Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#1326 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 18 grudnia 2011 - 14:03

a może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego jak podaje nr seryjny swego iP 4S którego oddałem do serwisu t-mobile to wyświetla się błąd, jeszcze w piątek był na stronie apple...

#1327 crash5

crash5
  • 405 postów
  • SkądGdynia

Napisano 18 grudnia 2011 - 14:22

Iron.gery Może już gotowy do odbioru?

#1328 tomek8484

tomek8484
  • 26 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 grudnia 2011 - 14:36

a może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego jak podaje nr seryjny swego iP 4S którego oddałem do serwisu t-mobile to wyświetla się błąd, jeszcze w piątek był na stronie apple...

Wyświetla się błąd czy może komunikat że urządzenie zostało wymienione? T-Mobile oddaje telefony do Regenersis więc możesz też na stronie serwisu sprawdzić czy telefon został wydany

---------- Wpis dodano o 14:36 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:32 ----------

To głośną wibrację też można reklamować? Ostatnio mi upadł i trochę się ukruszył więc chętnie bym go wymienił a wibracja jest zdecydowanie głośniejsza niż w poprzednim 4s którego miałem

#1329 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 18 grudnia 2011 - 14:42

Wyświetla się błąd czy może komunikat że urządzenie zostało wymienione? T-Mobile oddaje telefony do Regenersis więc możesz też na stronie serwisu sprawdzić czy telefon został wydany

---------- Wpis dodano o 14:36 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:32 ----------

To głośną wibrację też można reklamować? Ostatnio mi upadł i trochę się ukruszył więc chętnie bym go wymienił a wibracja jest zdecydowanie głośniejsza niż w poprzednim 4s którego miałem

u mnie działała jakby telefon miał się rozwalić, do tego kurz pod ekran zaszedł

---------- Wpis dodano o 14:42 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:39 ----------

na stronie regenersis jest napisane że stan naprawy; wydany. Jak mam to rozumieć...?

#1330 Qaczorr

Qaczorr
  • 6 postów

Napisano 18 grudnia 2011 - 14:49

Mam takie pytanie , czy wart jest jailbreak iOS 5.0.1 w 4s? I co daję on w tej wersji sotfu? Niestety Google nie pomaga...

#1331 tomek8484

tomek8484
  • 26 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 grudnia 2011 - 14:50

telefon zostal wymieniony i pojechal do salonu t-mobile w ktorym go oddawales

#1332 oliverasek

oliverasek
  • 92 postów

Napisano 18 grudnia 2011 - 15:35

Witam, oddałem mojego iphone do t-mobile i chciałbym sprawdzić stan jego naprawy na stronie regenersisa tylko że imei-a nie znam bo oddałem go z pudełkiem. Czy są jakieś inne miejsca na których znajde numer IMEI, np w iTunesie, jakaś historia synchronizacji???

#1333 tomek8484

tomek8484
  • 26 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 grudnia 2011 - 15:39

a faktura zakupu?

#1334 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 18 grudnia 2011 - 15:47

Witam, oddałem mojego iphone do t-mobile i chciałbym sprawdzić stan jego naprawy na stronie regenersisa tylko że imei-a nie znam bo oddałem go z pudełkiem. Czy są jakieś inne miejsca na których znajde numer IMEI, np w iTunesie, jakaś historia synchronizacji???

ja zaniosłem z pudełkiem ale w t-mobile chcieli tylko telefon pudełko oddali

#1335 mermi

mermi
  • 56 postów

Napisano 18 grudnia 2011 - 15:49

Moje pierwsze wrażenia (po przesiadce z samsunga i9000): - Ekran bajka, choć z deczka mały się wydaje (i też potwierdzam, że jest w żółtych odcieniach, lecz to mi nie przeszkadza) - System chodzi idealnie, żadnych ścięć czy zwiech - Bateria trzyma bardzo dobrze zważywszy na to, że telefon pracuje praktycznie wyłącznie na 3G. Po wyłączeniu transmisji danych po sieci komórkowej (ale z włączonym wifi) czas pracy na baterii wręcz rewelacyjny (na ten moment mam 42% baterii przy użyciu 3h i czasie gotowości 2 dni i 7h - na sgsie coś takiego jest nie do osiągnięcia) Niestety nie ma róży bez kolców:( Na ekranie mam hot pixela:( Widoczny jest wyłącznie na czarnym tle ale i tak kłuje w oczy. Na razie postanowiłem poczekać z reklamacją do nowego roku.

#1336 oliverasek

oliverasek
  • 92 postów

Napisano 18 grudnia 2011 - 15:50

Bo, oddawał go mój kolega, ja mu dałem z pudełkiem i fakturami. A go teraz nie ma w domu i nie może mi podać.

#1337 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 grudnia 2011 - 17:09

Moja bateria - ponad 5h pracy i prawie 24h czuwania, było w tym około godziny grania, trochę map, sporo przeglądania, używanie z zestawem głośnomówiącym - właściwie wszystko.

#1338 wilczek0

wilczek0
  • 57 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 grudnia 2011 - 17:44

chylo tel był z T-Mobile. Cała zabawa trwała równo tydzień. Od piątku do piątku. Nowy miał soft 5.0.1 (9A405). Działa poprawnie.
Mimo to zrobiłem restore do 9A406.

#1339 andrzej1973

andrzej1973
  • 30 postów

Napisano 18 grudnia 2011 - 18:16

Czy ktoś z 4S z t-mobile zauważył u siebie static noise czy jestem jedynym szczęśliwcem ? Soft "nowy" 5.0.1

#1340 wilczek0

wilczek0
  • 57 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 grudnia 2011 - 18:31

u mnie działała jakby telefon miał się rozwalić, do tego kurz pod ekran zaszedł

---------- Wpis dodano o 14:42 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:39 ----------

na stronie regenersis jest napisane że stan naprawy; wydany. Jak mam to rozumieć...?

Czyli wraca! Ja następnego dnia po tym wpisie miałem nowy egzemplarz

#1341 soczekpl

soczekpl
  • 3 289 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 grudnia 2011 - 21:14

Jutro przyjeżdża kurier po 4S do wymiany, nowy już idzie, będzie na środę. Zastanawia mnie jak jest z tym ekranem.

Poniżej zdjęcia mojego telefonu. Moim zdaniem ma znacznie cieplejsze kolory niż iP 4 i wcześniejsze. Zastanawiam się, czy przypadkiem tak nie jest w każdym 4S. Co ciekawe czasami mam wrażenie, że jest biały, a raz, że żółty.

Linki:

http://img850.images.../p1010026yk.jpg
http://img189.images.../p1010025no.jpg

Szczególnie dobrze to widać na pierwszym zdjęciu. Jak u was?

#1342 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 grudnia 2011 - 22:01

U mnie wygląda tak samo.

#1343 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 18 grudnia 2011 - 22:09

Jutro przyjeżdża kurier po 4S do wymiany, nowy już idzie, będzie na środę. Zastanawia mnie jak jest z tym ekranem.

Poniżej zdjęcia mojego telefonu. Moim zdaniem ma znacznie cieplejsze kolory niż iP 4 i wcześniejsze. Zastanawiam się, czy przypadkiem tak nie jest w każdym 4S. Co ciekawe czasami mam wrażenie, że jest biały, a raz, że żółty.

Linki:

http://img850.images.../p1010026yk.jpg
http://img189.images.../p1010025no.jpg

Szczególnie dobrze to widać na pierwszym zdjęciu. Jak u was?

Ten kolor to norma, miałem tak samo

#1344 soczekpl

soczekpl
  • 3 289 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 grudnia 2011 - 22:10

Czyli de facto nie istnieje coś takie jak yellow screen, o którym dużo się mówi. Problemem jest tylko wibracja (i to akurat ma duża część użytkowników).

#1345 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 18 grudnia 2011 - 22:51

Tak jest jak na początku z ''4''. Były różne żółte plamy na ekranie,ale okazywało się,że to klej itp...

#1346 The Player

The Player
  • 21 postów
  • SkądCzysta

Napisano 18 grudnia 2011 - 23:02

A ja mam pytanie czy wersja 16GB jest wystarczająca, żeby telefon "normalnie" użytkować, bez ciągłego przerzucania filmów, muzyki, zdjęć czy usuwania. Czy gry i aplikacje dużo zajmują (te bardziej zaawansowane), i czy to wszystko da radę pomieścić w 16GB (kilkanaście gier, z 3gb muzyki, jakieś fotki, kilka filmów, ale bez przesady, jakiś GPS i kilkanaście programów). Bo jak wiadomo te 16Gb jest tylko na papierze, a nie wiem ile jest tak na prawdę miejsca po odjęciu również miejsca na system i inne niezbędne rzeczy.

#1347 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 18 grudnia 2011 - 23:17

A ja mam pytanie czy wersja 16GB jest wystarczająca, żeby telefon "normalnie" użytkować, bez ciągłego przerzucania filmów, muzyki, zdjęć czy usuwania. Czy gry i aplikacje dużo zajmują (te bardziej zaawansowane), i czy to wszystko da radę pomieścić w 16GB (kilkanaście gier, z 3gb muzyki, jakieś fotki, kilka filmów, ale bez przesady, jakiś GPS i kilkanaście programów). Bo jak wiadomo te 16Gb jest tylko na papierze, a nie wiem ile jest tak na prawdę miejsca po odjęciu również miejsca na system i inne niezbędne rzeczy.

Mi na luzie starcza 16 choć mam 32GB ale wiadomo każdy używa inaczej. Mam zajęte ok 12gb a mam gry te większe zdjęcia jak podlaczam do iPhoto wymazuje choć w pamięci z 500mb jest filmów nie oglądam na 3.5" bo jeszcze nie zwariowalem;)

#1348 tomek:P

tomek:P
  • 173 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 18 grudnia 2011 - 23:22

Ja zamówiłem iPhone'a 4s w wersji 16 GB (bedzie w pon/wt najbliższy) i na początku nie miałem wątpliwości bo wydawało mi się, że 16 GB starczy.
Poczytałem w internecie, okazuje się że jedna sekunda filmu nakręconego 4s waży 25MB. Jedna sekunda! Daje to po obliczeniach, że pełne 16GB starcza na 11 minut kręcenia. A wiadomo, że całych 16 GB nie ma się wolych. Zdjęcia też pewnie swoje a fotografuje dużo. Do tego dojdzie 10GB muzyki, troche programów typu "need for speed" i "GTA". Coś mi się wydaje, że trzeba się będzie ograniczać niestety.

#1349 konradwan

konradwan
  • 37 postów

Napisano 18 grudnia 2011 - 23:30

Poczytałem w internecie, okazuje się że jedna sekunda filmu nakręconego 4s waży 25MB. Jedna sekunda!

25Mb. Gdyby minuta filmu miała ważyć 1,5GB, to byłby jakiś horror.

#1350 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 19 grudnia 2011 - 00:36

Ja zamówiłem iPhone'a 4s w wersji 16 GB (bedzie w pon/wt najbliższy) i na początku nie miałem wątpliwości bo wydawało mi się, że 16 GB starczy.
Poczytałem w internecie, okazuje się że jedna sekunda filmu nakręconego 4s waży 25MB. Jedna sekunda! Daje to po obliczeniach, że pełne 16GB starcza na 11 minut kręcenia. A wiadomo, że całych 16 GB nie ma się wolych. Zdjęcia też pewnie swoje a fotografuje dużo. Do tego dojdzie 10GB muzyki, troche programów typu "need for speed" i "GTA". Coś mi się wydaje, że trzeba się będzie ograniczać niestety.

Gdyby HD tyle zajmowało to bluray nawet by tego nie pomieścił :D kolega wyżej raczej ma rację...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych