Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Co cię denerwuje/Czego ci brakuje na Forum ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1840 odpowiedzi w tym temacie

#151 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 stycznia 2012 - 16:40

Trochę dystansu, a nie czepiacie się słówek. Co jak co, ale braku szacunku @renqien zarzucić nie można.

#152 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 19 stycznia 2012 - 16:44

Drogie robaczki. Patrze sobie na Wasza liczbe postow i generalnie mysle sobie ze raczej powinniscie skorzystac z okazji by zamilczec, bo cos czuje, ze moze mi wystarczyc pare sekund (jesli mi sie zechce) by udowodnic, ze w waszych postach zapewne zlamaliscie regulamin forum nie raz, na przyklad zadajac pytanie na ktore juz byla odpowiedz.
Forum to nie jest telefon zaufania. Tym bardziej bedac swiezym i okazjonalnym uzytkownikiem nalezy szanowac innych uzytkownikow a nie domagac sie super traktowania.
Moim skromnym zdaniem moderatorzy sa za delikatni. Nie powinni sie ograniczac do usuwania durnych postow, powinni banowac do tego regularnie. Przynajmniej takie robaczki, nie zasmiecalyby forum nie tylko pretensjami.

#153 ar3kb

ar3kb
  • 4 635 postów
  • SkądSchlesierland - Königshütte/Laurahütte

Napisano 20 stycznia 2012 - 19:20

@up jesteś lepszy? Z lepszej gliny, tylko z powodu licznika postów? Poza krytyka ile razy pomogłes innym? Jeśli będzie tego 1% to i tak dużo. Temat dotyczy tego, co się nie podoba na Forum. Taki mały Hyde Park. O ile wiem, w takim miejscu nie krytykujemy tych, co im się coś nie " widzi " , a odpowiedzi udzielają Moderatorzy. Nie widziałem pod Twoim avatarem odpowiedniego wpisu. Aspirujesz do tego tytułu? Jak nim zostaniesz już wiemy, pierwsze ograniczenie to 160 znaków, drugie...wylatuja wszyscy malkontenci tym bardziej, jak maja mała ilośc postów. Całe szczęście, ze Ty i Tobie podobni nie zostają Moderatorami. Szkoda by było tego jak i innych miejsc zwanych Forum. Nie rozumiesz znaczenia tego słowa...jak i wielu innych rzeczy.

#154 mareksle

mareksle
  • 295 postów
  • SkądOlkusz

Napisano 20 stycznia 2012 - 19:43

ArrasB - przesadzasz trochę z krytyką grzes_l. Chodziło o te "robaczki", a nie o to, żeby ludzie z małą liczbą postów się w ogóle nie wypowiadali.
Moderatorzy - też ludzie i mogą się mylić przecież (zresztą renqien wytłumaczył o co chodzi...), ale żeby czepiać się o "robaczki", to już przegięcie. Jeśli coś takiego byłoby na forum normą, to by był dopiero śmietnik.

#155 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 20 stycznia 2012 - 19:59

Kłótnie to na PW, nie po to powstał ten wątek.

#156 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 21 stycznia 2012 - 18:03

Posty nie na temat będą usuwane. Proszę powstrzymać się od wycieczek osobistych.

#157 Obi-Wan-Kenobi

Obi-Wan-Kenobi
  • 45 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 22 stycznia 2012 - 09:57

Usunął bym tematy o poszukiwaniu gier i aplikacji i utworzył z nich dwa działy. Każdy temat w tym dziale dotyczyłby poszukiwań jednej gry/aplikacji. Aktualnie trudno jest czegokolwiek się dowiedzieć. Mam nadzieję, że zostanie to zmienione.

#158 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 22 stycznia 2012 - 10:34

Usunął bym tematy o poszukiwaniu gier i aplikacji i utworzył z nich dwa działy. Każdy temat w tym dziale dotyczyłby poszukiwań jednej gry/aplikacji. Aktualnie trudno jest czegokolwiek się dowiedzieć. Mam nadzieję, że zostanie to zmienione.

Popieram. Za duży bałagan tam się już zrobił.

#159 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 22 stycznia 2012 - 10:59

W sumie ja też to popieram, poddamy to pod dyskusję w gronie administracji i moderacji.

#160 Obi-Wan-Kenobi

Obi-Wan-Kenobi
  • 45 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 23 stycznia 2012 - 18:52

Czekam na jej wyniki. Mam nadzieję, że będą dla mnie korzystne :)

#161 Adam1

Adam1
  • 57 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 27 stycznia 2012 - 10:28

a może utworzyć dział polecane i niepolecane serwisy sprzętu? Ja niestety naciąłem się dość mocno jednym serwisem, ochoczo reklamowanym na forum.

#162 iUżytkownik

iUżytkownik
  • 754 postów
  • SkądPolska

Napisano 27 stycznia 2012 - 12:37

Fajnie byłoby, gdyby powróciły punkty reputacji.

#163 ar3kb

ar3kb
  • 4 635 postów

Napisano 27 stycznia 2012 - 12:48

Fajnie byłoby, gdyby powróciły punkty reputacji.

I po co one komu? Kolejne dzielenie Forumowiczów? Nie sprawdziło się, po co powracac do tego?
Jestem przeciwny tym bardziej, ze na Forum MyApple jest bardzo dużo róznych poglądów i ścierają się różne sposoby odbioru sprzętu i samej firmy Apple.

Ludzie wartościowi nie muszą przeganiać się w ilości postów i rankingacj na najpopularniejszego Forumowicza.
Tych, co są tutaj często zna się, ich wartość i znajomość poszczególnych tematów. Lubisz współzawodnictwo, kółka szachowe są w kazdym mieście i w każdej wsi.

#164 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 27 stycznia 2012 - 13:06

Ale wiesz, jeśli ktoś rzeczywiście skutecznie pomaga i ludzie mu klikną tego plusika, dla kolejnych pytających będzie to sygnał, która odpowiedź pochodzi od kogoś wiarygodnego, a nie od pseudospecjalisty, który bredzi (a wiele mamy - niestety - takich sytuacji, vide święte 'napraw uprawnienia' na problem sieciowy itp.).

#165 iUżytkownik

iUżytkownik
  • 754 postów
  • SkądPolska

Napisano 27 stycznia 2012 - 23:56

Denerwujące jest również to, że niektóre elementy forum, min. kilka części regulaminu, są po angielsku.

#166 ar3kb

ar3kb
  • 4 635 postów

Napisano 28 stycznia 2012 - 01:04

ftpd jest to jakas "wskazówka" do tego, by mozna było wprowadzić punkty reputacji. Ale więcej nie widzę powodów...co nie oznacza, ze ich moze nie byc /tych plusów / :)

#167 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 28 stycznia 2012 - 01:56

Punkty reputacji są super w nieco bardziej... zaawansowanym cyber-świecie. W naszym prymitywnym społeczeństwie służą głównie do generowania plemiennych zrzeszeń w celu pognębienia plemienia "przeciwników". Przynajmniej było tak parę lat temu. Teraz, ze względu na lepszą moderacje i bardziej uniwersalnych użytkowników forum może jest nieco lepiej.

#168 wieslawo

wieslawo
  • 3 698 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 28 stycznia 2012 - 14:54

czyj wiem Kokosie czy jest lepiej. Kwestia działu tak naprawdę. Wrażenia estetyczne nie idą proporcjonalnie w górę wraz z rozwojem forum. Mam wrażenie, że wręcz przeciwnie. Pojawia się wielu użytkowników leniwych. Tutaj postulat o zastąpienie forumowej wyszukiwarki przystosowaną do forum Google. Kilka już razy się naciąłem, że forumowa stwierdziła, że niestety a google, że tak, że owszem i proszę bardzo, wynik na tacy. Mamy straszny bałagan. Wiele wątków, gdzie moderator musi zamykać wątek bo jest o tym samym. Może więc zmiana wyszukiwarki + 24/48 godzin zanim użytkownik będzie mógł zadać pytanie? I kolejny raz. Brak możliwości blokady działów. Było to w poprzedniej wersji, w tej miało wrócić + wersja mobilna. Może gdyby nie 1001 wątek o coś co już było zadane 1000 razy, nie trzeba by wprowadzać blokady działów, ale w tym momencie, przynajmniej proszę o Nowe Posty - Mac (bez iP), chociaż tyle. Obecnie naprawdę trzeba się przedzierać by wyłuskać jakiś nowy wątek.

#169 PRiDE

PRiDE
  • 93 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 stycznia 2012 - 14:28

Nie wiem czy na vB jest to, ale na phpBB istnieje modyfikacja umożliwiająca danie forumowego piwa w ramach podziękowania za pomoc. Kolega wyżej napisać bardzo dobrze, że może być to sposób na identyfikację kompetentnego forumowicza, którego post na prawdę ma jakąś możliwość pomocy. A ode mnie - brakuje chatu, czegoś do luźnej i spontanicznej rozmowy między forumowiczami ;)

#170 wieslawo

wieslawo
  • 3 698 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 29 stycznia 2012 - 15:11

no dlatego to forum nie czat ;) Dopóki przytłaczająca większość wątków stanowią "zepsuło się/jak zrobić jb/nie działa coś po tym jak zainstalowałem coś z czegoś" to uważam, że taki czat byłby wręcz dodatkowym śmietnikiem. To tylko woda na młyn dla leniwych użytkowników, którzy nie mają ochoty zapoznać się z regulaminem, wyszukiwarką i własnym umysłem sprawdzając czy potrafi wyciągać wnioski i czerpiąc naukę z różnych źródeł.

#171 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 29 stycznia 2012 - 18:10

Nie wiem czy na vB jest to, ale na phpBB istnieje modyfikacja umożliwiająca danie forumowego piwa w ramach podziękowania za pomoc.

Zawsze możesz użyć jastawiam.pl ;-)

A ode mnie - brakuje chatu, czegoś do luźnej i spontanicznej rozmowy między forumowiczami ;)

'Nocne marki' w Offtopic, kanał #apple.pl na ircnecie - mało?

#172 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 29 stycznia 2012 - 18:26

moze moj przypadek jest odosobniony, ale forum przerasta mnie iloscia dzialow, wlasciwie udzielam sie tylko w tematach, ktore pokazuja sie na glownej, nie potrafie tu nic toralnie odnalezc, wydaje mi sie, ze dzialy sie powielaja itp jak chce odnalezc wlasne posty to wchodze w profil uzytkownika - napisane posty wydaje mi sie, ze silnik forum i to w jaki jest podzielone nie ma nic wspolnego z user experience jaki znam u Apple nie bijcie, to tylko moje zdanie

#173 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 29 stycznia 2012 - 18:49

Możesz sobie pozwijać całe działy, których nie czytasz. Jakieś 'iPhone' czy tam 'Giełda'.

#174 Wudek

Wudek
  • 11 postów
  • SkądW-wa

Napisano 29 stycznia 2012 - 19:59

Witam, Mam pytanie - czy "da się" podłączyć forum MyApple.pl do tapatalk? Pozdr, Wudek

#175 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 29 stycznia 2012 - 20:07

Dać się da, ale samo się nie zrobi...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych