Co cię denerwuje/Czego ci brakuje na Forum ?
Napisano 07 listopada 2013 - 22:24
Otworzyłem wątek na forum
[url]http://myapple.pl/os-x-10_9-mavericks/284797-mission-control-jak-stworzyc-nowe-czyste-biurko.html[/url]
ale moderator go zamknął nie dając innym się wypowiedzieć w tej sprawie.
Dla mnie to godzi w sens forum, bo nie dał się wypowiedzieć innym, a sam uznał swoje odpowiedzi za jedynie słuszne.
Oprócz odpowiedzi są także podpowie dzi,jak to zrobić inaczej, dlatego zamykanie wątku przedwcześnie jest mało kulturalne i raczej opisałbym jak kneblowanie ludziom ust, tylko dlatego że ma się władze to robić.
To nie po zupełnie mało applowskie i na pewno trudno to nazwać forum.
Jakby to był portal pytań i odpowiedzi to co innego.
Pozdrawiam serdecznie i proszę o samokontrolę moderatorów.
Napisano 07 listopada 2013 - 22:51
za kogo oni tutaj się mają?
Uprzejmość to Wasz modkowie obowiązek
tu przykład:
http://myapple.pl/in...-myapple-2.html
dodam, że to JEDYNE z for które znam na którym panuje taki brakiem szacunku i kultury ze strony moderacji
To że moderatorzy nie dostają pieniędzy nie zwalnia ich zobowiązku szacunku do innych i do zachowania kultury wobec użytkowników.
Jeśli kulturalni być nie potrafią nie powinni być maderatorami.
Mam nadzieję, że zachowałem poprawną pisownię języka polskiego która jest tu ważniejsza od kultury
Napisano 07 listopada 2013 - 23:03
Napisano 07 listopada 2013 - 23:09
Twój ton wypowiedzi jest doskonałym świadectwem Ciebie samego. Bez komentarza.
Mój ton jest dużo kulturalniejszy niż zachowania moderacji które są tu nagminne.
To co tutaj prezentują niektórzy moderatorzy wobec użytkowników jest niedopuszczalne i oburzające
W watku do tego przeznaczonym napisałem co mnie denrwuję i denerwować powinno.
Nikt nie ma prawa odnosić się do mnie chamsko ani tu ani gdzie indziej
A jak będzię trzeba"mój ton" będzie na Waszym poziomie
Za stary jestem, poważny i doświadczony żeby się przejmować Twoją renqien oceną mojej osoby do której nie masz podstaw z resztą.
Napisano 07 listopada 2013 - 23:22
Napisano 07 listopada 2013 - 23:26
Napisano 07 listopada 2013 - 23:35
jaka żałość- koleś o zerowym poziomie czegokolwiek rzuca wyzwiskami ledwo klecąc zdania na poziomie podwórka-nie pisz lepiej bo to za trudne dla ciebie i się ośmieszasz "vipku""modkowie" to są na forum tibii, na którym za dużo przebywasz chyba. Nabierz młokosie trochę ogłady, a dopiero potem pomyśl o pouczaniu i wymaganiu szacunku od innych. Bo póki co bynajmniej na niego nie zasługujesz swoimi buraczanymi postami.
Wy na mnie też nie robicie wrażenia- jest to czego się spodziewałem- nie zniżę się nie odpowiem na inwektywy które od was otrzymałem
w moich uwagach jest tylko krytyka Waszego zachowania-nie ma inwektyw ani nic poza krytyką waszj "kultury"- jesli krytyka waszego braku szacunku i kultury to wg ciebie coś "chamskiego i obcesowego" to gratuluję- piszesz bez sensu- idź do lekarza od głowy
dodam że niektórzy Moderatorzy są ok
Inne osoby które trzymają poziom jakikolwiek na tym forum to grupa userów
śmieszy mnie też to, że żeby sklecić jakąś odpowiedź zaglądacie do mojego profilu- on nie jest dla was ale se zaglądajcie.
będę pisał na forum i pomagał innym i zadawał pytania i więcej od moderacji niczego już nie wymagam- jestem z tym już pogodzony że nie ma czego
ostatnia rzecz- to że nie umiecie się zachować, to że nie umiecie przyjąc krytyki i się poprawić, to że nawet nie umiecie na uwagi kulturalnie odpowedzieć tylko zachowujecie jak bachory na podwórku i jakieś inwektywy piszecie- świadczy o Was i to jak najgorzej jako o "władzach" portalu o takiej firmie jak Apple
nie liczę że to do któregokolwiek z Was dotrze- do tego trzeba mieć mózg, być choć trochę dojrzałym i mieć odrobinę odpowiedzialności za to co się robi
Napisano 08 listopada 2013 - 00:55
Napisano 08 listopada 2013 - 10:29
Napisano 08 listopada 2013 - 15:46
Napisano 09 listopada 2013 - 11:49
Doskonale to rozumiem- jesteście ludźmi, znacie się na czymś jesteście moderatorami- ale Think Different chyba pojmujecie w jakiś polaczkowy sposób- jak baba w mięsnym za komuny której wolno było wszystko bo "miała władzę"Nie wiem, skąd ten Wasz pogląd, że my tu 'pracujemy'. My to robimy społecznie. Wolontariacko. Nie jesteśmy płatnym supportem, który ma psi obowiązek wycierać nosek, znosić obelgi i przyjmować wszystko, łącznie z tonem i pisownią. Jesteśmy takimi samymi użytkownikami, jak Wy i też mamy emocje, poglądy i tak dalej.
Argument " nie odpowiem bo wstawiłeś spację przed znakiem zapytania+inwektywa" (ludzie robią takie błędy niechcący- nawet specjaliści od DTP i składu)- jest na bardzo niskim poziomie.
Na CG Society, Max3D.pl, Fotoferii i innych moderatorzy też nie dostają pieniędzy-i jakoś im się udaje być kulturalnymi-to chyba nie kwestia "pieniędzy" a tego co się wyniosło z domu bo nie spotkałem się z poglądem poza tym forum, że wolontariat zwalnia z kultury.
My też jesteśmy ludźmi- tak jak Wy i nie widzę powodu dla którego miałbym się godzić na takie traktowanie gdziekolwiek- czasy dawno się zmieniły ale chyba tego nie zauważyliście
BTW ' - to nie jest cudzysłów tylko apostrof i nie tak się go stosuje, cudzysłów wygląda tak " - jeśli już mówimy o "błędziarzach"- specjaliści od pisowni...
Moglibyście powstawiać do regulaminów ustęp o obowiązującej kulturze w stosunku do innych ale nie robicie tego chyba tylko dla siebie bo to Was przerasta- nawet tutaj nie potrafiliście się zachować, tylko piszecie jakieś żałosne teksty o "gimbusach" i inne- prostactwo na poziomie piaskownicy
Wniosek jest jedynie taki, że wśród zwolenników i specjalistów od Apple jest taki sam odsetek ludzi bez żadnej kultury jak w całym społeczeństwie- zwykła statystyka...
Napisano 09 listopada 2013 - 14:09
Napisano 10 listopada 2013 - 11:04
Próbowałem uzyskać pomoc na tym forum kilkakrotnie, niestety z zerowym skutkiem, bardziej CIACH..yyy sumiennych moderatorów nie ma nigdzie.
Teraz obniżę poziom swojej wypowiedzi, ulicznie pozdrowie was koledzy nie zważając na konsekwencje, w końcu i tak jesteście panami tego burdelu, a ja i tak niczego się tutaj nie dowiem... Zatem: CIACH
Napisano 10 listopada 2013 - 15:29
Najgorsze jest to, że jak człowiek założy temat o jailbreak, downgrade itp. nieważne, że pytanie jest specyficzne i nie ma nigdzie odpowiedzi na nie a- słowo klucz się pojawiło i nie ma co liczyć na odpowiedź a raczej na suche i kąśliwe uwagi Wielmożnych Władców- jeśli coś wykracza poza waszą wiedzę, nie wstydźcie się i nie zamykajcie tematu, człowiek uczy się całe życie.
Próbowałem uzyskać pomoc na tym forum kilkakrotnie, niestety z zerowym skutkiem, bardziej CIACH..yyy sumiennych moderatorów nie ma nigdzie.
Teraz obniżę poziom swojej wypowiedzi, ulicznie pozdrowie was koledzy nie zważając na konsekwencje, w końcu i tak jesteście panami tego burdelu, a ja i tak niczego się tutaj nie dowiem... Zatem: CIACH .
CIACH
Dla twojego info sam odpisywałem co najmniej 5 razy na twój ostatni "problem" w różnych tematach.
Napisano 11 listopada 2013 - 02:39
Napisano 11 listopada 2013 - 20:14
Napisano 11 listopada 2013 - 20:26
Napisano 14 listopada 2013 - 21:38
Napisano 14 listopada 2013 - 23:05
Napisano 15 listopada 2013 - 09:26
Napisano 15 listopada 2013 - 12:01
Napisano 15 listopada 2013 - 14:53
Napisano 23 listopada 2013 - 19:05
Napisano 25 listopada 2013 - 00:03
Napisano 25 listopada 2013 - 01:27
Mam złożony warstwowo pogląd na temat polskich czcionek w piśmiennictwie sieciowym.
Warstwa pierwsza: nasz język jest sumą doświadczeń pokoleń przed nami. Szanujmy to, albo zbuntujmy się, bo:
Warstwa druga: angielski jest dlatego najbardziej efektywnym językiem dziś - przez 400 lat istniał TYLKO w wersji mówionej. Może polski też powinien przejść tę ewolucję?
Warstwa trzecia: NIe powinien? Bo lubisz to kim jesteś w TEJ wspólnocie językowej? Tak, nie? Nie podoba ci się polski? Ok, ja też mam swój ojczysty jezyk BIS: angielski. Możemy wejść na forum angielskojęzyczne, tam pogadamy dłużej.
Warstwa czwarta: akceptujesz to kim jesteś? A więc bądź świadomy właściwej formy dla Twojego języka. Jeżeli jesteś tu, to używaj wszystkich atrybutów języka polskiego.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych