PIXELMATOR - konkurent dla Photoshop Elements?
Napisano 02 czerwca 2007 - 13:33
www.pixelmator.com
Napisano 02 czerwca 2007 - 13:52
Napisano 02 czerwca 2007 - 14:05

Napisano 02 czerwca 2007 - 14:16
Napisano 02 czerwca 2007 - 14:24
Napisano 02 czerwca 2007 - 15:20
Napisano 02 czerwca 2007 - 15:56
Napisano 02 czerwca 2007 - 16:26
Napisano 02 czerwca 2007 - 16:46
Napisano 02 czerwca 2007 - 18:00
Zgadza się. Dlatego nie mam nic do ich marketingu@lutecki: zgodze sie, jednak jak na zapowiedz wyglada i prezentuje sie bardzo ciekawie... screeny nic nie daja to prawda...

Napisano 02 czerwca 2007 - 18:46
@lutecki: zgodze sie, jednak jak na zapowiedz wyglada i prezentuje sie bardzo ciekawie... screeny nic nie daja to prawda...
Mnie zastanawia wspolpraca z PS bo wyprzec nie wyprze Adobe, ale moze byc alternatywa dla startujacych w grafice i jestem ciekaw jak bedzie z kompatybilnoscia...
Jesli adobe nie wypusci szybko Elementsa UB, to bedzie to cos w zamian. A nawet, jak wypusci, to za $59 bedzie fajna alternatywa.
O, a teraz ogladam ChocoFlopa. Faajny..
Napisano 03 czerwca 2007 - 16:45

Napisano 03 czerwca 2007 - 17:10
Jeśli tylko autorzy będą mądrzy, i nie pójdą z rozwojem programu w stronę dokładania kolejnych efektów specjalnych, będzie całkiem niezła alternatywa dla Foto Szopa. Wystarczy że będzie wystarczająco zaawansowana praca na warstwach i kanałach, ergonomiczne narzędzia
i do tego szybka ta aplikacja ponoć ma być

bless
Napisano 03 czerwca 2007 - 17:17
Napisano 03 czerwca 2007 - 18:03
Dla mnie bardzo ważne jest stemplowanie.
Testerzy programów z ostatniego spisu na makowcu: który z programów ma dobry stempel?
Stemplowanie... może InstantGallery? - http://www.thinkmac....instantgallery/
Napisano 03 czerwca 2007 - 18:16
Dziwi mnie że adobe nie widzi potencjału takiego rozwiązania- wypuszczenie niewielkich aplikacji dla konkretnych grup to był by strzał w 10'tkę.
To byłby strzał w dziesiątkę... palców u nogi, czyli w stopę. I tak mają już całą paletę softów, nad którymi kontrola pewnie nie jest łatwa.
Moim zdaniem lepszym wyjściem byłoby stworzenie photoshopa "basic", takiego frameworka, który miałby jakąś podstawową funkcjonalność i nie byłby drogi, a do którego dokupowałoby się po prostu pojedyncze narzędzia, efekty, style, skrypty itd i instalowałoby w PS. Oczywiście idąc drogą wskazaną przez Ciebie, mogliby później przygotować "zestawy" narzędzi kierowanych do pewnych grup i obejmować je jakimiś zniżkami.
Napisano 03 czerwca 2007 - 21:51
To byłby strzał w dziesiątkę... palców u nogi, czyli w stopę. I tak mają już całą paletę softów, nad którymi kontrola pewnie nie jest łatwa.
Moim zdaniem lepszym wyjściem byłoby stworzenie photoshopa "basic", takiego frameworka, który miałby jakąś podstawową funkcjonalność i nie byłby drogi, a do którego dokupowałoby się po prostu pojedyncze narzędzia, efekty, style, skrypty itd i instalowałoby w PS. Oczywiście idąc drogą wskazaną przez Ciebie, mogliby później przygotować "zestawy" narzędzi kierowanych do pewnych grup i obejmować je jakimiś zniżkami.
Ależ jest PSElements tyle że jest do bani... no i chyba jak na razie go nie rozwijaja
---- Dodano 03-06-2007 o godzinie 20:55 ----
Pixelmator zapowiada się ciekawie. Jednak z doświadczenia wiem (Pixel) zapowiedzi mogą poważnie mijać się z prawdą. Jednak bacznie będę się przyglądał tej aplikacji z nadzieją, że wyjdzie z niej coś wartego uwagi.
Stemplowanie... może InstantGallery? - http://www.thinkmac....instantgallery/
Źle mnie zrozumiałeś, nie chodzi o znaki wodne a o oczyszczanie obrazu z plam, kurzu, dorabianie fragmentów itp...
Napisano 04 czerwca 2007 - 12:28
Napisano 04 czerwca 2007 - 12:32
Napisano 04 czerwca 2007 - 13:15
Hmmmm choć na codzien pracuje na CS3 i dobrze mi z nim... screeny tego programu mnie powaliły... zobaczcie sami, GiMP przy tym to Paint w Windowsie...
www.pixelmator.com
Widzę że ktoś nie zna GIMP-a. Tym bardziej dziwi ocena jeśli porównuje się GIMP-a ze screanami programu. Poczekajmy na możliwość porównania programu jak już wyjdzie a potem oceniajmy

Napisano 04 czerwca 2007 - 13:55
bo po co komu PS jesli on ma zamiar obrabiac zdjecia z imienin, cioci Asi pryszcza z twarzy usuwając i ta czerwona pijanska twarz... a te nie cale 200 zl to jest zaden majatek...
Obrabiam zdjęcia w zdecydowanie poważniejszym celu (edipresse) ale w PS- który ma na służbowym komputerze- wykorzystuje może kilka procent jego możliwości. Jest zdecydowanie za duży- oczywiście doceniam jakość pracy w nim- jeszcze nie znalazłem programów którym praca była tak płynna i przyjazna- stęplowanie, szparowanie, maskowanie itp...- nie mówie tu o prędkości a o płynności ruchów narzędzi itp...
W pixelmatorze nie widzę szparowania co mnie osobiście bardzo smuci...
Napisano 04 czerwca 2007 - 13:58
Napisano 04 czerwca 2007 - 14:04
Obrabiam zdjęcia w zdecydowanie poważniejszym celu (edipresse) ale w PS- który ma na służbowym komputerze- wykorzystuje może kilka procent jego możliwości. Jest zdecydowanie za duży- oczywiście doceniam jakość pracy w nim- jeszcze nie znalazłem programów którym praca była tak płynna i przyjazna- stęplowanie, szparowanie, maskowanie itp...- nie mówie tu o prędkości a o płynności ruchów narzędzi itp...
W pixelmatorze nie widzę szparowania co mnie osobiście bardzo smuci...
Wiem, ze potrzebujesz do bardziej zaawansowanych rzeczy, jednak mowilem o ogole uzytkownikow... no offence

Napisano 04 czerwca 2007 - 16:19
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych