Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#1076 Maciek219410

Maciek219410
  • 127 postów
  • SkądKTW.

Napisano 04 grudnia 2011 - 19:49

Tak uważam. Według mnie 4s jest luką miedzy 4 a nowym modelem czyli 5. NA forum odsetek ludzi skarżących się jest większy niż chwalących, tak zauważyłem ale nie twierdze, że wszystkie są takie, hehe Przy 3g, 3gs prawie wcale nie słyszałem o wadach. Coś w tym jednak jest, hehe

#1077 rybulek

rybulek
  • 87 postów

Napisano 04 grudnia 2011 - 19:52

a nie wstyd ci że masz gorszy telefon od dziewczyny? hehehe naginaj po 4S i więcej nie truj tyłków nam :) mój 4S nie ma żadnych błędów

#1078 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 grudnia 2011 - 19:52

Ludzie, którzy nie mają wad w swoich nowych telefonach cieszą się teraz jego doskonałością i nie mają nawet czasu pisać o jakichś bzdetach ;DD To jest rozwiązanie

#1079 Maciek219410

Maciek219410
  • 127 postów
  • SkądKTW.

Napisano 04 grudnia 2011 - 19:57

Jakoś mi nie wstyd :D Jak kupię i będę miał wady to dopiero będę wam truł ]:->

#1080 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 grudnia 2011 - 19:59

Tak uważam. Według mnie 4s jest luką miedzy 4 a nowym modelem czyli 5.

całe szczęście tylko wg ciebie :)

NA forum odsetek ludzi skarżących się jest większy niż chwalących

To normalne, po co ciągle pisać o tym, że telefon działa bez zarzutu i jest super. Ludzie pisząc na forum o wadach oczekują jakiś porad, po to jest to forum, nie rozumiesz? :)

Przy 3g, 3gs prawie wcale nie słyszałem o wadach. Coś w tym jednak jest, hehe

oj wczytaj się dobrze, było pełno wad, zwłaszcza z zawieszającymi się 3g.

#1081 Maciek219410

Maciek219410
  • 127 postów
  • SkądKTW.

Napisano 04 grudnia 2011 - 20:05

Forum służy również po to by dzielić się opiniami. Watek 'pierwsze wrażenia'' chyba nie służy tylko do żalenia się, ze mój telefon jest zły prawda? Pierwsze wrażenia to pierwsze negatywne jak i pozytywne. Może były, nie mowie, ze nie. Nie pamiętam po prostu :) i sam nie słyszałem. Nie miałem problemów wiec nie śledziłem na bieżąco. koniec bo schodzimy na offtop.

#1082 peeter1972

peeter1972
  • 6 postów
  • SkądWarszawa PL

Napisano 05 grudnia 2011 - 12:19

Oj, widze że swoim postem wywołałem małą dyskusje nt. BT w iphone :) Podsumowując - brakuje mi tej funkcji w iPhone działającej w taki sposób jak na Galaxy SII - czyli: pukam w plik - udostepnij przez BT - poooszło :) ma to DLA MNIE znaczenie w przypadku kiedy często na szybko muszę wysłać zdjęcie do innego sprzętu/telefonu, peceta itp/ Ale to że MNIE brakuje tej funcjonalności nie zmienia faktu że 4S to bardzo dobry model. Nie chciałbym żeby moja opinia była odczytana jako narzekanie na Iphone- poprostu napisałem MOJE odczucia nt. funkcji której często używami której czasem mi brakuje w 4S. Na pewno daleki jestem od twierdzenia że Iphone to g... bo nie ma wymiany plików przez BT :) Pozdrawiam serdecznie. Piotr

#1083 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 05 grudnia 2011 - 13:11

czy w 4s wystarczy pamięć 32GB czy po to Apple dało 64 żeby głównie tą wersje brać? chodzi mi o zdjęcia, filmy. Wiadomo po jakimś czasie przerzucamy wszystko na dysk/płytę a reszta może być trzymana w strumieniu zdjęć ale ogólnie czy szybko zapycha się to 32GB czy jest tak samo jak w czwórce, wystarczająco? System pewnie też więcej wazy?

#1084 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 05 grudnia 2011 - 13:19

Sam sobie oblicz czy Ci 32GB starczy, mi starczy 16, gdzie jeszcze 10 mam wolnego, innym 32 mało. Masz odpowiedź i co teraz zrobisz, wiesz czy Ci starczy? Nie wiesz. Sorry ale takie pytania są mega głupie ;)

#1085 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 05 grudnia 2011 - 13:24

wiem ze takie pytanie są głupie ;) ale pytałem głównie jak sie ta pamięc w 4S akurat zachowuje, czy sam system z Siri bierze dużo więcej niż w 4, bo zdjęcia 8mpx i filmy w 1080p potrzebują pewnie kilka mb więcej.. w czwórce miałem 32GB i spokojnie starczyło.

#1086 iMaks

iMaks
  • 1 323 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 grudnia 2011 - 14:41

Trzeba przyznać fotki, a w szczególności filmy w 4S sporo ważą :).

#1087 JELO

JELO
  • 40 postów

Napisano 05 grudnia 2011 - 15:33

Mam już swojego :-) I muszę przyznać że jestem w pełni zadowolony, nie zauważyłem opisanych problemów na forum, żadnego static noise itp. Bateria trzyma pełne dwa dni przy normalnym użytkowaniu tzn rozmowy, wifi, gps i przeglądanie www Jednym słowem super i bajka pomiędzy 3G a 4S :-)

#1088 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 grudnia 2011 - 18:34

Ehhh...w orange można zjeść jajo...nie ma u nich tych 32 GB ani 64GB od 2 tygodni -.-

#1089 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 05 grudnia 2011 - 20:41

panowie mam prośbę. Mógłby ktos bardziej w temacie napisać podsumowanie - jakie wady ma/może mieć iPhone 4S ? Wiem tylko o static noise. Jutro jadę obejrzec 4S i chciałbym sprawdzić na miejscu czy trafi się dobry egzemplarz czy niestety ten z wadą/wadami. Jeśli moglbym prosić to napiszcie też jak szybko sprawdzić daną 'wadę'. Dzieki z góry.

#1090 pablokoguto

pablokoguto
  • 200 postów
  • SkądNowy Sacz, Poland

Napisano 05 grudnia 2011 - 21:21

Czytać się nie chce tematu? Przecież to wszystko zostało już napisane. Czytanie nieboli

#1091 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 05 grudnia 2011 - 21:28

panowie mam prośbę. Mógłby ktos bardziej w temacie napisać podsumowanie - jakie wady ma/może mieć iPhone 4S ? Wiem tylko o static noise. Jutro jadę obejrzec 4S i chciałbym sprawdzić na miejscu czy trafi się dobry egzemplarz czy niestety ten z wadą/wadami. Jeśli moglbym prosić to napiszcie też jak szybko sprawdzić daną 'wadę'. Dzieki z góry.

Nie wiem czy na miejscu uda Ci się sprawdzić iPhone'a. Musisz go najpierw aktywować. Z tego co wychwyciłem z tematu to:
Bateria, brzęczenie wibracji, static noise, i barwa wyświetlacza (dla jednych wada, dla drugich zaleta, kwestia gustu) ;)

#1092 BartT-GSM

BartT-GSM
  • 272 postów
  • SkądOpole/Lubliniec

Napisano 05 grudnia 2011 - 21:44

U mnie nie ma zadnych problemow z bateria itp , jedynie jak dzwonie to jest chwila ciszy i potem sygnal , teraz wgralem 5.0.1 i jutro bede testowal :) Ale ogolnie jest bardzo zadowolony z telefonu , w koncu do moj ideal czworki , nie zaluje przesiadki z ip4.

#1093 iMaks

iMaks
  • 1 323 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 grudnia 2011 - 22:29

U mnie nie ma zadnych problemow z bateria itp , jedynie jak dzwonie to jest chwila ciszy i potem sygnal , teraz wgralem 5.0.1 i jutro bede testowal :) Ale ogolnie jest bardzo zadowolony z telefonu , w koncu do moj ideal czworki , nie zaluje przesiadki z ip4.

Naprawdę nie masz problemu z baterią?Mnie to tak denerwuje, że nawet ładowarkę samochodową sobie załatwiłem ;).

#1094 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 05 grudnia 2011 - 22:54

bateria to raczej kwestia użytkowania i oprogramowania. W każdym iPhonie pewnie siedzi tyle samo mAh w baterii ;) a z tą barwą wyświetlacza o co chodzi? I jak sprawdzić static noise? będe wdzieczny za pomoc

#1095 poli_x

poli_x
  • 347 postów

Napisano 05 grudnia 2011 - 22:56

A to ta ciepla barwa wyswietlacza nie jest w kazdym modelu? Chyba ze mowimy o jakiejs inne "wadzie"(jezeli cieple kolory mozna tak nazwac)

#1096 BartT-GSM

BartT-GSM
  • 272 postów
  • SkądOpole/Lubliniec

Napisano 05 grudnia 2011 - 23:31

U mnie w ip4s z bateria jest tak samo dobrze jak w przypadku czworki , kazdy smartfon zawsze na noc podlaczam wiec w tym nie widze akurat problemu. Co do wyswietlacza to rzeczywiście jest ciutek inny niz w ip4. Ale juz sie przyzwyczailem mnie w niczym to nie przeszkadza.

#1097 traanZ

traanZ
  • 64 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 05 grudnia 2011 - 23:49

Czy Siri potrafi w Polsce wykonać polecenie "remind me to 'cos tam' when I get home?" mam ustawiony swój adres, ale ona ciągle powtarza, że go nie uzupełniłem ;)

#1098 yorky

yorky
  • 48 postów

Napisano 06 grudnia 2011 - 00:04

A ja przyjmuje zmianę barwy wyswietlacza za plus. Mam 2 4s i wyświetlane kolory są praktycznie identyczne. Co ważne prawie idealnie pokrywają się z iPad-em i Makiem. Bawie się zdjęciami i to dla mnie ważne. Poprzedni mój iPhone4 miał piękna zimna biel, ale znacznie mniejsza rozpiętość tonalna i wszystko inaczej na nim wyglądało. Do tego dochodzilo to ze w rodzinie na 4 iPhone4, każdy miał inna barwę obrazu. Teraz przynajmniej jest większa powtarzalnosc.

#1099 kamil1114

kamil1114
  • 596 postów

Napisano 06 grudnia 2011 - 08:49

Czy Siri potrafi w Polsce wykonać polecenie "remind me to 'cos tam' when I get home?" mam ustawiony swój adres, ale ona ciągle powtarza, że go nie uzupełniłem ;)

tak działa ,ale trzeba dobrze wcześniej podać adres domu. Też miałem z tym problemy ,u mnie z tego co pamiętam , to pomogła automatyczna lokazlizacja w aplikacji przypomnienia i dodanie tego punku jako dom. Chyba trzeba było wpisać pełną nazwę ulicy.

#1100 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 06 grudnia 2011 - 11:00

czy ten żółty wyświetlacz jest w każdym 4S czy tylko w niektorych 'wadliwych' ? przeglądam zdjęcia porównujące z czwórką i przyznam że w ogóle mi się to nie podoba. Czy w 4S jest w ogóle biel na ekranie??

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych