Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 4 czy 4S

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
137 odpowiedzi w tym temacie

#101 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 25 października 2011 - 21:12

Sprawa z czujnikiem z czwórki też była żenująca. Trochę im to zajęło zanim sprawę naprawili.

Biała obudowa do 4'rki to była dopiero kpina.

#102 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 25 października 2011 - 21:14

Nieważne kto zwalił, kupując bułkę w spożywczym mam gdzieś kto ją piekł.

#103 hejterz

hejterz
  • 92 postów

Napisano 25 października 2011 - 21:40

Jak fabryka moze odpowiadac za blad konstrukcyjny anteny, tym bardziej ze goscia ktory byl za to odpowiedzialny Mark Papermaster - zostal wyrzucony przez Jobsa z pracy. Pozatym dla mnie blad moze popelnic nawet Heniek, blad to blad i wina Apple a Ty nie bron slepo firmy, ktora zaliczylo wlasnie 2 raz faila przy nowym iphonie. Takiej firmie nie powinny zdazac sie takie rzeczy, tym bardziej ze to nie sa jakies błahostki. Jezeli teraz tego nie naprawią softem to znowu apple ma problem

#104 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 25 października 2011 - 21:47

Na Apple support przeczytałem właśnie, że zawodnik, który kupi 4S praktycznie nic nie zmieniał w ustawieniach i ma "normalną" baterie. Spróbuję jeszcze tego. Może w tym szaleństwie jest metoda.

#105 Majkpe

Majkpe
  • 394 postów

Napisano 25 października 2011 - 22:17

łeee, trochę mnie zniechęciłeś. skoro 4s to lepszy aparat(niektórzy uważają że o wiele lepszy niż 4 nie jest), mocniejszy proc i siri, a do tego problemy z połączeniami i baterią(która jest tragiczna), to muszę się zastanowić nad tym telefonem.

#106 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 25 października 2011 - 22:29

Jak fabryka moze odpowiadac za blad konstrukcyjny anteny, tym bardziej ze goscia ktory byl za to odpowiedzialny Mark Papermaster - zostal wyrzucony przez Jobsa z pracy. Pozatym dla mnie blad moze popelnic nawet Heniek, blad to blad i wina Apple a Ty nie bron slepo firmy, ktora zaliczylo wlasnie 2 raz faila przy nowym iphonie. Takiej firmie nie powinny zdazac sie takie rzeczy, tym bardziej ze to nie sa jakies błahostki. Jezeli teraz tego nie naprawią softem to znowu apple ma problem

Po co tak wyrywasz sie z pochopną oceną. Tak jakbyś już na 200% miał dowody, ze antena jest znowu do kitu.
1. Albo jest błąd konstrukcyjny, co jest maloprawdopodobne bo by już huczeli o tym wszyscy
2. Błąd w sofcie
3. Pewna partia jest źle wykonana - i tu ewidentnie nie wina Apple'a tylko foxconn.

#107 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 25 października 2011 - 22:31

Poczekajmy do update softu. Jezeli nic sie nie poprawi to .... kazdy sobie sam odpowie. Liczylem sie ze slabsza bateria ale az taka slaba. Szumy, nie wiem co jest przyczyna. Brak mozliwosci wylaczenia 3G to tez ciekawostka. Niektorzy mowia ze to kwestia hardware i cdma razem z gsm / umts ale przechodzi do 2 G wiec dalej nie wiadomo o co chodzi.

#108 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 25 października 2011 - 22:37

Wyłącznika od 3G nie ma ze względu na Siri.

#109 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 25 października 2011 - 22:46

Wyłącznika od 3G nie ma ze względu na Siri.

Slyszalem ta opinie ale 2 linia wsparcia w AS twierdzila ze to hardware. Zreszta, wszystko jedno. Na 4S nie da sie bez zlamania systemu wylaczyc 3G.

#110 hejterz

hejterz
  • 92 postów

Napisano 26 października 2011 - 20:59

Powiedz mi jaka jest wina foxconnu w antenie? Przeciez to jest BLAD KONSTRUKCYJNY, ich wina ze dostali taki projekt z dwoma antenami, gdzie jak sie zakryje miejsce gdzie one sie zbiegaja, gubi sie zasieg? Znany serwis dla konsumentów Consumer Reports, przetestował nowy telefon Apple w warunkach laboratoryjnych gdzie przy słabym sygnale GSM testowany był omawiany wszędzie problem z zasięgiem iPhona. Testy udowodniły wadę konstrukcyjną telefonu i fakt, że gubi on zasięg w momencie zakrycia dłonią miejsca w którym zbiegają się dwie anteny. W czasie testów sprawdzane były również inne modele iPhona jak również sprzęt od innych producentów – żaden sprzęt nie wykazywał takich problemów nawet przy zakrytej dłonią antenie jak iPhone 4. tutaj dla 4s, dlaczego juz nie ma tego: Ale o co chodzi? Początkowo myślałem, że po prostu będzie lewa antena dla leworęcznych i prawa dla praworęcznych, aby można było trzymać telefon jak się chce i uniknąć znanego "uchwytu śmierci". Ewentualnie kupi się dwa bumpery i po krzyku. Sprawa jest jednak o wiele bardziej skomplikowana - jak twierdził prezenter (nie wiem który, bo nie bardzo ich odróżniam, z wyjątkiem TimKuka), iPhone 4S będzie wyposażony w Wireless System, który w niezwykle wyrafinowany sposób będzie korzystał z obu anten, przełączając je dla jak najlepszego odbioru. Jedna antena będzie nadawać, podczas gdy druga będzie odbierać. Albo na odwrót. Polecam lekture. Byc moze przy okazji byl to tez blad w sofcie, tak mowilo chyba oficjalnie apple, ale ile w tym prawdy a ile marketingu?

#111 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 26 października 2011 - 21:18

Powiedz mi jaka jest wina foxconnu w antenie? Przeciez to jest BLAD KONSTRUKCYJNY, ich wina ze dostali taki projekt z dwoma antenami, gdzie jak sie zakryje miejsce gdzie one sie zbiegaja, gubi sie zasieg?

Znany serwis dla konsumentów Consumer Reports, przetestował nowy telefon Apple w warunkach laboratoryjnych gdzie przy słabym sygnale GSM testowany był omawiany wszędzie problem z zasięgiem iPhona. Testy udowodniły wadę konstrukcyjną telefonu i fakt, że gubi on zasięg w momencie zakrycia dłonią miejsca w którym zbiegają się dwie anteny. W czasie testów sprawdzane były również inne modele iPhona jak również sprzęt od innych producentów – żaden sprzęt nie wykazywał takich problemów nawet przy zakrytej dłonią antenie jak iPhone 4.

tutaj dla 4s, dlaczego juz nie ma tego:

Ale o co chodzi? Początkowo myślałem, że po prostu będzie lewa antena dla leworęcznych i prawa dla praworęcznych, aby można było trzymać telefon jak się chce i uniknąć znanego "uchwytu śmierci". Ewentualnie kupi się dwa bumpery i po krzyku.

Sprawa jest jednak o wiele bardziej skomplikowana - jak twierdził prezenter (nie wiem który, bo nie bardzo ich odróżniam, z wyjątkiem TimKuka), iPhone 4S będzie wyposażony w Wireless System, który w niezwykle wyrafinowany sposób będzie korzystał z obu anten, przełączając je dla jak najlepszego odbioru. Jedna antena będzie nadawać, podczas gdy druga będzie odbierać. Albo na odwrót.

Polecam lekture. Byc moze przy okazji byl to tez blad w sofcie, tak mowilo chyba oficjalnie apple, ale ile w tym prawdy a ile marketingu?

Tylko jak to jest, że niektórzy nie mieli nigdy problemu z anteną w czwórce? ja osobiście nigdy nie zgubiłem zasięgu na żadnym z iPhone'ów, a miałem kontakt z czterema różnymi czwórkami z trzech różnych sieci. Różne pojemności, różne kolory, do tego nikt z mojej rodzinki ani znajomych nigdy nie miał zerwanej rozmowy na czwórce. Błąd konstrukcyjny wpływa na każdy jeden egzemplarz opuszczający taśme produkcyjną. Oczywiście samo Apple przyznało, że problem istnieje, jednak tak jak mówił Steve na konferencji procent zerwanych rozmów wcale nie był jakiś zatrważająco wysoki. Gdyby problem anteny był poważny w skali globalnej, to iPhone 4 nie sprzedawałby się tak dobrze przez ponad rok, bo po co komuś telefon z którego nie da się dzwonić?

#112 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 26 października 2011 - 22:12

Powiedz mi jaka jest wina foxconnu w antenie? Przeciez to jest BLAD KONSTRUKCYJNY, ich wina ze dostali taki projekt z dwoma antenami, gdzie jak sie zakryje miejsce gdzie one sie zbiegaja, gubi sie zasieg?

Znany serwis dla konsumentów Consumer Reports, przetestował nowy telefon Apple w warunkach laboratoryjnych gdzie przy słabym sygnale GSM testowany był omawiany wszędzie problem z zasięgiem iPhona. Testy udowodniły wadę konstrukcyjną telefonu i fakt, że gubi on zasięg w momencie zakrycia dłonią miejsca w którym zbiegają się dwie anteny. W czasie testów sprawdzane były również inne modele iPhona jak również sprzęt od innych producentów – żaden sprzęt nie wykazywał takich problemów nawet przy zakrytej dłonią antenie jak iPhone 4.

tutaj dla 4s, dlaczego juz nie ma tego:

Ale o co chodzi? Początkowo myślałem, że po prostu będzie lewa antena dla leworęcznych i prawa dla praworęcznych, aby można było trzymać telefon jak się chce i uniknąć znanego "uchwytu śmierci". Ewentualnie kupi się dwa bumpery i po krzyku.

Sprawa jest jednak o wiele bardziej skomplikowana - jak twierdził prezenter (nie wiem który, bo nie bardzo ich odróżniam, z wyjątkiem TimKuka), iPhone 4S będzie wyposażony w Wireless System, który w niezwykle wyrafinowany sposób będzie korzystał z obu anten, przełączając je dla jak najlepszego odbioru. Jedna antena będzie nadawać, podczas gdy druga będzie odbierać. Albo na odwrót.

Polecam lekture. Byc moze przy okazji byl to tez blad w sofcie, tak mowilo chyba oficjalnie apple, ale ile w tym prawdy a ile marketingu?

Ja mówię o 4S a Ty o antennagate w 4'rce. Gadamy jak głuchy z niemową : D

#113 hejterz

hejterz
  • 92 postów

Napisano 27 października 2011 - 13:43

Pisalem wczesniej o antenie a ty odpisales mi na moj post, sprawdz 11 strone. łąd konstrukcyjny wpływa na każdy jeden egzemplarz opuszczający taśme produkcyjną. Oczywiście samo Apple przyznało, że problem istnieje, jednak tak jak mówił Steve na konferencji procent zerwanych rozmów wcale nie był jakiś zatrważająco wysoki. Gdyby problem anteny był poważny w skali globalnej, to iPhone 4 nie sprzedawałby się tak dobrze przez ponad rok, bo po co komuś telefon z którego nie da się dzwonić? I owszem wplynal na kazdy egzemplarz. Ale widocznie cos naprawili w budowie, w sofcie i kolejne serie, byly juz dobre. Z obecnym iphonem bedzie tak samo: albo naprawia softem, albo kolejne partie beda juz tych problemow. I co z tego ze sie sprzedawal? To jedyny widze argument ludzi slepych i tych ktorzy nie moga pojac ze ich cudowna marka robi ich czesto w jajo i ze popelnia bledy jak kazdy inny w tej grze. Z dobrym marketingiem i marka da sie sprzedac wszystko. Niektorzy kupiliby wykastrowanego iphona byle miec logo na telefonie. Gdyby problemu nie bylo, albo mialo go pare osob to nie bylby tak znany. A biorac pod uwage popularnosc apple i iphona, oraz negatywna opinie o marce wielu hejterow powstal duzy smrod. Nikt nie wie ile % iphonow ma/miala problem z zasiegiem/ ale czesto na tym forum byly problemy. Ale widocznie naprawili to tak jak pisalem i kolejne serie juz byly bez tego, wiec nikt sie juz nie zali. Pozatym: gdyby ta antena byla taka super, to by nie robili nowej w iphonie 4s no bo przeciez czy 3g i 3gs maja inna antene? Dopiero w 4 zmienili. Wiec teraz zmieniliby w 5. i jeszcze tak to mocno naglosniali na konferencji i wiadomosciach. Chcieli zakryc plame po czworce. Chodz czesto widze jak ludzie pisza ze ta nowa antena jest ukradziona samsungowi. Wie ktos cos na ten temat? No chyba ze znow bedzeicie bronic slepo :) no bo przeciez czy 3g i 3gs maja inna antene? Dopiero w 4 zmienili. Wiec teraz zmieniliby w 5.

#114 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 27 października 2011 - 14:38

Dopóki sąd nie orzekanie czy jest kradziona to nie jest a pisanie, ze jest to pomówienie. Owszem w 4'rce antena była do bani - rozdali bumpery, sprawa polubownie załatwiona. Nie przypominam sobie, żeby jakakolwiek inna firma rozdawala obudowy do telefonów z antennagate (a było takich sporo, tylko mało sie ich sprzedało więc mało kogo to obchodziło), kilka modeli nokii, BB, samsungow czy chociażby najnowszy HTC Sensation. W kwestii anteny 4S napisałem na poprzedniej stronie 3 możliwe scenariusze - czekamy na stanowisko apple'a i update. Nikt na dzień dzisiejszy nie ma wiedzy czy to hardware, software czy tylko nieduana partia. W końcu z tych 4 mln tylko promil sie żali na forach.

#115 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 października 2011 - 14:52

Użytkowałem iPhone 4 około roku czasu, obecnie używa go moja żona. Jeśli chodzi o antenę to nie miałem z nią większych problemów, na palcach jednej ręki można policzyć ile razy gubił zasięg. Obecnie używam 4s i tu sytuacja jest jeszcze lepsza, wskaźnik pokazuje min 3 kreski, gubienia zasięgu jeszcze nie zaobserwowałem.

#116 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 27 października 2011 - 15:33

Chodzi o to, ze niektórzy zgłaszają jakieś szumy i trzaski podczas rozmowy, przyczyna nieznana.

#117 SeLeR13

SeLeR13
  • 40 postów
  • SkądOlkusz

Napisano 29 października 2011 - 09:38

4, czy lepiej 4s? Cześć, mam w bliskiej przyszłości zamiar zostać posiadaczem iPhona, i pojawia się pytanie. Kupować teraz czwórkę, czy czekać x czasu na 4S? Wie ktoś jaka będzie przewidywalna cena iPhone 4S w wersji powiedzmy 16GB? I jeszcze jedno - gdzie można teraz w polsce kupić 4S?

#118 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 29 października 2011 - 09:50

Na allegro. Cena spadnie nieznacznie, bierze czwórkę bo będziesz czekać w nieskończoność.

#119 SeLeR13

SeLeR13
  • 40 postów
  • SkądOlkusz

Napisano 29 października 2011 - 09:56

A kiedy ma być premiera iP 4S w Polsce?

#120 michas86

michas86
  • 380 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 października 2011 - 09:58

tak jak pisze @AdrianoSprinter, bierz 4 i się ciesz jak głupi :D

#121 SeLeR13

SeLeR13
  • 40 postów
  • SkądOlkusz

Napisano 29 października 2011 - 10:05

tak jak pisze @AdrianoSprinter, bierz 4 i się ciesz jak głupi :D

A czemu tak sądzisz? ;d

#122 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 postów

Napisano 29 października 2011 - 10:06

Poszukaj kogoś kto sprowadził lub tak jak ja pojedź do Drezna da Apple Store i tam kup.

#123 SeLeR13

SeLeR13
  • 40 postów
  • SkądOlkusz

Napisano 29 października 2011 - 10:08

Poszukaj kogoś kto sprowadził lub tak jak ja pojedź do Drezna da Apple Store i tam kup.

A za jaką cenę tam kupiłeś?

#124 michas86

michas86
  • 380 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 października 2011 - 10:10

A czemu tak sądzisz? ;d

Piszę tak od siebie.. miałem od x czasu 3GS i powiedziałem sobie że kupię nowego 4S ale później zaczałem czytać to i owo, różnorakie porównania i wybrałem jednak białą 4 i jestem niesamowicie zadowolony. Podejrzewam że z 4S też byłbym ale myślę, że aż tak wieeeelkiego przeskoku z 4 na 4s nie ma. Zrobisz jak będziesz uważać. Jedni Ci powiedzą kupuj 4S inni 4 - Twoja decyzja.

#125 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 postów

Napisano 29 października 2011 - 10:14

A za jaką cenę tam kupiłeś?

849€ za wersję 64gb biały.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych