Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iMessage - jak go NIE wysłać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
86 odpowiedzi w tym temacie

#76 kubusbbt

kubusbbt
  • 2 postów

Napisano 26 stycznia 2012 - 15:34

Mam problem często zdarzało mi się, że wiadomość wysłana przez imessage dochodziła po kilkudziesięciu minutach lub wogóle, najprawdopodobniej przez to że włączałem wifi tylko na chwilkę więc w opcjach wyłączyłem imessage i jest ok ale niestety wszystkie kontakty do jakich wysłałem wiadomość przez imessage wyświetlają się teraz bez nazwy - na liście wiadomości wyświetla się numer telefonu i dopiero po wejściu w wiadomość pojawia się jego nazwa.

#77 Vinniczek

Vinniczek
  • 1 postów

Napisano 10 lutego 2012 - 13:11

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na niepoprawną pisownię. Napisz jeszcze raz, zgodnie z zasadami jęz. polskiego. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać.
[URL="http://myapple.pl/programy-112/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]Przeczytaj to![/URL]

#78 Rafal_otw

Rafal_otw
  • 2 postów

Napisano 19 marca 2012 - 22:16

Ja mam inny problem. Wysyłając wiadomość z imassage nie pokazuje mojego numeru tel. tylko adres email. Wie ktoś jak to zmienić?

#79 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 20 marca 2012 - 02:53

Ustawienia>wiadomości>odbieraj pod>ID dzwoniącego

#80 edek905

edek905
  • 4 postów

Napisano 12 marca 2013 - 03:33

Witam. To mój pierwszy post, postanowiłem podpiąć sie do tematu ponieważ po przeczytaniu kilkuset postów nie znalazłem rozwiązania na mój problem. A wiec chodzi o iMessage. Wszystko jest ok i działa jak najlepiej jeżeli moj iphone5 jest pod Wifi , żony iphone4 i córki iphone4 również są pod Wifi. Żaden z iphonów nie ma JB i jest najnowszy update. Problem zaczyna sie w momencie kiedy mój iphone5 zostaje pod Wifi ,żony i córki iphony4 już nie (praca,szkoła)...lub odwrotnie. Mianowicie chodzi o to że jeżeli napisze do nich wiadomość one je dostają dopiero po powrocie do domu tzn. jak są znowu pod Wifi... Robiłem test w taki oto sposób : moj iphone pod wifką w domu i żony też... piszemy do siebie wiadomości (niebiskie chmurki) w pewnym momencie wyłączam u żony dostęp do wifi i dalej do niej pisze. U mnie wiadomości wychodzące do niej są na niebiesko ale niestety ona ich nie dostaje wogle, do momentu ponownego włączenia wifi. Myślałem ze iMessage samo wykryje ze jej iphone nie jest połączony z netem i wyśle wiadomość jako SMS, niestety tak się nie dzieje. Wiem ze mogę przytrzymać chmurkę która jest wysyłana i wymusić wysłanie wiadomości po przez smsa ale chyba przeciez nie o to chodzi. W ustawieniach mam zaznaczone "wyślij jako SMS" we wszystkich iponach. W czym tkwi problem ? Proszę o pomoc bo dosyć mam słuchania że ..." jak to nie wiesz o co chodzi przeciez wysłałam ci smsa..." Maskara jakaś to jest.... Dodam jeszcze że jeżeli wyłączymy usługe iMessage w ustawieniach wtedy standartowo mozemy do siebie wysyłać SMS-y. Z góry dziękuje za udzielenie mi pomocy...

#81 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 marca 2013 - 05:26

Masz opcję, aby wysyłał wiadomość jako sms jeśli nie uda mu się dostarczyć im. Inna sprawa to jak to możliwe, że macie iphone'y bez internetu? Przecież im normanie działa po 3g czy edge.

#82 unique-

unique-
  • 74 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 12 marca 2013 - 08:14

A może nie mają włączonego E/3G w telefonie?

#83 edek905

edek905
  • 4 postów

Napisano 12 marca 2013 - 13:21

Dziękuje za zainteresowanie. Zgadza sie, mamy wszyscy wyłączone EDGE/3G, ze względu na zasięg. Pomijam już sam fakt że jak na ich iphonach 4 włącze opcje 3g wskakuje odrazu choć jest jedna kreska lub dwie, niestety na iphone 5 w tym samym miejscu czyli u nas w domu jest tylko EDGE. Dopiero jak wymósze w opcjach reczne ustawienie operatora (orange) to wskakuje na 3G i tak za każdym razem jak tylko straci zasięg 3G.

#84 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 12 marca 2013 - 13:24

Masz włączone Dane sieci komórkowej w tych 4?

#85 edek905

edek905
  • 4 postów

Napisano 12 marca 2013 - 14:14

Masz włączone Dane sieci komórkowej w tych 4?

Nie, są wyłączone i w IP4 i IP5.

Tylko że chodzi o to że jeżeli Dane sieci komórkowej i 3G są wyłączone to iMessage powinno wysłać wiadomość jako zwykły SMS a niestety tego nie robi i ani żona ani córka nie dostają mojej wiadomości. Dostają je po wejściu do domu gdy zaczyna działać im Wifi.

#86 Tyson98

Tyson98
  • 56 postów

Napisano 12 marca 2013 - 16:29

Nie dostają iMessage bo inne iphone'y nie są podłączone w żaden sposób do internetu tj transmisja danych (3G/EDGE) lub wifi. (bo tak zrozumiałem jeżeli nie to przepraszam) .

#87 edek905

edek905
  • 4 postów

Napisano 12 marca 2013 - 16:45

Nie dostają iMessage bo inne iphone'y nie są podłączone w żaden sposób do internetu tj transmisja danych (3G/EDGE) lub wifi. (bo tak zrozumiałem jeżeli nie to przepraszam) .

Nie o to chodzi.... już wyjaśniam. Rozumiem to że jak są pod Wifi, EDGE, 3G to wiadomości idą przez iMessage i są na niebiesko. Problem zaczyna sie wtedy kiedy jeden z IP nie jest podłączony do neta przez Wifi, EDGE, 3G ten który jest odbiorcą... wtedy iMessage powinno puścić wiadomość na zielono czyli normalny SMS od nadawcy który jest podłącznony do Wifi, EDGE, 3G ale niestety tego nie robi... :(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych