Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#1501 BORAX

BORAX
  • 443 postów
  • SkądKrynica Morska/Elbląg

Napisano 27 grudnia 2011 - 20:54

No i stało się. Telefon świetny, ale czar prysł. Wczoraj usłyszałem static noise w nagranym filmie, dzisiaj podczas wykonywania połączenia. Do tego znalazłem jeden bad pixel(świeci się cały czas na biało). Wyprodukowany w 46 tygodniu(listopad). Pytanie : Czy te przypadłości ( w szczególności bad pixel) zasługuje na wymianę na nowy czy naprawę? Może nie zasługuje na nic ? Wiem jak to jest z Regenersis Warsaw.

#1502 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 27 grudnia 2011 - 20:57

Pixel na pewno podchodzi pod wymianę.

#1503 BORAX

BORAX
  • 443 postów

Napisano 27 grudnia 2011 - 21:05

A da radę czymś udokumentować ten malutki pixelek, bo router od Huawei był u nich już 3 razy i nie chcę tego powtarzać z iPhone. Regenersis wymienia na nowe, czy refurbished ? iPhone został zakupiony 12 grudnia, a aktywowany 24.

#1504 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 27 grudnia 2011 - 23:22

nie wiem czy masz ip4s z APP STORE ONLINE czy jakas siec ORANGE /t-MOBILE , ale jezeli z app store online to zadzwon na infolinie i powiedz co zauwazyles i ze chcesz nowy telefon.

#1505 BORAX

BORAX
  • 443 postów

Napisano 27 grudnia 2011 - 23:41

Telefon z T-Mobile, więc niestety Regenersis. W ogóle skoro ktoś kupił 12 grudnia i odda 30 grudnia to może liczyć na refuba ? iPhone 4S w ogóle robią refuby ?

#1506 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 27 grudnia 2011 - 23:50

podobno narazie nie , z tego co kojaze jak czytalem na tym forum.

#1507 BORAX

BORAX
  • 443 postów

Napisano 27 grudnia 2011 - 23:52

Dobra, a oprócz jednego bad pixela wpisywać w "opis usterki" static noise podczas rozmowy ?

#1508 elvvis

elvvis
  • 19 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 00:27

Witam , jestem nowy , mam pytania dwa. Zauważyłem , że podczas odtwarzania nagranego filmu słychać taki dziwny dźwięk jakby ktoś ciągle przyciskiem pstrykał przyciskiem przy telefonie, takie pykanie , czym to może być spowodowane ? Druga sprawa , coś jest nie tak z wibracją , jak przycisnę mocniej dolną połowę telefonu to brzmi ładnie , standardowo brzmi jakby jakieś luzy w obudowie były :///

#1509 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 03:06

iPhone 4S w ogóle robią refuby ?

Z pewnością. Dlaczego mieliby nie robić? 4S jest na rynku od przeszło dwóch m-cy, sprzedaż jest ogromna, część telefonów została zwrócona, część wymieniona. Coś się z tym dziać musi.

I had my 4s for four days when I took it to Apple with a massive battery drain problem - 40 percent in 2 hours. Because the tech couldn't ID the problem when they hooked the phone to diagnostics, he came back with what he told me was a brand new phone. Looking through the phone, however, I found it had a calltime of 33 days over the lifetime of the phone. Not possible on a brand new phone. Called AppleCare and they said there's a 95 percent chance its refurb.

źródło

#1510 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 grudnia 2011 - 04:00

Witam , jestem nowy , mam pytania dwa. Zauważyłem , że podczas odtwarzania nagranego filmu słychać taki dziwny dźwięk jakby ktoś ciągle przyciskiem pstrykał przyciskiem przy telefonie, takie pykanie , czym to może być spowodowane ? Druga sprawa , coś jest nie tak z wibracją , jak przycisnę mocniej dolną połowę telefonu to brzmi ładnie , standardowo brzmi jakby jakieś luzy w obudowie były :///

Static noise i ogólnie znany problem z wibracją - gwarancja.

#1511 mariusznicpon

mariusznicpon
  • 149 postów
  • SkądElblag, Poland

Napisano 28 grudnia 2011 - 08:45

Wczoraj odebrałem czwartą sztukę iPhona 4s i w końcu wszystko jest z nią ok. Dodatkowo Apple zaproponowało mi rabat w wysokości 400zł za problemy w poprzednich sztukach. Jeśli chodzi o podejście do klienta to mają wzorowe.

#1512 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 08:59

Czyli rozumiem, że nie słyszysz mechanizmu jak trzymasz telefon w taki sposób jak na filmiku?

u mnie nie ważne czy trzymam telefon czy leży wibracja działa tak samo, czyli dużo lepiej niż we wszystkich poprzednich modelach iPhone.

#1513 czaku

czaku
  • 285 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 28 grudnia 2011 - 10:18

A ja mam takie pytanie - w przypadku tmobile juz raz z 3GS miałem refurbished, czy moge nie zgodzic sie na wymiane "na nowy" refurbished i żądać kompletnie nowego? (moge im dostarczyc stare pudelko sluchawki wszystko i chce miec zupelnie nowego)?

#1514 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 28 grudnia 2011 - 11:34

Telefon jest na gwarancji nie akcesoria czy pudełko ;p

#1515 czaku

czaku
  • 285 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 28 grudnia 2011 - 13:41

No tak ale raz mi juz dali 3GS nowego w foliach ale to wersja refurbished, ale to nie bylo sednem pytania czy on bedzie w pudełku czy nie, mi chodziło o to, czy moge miec pewnosc i żądać w przypadku gdy serwis mówi, że wymienia na nowy to czy mogę żądać że to ma być nowy a nie refurbished?

#1516 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 14:52

Żądać możesz, ale pewności miał nie będziesz. I serwis i operator doskonale wiedzą, że telefony wymieniane są na refurby, mimo to twierdzą uparcie, że wydają klientom nowe urządzenia. Problem w tym, że w większości przypadków nie jest możliwe stwierdzenie czy telefon faktycznie jest odnowiony czy nowy.

#1517 czaku

czaku
  • 285 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 28 grudnia 2011 - 15:05

To będę chciał oświadczenia, że nie jest refurbished żeby wraz z telefonem przesłali, a że nowy. Miałem z tej okazji problemy w tmobile. Raz telefon w ramach gwarancji wymienili na nowy a potem nie przyjeli mi na niezgodność z umową bo po 1 nie był ten sam IMEI po drugie nie był nowy tylko refurbished więc nie liczy się jako nowa sprzedaż czy coś... Żałuję, że im to odpuściłem.

#1518 Colin 79

Colin 79
  • 263 postów
  • SkądWałbrzych, Poland

Napisano 28 grudnia 2011 - 16:08

Czy ktoś z forumowiczów posiada iPhona 4S z Orange i ściągał właśnie w Orange simlocka ? Pytam bo nie wiem ile to kosztuje i ile trwa. Pozdrawiam !

#1519 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 16:11

To będę chciał oświadczenia, że nie jest refurbished żeby wraz z telefonem przesłali, a że nowy. Miałem z tej okazji problemy w tmobile.

Jeśli dobrze kojarzę (ktoś chyba wrzucał skan na forum), Regenersis sporządza protokół z informacją o wymianie telefonu na nowy.

Raz telefon w ramach gwarancji wymienili na nowy a potem nie przyjeli mi na niezgodność z umową bo po 1 nie był ten sam IMEI po drugie nie był nowy tylko refurbished więc nie liczy się jako nowa sprzedaż czy coś... Żałuję, że im to odpuściłem.

Dlatego wymiany najlepiej żądać od sprzedawcy na zasadzie przepisów o sprzedaży konsumenckiej lub rękojmi za wady. W takiej sytuacji "nowy" telefon formalnie wydaje sprzedawca (mimo, że dostarcza mu go serwis gwarancyjny).

#1520 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 28 grudnia 2011 - 19:09

dzisiaj dotarł do mnie IP4S z APPLE STORE ONLINE , wszystko działa tak jak powinno, jak dotąd żadnych usterek.

#1521 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 19:28

to mnie pocieszyłeś kolego bo do mnie właśnie idzie 16gb black będzie w piątek więc jak twój jest ok to mój też może będzie:)

#1522 adam2142

adam2142
  • 117 postów
  • SkądŁódź

Napisano 28 grudnia 2011 - 20:00

niekoniecznie, mój przyszedł dzień później, niż "soczekpl" on wymieniał (i chyba będzie drugi raz wymieniał) a mój jest idealny :)

#1523 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 21:32

nie strasz bo mam numer seryjny DN..... i może mnie też czekać wymiana ale jak coś będę wymieniał do skutku tym bardziej że parę stron wcześniej ktoś po 4 wymianie dostał rabat 400zł mam tylko pytanie czy ktoś z dobrym iPhone mógłby nagrać film bo ja przeskakuje z 3g na 4s i nie będę w stanie stwierdzić czy wibracja którą mam jest dobra czy wadliwa z góry dzięki

#1524 adam2142

adam2142
  • 117 postów
  • SkądŁódź

Napisano 28 grudnia 2011 - 21:40

też mam DN**** :D

#1525 Mikis525

Mikis525
  • 43 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 grudnia 2011 - 21:40

Ok, dziś odebrałem swojego z T-Mobile. Co sprawdzić, żeby mieć pewność idealnej sztuki ? :D Przesiadka z czarnej 4ki zdecydowanie na plus. Jakoś tak z większą chęcią sięgam po telefon. Wiem, to dziwne :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych