Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#2026 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 stycznia 2012 - 18:00

Dziś byłem w salonie Play i sprawdzałem ten telefon. Ten telefon to jakąś porażka i to jeszcze za taka kase. Także czekam tylko i wyłącznie na iPhona 4S

Uznałeś to po 5min zabawy SGSII?
Czemu porażka?

#2027 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 25 stycznia 2012 - 18:54

Dzisiaj przyszedł iP z reklamacji ;) wymieniony na nowy ;)

#2028 Mychu

Mychu
  • 98 postów
  • SkądWroclove

Napisano 25 stycznia 2012 - 19:04

Dzisiaj przyszedł iP z reklamacji ;) wymieniony na nowy ;)

Z Regenersis?
Z jakiej sieci?

Mi w Regenersis powiedzieli, że w Orange zabrakło iPhonów więc czekają na dostawę z Orange, żeby potem znów wysłać do salonu firmowego Orange :)

Ot, cały polski "management"...

#2029 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 25 stycznia 2012 - 19:38

jb zrobiłem, a co to jest to sbs?

SBSsettings z cydii, tweak dający różne opcje on/off pod toggle'ami w notifications center - obczaj sobie youtube, google czy cydia, przydatne i wygodne.

#2030 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 stycznia 2012 - 19:42

SBSsettings z cydii, tweak dający różne opcje on/off pod toggle'ami w notifications center - obczaj sobie youtube, google czy cydia, przydatne i wygodne.

Dziękuję za pomoc, już sobie poradziłem, dzięki uprzejmości pewnej osoby. Wgrałem iOS 5.1 bete 3 i bez problemu wyłączam 3G bez nie potrzebnego mi JB :)

#2031 Colin 79

Colin 79
  • 263 postów
  • SkądWałbrzych, Poland

Napisano 25 stycznia 2012 - 19:57

Uznałeś to po 5min zabawy SGSII?
Czemu porażka?

5 min kontaktu z Androidem mi wystarczyło. A porażka dlatego, że nie odpowiada mi materiał z jakiego jest wykonany oraz jakość zdjęć i nagrywanych filmów. A jak tam zapytam z ciekawości jesteś Polakiem ?

#2032 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 stycznia 2012 - 20:01

5 min kontaktu z Androidem mi wystarczyło. A porażka dlatego, że nie odpowiada mi materiał z jakiego jest wykonany oraz jakość zdjęć i nagrywanych filmów. A jak tam zapytam z ciekawości jesteś Polakiem ?

Mam korzenia niemieckie. Czemu pytasz?

#2033 Colin 79

Colin 79
  • 263 postów
  • SkądWałbrzych, Poland

Napisano 25 stycznia 2012 - 20:07

Zaciekawił mnie Twój avatar :) Dlatego zapytałem czy jesteś Polakiem.

#2034 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 25 stycznia 2012 - 20:08

Z Regenersis?
Z jakiej sieci?

Mi w Regenersis powiedzieli, że w Orange zabrakło iPhonów więc czekają na dostawę z Orange, żeby potem znów wysłać do salonu firmowego Orange :)

Ot, cały polski "management"...

Z regenersis, wysyłane przez T-Mobile dwa razy ;) czekałem 6 dni ;)

#2035 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 stycznia 2012 - 20:12

Zaciekawił mnie Twój avatar :) Dlatego zapytałem czy jesteś Polakiem.

Rodowici Polacy również kibicują niemieckiej reprezentacji, to nic złego. Tylko źli Polacy twierdzą inaczej i mieszają wszystko w wojnę co jest bardzo płytkie i żałosne.

#2036 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 25 stycznia 2012 - 20:18

Rodowici Polacy również kibicują niemieckiej reprezentacji, to nic złego. Tylko źli Polacy twierdzą inaczej i mieszają wszystko w wojnę co jest bardzo płytkie i żałosne.

Niezle :) Chcialbym kiedys te tlumy Polakow kibicujacych niemieckiej druzynie zobaczyc :)) Sorry za OT.

#2037 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 stycznia 2012 - 20:28

Niezle :) Chcialbym kiedys te tlumy Polakow kibicujacych niemieckiej druzynie zobaczyc :)) Sorry za OT.

Zapraszam do Szczecina :) OK koniec OT!

#2038 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 25 stycznia 2012 - 21:25

5 min kontaktu z Androidem mi wystarczyło. A porażka dlatego, że nie odpowiada mi materiał z jakiego jest wykonany oraz jakość zdjęć i nagrywanych filmów...

A to ciekawe, bo wszyscy ajfonowcy widząc zdjęcia zrobione moim S2 są pozytywnie zaskoczeni.

#2039 megamasta

megamasta
  • 152 postów

Napisano 25 stycznia 2012 - 21:43

Iro robiłem w niedzielę zdjęcia IP 3G oraz SGSI i po prostu ...szkoda to w ogóle komentować co wewnątrz przy sztucznym świetle zrobił SGSI. Więc jak SGSII ma się tak samo do IP 4S to ;)

#2040 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 25 stycznia 2012 - 21:51

że pozytywnie? bo nie zrozumiałem tego uśmieszku..?

#2041 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 stycznia 2012 - 21:53

Chociażby ja jestem przykładem kibica reprezentacji Niemiec od dziecka. ;)

#2042 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 stycznia 2012 - 21:54

Chociażby ja jestem przykładem kibica reprezentacji Niemiec od dziecka. ;)

Drużyna jak każda inna, nie widzę w tym nic złego. To tylko SPORT! :)

#2043 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 25 stycznia 2012 - 22:36

Iro robiłem w niedzielę zdjęcia IP 3G oraz SGSI i po prostu ...szkoda to w ogóle komentować co wewnątrz przy sztucznym świetle zrobił SGSI. Więc jak SGSII ma się tak samo do IP 4S to ;)

W tym drugim przypadku jest wręcz odwrotnie.

#2044 Colin 79

Colin 79
  • 263 postów
  • SkądWałbrzych, Poland

Napisano 25 stycznia 2012 - 22:59

Tylko ciekawi mnie czy rodowici Niemcy "kibicują" Polskiej reprezentacji oj jestem bardzo ciekaw... :) Ale koniec tematu.

---------- Wpis dodano o 22:59 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:58 ----------

A to ciekawe, bo wszyscy ajfonowcy widząc zdjęcia zrobione moim S2 są pozytywnie zaskoczeni.

Zdjęcie zdjęciami, a video ? :)

#2045 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 25 stycznia 2012 - 23:25

Tylko ciekawi mnie czy rodowici Niemcy "kibicują" Polskiej reprezentacji oj jestem bardzo ciekaw... :) Ale koniec tematu.

---------- Wpis dodano o 22:59 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:58 ----------

Zdjęcie zdjęciami, a video ? :)

podobnie

#2046 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 25 stycznia 2012 - 23:48

Drużyna jak każda inna, nie widzę w tym nic złego. To tylko SPORT! :)

Niby tak. Niczym szczegolnym, wybitnym, widowiskowych sie nie wyroznia. Oprocz tego ze graja do konca.

Wracajac do wlasciwego watku po sprzedazy SGS2 ( lubie telefon 1 reka obslugiwac) jako tzw. prywatny, gdy chce miec spokoj kupilem Nokie E6 i naprawde moge ja polecic. Idealnie obsluguje me.com, jest szybka, ekran idealny, bateria bardzo ok. Spokojnie mozna ja porownywac z BB9900 zapominajac zupelnie o BB9780.

#2047 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 26 stycznia 2012 - 00:13

Ale panowie chyba trochę zeszli z tematu ;p? Jestem szczęśliwym posiadaczem iPhone'a 4S od dzisiejszego popołudnia. Jest to mój pierwszy iPhone, drugie po iPadzie 2 urządzenie z iOS. Barwa ekranu jest taka jak w iPadzie (nie zauważyłem nawet ciepłego odcienia), jedynie na tle śniegu wypada trochę żółto :P. Static noise nie występuje, nie jestem pewien co do wibracji, bo nie wiem też, jaka powinna być prawidłowa. Przerażony jestem baterią, procenty lecą strasznie szybko i mam nadzieję, że to się jakoś poprawi, czy to z czasem użytkowania, czy z kolejnymi aktualizacjami. Generalnie telefon jest piękny, chodzi szybko, Siri jest rewelacyjne (aczkolwiek boli brak wsparcia dla wielu funkcji w Polsce, nie mówiąc już o tym, że polski język byłby naprawdę fenomenalny), iOS to nic nowego, ciężko się tylko przyzwyczaić do "małego wszystkiego" po iPadzie. Nie miałem możliwości robić zdjęć na zewnątrz, w domu są po prostu dobre, ale szczerze mówiąc spodziewałem się czegoś lepszego po tych wszystkich recenzjach. iPhone pochodzi z AOS. Ogólnie rzecz biorąc jestem zadowolony :).

#2048 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 26 stycznia 2012 - 00:20

Static noise - ciche pomieszczenie, zasieg 3G gdzies w polowie, wykonaj telefon i minimalnie sie przemieszczaj podczas rozmowy. Zycze abys dalej tego nie uslyszal. W 5.1 beta 3 jest juz opcja wylaczania 3G i bateria zaczyna sie zachowywac jak w 4. Taki polsrodek.

#2049 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 26 stycznia 2012 - 00:28

Na razie nie mam nawet dostępu do sieci 3G, tylko EDGE, więc nie mam jak to sprawdzić. Ale skoro występuje tylko w cichym pomieszczeniu i w dodatku trzeba się przemieszczać, to chyba nie jest to taki wielki problem ;p? Wydaje mi się, że trochę wyolbrzymiacie sprawę.

#2050 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 26 stycznia 2012 - 00:34

Niekoniecznie. Testowalem kilka 4S, w niektorych bylo to ledwo slyszalne, w innych nie dalo sie normalnie rozmawiac. Jezeli przebywa sie w 3G i lubi sie cisze to z glownego numeru z 1szego 4S wrocilem do 4. W AOS kupilem nowego 4S i jest duzo lepiej. Wiem, ze to inna bajka ale najbardziej udany, moim zdaniem i najwiecej zadowolenia z uzytkowania sprawil mi 3GS.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych