Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Synchronizacja z iTunes Wi-Fi & Nie mogę zsynchronizować z iTunes przez wifi.

• This topic is locked This topic is locked
115 replies to this topic

#76 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 31 October 2011 - 10:20

Hmmm jak możesz daj screen. Może przeoczyłeś ją? Jeśli nie ma jej na sto procent to zrób restore w programie iTunes.

#77 tomasz23

tomasz23
  • 199 posts
  • SkądRadom, Poland

Posted 31 October 2011 - 10:25

Załączam screen.

Posted Image

Nie wiem może to wina jaibreaka?
Gdy uruchamiam iTunes wykrywa telefon przez wifi, ale synchronizuję tylko przy włączeniu synchronizuj na komputerze.
W iPhonie nie mam tej opcji :/

#78 tomasz23

tomasz23
  • 199 posts
  • SkądRadom, Poland

Posted 17 November 2011 - 07:13

Problem. Zaktualizowałem sobie iTunes do najnowszej wersji. iOS 5.0.1 i podczas próby synchronizacji nie widzi telefonu w itunes. Owszem, gdy mam podłączony pod usb to mi synchronizuje, ale gdy odłączę telefon znika z itunes. Sorki już sobie poradziłem. Wystarczyło odznaczyć Otwieranie iTunes z chwilą podłączenia iPhone'a :)

#79 credit

credit
  • 7 posts

Posted 03 December 2011 - 20:54

Panowie, otóż mam taki problem zaznaczyłem, że chce synchronizować iTunes przez Wifi, po czym wyłączyłem iTunes. Odpalilem od nowa, wszedłem w ogólne((

#80 Sergionex

Sergionex
  • 147 posts
  • SkądŁódź

Posted 20 December 2011 - 10:59

Problem z synchronizacją przez iTunes Witam, Mam problem z synchronizacją iPhona przez WI-FI. Zależało mi na zgraniu notatek głosowych z dyktafonu. Niestety po zaznaczeniu opcji "dołącz notatki głosowe", najpierw pojawiła się lista -Notatki głosowe- w iTunes niestety bez zawartości. Usunąłem tą listę i zacząłem ponownie synchronizować telefon. Niestety nic to nie daje - iPhone z uporem maniaka synchronizuje po raz enty zakupione programy itd, a nie wrzuca do iTunes tych notatek. Podczas synchronizacji wywalił się już kilka razy, albo staje na krok 6 z 6 "czekam na skopiowanie rzeczy" - trwa to wieki i nic... Czy ktoś napotkał na podobne problemy i je rozwiązał? :roll: EDIT: Po kablu z odznaczoną synchro przez WI-Fi to samo. Tzn kończy synchronizację, ale notatki głosowe nie pojawiają się w iTunes. EDIT2: Ściągnąłem darmowy iExplorer i zwyczajnie wyjąłem sobie te pliki z iPhona jak z dysku USB. Czy tak nie może być domyślnie? Niewolnicy iTunes... Ehh

#81 suchy_

suchy_
  • 74 posts

Posted 04 February 2012 - 18:57

Ja natomiast mam taki problem, że IPhone przestał synchronizować się przez wifi. Przez pewien czas było wszystko ok, aż nagle, z dnia na dzień przestało działać. Itunes nie widzi już IPhone'a mimo, że wciąż włączona jest opcja "Synchronizuj z tym IPhonem przez Wifi. Restarty telefonu, komputera i iTunes nic nie dają. Dodam, że nic nie było grzebane w ustawieniach iTunes i telefonu. Jak to naprawić?

#82 skoczek12

skoczek12
  • 530 posts

Posted 04 February 2012 - 19:14

Może coś pozmieniałeś w ustawieniach icloud ? Najlepiej zrób restore i bd git !

#83 suchy_

suchy_
  • 74 posts

Posted 04 February 2012 - 22:59

Z iCloud nie korzystam ale ponowna instalacja iTunes rozwiązała mój problem. Znowu wszystko działa jak należy.

#84 Milu_tm

Milu_tm
  • 1 posts

Posted 18 February 2012 - 15:45

sunchronizacja iphona przez wifi Witam. Robiłem wszystko co było zalecane w tym topicu i niestety nie działa, ale pozwólcie, że opiszę sytuacje Iphone 3gs ios 5.0.1 Laptop najnowszy itunes opcje ustawione tak jak się należy w iphonie wchodzę w ustawienia, ogólne, synchronizacja przez wifi i pokazuję, że tylko kiedy (nazwa laptopa) będzie dostępny. Router w netii pirelli. średnie ustawienia bezpieczeństwa (jeśli ktoś kuma) Sieć ta sama. z netem jest jeszcze tak, że sieć WIFI nazywa się tak samo. Powiedzmy "zenek" ale zenek to część sieci netii netia-cośtam Czy to w ogóle ma jakieś znaczenie?

#85 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 March 2012 - 11:42

Nie działa synchronizacja poprzez WIFI

Witam,
Chciałem sobie ułatwić życie w pracy i nie latać co chwilę z kabelkiem aby dograć nowego pdf lub ibooks do ipada.
włączyłem w ipadzie synchronizację z itunes przez WIFI.

natomiast w itunes 10.6 postępowałem zgodnie z tutorialem:
iOS: synchronizowanie za pomocą programu iTunes

w miejscu gdzie tutka pokazuje:
Posted Image

u mnie nie ma takiej opcji, zdanie kończy się trzykropkiem.

Posted Image
Myślałem że to nie ma znaczenia. Jednak synchronizacja nie działa.
Siedzę i głowię się jak to rozwiązać...

#86 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 posts
  • SkądKalisz

Posted 28 March 2012 - 12:02

Wiesz, że iPad musi byc podłączony do ładowarki, nie?

#87 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 28 March 2012 - 12:05

Wiesz, że iPad musi byc podłączony do ładowarki, nie?

Nie masz racji, nie musi być podłączony do ładowarki. Do ładowarki i jednocześnie podłączony do sieci wifi Ipad musi być wówczas kiedy chcemy aby automatycznie wykonała się archiwizacja ipada w iCloud, co rownież nie jest konieczne bowiem można jej dokonać ręcznie jak iPad podłączony jest do wifi.

A do autora - w ustawieniach iPada wybrałeś synchronizacja przez wifi i widzisz tam swój komputer?

#88 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 March 2012 - 12:33

Przeresetowałem wszystko ponownie. Zadziałało dopiero jeśli najpierw włączyłem synchronizację na Ipadzie i dopiero włączyłem itunes na komputerze. Sprawdzę czy wszystko działa i można zarządzać plikami. jak będzie ok. to zamykamy temat

#89 Solos

Solos
  • 227 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 05 August 2012 - 18:20

Rozumiem, że funkcja synchronizacji przez WiFi nie robi archiwizacji, czyli i tak trzeba co jakiś czas podłączyć urządzenie do iTunes kablem (zakładam, że nie korzystam z archiwizacji iCloud), żeby zrobić archiwizację na wszelki wypadek, dobrze myślę? Edit: A więc skonfigurowałem synchronizację przez WiFi i widzę, że iTunes przeprowadza zarówno archiwizację, jak i synchronizację - zupełnie jak byśmy podłączyli go kablem do kompa.

#90 donvictorio88

donvictorio88
  • 259 posts
  • SkądWrocław

Posted 25 November 2012 - 01:07

6.0.1 Nie można zsynchronizować z iTunes przez wifi.

Witam... Ostatnio próbowałem zsynchronizować iPhone'a z iTunes bezprzewodowo. Telefon został normalnie wykryty. Jest widoczny podczas gdy jest podłączony do ładowania jak i normalnie. Podczas synchronizacji wyskakuje błąd "Nie można zsynchronizować telefonu, ponieważ nie został on wykryty". - a w rzeczywistości telefon jest cały czas widoczny, rozłącza dopiero po tym jak wyskoczy ww komunikat.
Ktoś ma podobny problem? Zaznaczam, że wcześniej na 6.0 wszystko było w porządku. Z góry dzięki za pomoc.

Wątek "6.0.1 Nie można zsynchronizować z iTunes przez wifi." został połączony z istniejącym. eualex.

#91 JerryEvo

JerryEvo
  • 3921 posts
Posted 25 November 2012 - 08:54

Po czym wnioskujesz, że telefon jest cały czas widoczny i rozłączany dopiero przy komunikacie?

#92 DanielCW_92

DanielCW_92
  • 266 posts
  • SkądTarczyn

Posted 04 December 2012 - 08:48

Ja mam podobny problem jak inni, tylko u mnie wystąpił on po zaktualizowaniu wczoraj iPhone'a do wersji systemu iOS 6.0.1 i pobraniu najnowszej wersji iTunes, telefon synchronizuje sie poprzez kabel, natomiast gdy stawiam go na stacje dokujacą, iTunes go nie wykrywa, tak samo jak telefon nie wykrywa iTunes'a, wszystkie zapory wyłączone, router Netgear dgn2200

#93 owogaw

owogaw
  • 37 posts

Posted 04 January 2013 - 21:32

Za chiny nie chce ruszyć synchronizacja przez Wi-Fi Witam, mój problem objawia się następująco. Mam w iTunes ustawioną synchronizację przez wi-fi, ale kiedy wchodzę w ogólne>synch.itunes przez wi-fi to ni chu chu nie chce ruszyc. Tzn nie da się kliknąć żeby synchronizowało, a komputer i iPod oczywiście pod prądem :P iTunes nie reaguje, iPod nie reaguje nic a nic. Sprawdzałem duużo tematów z tym problemem, ale żaden sposób podany w tych tematach mi nie pomaga :/ System win7 x64 BE ___ ludzie, prosze was.. Kabla nie mam do niego, jakąś stacje dokującą tylko niewiadomego pochodzenia, która nie działa, chce dograć kilka filmów na niego :/Masakra Płaci się tyle pieniędzy za sprzęt, z którym później są takie głupie problemy..

#94 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 04 January 2013 - 23:13

Bug w najnowszym iTunes. Prawdopodobnie szwankuje proces Bonjour odpowiedzialny za komunikacje urzadzen w sieci. U mnie iTunes nie widzi ajfonow, ajfony iTunes'a ani Apple TV iTunes'a. Wszystko na najnowszych softach, zatem trzeba czekac na jakas latke i zaprzyjaznic sie na powrot z kablem usb.

#95 jerzyn

jerzyn
  • 22 posts

Posted 08 March 2013 - 16:47

Mi i koledze nie działa synchronizacja po wifi z komputerami w dwóch różnych sieciach, czy rzeczywiście jest jakiś bug w nowym itunes, 1 iphone 4s, 3 iphony 5 i ipad 2 wszędzie 6.1.2. Sprawdźcie ludzie, czy Wam działa synchronizacja po WiFi.

#96 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 08 March 2013 - 17:17

Działa, zarówno na iPhone 5, 4s, 4, iPadzie 1 i iPadzie 3

#97 robertp15

robertp15
  • 61 posts

Posted 18 September 2013 - 17:11

A spotkał się może ktoś z sytuacją, że iPad synchronizuje się z iTunes'em i iTunes go widzi, natomiast w opcjach synchronizacji iPad się zaciął? Już wyjaśniam o co chodzi. W iTunes iPad jest widoczny, można kliknąć synchronizuj i przerzucać pliki po wi-fi bez problemu. Natomiast w iPadzie przycisk "Synchronizuj teraz" jest nieaktywny i poniżej widnieje informacja, że iPad zostanie zsynchronizowany gdy ROBERT-PC będzie dostępny. Kiedyś na Windowsie miałem zainstalowanego iTunes'a i musiałem jakoś zaraz po kupnie iPada go zsynchronizować z nim i tak mu już zostało. Da się to jakoś odkręcić? Próbowałem już podłączać go kablem z iTunes'em na OS X, zaznaczać i odznaczać opcję synchronizuj przez wi-fi, restartować komputer, iPada i nic. Przypuszczam, że wyzerowanie by pomogło, ale szukam alternatywy, bo wgrywanie wszystkiego od nowa jest czaso i pracochłonne. Windowsa już nie mam, więc próba "odsynchronizowania" go w Windowsie jest niemożliwa.

#98 Ma3t93

Ma3t93
  • 5 posts

Posted 15 January 2014 - 18:46

Problem z synchronizacją przez WiFi Witam To mój pierwszy post na tym forum. Dotychczas radziłem sobie sam, ale teraz natrafiłem na problem, którego nie mogę rozwiązać. Otóż bardzo zależy mi na synchronizacji wifi, niestety iTunes odmawia współpracy. Wiem że takie tematy przewlekały się na tym forum, ale próbowałem już dosłownie wszystkiego i nic nie działa. Sytuacja wygląda tak: - laptop i iPhone są w TEJ SAMEJ sieci WiFi. Ponadto sieć jest niezabezpieczona - w iTunes, podczas synchronizacji kablem zaznaczyłem synchronizacje przez WiFi - próbowałem restartować modem, komputer i iPhonea - restartowałem usługi Apple Mobile Device i Bonjour -wyłączałem Firewall w Antywirusie (AVG Internet Security 2013) Myślę, że wina leży po stronie komputera lub routeru, ponieważ podczas jednej z setek prób, na chwile iPhone pokazał mi się w iTunesie, wtedy uruchomiłem też aplikacje Remote, do zdalnej obsługi iTunes. Remote zadziałał dopiero wtedy, wcześniej pokazywał kod, ale iTunes nie dawał odpowiedzi. Przy późniejszych próbach połączenia iPhone się dalej nie pokazywał w iTunes, ale przez Remote mogłem obsługiwać swoją bibliotekę na komputerze. Ze zmiany ustawień w routerze zrezygnowałem, ponieważ znam tylko podstawowe funkcje. Posiadam: Windows 7 iPhonea 4s, IOS 7.0.4 iTunes (najnowszy) Router: TP-Link TD-W8950ND Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

#99 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 15 January 2014 - 19:15

Przede wszystkim zabezpiecz sieć najlepiej WPA2, sprawdź w routerze czy masz włączone przekazywanie Multicast.

#100 Ma3t93

Ma3t93
  • 5 posts

Posted 15 January 2014 - 19:24

Mieszkam na wsi, najbliższa sieć jest oddalona o kilkadziesiąt metrów, a zasięg routeru obejmuje tylko mój dom, więc nie ma większego sensu wprowadzać zabezpieczeń. W ustawieniach mam coś takiego "Enable IGMP Multicast". To o to chodzi ?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users