko jest w najlepszym porządku. No ale to jest tylko moje zdanie - oszuści napewno nadal będą i oczywiście oszukiwani też.

#321 asustic

asustic
  • 14 postów

Napisano 24 kwietnia 2012 - 13:44

Mam pytanie , jak jest z zgłoszeniem na policje ... chodzi mi o sprawę którą podałem kilka postów wcześniej , czy nie jest to za niski/mały czyn , abym mógł odzyskać pieniądze ?

#322 Felinis

Felinis
  • 37 postów

Napisano 24 kwietnia 2012 - 16:18

@pavi7600 Myślisz, że jesteś taki mądry. Myślę, że jakbyś widział taką "okazję" to też byś zaczął myśleć o kupnie. Jedyne co nam zostało, to gdy nasze śledztwo zostanie umorzone, można bawić się w pozywanie prokuratury do sądu, ponieważ numer konta, który on podaje jest ciągle taki sam, a prokuraturze nie chce się nic z tym zrobić...

#323 Vito72

Vito72
  • 91 postów

Napisano 25 kwietnia 2012 - 01:27

@pavi7600 Myślisz, że jesteś taki mądry. Myślę, że jakbyś widział taką "okazję" to też byś zaczął myśleć o kupnie.
...

Skoro sam umieściłeś słowo okazja w cudzysłowy, to zdajesz sobie sprawę, że to nic pewnego , chytry 2x traci.To odpowiedz na argument przytoczony przez Ciebie, Bez urazy.

#324 pavi7600

pavi7600

• 1 199 postów

Napisano 25 kwietnia 2012 - 07:26

Witam! Odpowiedz do Felinis! Jak już pisałem wcześniej kto gdzie i jak wydaje swoje pieniądze to już nie moja sprawa. Co do tych niby super "okazji" no to obejrzeć zawsze można ale od myślenia o kupnie do kupna jest jeszcze długa droga. Dla mnie jeżeli mam wydać sto, pięćstet czy np. 7 tys. złotych to najpierw chciałbym się upewnić dokładnie czy sprzedający ma towar zgodny z opisem. Dla mnie jeżeli sprzedający miga się od możliwości odbioru osobistego to oznacza dwie rzeczy - 1 sprzęt wysyłany jest z zagranicy 2 sprzętu nie posiada i jest to kant i oszustwo. Oczywiście nie jestem tutaj żeby radzić czy osądzać tylko podpowiadać jak już, żeby takich oszustw było mniej. Sam czasami sprzedaję i ja zdecydowanie preferuję odbiór osobisty - kupujący na żywo widzi co kupuje i w jakim stanie. Wczoraj sprzedałem coś kupującemu z Warszawy , który chciał odebrać towar osobiście ponieważ był w sprawach zawodowych w Kielcach. Po szczegółowych ustaleniach stwierdził jednak, że może sie jednak nie wyrobić czasowo i poprosił o wysyłkę. Ja mimo wszystko chciałem pójść mu na rękę i zaproponowałem, że możemy się spotkać w połowie drogi z Kielc do mojego miasta - i kupujący był pozytywnie zszokowany moją propozycją - poprostu stwierdził, że rzadko się zdarza żebu sprzedający proponował dowóz towaru na swój koszt. No ale po pierwsze oczywiście chcę sprzedać towar po drugie nie mam nic do ukrycia i towar jest zgodny z opisem, po trzecie takie zachowanie zwiększa moją wiarygodność co moze procentować na przyszłość, a po czwarte na uprzejmości jeszcze nikt chyba za wiele nie stracił. No ale to tak na marginesie to opisałem. Wracając do tematu jak pisałem wcześniej mając na oku super okazję za super cenę to ja byłbym wstanie nawet się przejechać spory kawałek drogi i to osobiście oglądnąc jeżeli miałbym zaoszczędzić parę tys . A poza tym istnieją przecież formy wysyłki za pobraniem lub kurierem z możliwościa sprawdzenia przed płaceniem. Jeżeli sprzedający nie daje nam takiego wyboru i nie ma możliwości odbioru osobistego no to dla mnie taka "okazja" jest spalona. Oczywiście każdy kupuje jak i gdzie chce tylko potem jest płacz i problemy z odzyskaniem kasy - często nie ma szans na to. Oczywiście popieram to forum i zgłaszanie tutaj oszustów ale moim zdaniem trzeba się zastanowić 3 razy zanim się coś takiego okazyjnego kupi. żeby im nie dać szans nas oszukać. Pozdrawiam

#325 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 21:06

Użytkownik o nazwie iprestigen badz iraaven. Unikajcie tego śmiecia, jak ognia. Dalem sie oszukac na pieniadze jak smarkacz. Gdyby mieszkal blisko to bym pojechal i go zniszczyl ale na taka patologie szkoda mojego czasu i nerwow. Oszukal mnie na kwote 40zl i to nie chodzi o pieniadze lecz o zasade. Pozyczasz oddajesz. Nie wchodzcie z tym gowniarzem patologicznym w zadne uklady bo predzej czy pozniej tego pozalujecie jak ja. A tak na marginesie handluje uzywanymi iPhonami i wmawia ludziom ze sa nowe badz nie uzywane i trzepie na naiwniakach kase. Dane: iprestigen iraaven gg311910 tel 519050... Allegro kamilkoszak, kamilkosz Tutaj już konta miał i moderatorzy go zbanowali. (to mówi samo za siebie) Będzie tu zapewne sie bronić i żalić że jaki on biedny poszkodowany i zwalić wine na mnie, nie dajcie się nabrać. On ma niewyparzony ryj i strasznie pyskaty.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych