Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Powiadomienia na zablokowanym ekranie jak wyświetlić

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
56 odpowiedzi w tym temacie

#51 e200

e200
  • 237 postów

Napisano 17 października 2011 - 18:13

U mnie nie dziala albo zle ustawiam. Mam w kalendarzu ustawione np spotkanie na za 2 dni (na 19.10.11) Ustawiam przypomnij mi na tydzien wczesniej i nie wyswietla mi sie w centrum powiadomien.

#52 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 17 października 2011 - 18:19

@e200, a włączyłeś kalendarz w powiadomieniach?

#53 e200

e200
  • 237 postów

Napisano 17 października 2011 - 18:57

Tak

#54 Kuras77

Kuras77
  • 191 postów

Napisano 17 października 2011 - 23:52

@Mirko791 - nieprawda. Jeśli alarm ustawimy na 2 dni przed to w centrum powiadomień pojawi się informacja tylko o alarmie a nie normalne info o zbliżającym się zdarzeniu. Po kliknięciu na nie przerzuca nas do kalendarza i tym samym zdarzenie to znika z centrum powiadomień - prawdopodobnie pojawi się tam znowu dobę przed. Dla mnie to idiotyzm bo nie potrzebuję alarmu dźwiękowego 2 dni przed tylko informację w CP, że nadchodzi jakieś zdarzenie - alarm chcę mieć o czasie zdarzenia. Czyli w praktyce ustawiam zdarzenie np. "Urodziny mamy" na 9 kwietnia godz. 12 z alarmem "W momencie wydarzenia". Teraz chciałbym, by informacja o tym w CP pojawiała się np. tydzień przed wydarzeniem bym mógł kupić prezent czy zarezerwować bilety do teatru. Tymczasem jest to niemożliwe bo nie ma opcji zmiany czasu ukazywania się nadchodzącego zdarzenia w CP ze standardowego wyprzedzenia dobowego. Ideałem dla mnie byłoby, gdyby wyświetlały się w nim najbliższe 3 czy 5 zdarzeń niezależnie kiedy one nastąpią.
Kolejna bzdura to znikanie z CP wydarzenia zaraz po tym, jak ono nastąpi - już o tym pisałem:

...jak mam ustawione przypomnienie np. o 12.00 "Zadzwoń do Piotrka" a akurat nie mam czasu zrobić tego w tej chwili to i tak po odblokowaniu telefonu znika one z LS. Do tego znika ono również z Centrum Powiadomień o 12.01 a nie zostaje np. przekreślone czy napisane kursywą.

Jasne, że można to obejść wpisując czas np. od 12.00 do 20.00 ale wtedy zrobi się burdel gdy takich przypomnień będzie kilka w dniu. Poza tym chyba nie o to chodzi, by obchodzić ograniczenia systemu...

Co do Lock Screena to ostatecznie mogę się zgodzić z tym co jest bo faktycznie powinny się na nim znaleźć tylko najświeższe informacje ale szkoda, że i tu możliwość ustawień działania do własnych preferencji jest żadna.

#55 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 18 października 2011 - 00:13

info o zdarzeniu kalendarza jest w CP tak długo jak długo trwa zdarzenie - nie znika zaraz po rozpoczęciu zdarzenia. Jeśli ustawisz zdarzenie 'dzwonię do Piotrka' np 1200-1215, to będziesz miał info o tym w CP do 1215. Po drugie do takiego celu używam akurat Przypomnienia, które kasuje się ręcznie z CP. Może masz coś inaczej ustawione, ale u mnie jest tak, że nawet jak wejde z lockscreena do kalendarza po przypomnieniu, to zdarzenie mi nie znika z CP, jest tam tak długo jak trwa zdarzenie. Zgodzę się, że mogłyby być bardziej elastyczne czasy powiadomień kalendarzowych.

#56 Kuras77

Kuras77
  • 191 postów

Napisano 18 października 2011 - 01:40

Potwierdziłeś tylko co napisałem, że w czasie trwania zdarzenia informacja o nim wyświetla się w CP a potem znika - ja wolałbym gdyby zostawała np. do końca dnia ale napisane kursywą lub przekreślone. Ale to bym jeszcze przebolał gdyby Przypomnienia dobrze działały bo niby one właśnie mają w zamyśle służyć do zdarzeń jak nasze przykładowe "Zadzwoń do Piotrka". Jednak i tu widzę problem bo jeśli z LS wejdziemy do Przypomnień to informacja o nim znika z LS jak i CP chociaż nie odznaczyłem jej jako Wykonana. Trochę lepiej jest gdy nie odczytamy przypomnienia bo zostaje one wtedy w CP ale tylko do czasu odczytania go w Przypomnieniach. Dla mnie to kolejna bzdura bo nie zawsze wykonuje się przypominane czynności w momencie, gdy podglądamy tylko jego treść. Zresztą cała organizacja Przypomnień to jedna wielka porażka - zaczynając od powiadomień związanych z miejscem...ale tylko tym wbitym do kontaktów, poprzez idiotyczny napis "pokaż więcej" po przyciśnięciu którego ukazuje się...jedna linia więcej, aż do niepotrzebnie zdublowanej możliwości przejścia do "Wykonane" (palcem w dół lub w prawo). Ewidentnie Centrum Powiadomień jak i Przypomnienia są do solidnej poprawki, która mam nadzieje szybko nastąpi...

#57 robert_pl

robert_pl
  • 1 postów

Napisano 19 marca 2013 - 12:53

Kuras77 masz rację i niestety poprawki szybko nie nastąpiły... Ja cały czas szukam alternatywnego kalendarza który będzie pokazywał mi info na Lock Screenie :(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych