Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#2201 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 06 lutego 2012 - 12:19

nie mogę się już doczekać tego 5.1 ... bo na razie to koszmar ;/ , czy wam w 4s też się tak tylna szybka rysuje ? mam jedna taka dosc mocna ryse ... yh .

#2202 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 06 lutego 2012 - 13:39

effe, imponujący wynik ; )
na mojej czwórce raz uzyskałem taki wynik.
przy okazji zamieszczę, żartobliwie, błąd jaki wyskoczył mi na 3GS jak jeszcze go posiadałem:
[ATTACH=CONFIG]10396[/ATTACH]

#2203 dexter12345

dexter12345
  • 84 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 14:02

effe, imponujący wynik ; )
na mojej czwórce raz uzyskałem taki wynik.
przy okazji zamieszczę, żartobliwie, błąd jaki wyskoczył mi na 3GS jak jeszcze go posiadałem:
[ATTACH=CONFIG]10396[/ATTACH]

Taki efekt mozna uzyskać bawiąc sie datą w iPhone :D

#2204 monis

monis
  • 480 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 lutego 2012 - 16:03

Widzę te niektóre bateriowe wyniki i czekam na 5.1 z utęsknieniem ;)

#2205 DD7

DD7
  • 101 postów
  • SkądPL

Napisano 06 lutego 2012 - 16:10

Tylko teraz pytanie - po co wyłączać 3G w telefonie, który bez Internetu jest mocno okrojony? Bezsens totalny.

#2206 rybulek

rybulek
  • 87 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 16:13

jak jest 3G wyłączony to i tak masz Edge, nie rozumiem pytania.

#2207 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 lutego 2012 - 16:15

Tylko teraz pytanie - po co wyłączać 3G w telefonie, który bez Internetu jest mocno okrojony? Bezsens totalny.

Już Ci tłumaczę. Są niestety miejsca w Polsce, gdzie 3G jest mocno osłabione i telefon często się przełącza z "3G" na "E" co powoduje mocne grzanie się telefonu i szybki spadek baterii. W moim przypadku telefon wytrzymywał na baterii około 10h przy praktycznie zerowej pracy na nim.
Poza tym internet to nie tylko 3G, można spokojnie korzystać po WiFi.

---------- Wpis dodano o 16:15 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:14 ----------

jak jest 3G wyłączony to i tak masz Edge, nie rozumiem pytania.

Dokładnie! Tylko troche wolniejszy transfer. Strony otwierać, otwiera. Pocztę też spokojnie sprawdzę na mieście.

#2208 ziemblak

ziemblak
  • 74 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 lutego 2012 - 16:53

czy ktoś miał taka sytuacje, że nowy iPhone 4S po wyjęciu z pudełka miał jakby krzywo zamontowany Home ? Zastanawiam się nad oddaniem do serwisu bo bateria też słabo trzyma na 5.0.1 (chociaż pewnie za krotko by to oceniac - zakupiony/używany od 30.01 w szwajcarskim AS).

#2209 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 17:09

Ja niestety w swoim mam tył źle spasowany, tak jakby nie doklejony przez co skrzypi i plastik przeskakuje :/

#2210 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 06 lutego 2012 - 17:26

czy ktoś miał taka sytuacje, że nowy iPhone 4S po wyjęciu z pudełka miał jakby krzywo zamontowany Home ? Zastanawiam się nad oddaniem do serwisu bo bateria też słabo trzyma na 5.0.1 (chociaż pewnie za krotko by to oceniac - zakupiony/używany od 30.01 w szwajcarskim AS).

mialem 3 iphony 4s z AoS i kazdy mial troche krzywy home, nie wspominajac o tym ze w kazdym 4sie byl bardzo luzny przycisk power. A bateria słabo Ci trzyma tzn ile ? mi na sieci 3G i wIFI , powiadomienia wlaczone , siri on , mail co 1 h , uzywam do 40 sms dziennie , rozmowy srednio 1-2 dziennie po 5 min max, troche gram max 30 min. Bateria trzyma 4h+ w uzyciu do 19h+ w gotowosci. Także jak rano mam 100 % to kolo 20 zazwyczaj jest 10 % ~~

---------- Wpis dodano o 17:26 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:25 ----------

Ja niestety w swoim mam tył źle spasowany, tak jakby nie doklejony przez co skrzypi i plastik przeskakuje :/

to reklamuj...

#2211 ziemblak

ziemblak
  • 74 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 lutego 2012 - 17:34

Generalnie mnie to wizualnie nie przeszkadza, ale mysle o późniejszej odsprzedaży, że każdy mi będzie marudził na to, że krzywe itd... Dwa inne 4S'y z Orange PL nie miały tego problemu. Dodatkowo sprawdziłem przed chwilą i jak ja wybieram numer i dzwonie to mam ten szmer w głośniku. A jesli chodzi o baterie to o rano 7 odpinam jak wstaje i koło 18 szukam ładowarki bo jest 10%. 3G bo nie ma EDGE, WiFi raczej minimalnie, powiadomienia, smsów -5dziennie góra, częściej whatsapp i telefon, siri OFF, lokalizacja tylko dla kluczowych appek, reszta usług sieciowych i np. strefy czasowe po gps OFF. Raz jeden w sobote trzymała 20h w gotowosci bo prawie nic nie robilem na telefonie. Tak to ok 14h. Dodam, że na iP4 to jeszcze przemierzajac miasto słuchałem muzyki (słuchawki/samochod) - teraz sie troche boje, że sie rozładuje. Nie mam porównania do softu 5.0 bo po odpakowaniu i podpieciu do iTunes zaktualizowałem do 5.0.1 (9A405) PS: moze to ja mam takie wrazenie przez to ze 3G teraz jest non stop, a w iP4 włączałem jak potrzebowałem na szybkosci cos sprawdzic w sieci albo wiekszego maila odebrac bo E wystarczał na wszystko.

#2212 adverka

adverka
  • 98 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 19:27

Mój drugi 4s (produkcja 1 tydzień 2012) (z użyciem 3g, wifi, facetime'a, kilka aplikacji), w nocy spada mi 5% baterii.

Dołączona grafika

Ogólnie w porównaniu z 4s (produkcja październik 2011) bateria sprawuje się rewelacyjnie (na poprzednim trzymała mi ok. 20h lub mniej).

Dodatkowe plusy nowego 4s, to:
mniej żółty ekran (poprzedni mi nie przeszkadzał, ale widać różnicę w odcieniach),
miałam też w poprzednim problem z trafianiem w literę Z (zamiast tego wciskałam Shift), tutaj tego problemu nie ma (o tym czytałam kiedyś na forum myapple),
tacka na kartę sim jest równa z obudową, w poprzednim lekko wystawała.

#2213 Mis24

Mis24
  • 66 postów
  • SkądZagłębie

Napisano 06 lutego 2012 - 19:53

Poczekajcie trochę, u mnie też kiepsko bateria trzymała, teraz się poprawiła. 3G on, wifi on, siri off, usługi lokalizacji włączone dla większości programów z których korzystam, automatyczne ustawianie strefy czasowej, operator automatycznie, jasność na połowę skali i auto. Jedynie w iCloud wyłączyłem przesyłanie zdjęć bo najpierw zrobię porządek z tymi na IP i pokasuje zbędne ;)
dziennie jakieś 30 smsów przynajmniej, trochę safari, często tapatalk i gg, może z 10 minut rozmowy i jakieś inne bzdurki ;)

Dołączona grafika

#2214 Bartee400

Bartee400
  • 20 postów
  • SkądLublin, Poland, Poland

Napisano 06 lutego 2012 - 20:06

A czy ktoś ma problem z gubieniem sieci, "Awarią SIM" na sofcie 5.1? Już dostaję szału z tego powodu, fakt, że bateria trzyma 12 godzin to dla mnie najmniejszy problem... Zadzwoniłem do serwisu AOS, pani obsługująca mnie stwierdziła, że wszystkie możliwości software'owe wykorzystałem i powinienem odwiedzić serwis, z możliwości które mi wyczytała wynika, że najbliżej mam do iMad w Krakowie. Orientuje się ktoś może czego się mogę tam spodziewać? Dostanę nowy telefon tak od ręki, czy wezmą go, sprawdzą i za dwa tygodnie znowu zrobię sobie ponad 100km wycieczkę do Krakowa?

#2215 adverka

adverka
  • 98 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 20:46

Orientuje się ktoś może czego się mogę tam spodziewać? Dostanę nowy telefon tak od ręki, czy wezmą go, sprawdzą i za dwa tygodnie znowu zrobię sobie ponad 100km wycieczkę do Krakowa?

Telefon kupowałeś w AOS? Wydaje mi się, że jeśli mieliby Ci wymienić, to zrobiliby to od ręki na infolinii, tzn. wysłali na wymianę nowy. Jeśli kierują do serwisu, to pewnie w celu naprawy? Mnie też najpierw kierowali do serwisu.

#2216 tiksiu

tiksiu
  • 34 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 21:17

Bartee400: nawet się nie wybieraj do Krakowa, bo dzisiaj też rozmawiałem z infolinią i pani też mi zaproponowała iMad, ale po chwili się zorientowała, że to przecież chodzi o iPhone'a, a iPhone'y naprawiają tylko w Cortlandzie...

#2217 Bartee400

Bartee400
  • 20 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 21:18

Tak, w AOS. Kierowali cię do serwisu, kierowali i...? Skierowali? :D Opisałaś gdzieś na forum twoje perypetie? Jeżeli nie, to prosiłbym o relację co i jak zrobiłas:) tiksiu: Problem w tym, że zadzwoniłem do iMad i opowiedziałem jak sprawa wygląda. Facet z którym rozmawiałem, na pytanie czego się mogę spodziewać udzielił zniewalającej odpowiedzi: "To się zobaczy"...

#2218 dexter12345

dexter12345
  • 84 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 21:31

Tak, w AOS.
Kierowali cię do serwisu, kierowali i...? Skierowali? :D
Opisałaś gdzieś na forum twoje perypetie? Jeżeli nie, to prosiłbym o relację co i jak zrobiłas:)

tiksiu:
Problem w tym, że zadzwoniłem do iMad i opowiedziałem jak sprawa wygląda. Facet z którym rozmawiałem, na pytanie czego się mogę spodziewać udzielił zniewalającej odpowiedzi: "To się zobaczy"...

Jak ja wymieniałem iPhone'a to zadzwoniłem do AOS i rozmawiałem z panią od wsparcia technicznego, która powiedziała, że nic nie może zrobić i dała mi adresy serwisu Cortland. Nie interesowała mnie naprawa tylko wymiana, więc zadzwoniłem jeszcze raz, połączyłem się z inną konsultantką i powiedziałem jej, że chciałbym wymienić iPhone, ponieważ nie ma on jeszcze 14 dni. W ten sam dzień został wysłany nowy iPhone.
Więc zadzwoń jeszcze raz, powiedz jakie masz problemy (chyba, że masz już prowadzony numer sprawy to jej o tym powiedz) i że chciałbyś wymienić.

#2219 Bartee400

Bartee400
  • 20 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 21:55

OK, tak zrobię. Mam nadzieję, że od zakupu minęło już trochę czasu (od listopada...) nie będzie miał znaczenia. Rozumiem, że te nowsze iPhony nie mają problemów z siecią?

#2220 ziemblak

ziemblak
  • 74 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 lutego 2012 - 21:59

A wymiana w ciagu 14 dni dotyczy ogolnie iPhone'a kupionego przez sklep Apple czy tylko tych kupionych w polskim Online Store? Moj jest z Apple Store-Szwajcaria. myslicie ze ten krzywy Home to dobry powód do reklamacji? Bo, że słaba bateria to chyba średni i zależny od tego jak kto używa telefonu.

#2221 dexter12345

dexter12345
  • 84 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 22:02

OK, tak zrobię. Mam nadzieję, że od zakupu minęło już trochę czasu (od listopada...) nie będzie miał znaczenia. Rozumiem, że te nowsze iPhony nie mają problemów z siecią?

Koleżanka z forum adverka wymieniała iPhone który miał chyba miesiąc i nie było żadnych problemów.

#2222 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 22:35

Nie ma chyba czegoś takiego jak 14 dni. Masz rok gwarancji i przez ten rok możesz wymieniać/naprawiać w AOS kiedy chcesz, jeśli coś będzie nie tak. Jeśli się mylę, proszę mnie poprawić.

#2223 ziemblak

ziemblak
  • 74 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 lutego 2012 - 22:56

No tyle to wiem bo wszystkie iP od 3G począwszy wymieniałem w ramach rocznej gwarancji. Zainteresowało mnie to co napisał dexter12345 kilka postów wyżej:
" (...) powiedziałem jej, że chciałbym wymienić iPhone, ponieważ nie ma on jeszcze 14 dni. W ten sam dzień został wysłany nowy iPhone. "

#2224 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 06 lutego 2012 - 23:35

Masz tylko 10 dni na odstąpienie od umowy, a czegoś takiego na 90% nie ma.

#2225 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 23:36

Jakiej umowy, skoro kupujesz bezpośrednio w AOS? Coś nie tak masz rok gwarancji, jasne i klarowne.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych