Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#1201 elemik

elemik
  • 51 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 grudnia 2011 - 22:15

Witam! 4s mam od kilku dni (nowy z apple store). Dzisiaj pierwszy raz uzywalem facetime i jakosc samej rozmowy (po wifi) byla rewelacyjna, ale po jej zakonczeniu telefon sie zawiesil na okolo 20 sec. Po drugiej rozmowie sytuacja wygladala identycznie. Przycisk home zupelnie nie reagowal, dopiero po tych kilkudziesieciu sekundach. Czy ktos spotkal sie z podobna sytuacja?

#1202 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 12 grudnia 2011 - 22:23

Mi też się to zdarzało. Trzeba poczekać na aktualizację softu.

#1203 elemik

elemik
  • 51 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 grudnia 2011 - 11:39

Mi też się to zdarzało. Trzeba poczekać na aktualizację softu.

Dzięki za odpowiedź.

#1204 styku

styku
  • 17 postów

Napisano 13 grudnia 2011 - 21:41

troche pogrzebałem ale nie widze nic o tym na temat ip4s, czy po pierwszym złączeniu telefonu można tak poprostu dojść do jego funkcji bez karty sim w środku?? czy jednak tylko po włożeniu można przejść rejestracje, i zabawe samym telefonem bez sieci... pytam bo micro sim odbiore dopiero za kilka dni...

#1205 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 13 grudnia 2011 - 21:45

troche pogrzebałem ale nie widze nic o tym na temat ip4s, czy po pierwszym złączeniu telefonu można tak poprostu dojść do jego funkcji bez karty sim w środku?? czy jednak tylko po włożeniu można przejść rejestracje, i zabawe samym telefonem bez sieci... pytam bo micro sim odbiore dopiero za kilka dni...

bez karty nie uruchomisz...

#1206 crash5

crash5
  • 405 postów
  • SkądGdynia

Napisano 13 grudnia 2011 - 22:30

bez karty nie uruchomisz...

Ja też mam pytanko. Czy jak włożę kartę którą używałem w iPhone do września tego roku a potem była w adapterze w nokii i będzie aż do otrzymania nowego iPhone to czy jak włożę do nowego 4S to odczyta taką kartę? Może to jest śmieszne pytanie , ale wolę wiedzieć niż się potem rozczarować.

---------- Wpis dodano o 22:30 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:18 ----------

Chodzi o to czy iPek nie będzie wołał o aktywację czy coś.

#1207 porschak240

porschak240
  • 112 postów

Napisano 13 grudnia 2011 - 22:31

Odczyta.

#1208 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 grudnia 2011 - 22:49

Moja 4 "eska" nie ma mniejszych problemów. Narzekam jednak na baterię, choć mogło być gorzej (jak myślicie ??? ) :
Dołączona grafika
No i druga wada baardzo detaliczna to lekko przesuwający się przycisk power. Jak postukam lekko iPhone to slychać leciutkie obijanie się tego przycisku( nie przylega idealnie do ścianek).

#1209 matmil

matmil
  • 56 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 grudnia 2011 - 23:33

Na razie jestem zadowolony z tego telefonu. Spostrzeżenia będą odnosić się do Samsunga S8500 +całkiem dobrze się dzwoni (wyraźnie słychać mnie jak i rozmówców) +rozbudowane kontakty +imessage działa bez zarzutów +w końcu mam funkcjonalne mapy google +super przeglądarka internetowa. mobilne safari jest piekielnie szybkie w porównaniu do dolphin browser +funkcje muzyczne tak samo bogate jak w ipodzie -niewygodnie się trzyma, apple powinno wrócić to kształtu mydelniczki -cały czas przeszkadza mi szklana obudowa. mimo że telefon jest ubezpieczony to niezbyt mi to pasuje mając na uwadze że samsung latał po samochodzie i odbijał się od wszystkiego co można w samochodzie znaleźć, a działa idealnie -brak fizycznego klawisza aparatu. robienie zdjęć plusikiem nie jest nazbyt wygodne -nagrane filmy wideo pojawiają się w zdjęciach. dziwna polityka. wideo to wideo. -na razie nie doszedłem do tego jak mogę przerzucać pojedyncze pliki do chmury -słabiutka bateria. telefon dzień w dzień podłączony do ładowania. s8500 wytrzymywał czasem po kilka dni spokojnie.

#1210 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 grudnia 2011 - 23:41

Ja muszę tutaj napisać coś ważnego. Przed chwila wchodząc w aplikacje facebook i naciskając strzalkę w lewo(powrót) po kilku stuknięciach wyrzucało mnie z aplikacji. Następnie po wejściu ponownie znowu było to samo. Denerwuję się bo w moim ip4 tak nigdy nie było. Nie wywalalo mnie z aplikacji. Też tak czasami macie?

#1211 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 13 grudnia 2011 - 23:44

ja na 3G tak mam ... i nie tylko FB :P

#1212 Qper

Qper
  • 195 postów

Napisano 13 grudnia 2011 - 23:45

To problem z aplikacją lub systemem. Ja dzisiaj dostałem już swoją 4 szt. iPhone 4S - dobrze złożony, nic nie odpada, wibra działa jak należy, ekran idealny w porównaniu z poprzednimi żółtymi i co? i zauważyłem problem pt. static noise. Krew mnie zalewa ale jutro dzwonię i definitywnie zwracam ten model. Nie wiem co mnie podkusiło ale mogłem zostać przy iPhone 4...

#1213 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 13 grudnia 2011 - 23:56

Na razie jestem zadowolony z tego telefonu. Spostrzeżenia będą odnosić się do Samsunga S8500

+całkiem dobrze się dzwoni (wyraźnie słychać mnie jak i rozmówców)
+rozbudowane kontakty
+imessage działa bez zarzutów
+w końcu mam funkcjonalne mapy google
+super przeglądarka internetowa. mobilne safari jest piekielnie szybkie w porównaniu do dolphin browser
+funkcje muzyczne tak samo bogate jak w ipodzie

-niewygodnie się trzyma, apple powinno wrócić to kształtu mydelniczki
-cały czas przeszkadza mi szklana obudowa. mimo że telefon jest ubezpieczony to niezbyt mi to pasuje mając na uwadze że samsung latał po samochodzie i odbijał się od wszystkiego co można w samochodzie znaleźć, a działa idealnie
-brak fizycznego klawisza aparatu. robienie zdjęć plusikiem nie jest nazbyt wygodne
-nagrane filmy wideo pojawiają się w zdjęciach. dziwna polityka. wideo to wideo.
-na razie nie doszedłem do tego jak mogę przerzucać pojedyncze pliki do chmury
-słabiutka bateria. telefon dzień w dzień podłączony do ładowania. s8500 wytrzymywał czasem po kilka dni spokojnie.

Na Twoje zastrzeżenia dotyczące ewentualnego uszkodzenia telefonu oraz niewygodnego trzymania jest jedna recepta - bumper. Na 4s wypróbowałem kilkanaście i w końcu zostałem przy tym od Puro. Jest bardzo gładki, leciutki i miły w dotyku. Lepiej się trzyma, lepiej pisze i nie musze się matwic o uszkodzenia.

#1214 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 14 grudnia 2011 - 00:43

No i druga wada baardzo detaliczna to lekko przesuwający się przycisk power. Jak postukam lekko iPhone to slychać leciutkie obijanie się tego przycisku( nie przylega idealnie do ścianek).

To obijanie to nie Twój power a stabilizacja o ile pamiętam, czy coś w tym stylu. Każdy 4 i 4s to ma, przy czym w 4s słychać to trochę bardziej.

@mirko - jak Twoim zdaniem bumper zabezpiecza iP?

#1215 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 14 grudnia 2011 - 01:04

To obijanie to nie Twój power a stabilizacja o ile pamiętam, czy coś w tym stylu. Każdy 4 i 4s to ma, przy czym w 4s słychać to trochę bardziej.

Stabilizacja jest programowa. Obijają się soczewki, jeśli już, choć równie dobrze może się ruszać przycisk. To częsta przypadłość, podobnie jak ruszające się przyciski głośności.

#1216 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 14 grudnia 2011 - 01:29

@mirko - jak Twoim zdaniem bumper zabezpiecza iP?

Dwojako. Po pierwsze chroni ramkę przed rysowaniem, po drugie chroni przód i tył gdy kładziesz ip na stole, nie mówiąc o upadku - wtedy masz praktycznie gwarancję, że nic się nie stanie.

#1217 The Player

The Player
  • 21 postów
  • SkądCzysta

Napisano 14 grudnia 2011 - 01:56

Panowie i panie, przeczytałem cały wątek, ponieważ zastanawiam się nad zakupem 4S, ale mam pewne obawy, podsumowując wątek występują problemy najczęściej z: - static noise - "żółty" ekran - wibracja - słaba bateria - znikający zasięg (problem z kartą SIM) Wiadomo kiedy będzie nowy soft? I czy na pewno to wszystko da radę usunąć? PS. Żeby korzystać z Iphona trzeba mieć "normalną" kartę SIM (taką jak mam np. w N95) czy trzeba wyrobić jakąś specjalną do IP4S micro?

#1218 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 14 grudnia 2011 - 02:02

Panowie i panie, przeczytałem cały wątek, ponieważ zastanawiam się nad zakupem 4S, ale mam pewne obawy, podsumowując wątek występują problemy najczęściej z:

- static noise
- "żółty" ekran
- wibracja
- słaba bateria
- znikający zasięg (problem z kartą SIM)

Wiadomo kiedy będzie nowy soft? I czy na pewno to wszystko da radę usunąć?

PS. Żeby korzystać z Iphona trzeba mieć "normalną" kartę SIM (taką jak mam np. w N95) czy trzeba wyrobić jakąś specjalną do IP4S micro?

Trzeba micro sim. Nowy soft nie wiadomo kiedy będzie, do tego w obu betach wygląda na to, że jeszcze niczego nie poprawiono.

#1219 czaku

czaku
  • 285 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 14 grudnia 2011 - 09:56

Panowie i panie, przeczytałem cały wątek, ponieważ zastanawiam się nad zakupem 4S, ale mam pewne obawy, podsumowując wątek występują problemy najczęściej z:

- static noise
- "żółty" ekran
- wibracja
- słaba bateria
- znikający zasięg (problem z kartą SIM)

Wiadomo kiedy będzie nowy soft? I czy na pewno to wszystko da radę usunąć?

PS. Żeby korzystać z Iphona trzeba mieć "normalną" kartę SIM (taką jak mam np. w N95) czy trzeba wyrobić jakąś specjalną do IP4S micro?

Trzymajta kciuki żeby w moim powyższe 5 opcji jak i jakieś dodatkowe nie wyszło ;)))

#1220 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 14 grudnia 2011 - 10:04

Kurcze jak czytam te opinie, że ludzie mają tyle problemów ze swoim 4s i wymieniają go po 3 i nawet 4 razy to wydaje mi się, że mam mega szczęście, że trafiłem na idealny egzemplarz. U mnie zero problemów z wyżej wymienionymi wadami :)

#1221 czaku

czaku
  • 285 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 14 grudnia 2011 - 10:06

A gdzie kupiłeś tego swojego dokładnie? :) i kiedy?

#1222 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 14 grudnia 2011 - 10:19

u mnie tak samo 0 problemów. Jedynie wibracja jest 'inna' niż w czwórce. A czy gorsza? po prostu mocniej wibruje. Zastanawiam się nad zmianą na 64GB ale chyba odpuszcze bo trafił mi się idealny egzemplarz, a nie wiadomo czy tak samo trafiłbym z 64GB.

#1223 czaku

czaku
  • 285 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 14 grudnia 2011 - 10:26

To dowiem się gdzie kupiliście te 4S bez problemów? :)

#1224 ronn

ronn
  • 41 postów

Napisano 14 grudnia 2011 - 10:36

Kurcze jak czytam te opinie, że ludzie mają tyle problemów ze swoim 4s i wymieniają go po 3 i nawet 4 razy to wydaje mi się, że mam mega szczęście, że trafiłem na idealny egzemplarz. U mnie zero problemów z wyżej wymienionymi wadami :)

U mnie tak samo, zadnych wad z w/w , wyswietlacz idealnie biały, nawet jasniejaszy w porownaniu z iP4, staticnoise nie udało mi sie wychwycić, wibracja? żadnego brzęczenia, z zasiegiem rownież nie bylo problemów. Przez tydzień telefon pracował na starej karcie simplusa, która docinałem sam a tearaz jak już jak wymieniłem, działa na oryginalnej micro.
Moj został zakupiony a Apple Online Store Polska, dostałem go 30 listopada.

#1225 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 14 grudnia 2011 - 10:49

Ja dostalem z angielskiego Orange.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych