Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Co cię denerwuje/Czego ci brakuje na Forum ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1840 odpowiedzi w tym temacie

#1276 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 17 czerwca 2016 - 21:14

Na tym forum? Większość użytkowników z pewnym stażem, każdy ma jakiegoś maka, jakiegoś iPhone, pewnie iPada albo iPoda no i iWatch itd. Robi się cholerna lista.

Kiedyś były do tego odrębne pola (na starym silniku) ale zostały usunięte bo lista typów urządzeń była by dłuższa niż lista działów forum.

Wpisz w sygnaturę jak wszyscy i nie szukaj dziury w całym.

Moje programy:
iOS => Project Planner | Project Planner HD | Sub Edit HD | Snooker Scoreboard Pro | Expedition Planner | Subtitles Player
OSX => Project Planner OSX | Project Planner Viewer | Sub Edit | Mapper | Site Monitor

tvOS => Subtitles Player

Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie..

#1277 iSEe

iSEe
  • 249 postów
Napisano 17 czerwca 2016 - 21:32

Nie szukam ;) i pewnie tak zrobię jak napisałeś. To była tylko propozycja. Dobra bo.... beznadziejna bo... i takich odpowiedzi się spodziewałem. Zwyczajnie merytorycznych. Jeśli tak jak jest jest ok zostawmy bez zmian jeśli większości to pasuje.

iPhone SE (2016) + iPad Air M1 + Watch SE

#1278 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 17 czerwca 2016 - 22:13

Ależ ja Ci napisałem dlaczego ten pomysł jest zły. Jak chcesz się dobitnie przekonać to wejdź w mój profil (kliknij w mój nick) i zobacz pole "Posiadany sprzęt" a następnie wyobraź sobie jak wpychamy je pod avatara.

Moje programy:
iOS => Project Planner | Project Planner HD | Sub Edit HD | Snooker Scoreboard Pro | Expedition Planner | Subtitles Player
OSX => Project Planner OSX | Project Planner Viewer | Sub Edit | Mapper | Site Monitor

tvOS => Subtitles Player

Nie udzielam porad poprzez Prywatną Wiadomość. To uderza w charakter i sens istnienia forum, które daje każdemu prawo do zadania pytań i poznania odpowiedzi na nie..

#1279 czesiekwiesiek

czesiekwiesiek
  • 1 089 postów

Napisano 17 czerwca 2016 - 22:19

Już to wklejałem, ale czy coś się z tym robi? Bo strasznie irytujące jest.

http://cl.ly/2b431d39340M

Użytkownik czesiekwiesiek edytował ten post 17 czerwca 2016 - 23:49

Macbook Air M1 512/16, iPhone 12 mini, ​AirPods 2, Apple Watch Series 3

#1280 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 18 czerwca 2016 - 08:32

Może ktoś z obsługi forum racjonalnie wytłumaczyć czemu w przeciwieństwie do iOS 10 wątek z macOS Sierra został zamknięty? 

MacBook Air 13 + ThinkPad X260

#1281 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 18 czerwca 2016 - 08:41

Po co takie zamykanie, tego nie rozumiem. Przecież nic nielegalnego rozmawiając o systemach beta nie ma. Czasami regulamin tego forum mnie rozbraja. 

@rybak-17, nikt racjonalnie Ci tego nie wytłumaczy, to takie widzimisie. 

• 528eae9968, Sebosz i Dastia lubią to

iPhone 12 mini 

#1282 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3 838 postów

Napisano 18 czerwca 2016 - 08:51

Ja również zadam to samo pytanie, co rybak-17, tyle że z drugiej strony: dlaczego wątek o iOS 10 nie został zamknięty, skoro 90% wpisanych tam uwag ma się do merytoryki oraz do deweloperstwa tak jak kozia część do wentylatora?

Poza tym proponowałbym (w końcu dział ma w tytule „propozycje”) połączyć wątek „Zmiana nastawienia moderatorów” z tym, wówczas etatowi narzekacze (ja rozumiem, że to cecha narodowa i patriotyzm się tym wyraża, i szanuję, i w trosce o to piszę) rozdwojenia jaźni nie dostaną w tym bieganiu pomiędzy. :)

Użytkownik cronopioverde edytował ten post 18 czerwca 2016 - 09:12

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

#1283 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 18 czerwca 2016 - 09:06

Po co takie zamykanie, tego nie rozumiem. Przecież nic nielegalnego rozmawiając o systemach beta nie ma. Czasami regulamin tego forum mnie rozbraja. 

@rybak-17, nikt racjonalnie Ci tego nie wytłumaczy, to takie widzimisie. 

I takie podejście najbardziej psuje to forum. Jest to 100 razy gorsze niż ktoś nowy zakładający wątek nie w tym dziale co trzeba.  

• Dastia lubi to

#1284 czesiekwiesiek

czesiekwiesiek
  • 1 089 postów

Napisano 18 czerwca 2016 - 09:46

Bo tam rządzi ftpd, gdzieś indziej ktoś inny, a nie ma głównodowodzącego, albo jest ale ma to wszystko w tyłku. Cały świat gada o nowym macOS, ale nie myapple, tutaj jest zakaz. Skwituje to tylko tak: żenada i jeden wielki looooooool.
  • 528eae9968 i Sebosz lubią to

Macbook Air M1 512/16, iPhone 12 mini, ​AirPods 2, Apple Watch Series 3

#1285 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 18 czerwca 2016 - 09:50

Jak widać ftpd też ma wszystkich w tyłku. Co do głównodowodzącego masz rację. 

#1286 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 18 czerwca 2016 - 10:13

Już to wklejałem, ale czy coś się z tym robi? Bo strasznie irytujące jest.

http://cl.ly/2b431d39340M

Wysłałem przypominajkę do programisty, żeby rzucił na to okiem.

No fakt. Po awatarze dosyć trodno poznać płeć.

Po Twoim ew. można próbować się domyślić, ale avatar jest okrutnie mylący, bo faceci umieją wstawiać laski w avatar i mieć nic nie mówiący nick...

Czy ktoś z szanownej administracji może mi odpowiedzieć, z jakiego powodu wyłączono mi lajkowanie postów?

Zobacz teraz czy możesz.

• Iro lubi to
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#1287 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 18 czerwca 2016 - 12:05

Zobacz teraz czy możesz.

Teraz działa.

Ciekawy jestem dlaczego przez tyle lat nie działało.

Domyślam się, że podobnie jak te moje 10 karnych punktów na stałe były dane z powodu innej orientacji.

Użytkownik Iro edytował ten post 18 czerwca 2016 - 12:06

Muzyka i Komputery
https://iro.myapple.pl

#1288 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 18 czerwca 2016 - 13:15

Teraz działa.

Ciekawy jestem dlaczego przez tyle lat nie działało.

Domyślam się, że podobnie jak te moje 10 karnych punktów na stałe były dane z powodu innej orientacji.

Nie działało, bo masz nietypową grupę i ktoś tworząc tę grupę nie poustawiał w ogóle uprawnień. Dodałem uprawnienia i ruszyło :)

#1289 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 19 czerwca 2016 - 06:52

Co do macOS Sierra dodam jeszcze że na innych forach udało się: 

- Wychwycić wiele drobnych zmian nie wymienionych na wwdc 

- Stworzyć listę aplikacji które działają lub nie działają 

- Stworzyć sposoby i oprogramowanie na instalacją macOS Sierra na na wielu macach sprzed 2010 roku, które nie są wspierane. Stworzyć tabelę kompatybilności. 

Na forum MyApple.pl nie można rozmawiać o systemie. 

Użytkownik rybak-17 edytował ten post 19 czerwca 2016 - 06:54

#1290 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 19 czerwca 2016 - 12:29

http://myapple.pl/fo...-beta-dyskusja/

#1291 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 czerwca 2016 - 08:37

Temat o nastawieniu moderatorów został zamknięty, bo podobno został wyczerpany ale oczywiście nie został. Nowego nie założę, bo przecież trafi do śmietnika. Tak na marginesie to jakaś niechlubna tradycja zamykania większości tematów pod pozorem wyczerpania, bo tak się komuś wydaje.

Postanowiłem napisać, bo mamy nowy poranek i pierwszy temat jaki zobaczyłem to właśnie kwintesencja tego co może się w pracy moderatorów nie podobać. Miałem to napisać dosadniej ale nie chcę urazić Kolegi, który temat wywalił do kosza. Mianowicie chodzi o ten temat:

http://myapple.pl/fo...0-za-mackeeper/

Ktoś zakłada temat fakt, że w złym dziale ale pyta o konkretny problem, pojawiają się konstruktywne odpowiedzi, wpada moderator i co robi? Wypieprza temat do kosza z komentarzem "Fajnie - tylko co to ma wspólnego z hardware?"

Przecież to wygląda jak jakiś ordynarny żart. Nie da się tematu przenieść do odpowiedniego działu i kontynuować dyskusji tylko trzeba go wywalać? Zróbcie coś z tym, bo to forum zdechnie, zostaniemy sami z garstką starych użytkowników, którzy już do tej abstrakcyjnej sytuacji przywykli.

• 528eae9968 i klnt lubią to

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#1292 van1ty

van1ty
  • 170 postów

Napisano 28 czerwca 2016 - 08:56

Na tym forum panuje ustrój komunistyczny. Nie liczy się zdanie ludzi, tylko zdanie moderatorów... Pisałem już w zamkniętym poprzednim temacie, o którym pisze macsupport - zróbcie zwykłą ankietę o zadowoleniu użytkowników na forum, a zobaczycie co sądzą ludzie. Oleyek uważa, że to tylko kilka krzyczących osób a reszta się nie odzywa, więc jest zadowolona. Tylko wiecie co? Reszta nie jest zadowolona tylko po prostu się nie odzywa, bo ma to w dupie jak zwykły przeciętny Polak niechodzący na wybory, bo 'jego głos i tak niczego nie zmieni'.

• 528eae9968, Sebosz i ja_sam lubią to

#1293 tumpio

tumpio

SERWIS

• 6 245 postów

Napisano 28 czerwca 2016 - 09:13

macsupport - nie przesadzaj. Dział hardware to dział hardware - obok wielki dział software. Ciężko pomyśleć? Poza tym temat raportowany i po wielokroć poruszany na forum. Dość śmietnika. Nie widzę potrzeby tłumaczyć się przed Tobą. Aby nie było wątpliwości , to co można jest przesuwane do innych działów kilkanaście - kilkadziesiąt razy dziennie. To co był na forum ląduje w śmietniku.... i nie mam zamiaru tego zmieniać. W zamkniętym temacie prosiłem o propozycje zmian w dziale hardware - wszyscy olaliście prośbę ...  więc teraz nie płacz.

Specjalistyczny Serwis Komputerów Apple "Serwis Jabłek®"
ul. Stryjeńskich 10 lok usł 2A.
02-791 Warszawa tel: 533-996-563 lub 796-440-048
http://www.macbook-service.com

#1294 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 28 czerwca 2016 - 09:15

Temat o nastawieniu moderatorów został zamknięty, bo podobno został wyczerpany ale oczywiście nie został. Nowego nie założę, bo przecież trafi do śmietnika. Tak na marginesie to jakaś niechlubna tradycja zamykania większości tematów pod pozorem wyczerpania, bo tak się komuś wydaje.

Na prawdę nie widzisz, czemu zamknąłem kółko wzajemnej adoracji? Poza Tobą i jeszcze dwoma osobami, nikt nie był skłonny dyskutować rzeczowo, tylko wszyscy poszkodowani z ostrzeżeniami postanowili na siłę udowadniać pewną tezę, więc nie było sensu oglądanie dalszego trollowania, jak nie było rzeczowej dyskusji.

Postanowiłem napisać, bo mamy nowy poranek i pierwszy temat jaki zobaczyłem to właśnie kwintesencja tego co może się w pracy moderatorów nie podobać. Miałem to napisać dosadniej ale nie chcę urazić Kolegi, który temat wywalił do kosza. Mianowicie chodzi o ten temat:
http://myapple.pl/fo...0-za-mackeeper/

W dziale hardware i do tego ten tytuł wątku. No wywalił. Pewnie też bym wywalił, tym bardziej, że zgłoszenie moderacyjne też wisiało. Czy można było zme3nić tytuł, przenieść, może można by było... jakby nas było 10 razy tyle a nie 5 osób na całe forum.

Ktoś zakłada temat fakt, że w złym dziale ale pyta o konkretny problem, pojawiają się konstruktywne odpowiedzi, wpada moderator i co robi? Wypieprza temat do kosza z komentarzem "Fajnie - tylko co to ma wspólnego z hardware?"[/size]
Przecież to wygląda jak jakiś ordynarny żart. Nie da się tematu przenieść do odpowiedniego działu i kontynuować dyskusji tylko trzeba go wywalać? Zróbcie coś z tym, bo to forum zdechnie, zostaniemy sami z garstką starych użytkowników, którzy już do tej abstrakcyjnej sytuacji przywykli.

Co do konstruktywnej, to polemizowałbym akurat :) A co do reszty, pewnie dałoby, ale wracamy do głownego problemu ilość modów... łatwiej i szybciej jest wywalić i iść do następnego, bo czas goni a każdy pewnie w pracy...

#1295 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 czerwca 2016 - 09:16

macsupport - nie przesadzaj. Dział hardware to dział hardware - obok wielki dział software. Ciężko pomyśleć? Poza tym temat raportowany i po wielokroć poruszany na forum Dość śmietnika. Nie widzę potrzeby tłumaczyć się przed Tobą.

A ja nie chcę żebyś się przede mną tłumaczył tylko żeby Ci się chciało temat przenieść do odpowiedniego działu, bo między innymi taka jest rola moderatora na forum. Usuwanie tematu powinno być ostatecznością, a nie środkiem w budowaniu wizerunku moderatora jako pana i władcy.

Użytkownik macsupport edytował ten post 28 czerwca 2016 - 09:17

• ja_sam i czesiekwiesiek lubią to

#1296 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 28 czerwca 2016 - 09:17

Na tym forum panuje ustrój komunistyczny.

Nie komunistyczny, trochę się pomyliłeś :) Panuje autokracja. Taka specyfika prywatnych biznesów...

Nie liczy się zdanie ludzi, tylko zdanie moderatorów... Pisałem już w zamkniętym poprzednim temacie, o którym pisze macsupport - zróbcie zwykłą ankietę o zadowoleniu użytkowników na forum, a zobaczycie co sądzą ludzie. Oleyek uważa, że to tylko kilka krzyczących osób a reszta się nie odzywa, więc jest zadowolona. Tylko wiecie co? Reszta nie jest zadowolona tylko po prostu się nie odzywa, bo ma to w dupie jak zwykły przeciętny Polak niechodzący na wybory, bo 'jego głos i tak niczego nie zmieni'.

Oczywiście, że liczy, ale konstruktywne a nie festiwal hejtu jak w zamkniętym wątku, bo tamto raczej miało formę monologu. ja o jednym reszta oo czymś innym z kilkoma wyjątkami.

#1297 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 czerwca 2016 - 09:22

Co do konstruktywnej, to polemizowałbym akurat :) A co do reszty, pewnie dałoby, ale wracamy do głownego problemu ilość modów... łatwiej i szybciej jest wywalić i iść do następnego, bo czas goni a każdy pewnie w pracy...

Nie można wszystkiego tłumaczyć brakiem rąk do pracy. To może przydałoby się kogoś zatrudnić na stanowisko moderatora, nie hobbystę, który traktuje to jako dodatek do porannej kawy w swojej pracy tylko normalnie osobę na etacie tylko do tego. Ja wiem, że to kosztuje ale bez przesady, myślę, że jest to koszt jaki to forum jest w stanie udźwignąć.

OK ja już się nie wypowiadam lepiej na te tematy, bo zostanie to odebrane jako hejt albo jeszcze coś gorszego, a mnie zwyczajnie zależy na tym żeby sytuacja się poprawiała. Ale skoro moderatorzy są zadowoleni, właściciel forum również to my użytkownicy nie mamy nic do gadania, trzeba zaakceptować albo się wylogować.

Użytkownik macsupport edytował ten post 28 czerwca 2016 - 09:26

#1298 tumpio

tumpio

SERWIS

• 6 245 postów

Napisano 28 czerwca 2016 - 09:27

Nie można wszystkiego tłumaczyć brakiem rąk do pracy. To może przydałoby się kogoś zatrudnić na stanowisko moderatora, nie hobbystę, który traktuje to jako dodatek do porannej kawy w swojej pracy tylko normalnie osobę na etacie tylko do tego. Ja wiem, że to kosztuje ale bez przesady, myślę, że jest to koszt jaki to forum jest w stanie udźwignąć.

Od lat nie może ....

A ja nie chcę żebyś się przede mną tłumaczył tylko żeby Ci się chciało temat przenieść do odpowiedniego działu, bo między innymi taka jest rola moderatora na forum. Usuwanie tematu powinno być ostatecznością, a nie środkiem w budowaniu wizerunku moderatora jako pana i władcy.

Przecież Ci napisałem że dziennie przesuwam kilkanaście do kilkudziesięciu postów. Tego nie raczysz zauważyć - wszak hasło przeniesiony nie oznacza kosza! Skończyłem.
Specjalistyczny Serwis Komputerów Apple "Serwis Jabłek®"
ul. Stryjeńskich 10 lok usł 2A.
02-791 Warszawa tel: 533-996-563 lub 796-440-048
http://www.macbook-service.com

#1299 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 28 czerwca 2016 - 09:33

Ja tam nie widzę problemu. Jak ktoś nie umie odróżnić hardware od software to sam sobie jest winien. To jakby na forum motoryzacyjnym w dziale usterki silnika założyć temat na temat felg czy tapicerki. 

• tomasz lubi to

#1300 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 czerwca 2016 - 09:35

Bardzo dobre porównanie. W takiej sytuacji przenosi się temat do działu o felgach lub tapicerce :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych