Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Powiadomienia na zablokowanym ekranie jak wyświetlić

• Please log in to reply
56 replies to this topic

#26 macendrju

macendrju
  • 358 posts

Posted 13 October 2011 - 22:34

tak prawda, znalazłem dziekuje

#27 proxx

proxx
  • 1264 posts

Posted 13 October 2011 - 22:50

co moze byc powodem nie wyswietlania zdarzen z kalendarza i powiadomien na dzien przed na zablokowany LS?czy to da rade tak ustawic?

#28 sheeple

sheeple
  • 204 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 October 2011 - 23:07

Odkryłem dziwną rzecz. Po podłączeniu iPada 2 do iTunes, pojawia się napis '' ładowanie nie odbywa się'' ale bateria jest ładowana. Specjalnie sprawdziłem z 94% wskoczyła na 100% po pewnym czasie. Ktoś ma tak samo ?

#29 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 October 2011 - 23:11

Nie mam pojęcia...moja ciocia ma iPada 2 i nic takiego się nie dzieje. Teraz (z iOS5) Napisz jak będziesz wiedział coś z LS.

#30 sheeple

sheeple
  • 204 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 October 2011 - 15:07

Ok, ponowne pobranie iOS'a rozwiązało problem. Na iPadzie 2 nowe funkcje wyglądają tragicznie źle. Po prostu nie pasują do całości. Lepiej jest z iPodem Touch 3G, w powiadomieniach dochodzi pogoda i giełda. 4G używam tylko do muzyki, więc nie widzę sensu instalowania nowego iOS'a.

#31 conkerkh

conkerkh
  • 458 posts

Posted 14 October 2011 - 15:31

obojetnie gdzie, byleby nie wchodzic w ustawienia i przedzierac sie przez podmenu. SB settings to jedyny powod dla ktorego robie jailbreak... A jeszcze zapytam, jakie nowe gesty? Bo nic nie zauwazylem..

Do tego jest o wiele lepszy dodatek w cydii nazywa sie UISettings UISettings: Jailbreak Tweak Gives Faster Access To Settings Toggles Via iOS 5 Notification Center – iPhone Hacks

---------- Wpis dodano o 16:31 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:30 ----------

Odkryłem dziwną rzecz.
Po podłączeniu iPada 2 do iTunes, pojawia się napis '' ładowanie nie odbywa się'' ale bateria jest ładowana. Specjalnie sprawdziłem z 94% wskoczyła na 100% po pewnym czasie.
Ktoś ma tak samo ?

Zawsze tak było...

#32 CeBeeR

CeBeeR
  • 1362 posts
  • SkądUK

Posted 14 October 2011 - 15:32

Działa wszystko jak trzeba, ustawione przypomnienie wyświetla się na zablokowanym ekranie
Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

Nie wiem jak tego dokonałeś. Niestety, wydarzenie z kalendarza nie wyświetla się na lock screenie - oczywiście, w powiadomieniach jest - wyświetla się prawidłowo.
Zastanawia mnie, czy może mieć znaczenie fakt, ze używam niekoszernego kalendarza z Google - może powinienem mieć z iClouda?

Zrobiłem kolejny eksperyment... i powiódł się:
Musiałem ustawić przypomnienie z wyprzedzeniem, jedno z dwóch - wtedy, kiedy owe przypomnienie dało o sobie znać - pozostało ono na lock screenie.
Ustawiłem wstępnie na 30 minut przed czasem - ciekawe, ze jest dynamiczne odliczane - kiedy włączę lock screen informuje mnie, ile czasu pozostało do danego terminu. Nie do końca jest to tym, czego chciałem - ale JAKOŚ działa.

#33 conkerkh

conkerkh
  • 458 posts

Posted 14 October 2011 - 15:34

Ok, ponowne pobranie iOS'a rozwiązało problem.
Na iPadzie 2 nowe funkcje wyglądają tragicznie źle. Po prostu nie pasują do całości.
Lepiej jest z iPodem Touch 3G, w powiadomieniach dochodzi pogoda i giełda. 4G używam tylko do muzyki, więc nie widzę sensu instalowania nowego iOS'a.

Nie wiem o co ci chodzi... Uwazam ze klawiatura ktora mozna rozdzielic i przesuwac jak sie chce jest mega zajebistym rozwiazaniem, jak rowniez backupy przez iCloud, iMessage, Notification Center i tysiac innych rzeczy nie mowiac o poprawionej przegladarce. Moze masz inne urzadzenie jednak?!

---------- Wpis dodano o 16:34 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:33 ----------

Nie wiem jak tego dokonałeś. Niestety, wydarzenie z kalendarza nie wyświetla się na lock screenie - oczywiście, w powiadomieniach jest - wyświetla się prawidłowo.
Zastanawia mnie, czy może mieć znaczenie fakt, ze używam niekoszernego kalendarza z Google - może powinienem mieć z iClouda?

Tylko przypomnienie sie wyswietla jak ma dzwonic tak generalnie wydarzenia sie nie wyswietlaja na LS tylko w Notification Center

#34 CeBeeR

CeBeeR
  • 1362 posts
  • SkądUK

Posted 14 October 2011 - 15:40

Tylko przypomnienie sie wyswietla jak ma dzwonic tak generalnie wydarzenia sie nie wyswietlaja na LS tylko w Notification Center

Rozumiem, ze tak - jak opisałem to w poprzednim poście - po edycji.

#35 conkerkh

conkerkh
  • 458 posts

Posted 14 October 2011 - 15:43

Rozumiem, ze tak - jak opisałem to w poprzednim poście - po edycji.

Zgadza sie a teraz nie na temat jesli sciagniecie aplikacje box.net na iphona lub ipada i zalozycie konto dostajecie 50GB przestrzeni na zawsze taki bonus polecam to jest odpowiednik Dropboxa

#36 janek220

janek220
  • 268 posts

Posted 14 October 2011 - 15:45

Do tego jest o wiele lepszy dodatek w cydii nazywa sie UISettings

W czym dokładnie lepszy?
SBSettings też się integruje z Notification Center, a do tego ma więcej przełączników i dostępnych motywów...
http://i.imgur.com/fad2a.jpg

I pewnie będzie dostępny jakiś hack, by powiadomienia nie znikały, tak jak już jest dodatek do ukrycia Newsstand.

#37 conkerkh

conkerkh
  • 458 posts

Posted 14 October 2011 - 15:49

W czym dokładnie lepszy?
SBSettings też się integruje z Notification Center, a do tego ma więcej przełączników i dostępnych motywów...
http://i.imgur.com/fad2a.jpg

I pewnie będzie dostępny jakiś hack, by powiadomienia nie znikały, tak jak już jest dodatek do ukrycia Newsstand.

W tym ze nie korzysta z MobileSubstrate oraz nie dziala zaden demon w tle zwiazany z SBSettings co kto woli.

#38 free66

free66
  • 501 posts
  • SkądAndrychów / Kraków

Posted 14 October 2011 - 18:47

Macie powiadomienia z Twittera i facebooka? Jak dostanę wiadomość prywatną (nie chat) to nic nie wyskakuje, a powinno u góry, dopiero jak wejdę w facebooka zostaję poinformowany o nowej wiadomości. A Twitter? Jak coś ktoś napisze na "tablicy" nie powinienem zostać poinformowany?

#39 Kuras77

Kuras77
  • 191 posts

Posted 15 October 2011 - 00:44

Niestety system powiadomien kalendarzowych (appointment) mnie rozczarowal. Brakuje mi listy wydarzen na najblizszy tydzien wyswietlanych na lockscreen.

Dokładnie. Ja czekałem najbardziej właśnie na tą funkcję a tu okazała się wielką lipą... Przypomnienia jak i zdarzenia z kalendarza wyświetlają się tylko dobę wcześniej a nie tak jak bym to sobie życzył np. 3 najbliższe i nie ważne, że za tydzień czy dwa. Lock Screen to już zupełna tragedia bo jak mam ustawione przypomnienie np. o 12.00 "Zadzwoń do Piotrka" a akurat nie mam czasu zrobić tego w tej chwili to i tak po odblokowaniu telefonu znika one z LS. Do tego znika ono również z Centrum powiadomień o 12.01 a nie zostaje np. przekreślone czy napisane kursywą. Dla mnie temat do porządnego dopracowania - oby Apple nie spoczęło na laurach...

#40 JAFO

JAFO
  • 50 posts
  • SkądWrocław

Posted 15 October 2011 - 21:31

Ja czekalem na 2 rzeczy. 1 mozliwosc synchronizacji przez wifi zeby nie podladowywac baterii w tym czasie i na powiadomienia na lockscreenie zeby widziec podglad wydarzen z kalendarza. No i sie doczekalem.... Zeby synchroznizowac po wifi - musze podlaczyc do ladowarki, a zdarzen z kalendarza nie pokazuje.... Jednym slowem czekalem na nic no bo reszta to kosmetyczne dodatki :( Z tymi powiadomieniami to jakas porazka kompletn! Na windws mobile 2003 lat temu wiele (jescze przed 1 iphonem) moglem sobie dowolnie skonfigurowac (nie tylko caly wyglad ekranu) ale tez jakie zadrzenia, ile, z jakim wyprzedzeniem itd... Apple polego i nie odrobilo zadania. A przy okazji ciekaw jestem czy np. Mozna sobie wyrzucic powiadomienia pogodowe z innego programu niz "stokowy".

#41 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 15 October 2011 - 21:46

No i sie doczekalem.... Zeby synchroznizowac po wifi - musze podlaczyc do ladowarki,

Co? To akurat działa bez kabli tak jak ma działać.

#42 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2630 posts

Posted 16 October 2011 - 06:09

Maciek to chyba jestes jedynym,ktoremu to tak dziala,przeciez pisze jak byk po wejsciu do Sychr. z iTunes-"Automatycznie synchornizuj z iTunes na komputerze,gdy iphone jest podlaczony do zrodla zasilania i sieci wi-fi".Bez podlaczenia ladowarki lub pod kompa przycisk synchronizacji jest nieaktywny.

#43 eloszki

eloszki
  • 998 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 October 2011 - 09:00

To w takim razie jestem druga osoba ktorej dziala tak samo jak koledze maciek72 . Zreszta chyba po to to bylo aby nie uzywac zadnych kabli.

#44 Navaja

Navaja
  • 30 posts

Posted 16 October 2011 - 21:59

U mnie również działa synchronizacja po WiFi bez ładowarki

#45 JAFO

JAFO
  • 50 posts
  • SkądWrocław

Posted 17 October 2011 - 14:40

Witam. Potwierdzam, ze dziala bez kabli - pierwsza kopia jej wymgala - nastpene leca juz po wifi bez problemu - ufff - chociaz tyle. Z przyjemnych rzeczy dodam ze synchro jest w tle - i nie blokuje telefonu - to tez spore udogodnienie. Zostaje wiec kwestia nieszczesnych powiadomien :/

#46 szymonspo

szymonspo
  • 68 posts
  • SkądNadarzyn

Posted 17 October 2011 - 14:54

Kurde, czytajcie ze zrozumieniem. Automatycznie synchronizuje jak jest podłączony do ładowarki i "widzi" iTunes. Jak nie jest to nie robi tego automatycznie, tylko jak chcesz zsynchronizować, to musisz kliknąć w iTunes, lub w iPhone.

#47 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 17 October 2011 - 14:57

Automatycznie to chyba jak jest podłączony kablem i iTunes włączony jest

#48 maciejmg

maciejmg
  • 4 posts

Posted 17 October 2011 - 15:28

naciśnij na zablokowanym ekranie przycisk home to pojawi się znaczek aparatu ...

#49 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 17 October 2011 - 17:32

DWA RAZY przycisk Home :D

#50 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 17 October 2011 - 17:50

@Kuras77, co do powiadomień i kalendarza wszystko zależy od tego jak to sobie ustawisz. Przypomnienie w centrum powiadomień pojawia się od momentu przypomnienia do momentu zdarzenia. Nie ma problemu,aby pierwsze przypomnienie ustawić sobie dwa dni przed. Wtedy będziesz miał powiadomienie wyświetlane non stop nawet dwa dni przed wydarzeniem. Co do lockscreena, to mi to rozwiązanie bardzo odpowiada. Potrzebuję na nim tylko zdarzenia od ostatniego zablokowania telefonu, bo resztę mam w centrum powiadomień! Gdyby było tak, że na lockscreenie jest wszystko nawet z wcześniejszych zdarzeń, to zrobiłby się z tego straszny burdel, a lockscreen ma być czysty, czytelny i dostarczać najnowszych zdarzeń - wg Apple i ja akurat się z tym zgadzam. Po drugie taka funkcja lockscreena kompletnie duplowała by funkcję centrum powiadomień, a tak jest bardzo jasne rozgraniczenie co jest do czego.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users