Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• This topic is locked This topic is locked
2920 replies to this topic

#2626 Colin 79

Colin 79
  • 263 posts
  • SkądWałbrzych, Poland

Posted 11 July 2012 - 22:36

Witam, mam pytanie w iTunes mam masę stacji radiowych czy da radę te same stacje jakoś słuchać i pogrupować jako ulubione w iPhonie, a nie tylko na komputerze ?

#2627 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 posts
  • SkądKalisz

Posted 12 July 2012 - 08:55

Ale to nie temat do tego pytania. Załóż nowy wątek lub znajdź pasujący do Twojego problemu.

#2628 j4błk0

j4błk0
  • 124 posts
  • SkądKoszalin

Posted 13 July 2012 - 00:44

Witam, Niedawno odebrałem czarną 16 z Orange (jutro będzie 2 tydzień użytkowania) i mam watpliwosci. Co prawda nie mam static noise, obudowa jest dobrze spasowana, nie skrzypi, ale obawiam się, ze mam pożółknięty ekran. I teraz pytanie, istnieje jakiś realny sposób stwierdzenia żółtego ekranu ? Nie mam innego sprzętu z iOS aby porównać. W razie czego dam go do wymiany, ale muszę to sprawdzić. Ew mogę pojechać do MM lub Orange, bo maja tam iPhone 4 i iPady 3. Prosze o pomoc i pozdrawiam ;) Zapomniałem jeszcze dodać, ze jak gram w np. Fifę to mocno nagrzewa się z tylu (pod matryca aparatu, na wysokości jabłuszka)

#2629 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 13 July 2012 - 01:20

Witam,

Niedawno odebrałem czarną 16 z Orange (jutro będzie 2 tydzień użytkowania) i mam watpliwosci. Co prawda nie mam static noise, obudowa jest dobrze spasowana, nie skrzypi, ale obawiam się, ze mam pożółknięty ekran. I teraz pytanie, istnieje jakiś realny sposób stwierdzenia żółtego ekranu ? Nie mam innego sprzętu z iOS aby porównać. W razie czego dam go do wymiany, ale muszę to sprawdzić. Ew mogę pojechać do MM lub Orange, bo maja tam iPhone 4 i iPady 3. Prosze o pomoc i pozdrawiam ;)

Zapomniałem jeszcze dodać, ze jak gram w np. Fifę to mocno nagrzewa się z tylu (pod matryca aparatu, na wysokości jabłuszka)

Nagrzewanie całkiem normalne. Ale u mnie jest to dość przyjemne ciepło ;).
Nie ma innego sposobu na sprawdzenie temperatury ekranu, jak porównanie z innymi. Ale warto zastanowić się, czy jeśli nie przeszkadza ci to i wygląda całkiem OK, to czy należy doszukiwać się na siłę wady :P?

#2630 j4błk0

j4błk0
  • 124 posts
  • SkądKoszalin

Posted 13 July 2012 - 01:33

Ciepełko w zimę się przyda, o tak ;) Nie wiem do końca czy mam ten żółty ekran, tak jak mówisz muszę się przejść do salonu. Wymiana wyszła by mi na dobre, ponieważ mam 2 mikroryski, nawet nie wiem skąd :) jedna z tylu po lewej od przekreślonego śmietnika pionowo na literce C, ok. 4-5mm, dość widoczna pod czerwonym laserem myszki :D Ona jest tak jakby za tym szkłem, ani nie czuć wgłębienia, ani nic ;) nie jest to typowa rysa, oby była fabrycznie :D

#2631 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 posts
  • SkądKalisz

Posted 22 July 2012 - 22:59

Wam też strasznie się te iPhone grzeją?

#2632 j4błk0

j4błk0
  • 124 posts
  • SkądKoszalin

Posted 23 July 2012 - 17:51

Mi tak. Szczególnie jak gram w FIFA 12.

#2633 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 23 July 2012 - 20:42

Nie... Grxeje sie ale nie jakos mocno

---------- Wpis dodano o 21:42 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:40 ----------

Witam,

Niedawno odebrałem czarną 16 z Orange (jutro będzie 2 tydzień użytkowania) i mam watpliwosci. Co prawda nie mam static noise, obudowa jest dobrze spasowana, nie skrzypi, ale obawiam się, ze mam pożółknięty ekran. I teraz pytanie, istnieje jakiś realny sposób stwierdzenia żółtego ekranu ? Nie mam innego sprzętu z iOS aby porównać. W razie czego dam go do wymiany, ale muszę to sprawdzić. Ew mogę pojechać do MM lub Orange, bo maja tam iPhone 4 i iPady 3. Prosze o pomoc i pozdrawiam ;)

Zapomniałem jeszcze dodać, ze jak gram w np. Fifę to mocno nagrzewa się z tylu (pod matryca aparatu, na wysokości jabłuszka)

Na jakiej podstawie stwierdziles, ze jest zzolkniety?

#2634 koyoot

koyoot
  • 2235 posts
  • SkądKoło, PL

Posted 23 July 2012 - 21:15

Kazdy smartfon troche sie grzeje podczas "wymagajacych prac" na nim. Mialem HTC Wildfire grzal sie - iP4S troche sie grzeje jak odpale Fife i np. Infinity Blade 2.

#2635 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 24 July 2012 - 20:33

Kazdy smartfon troche sie grzeje podczas "wymagajacych prac" na nim. Mialem HTC Wildfire grzal sie - iP4S troche sie grzeje jak odpale Fife i np. Infinity Blade 2.

Dokladnie

#2636 kostner

kostner
  • 302 posts

Posted 26 July 2012 - 14:06

Nie... Grxeje sie ale nie jakos mocno

---------- Wpis dodano o 21:42 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:40 ----------

Na jakiej podstawie stwierdziles, ze jest zzolkniety?

Umnie też ekran wydaje się żółty. 4S mam od poniedziałku i porównując do starej 4 to wyświetlany obraz wydaje się mieć cieplejsze barwy… Osobiście bardziej pasuje mi taki, jaki był w 4. Tutaj porównanie, zrobiłem specjalnie zdjęcie. Po lewej 4, po prawej 4S:

Dołączona grafika

#2637 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 26 July 2012 - 19:28

Umnie też ekran wydaje się żółty. 4S mam od poniedziałku i porównując do starej 4 to wyświetlany obraz wydaje się mieć cieplejsze barwy… Osobiście bardziej pasuje mi taki, jaki był w 4. Tutaj porównanie, zrobiłem specjalnie zdjęcie. Po lewej 4, po prawej 4S:

Dołączona grafika

No faktycznie patrzac na to zdjecie wyglada zolto...moze nie zolto a barwa jest cieplejsza:D
Dziwne

#2638 soczekpl

soczekpl
  • 3288 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 26 July 2012 - 20:11

Ja mam chłodniejszą barwę, ale większość 4S ma niestety takie żółte ekrany.

#2639 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 26 July 2012 - 21:20

Po dłuższym użytku zdecydowanie bardziej wolę kolory z 4S. Mam pytanie, ile wam trzyma bateria mając włączone 3G i dostęp do sieci. Dla mnie strasznie słabo bo od 8 rano do 16 potrafi się wysypać jak włączę YouTube. Nie wiem czy iść z tym na gwarancję...?

#2640 Animatter

Animatter
  • 421 posts

Posted 26 July 2012 - 21:32

Mi trafił się akurat śnieżnobiały (4S). Kliku znajomych ma żółtawe. Na 5 sztuk 2 są białe...

#2641 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 July 2012 - 22:05

Po dłuższym użytku zdecydowanie bardziej wolę kolory z 4S.

Mam pytanie, ile wam trzyma bateria mając włączone 3G i dostęp do sieci. Dla mnie strasznie słabo bo od 8 rano do 16 potrafi się wysypać jak włączę YouTube. Nie wiem czy iść z tym na gwarancję...?

Na samym początku było dość słabo, teraz BAJKA : Dołączona grafika

#2642 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1741 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 26 July 2012 - 22:10

Bateria w iPhone4S + iOS6 beta3, czyli jest dużo lepiej niż w iOS5

Dołączona grafika

#2643 sheeple

sheeple
  • 204 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 July 2012 - 00:22

Raz jeszcze wstawię. Trafił mi się egzemplarz z dobrą baterią.

Dołączona grafika

#2644 soczekpl

soczekpl
  • 3288 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 27 July 2012 - 10:17

Na 5 egzemplarzy u mnie tylko 1 (który mam) miał biały ekran. Swoją drogą bateria w 4S jest słaba. Przy włączeniu 3G, poczty fetch co 15 minut, kilku aplikacji na push notifications trzeba ładować codziennie. Sprawdzone na kilku modelach.

#2645 nexus23

nexus23
  • 25 posts
  • SkądCoventry/Gorzów Wlkp

Posted 27 July 2012 - 10:32

Witam, Jesli tenefon jest polaczony przez wi-fi I ekran jest zablokowany to czy telefon przy pobieraniu maili I innych danych, pobiera przez wi-fi czy 3G? Pytam bo jesli "obudze" telefon to przy zablokowanym ekranie jest ikonka 3G a nie wi-fi. Dopiero po odblokowaniu pokazuje sie podlaczenie do sieci wi-fi. Stad moje watpliwosci.

#2646 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1121 posts
  • SkądŁódź

Posted 27 July 2012 - 10:35

Witam,

Jesli tenefon jest polaczony przez wi-fi I ekran jest zablokowany to czy telefon przy pobieraniu maili I innych danych, pobiera przez wi-fi czy 3G? Pytam bo jesli "obudze" telefon to przy zablokowanym ekranie jest ikonka 3G a nie wi-fi. Dopiero po odblokowaniu pokazuje sie podlaczenie do sieci wi-fi. Stad moje watpliwosci.

Wszystko przez wifi.

#2647 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 July 2012 - 10:41

Raz jeszcze wstawię. Trafił mi się egzemplarz z dobrą baterią.

Dołączona grafika

No ok ale kolega prosił, żeby pokazać jak dlugo bateria trzyma na 3G ! Widzisz różnicę pomiędzy 3G a WiFi ?

#2648 sheeple

sheeple
  • 204 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 July 2012 - 11:59

Przy codziennym użytkowaniu. Włączone: 3G, wifi, poczta push, icloud, powiadomienia, skyple w tle, etc. Bateria w użyciu: 11godz + kilka minut. W gotowości: 2 dni, 14 godz. Teraz zrozumiałeś! Jeżeli bateria trzyma 3, 4 godz. bez wzgłędu na wykorzystanie, to nie jest normą dla 4S. Raczej serwis.

#2649 Pieka

Pieka
  • 647 posts

Posted 27 July 2012 - 21:09

Witam,

Jesli tenefon jest polaczony przez wi-fi I ekran jest zablokowany to czy telefon przy pobieraniu maili I innych danych, pobiera przez wi-fi czy 3G? Pytam bo jesli "obudze" telefon to przy zablokowanym ekranie jest ikonka 3G a nie wi-fi. Dopiero po odblokowaniu pokazuje sie podlaczenie do sieci wi-fi. Stad moje watpliwosci.

Przy zablokowanym/wygaszonym ekranie iPhone przechodzi na dane pakietowe, czyli GPRS/EDGE/3G i dopiero po wybudzeniu/odblokowaniu przełącza się na WiFi.

#2650 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 01 August 2012 - 22:41

Nie wiem czy oddawać na gwarancje, ciekawe czy przyjmą. Już raz wymieniałem i dostałem nowy, kupowany w T-Mobile.
Dołączona grafika

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users