Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#2726 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 20 września 2012 - 15:17

No właśnie skończyły ci się:) Teraz odpowiem chodzi identycznie jak na sofcie 5.1.1

#2727 Kuba P

Kuba P
  • 102 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2012 - 15:24

Chodzi mi przede wszystkim o baterię, zapomniałem dodać (mój błąd) :)

#2728 mart.plax

mart.plax
  • 178 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 20 września 2012 - 18:32

http://desmond.image...png&res=landing
Ładowany wczoraj podczas aktualizacji, potem odłączony. Całkiem zadziwiająco dobrze trzyma :D

#2729 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 22 września 2012 - 22:01

Jako, że to jest odpowiedni temat a wczoraj przyszedł do mnie IP 4s White z AOS, zauważyłem, że ekran mojego telefonu ma delikatną żółtawą poświatę. Nie jest to śnieżna biel. Nie dam rady przeszukać tych 300 stron wątku ale czy ten odcień klasyfikuje się jako wadę, czy mogę odpuścić bo "taki ekran już jest". Nie mam też żadnego znajomego, który by posiadał podobny telefon. Pytam bo gdzieniegdzie wyczytałem różne opinie na ten temat.

#2730 Clemo

Clemo
  • 322 postów

Napisano 22 września 2012 - 22:07

Jako, że to jest odpowiedni temat a wczoraj przyszedł do mnie IP 4s White z AOS, zauważyłem, że ekran mojego telefonu ma delikatną żółtawą poświatę. Nie jest to śnieżna biel. Nie dam rady przeszukać tych 300 stron wątku ale czy ten odcień klasyfikuje się jako wadę, czy mogę odpuścić bo "taki ekran już jest". Nie mam też żadnego znajomego, który by posiadał podobny telefon. Pytam bo gdzieniegdzie wyczytałem różne opinie na ten temat.

Klasyfikuje się to na wadę, podobnie jest z iPadami, przeważnie wymieniają.

#2731 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 22 września 2012 - 22:12

Szczerze mówiąc to nie mam za bardzo czasu by bawić się w wysyłki... jakie jest prawdopodobieństwo, że następna sztuka będzie prawidłowa?

#2732 Clemo

Clemo
  • 322 postów

Napisano 22 września 2012 - 22:14

Jakie prawdopodobieństwo ? - Nie da się określić tego, kwestia szczęścia.

#2733 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 22 września 2012 - 22:17

Jakie prawdopodobieństwo ? - Nie da się określić tego, kwestia szczęścia.

No właśnie "szczęścia". To tak jakbym za telefon zapłacił 100zł. Porażka po prostu.

#2734 maibatsu

maibatsu
  • 245 postów

Napisano 22 września 2012 - 22:22

Masz na myśli plamy, czy to, że ekran posiada cieplejszy balans bieli na całej jego powierzchni ?
Większość 4S ma cieplejsze barwy, więc nie ma co panikować.

#2735 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 22 września 2012 - 22:25

Chodzi o cieplejszą barwę bieli. Plamek nie ma:) Czyli mówisz, że to dopuszczalne?

#2736 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 22 września 2012 - 22:27

To zależy. 4 s mają ogólnie "cieplejsze" barwy.

#2737 maibatsu

maibatsu
  • 245 postów

Napisano 22 września 2012 - 22:37

Chodzi o cieplejszą barwę bieli. Plamek nie ma:) Czyli mówisz, że to dopuszczalne?

Oczywiście, to nie jest wada, po prostu takie odwzorowanie barw. Jeżeli taki balans bieli Ci nie przeszkadza, to lepiej nie wymieniaj. Nigdy nie wiadomo jaka przyjdzie następna sztuka, a prawdopodobieństwo, że przyjdzie z takim samym ekranem jest niestety duże, bo jak już pisałem, większość 4S ma właśnie takie ekrany.

#2738 hagrzesiek

hagrzesiek
  • 2 postów

Napisano 22 września 2012 - 22:57

Cześć To mój pierwszy post więc powitam w tym miejscu wszystkich użytkowników. JOLAOS->chętnie bym się zamienił, bo ja trafiłem na "białą" sztukę, a do tej pory w 4-ce miałem właśnie "ciepły" odcień :) Moje odczucie jest więc takie, że dla oka ten "cieplejszy" jest przyjemniejszy i ładniejszy. Wracając do tematu to pierwsze wrażenie, jeszcze na 5.1.1, było fatalne, bo żywotność bateri była mizerna....Po aktualizacji do 6.0 problem zniknął i jestem zadowolony. Szybkość reakcji telefonu, płynność działania jest idealna, a już tryb "nie przeszkadzać" jest dopelnieniem moich oczekiwań od tego telefonu :) Pozdrawiam Grzechu

#2739 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 22 września 2012 - 23:01

Mój ekran ma chłodną barwę. I jest na sprzedaż ;)

#2740 kostner

kostner
  • 302 postów

Napisano 25 września 2012 - 09:46

W sobotę oddałem swojego 4S do salonu Play WRESZCIE jako produkt niezgodny z umową. Czekam 14 dni na decyzję.

Wcześniej ktoś pisał, że w sklepach sprzedawcy "nie spotkali się" z takimi problemami. Byłem w iS****e w Krakowie gdzie dowiedziałem się, że nie ma cieplejszych czy zimniejszych barw ekranów, mój 4S jest w porządku a 4 którą trzymałem w drugiej ręce aby zobrazować problem ma taki sam odcień (NIE MA, obrazek niżej). Nie ma się co pytać bo i tak niczego złego o produkcie Ci nie powiedzą, muszą go przecież jakoś sprzedać.

Po lewej zimna 4, po prawej cieplejszy 4S:
http://desmond.image...jpg&res=landing

#2741 chudek

chudek
  • 34 postów

Napisano 25 września 2012 - 18:56

ale to wiadomo ze ip4s ma inny odcień od 4... tak samo jak ip5 ma inny od 4s... u mnie zaś jest problem z buczącą wibracja i czasami jak rozmawiam mam zniekształcony głos (static noice?) jednak narazie nie oddaje na gwarancjie nie chce czekaać tygodnia albo 2 żeby mi wymienili a kto wie może trafie na wane wyswietlacza? (biały nie jest biały tylko lekko zółty) jednym słowem tragedia troche bo mam 4 kumpli z ip4s jeden ma cieplejszy odcien w jednym miejscu (jakby mocniejsze podświetlenie wyświetlacza) drugi ma własnie złótawy odcien i ja mam buczącą wibracje tylko jeden ma wszystko w porządku

#2742 maibatsu

maibatsu
  • 245 postów

Napisano 26 września 2012 - 21:15

W sobotę oddałem swojego 4S do salonu Play WRESZCIE jako produkt niezgodny z umową. Czekam 14 dni na decyzję.

Dobrze zrozumiałem - Czyli zabrali telefon na 2 tygodnie i dopiero po tym czasie łaskawie podejmą decyzję co dalej ?

#2743 grzech987

grzech987
  • 387 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 26 września 2012 - 22:24

Powiem tylko że 14 dni to mają na podjęcie decyzji, na telefon możesz czekać nawet miesiąc bo te 14 dni to mają na ocenę niestety co nie zmienia faktu że trwa to około dwóch tygodni przeważnie

#2744 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 26 września 2012 - 22:46

Powiem tylko że 14 dni to mają na podjęcie decyzji, na telefon możesz czekać nawet miesiąc bo te 14 dni to mają na ocenę niestety co nie zmienia faktu że trwa to około dwóch tygodni przeważnie

Ponad wszystkim zadajmy sobie pytanie: z czego będziemy dzwonić przez 2 tygodnie?

#2745 maibatsu

maibatsu
  • 245 postów

Napisano 26 września 2012 - 23:12

LOL, to jakis cyrk.

#2746 grzech987

grzech987
  • 387 postów

Napisano 27 września 2012 - 11:21

LOL, to jakis cyrk.

nie cyrk tylko prawo w Polsce

#2747 kostner

kostner
  • 302 postów

Napisano 28 września 2012 - 14:59

Oferowali mi zastępczy telefon ale nie wziąłem bo w przypadku uszkodzenia płaci się 600zł. Używam 4ki, której na szczęście jeszcze się nie pozbyłem.

#2748 kostner

kostner
  • 302 postów

Napisano 04 października 2012 - 11:04

Nie mogę edytować posta. Wbrew temu co mówiła pracowniczka salonu Play, we wtorek dostałem nowego iPhone 4S. Warunkiem było oddanie telefonu przed upływem 2 miesięcy od zakupu.

#2749 grzech987

grzech987
  • 387 postów

Napisano 04 października 2012 - 11:16

Nie mogę edytować posta. Wbrew temu co mówiła pracowniczka salonu Play, we wtorek dostałem nowego iPhone 4S. Warunkiem było oddanie telefonu przed upływem 2 miesięcy od zakupu.

Możesz powiedzieć coś więcej bo nie rozumiem, ja już drugi raz oddałem (ledwo otworzyłem i pasek pikseli przez ekran cały) i znów czekam a chętnie bym chciał od ręki nowy bo trzeci raz nie chcę oddawać - odpukać.

#2750 adixx

adixx
  • 52 postów
  • SkądDziki Zachód

Napisano 04 października 2012 - 14:05

Od 4 dni jestem właścicielem nowego Iphona 4s 16GB , przy przedłużeniu umowy jakoś decyzja padła na 4s miałem mały dylemat czy 4s czy 5 .... generalnie zależało mi na nieco mniejszych gabarytach i.... może inaczej niż spora część aby telefon był cięższy :) i wedle mojego gustu 4s bardziej mi się podobało niż 5. Do tej pory jedyny problem jaki odnotowałem to po aktualizacji problem z bateria ...lecz po zastosowaniu resetu do fabrycznych ustawień i odtworzenia z kopi problem na tą chwile znikł przynajmniej na testowaniu które opisałem w innym temacie oraz problem z MMS które dochodzą strasznie późno..... Obecnie mogę jedynie ocenić pobierznie Ip 4s więc wstrzymam się do dłuższego użytkowania. Jedyną ocenę to mogę wystawić "wizualnie" tel mi się podoba, na tle tego co użytkowałem i użytkuje obecnie nadal jako drugi tel , a były to HTC Desier HD, SGS , SGSII, Blackberry Bold 9900 (obecnie jako drugi) wypada on bardzo dobrze ..... czas pokaże jak będzie się spisywał w działaniu w dłuższym czasie użytkowania :) Mam nadzieje że nie będzie przysparzał zbyt wielu nerwów :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych