Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Co cię denerwuje/Czego ci brakuje na Forum ?

• Please log in to reply
1840 replies to this topic

#726 Zbyncom

Zbyncom
  • 18 posts

Posted 07 November 2013 - 22:24

Szanowni forumowicze i moderatorzy
Otworzyłem wątek na forum
[url]http://myapple.pl/os-x-10_9-mavericks/284797-mission-control-jak-stworzyc-nowe-czyste-biurko.html[/url]
ale moderator go zamknął nie dając innym się wypowiedzieć w tej sprawie.
Dla mnie to godzi w sens forum, bo nie dał się wypowiedzieć innym, a sam uznał swoje odpowiedzi za jedynie słuszne.
Oprócz odpowiedzi są także podpowie dzi,jak to zrobić inaczej, dlatego zamykanie wątku przedwcześnie jest mało kulturalne i raczej opisałbym jak kneblowanie ludziom ust, tylko dlatego że ma się władze to robić.
To nie po zupełnie mało applowskie i na pewno trudno to nazwać forum.
Jakby to był portal pytań i odpowiedzi to co innego.
Pozdrawiam serdecznie i proszę o samokontrolę moderatorów.

#727 tomekkos

tomekkos
  • 817 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 November 2013 - 22:51

Mnie denerwuje chamstwo moderatorów w stosunku do użytkowników- kto im dał prawo chamsko się odnosić do kogolwiek?
za kogo oni tutaj się mają?
Uprzejmość to Wasz modkowie obowiązek
tu przykład:
http://myapple.pl/in...-myapple-2.html

dodam, że to JEDYNE z for które znam na którym panuje taki brakiem szacunku i kultury ze strony moderacji
To że moderatorzy nie dostają pieniędzy nie zwalnia ich zobowiązku szacunku do innych i do zachowania kultury wobec użytkowników.
Jeśli kulturalni być nie potrafią nie powinni być maderatorami.
Mam nadzieję, że zachowałem poprawną pisownię języka polskiego która jest tu ważniejsza od kultury

#728 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 07 November 2013 - 23:03

Twój ton wypowiedzi jest doskonałym świadectwem Ciebie samego. Bez komentarza.

#729 tomekkos

tomekkos
  • 817 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 November 2013 - 23:09

Twój ton wypowiedzi jest doskonałym świadectwem Ciebie samego. Bez komentarza.

Mój ton jest dużo kulturalniejszy niż zachowania moderacji które są tu nagminne.
To co tutaj prezentują niektórzy moderatorzy wobec użytkowników jest niedopuszczalne i oburzające
W watku do tego przeznaczonym napisałem co mnie denrwuję i denerwować powinno.
Nikt nie ma prawa odnosić się do mnie chamsko ani tu ani gdzie indziej
A jak będzię trzeba"mój ton" będzie na Waszym poziomie
Za stary jestem, poważny i doświadczony żeby się przejmować Twoją renqien oceną mojej osoby do której nie masz podstaw z resztą.

#730 wojtkow

wojtkow

• 6767 posts

Posted 07 November 2013 - 23:22

Jak na razie to chamsko i obcesowo to zachowujesz się Ty. Zapewne wynika to z tej Twojej "wiedzy i wieku", którymi tak chwaliłeś się we wspomnianym przez siebie wątku. Niestety na nas takie zachowanie nie robi większego wrażenia, co najwyżej uznamy, że jesteś kolejnym gimbusem, który oszukał wpisując wiek w profilu.

#731 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 07 November 2013 - 23:26

"modkowie" to są na forum tibii, na którym za dużo przebywasz chyba. Nabierz młokosie trochę ogłady, a dopiero potem pomyśl o pouczaniu i wymaganiu szacunku od innych. Bo póki co bynajmniej na niego nie zasługujesz swoimi buraczanymi postami.

#732 tomekkos

tomekkos
  • 817 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 November 2013 - 23:35

"modkowie" to są na forum tibii, na którym za dużo przebywasz chyba. Nabierz młokosie trochę ogłady, a dopiero potem pomyśl o pouczaniu i wymaganiu szacunku od innych. Bo póki co bynajmniej na niego nie zasługujesz swoimi buraczanymi postami.

jaka żałość- koleś o zerowym poziomie czegokolwiek rzuca wyzwiskami ledwo klecąc zdania na poziomie podwórka-nie pisz lepiej bo to za trudne dla ciebie i się ośmieszasz "vipku"

Wy na mnie też nie robicie wrażenia- jest to czego się spodziewałem- nie zniżę się nie odpowiem na inwektywy które od was otrzymałem

w moich uwagach jest tylko krytyka Waszego zachowania-nie ma inwektyw ani nic poza krytyką waszj "kultury"- jesli krytyka waszego braku szacunku i kultury to wg ciebie coś "chamskiego i obcesowego" to gratuluję- piszesz bez sensu- idź do lekarza od głowy

dodam że niektórzy Moderatorzy są ok
Inne osoby które trzymają poziom jakikolwiek na tym forum to grupa userów

śmieszy mnie też to, że żeby sklecić jakąś odpowiedź zaglądacie do mojego profilu- on nie jest dla was ale se zaglądajcie.

będę pisał na forum i pomagał innym i zadawał pytania i więcej od moderacji niczego już nie wymagam- jestem z tym już pogodzony że nie ma czego

ostatnia rzecz- to że nie umiecie się zachować, to że nie umiecie przyjąc krytyki i się poprawić, to że nawet nie umiecie na uwagi kulturalnie odpowedzieć tylko zachowujecie jak bachory na podwórku i jakieś inwektywy piszecie- świadczy o Was i to jak najgorzej jako o "władzach" portalu o takiej firmie jak Apple
nie liczę że to do któregokolwiek z Was dotrze- do tego trzeba mieć mózg, być choć trochę dojrzałym i mieć odrobinę odpowiedzialności za to co się robi

#733 tomekkos

tomekkos
  • 817 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 November 2013 - 00:55

te zachowania są zupełnie niepotrzebne- to chyba z tego co wiem największe forum o Apple. Ciesze się, że moderatorzy pomagają i mają wiedzę w jakichś specjalnościach. Wiem, też że praca moderacji nie jest łatwa i to doceniam ale brak kultury jest zupełnie nieuzasadniony Moje zarzuty są słuszne ale jeśli nie chcecie z tym nic robić nie róbcie- Wasza sprawa- forum tworzą wszyscy, także userzy Userzy nie są święci- nie wszyscy ale można by próbować budować atmosferę wzajemnego szacunku zamiast "władza i pogarda" a jeśli będzie tak dalej to trzeba będzie co poniektórych modków zlewać i tyle teraz możecie wylewać tu dalej swoją "kulturke" na mój temat- na jakiś czas odpuszczam sobie to forum i nie będę czytał tych bzdur i wypocin- wątpliwa przyjemność znosić Wasz poziom i elokwencję

#734 Zbyncom

Zbyncom
  • 18 posts

Posted 08 November 2013 - 10:29

Też mam wrażenie, że moderatorzy tutaj nie są za bardzo uprzejmi. Może nie wszyscy, ale raczej przypominają pałujących policjantów, aniżeli pomocników i zarządców forum. Myślę, że ma na to wpływ brak nadzoru nad ich pracą i powolne przyzwyczajanie się do coraz niższych standardów. Moderator, który pracuje 5 lat jako nadzorca tego samego forum przestaje mieć wyczucie na kulturę i uprzejmość w stosunku do użytkowników. Zaczyna się syndrom władzy, nikt ich przecież ze stołka nie wyrzuci, ani nawet nie da reprymendy. No chyba, że jakimś trafem obrażą kogoś ze znajomych właścicieli myapple, ale kto wie może moderatorzy są współwłaścicielami co nie byłoby zdrowe :) No nic, kiedyś było inaczej ale to dobre wiele lat temu.

#735 ftpd

ftpd

Nie.

• 24178 posts

Posted 08 November 2013 - 15:46

Nie wiem, skąd ten Wasz pogląd, że my tu 'pracujemy'. My to robimy społecznie. Wolontariacko. Nie jesteśmy płatnym supportem, który ma psi obowiązek wycierać nosek, znosić obelgi i przyjmować wszystko, łącznie z tonem i pisownią. Jesteśmy takimi samymi użytkownikami, jak Wy i też mamy emocje, poglądy i tak dalej.

#736 tomekkos

tomekkos
  • 817 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 November 2013 - 11:49

Nie wiem, skąd ten Wasz pogląd, że my tu 'pracujemy'. My to robimy społecznie. Wolontariacko. Nie jesteśmy płatnym supportem, który ma psi obowiązek wycierać nosek, znosić obelgi i przyjmować wszystko, łącznie z tonem i pisownią. Jesteśmy takimi samymi użytkownikami, jak Wy i też mamy emocje, poglądy i tak dalej.

Doskonale to rozumiem- jesteście ludźmi, znacie się na czymś jesteście moderatorami- ale Think Different chyba pojmujecie w jakiś polaczkowy sposób- jak baba w mięsnym za komuny której wolno było wszystko bo "miała władzę"

Argument " nie odpowiem bo wstawiłeś spację przed znakiem zapytania+inwektywa" (ludzie robią takie błędy niechcący- nawet specjaliści od DTP i składu)- jest na bardzo niskim poziomie.

Na CG Society, Max3D.pl, Fotoferii i innych moderatorzy też nie dostają pieniędzy-i jakoś im się udaje być kulturalnymi-to chyba nie kwestia "pieniędzy" a tego co się wyniosło z domu bo nie spotkałem się z poglądem poza tym forum, że wolontariat zwalnia z kultury.

My też jesteśmy ludźmi- tak jak Wy i nie widzę powodu dla którego miałbym się godzić na takie traktowanie gdziekolwiek- czasy dawno się zmieniły ale chyba tego nie zauważyliście

BTW ' - to nie jest cudzysłów tylko apostrof i nie tak się go stosuje, cudzysłów wygląda tak " - jeśli już mówimy o "błędziarzach"- specjaliści od pisowni...

Moglibyście powstawiać do regulaminów ustęp o obowiązującej kulturze w stosunku do innych ale nie robicie tego chyba tylko dla siebie bo to Was przerasta- nawet tutaj nie potrafiliście się zachować, tylko piszecie jakieś żałosne teksty o "gimbusach" i inne- prostactwo na poziomie piaskownicy

Wniosek jest jedynie taki, że wśród zwolenników i specjalistów od Apple jest taki sam odsetek ludzi bez żadnej kultury jak w całym społeczeństwie- zwykła statystyka...

#737 Zbyncom

Zbyncom
  • 18 posts

Posted 09 November 2013 - 14:09

a no to wszystko tłumaczy, skoro robicie to wolontaryjnie to tu jest może pies pogrzebany. Kiedyś to forum inaczej wyglądało, mało pisałem tutaj, ale dużo czytałem. Mam wrażenie, że to ma może związek z obciążeniem forum, jest dużo użytkowników, mało czasu na moderację. Dużo też tzw. gimbazy, ale według mnie powinniście zachować jednak pewien dystans. Najlepsi moderatorzy są jak "nieruchomy poruszyciel" ;)

#738 bonq07

bonq07
  • 140 posts

Posted 10 November 2013 - 11:04

Najgorsze jest to, że jak człowiek założy temat o jailbreak, downgrade itp. nieważne, że pytanie jest specyficzne i nie ma nigdzie odpowiedzi na nie a- słowo klucz się pojawiło i nie ma co liczyć na odpowiedź a raczej na suche i kąśliwe uwagi Wielmożnych Władców- jeśli coś wykracza poza waszą wiedzę, nie wstydźcie się i nie zamykajcie tematu, człowiek uczy się całe życie.
Próbowałem uzyskać pomoc na tym forum kilkakrotnie, niestety z zerowym skutkiem, bardziej CIACH..yyy sumiennych moderatorów nie ma nigdzie.
Teraz obniżę poziom swojej wypowiedzi, ulicznie pozdrowie was koledzy nie zważając na konsekwencje, w końcu i tak jesteście panami tego burdelu, a ja i tak niczego się tutaj nie dowiem... Zatem: CIACH :)

#739 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 10 November 2013 - 15:29

Najgorsze jest to, że jak człowiek założy temat o jailbreak, downgrade itp. nieważne, że pytanie jest specyficzne i nie ma nigdzie odpowiedzi na nie a- słowo klucz się pojawiło i nie ma co liczyć na odpowiedź a raczej na suche i kąśliwe uwagi Wielmożnych Władców- jeśli coś wykracza poza waszą wiedzę, nie wstydźcie się i nie zamykajcie tematu, człowiek uczy się całe życie.
Próbowałem uzyskać pomoc na tym forum kilkakrotnie, niestety z zerowym skutkiem, bardziej CIACH..yyy sumiennych moderatorów nie ma nigdzie.
Teraz obniżę poziom swojej wypowiedzi, ulicznie pozdrowie was koledzy nie zważając na konsekwencje, w końcu i tak jesteście panami tego burdelu, a ja i tak niczego się tutaj nie dowiem... Zatem: CIACH :).

CIACH
Dla twojego info sam odpisywałem co najmniej 5 razy na twój ostatni "problem" w różnych tematach.

#740 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 11 November 2013 - 02:39

Być może niektórzy bardziej inteligentni użytkownicy zorientowali się, że inwektywami nic tu nie osiągną. Przypomina mi sie pewna tabliczka z ADMów: Żądasz czystości? Zachowa ją sam! PS. @bonq07: dzięki za raport. ;)

#741 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7682 posts

Posted 11 November 2013 - 20:14

Nie chcę uprawiać tą wypowiedzią wazeliniarstwa ani czegokolwiek w tym tonie - ale coraz wiecej forumowiczów nie wie co to inteligencja i ma to najzwyczajniej "tam gdzie słońce nie dochodzi". Coraz więcej też "zero" rzeczowej dyskusji i argumenty/humor na poziomie szkoły podstawowej. Przeraża mnie też bezmyślność i lenistwo "młodego pokolenia".

#742 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 11 November 2013 - 20:26

Spoko, jedyną pewną rzeczą dla weteranów jest to, że każde następne pokolenie jest "gorsze" od poprzedniego. ;)

#743 JasiuPstryk

JasiuPstryk
  • 20 posts

Posted 14 November 2013 - 21:38

Będzie czysto Naprawdę szukałem pomocy na tym forum. Piszę ładną polszczyzną. Nie przeklinam. Wyrażam się w miarę jasno. Mam Maca (może nie od 1995). Mam Iphona. Mam Ipada. I mam także 4 punkty karne od Moderatora Experta - za dociekliwość. I tak to jest. Co innego widzisz, co innego słyszysz a co innego dostajesz. Pozdrawiam. Śpijcie dobrze. Niech przyśni się Wam władza:) Taka jak stąd do wieczności:) PS. Mam nowe ogłoszenie do forumowej giełdy do działu zamiana: Zamienię 4 punkty karne na konkretną pomoc. Mile widziana pomoc ze strony Experta który mi je podarował :D

#744 wojtkow

wojtkow

• 6767 posts

Posted 14 November 2013 - 23:05

Nie za dociekliwość tylko za jedną z najbardziej irytujących (i tępionych) rzeczy na wszystkich forach czyli podbijanie i to wielokrotne tego samego pytania.

#745 JasiuPstryk

JasiuPstryk
  • 20 posts

Posted 15 November 2013 - 09:26

A merytorycznie pomożesz? Abstrahując od podbijania....

#746 wojtkow

wojtkow

• 6767 posts

Posted 15 November 2013 - 12:01

Nie wpadłeś na to, że gdyby ktoś (w tym i ja) znał rozwiązanie, lub choćby przyczynę problemu, to zwyczajnie napisałby w tamtym wątku?

#747 JasiuPstryk

JasiuPstryk
  • 20 posts

Posted 15 November 2013 - 14:53

I tak ginie sztuka konwersacji....Zostaniemy telepatami. I będziemy wpadać:)

#748 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7682 posts

Posted 23 November 2013 - 19:05

Podobno "na forum piszemy zgodnie z regułami j. polskiego" a tu znowu "recenzja": http://myapple.pl/co...szym-blogu.html . I to nie od byle kogo tylko naczelnego blogera forum.

#749 boroman

boroman
  • 35 posts
  • SkądWrocław

Posted 25 November 2013 - 00:03

Bezsensowne przenoszenie postów do "kosza". Wiadomosc konkretna, pytaniem konkretne, dział odpowiedni, pytanie niezdublowane. Wszystko sie zgadza. A przesuniete do kosza w sumie bez wyjaśnienia (wyjaśnienie niekonkretne). Zamiast tego przesuwajcie temat w miejsce "bardziej adekwatne" jezeli jestescie adminami. Usunac kazdy potrafi, administrowac jak widać nie każdy. PS: Netykieta wszędzie krzyczy o tym, ze w internecie bez polskich znaków, a tu się za to obrywa jak w przedszkolu. Ludzie.. Piszac cos z telefonu uzywajac polskich krzaczków zajmuje czasami 3x dłużej. Nie mowie juz o opcji takiej kiedy zmienimy jezyk w telefonie (jak ja) na inny i po prostu nie mam polskich znaków...

#750 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 25 November 2013 - 01:27

Podaj linki do "Nietykieta wszędzie krzyczy..." :lol:

Mam złożony warstwowo pogląd na temat polskich czcionek w piśmiennictwie sieciowym.

Warstwa pierwsza: nasz język jest sumą doświadczeń pokoleń przed nami. Szanujmy to, albo zbuntujmy się, bo:
Warstwa druga: angielski jest dlatego najbardziej efektywnym językiem dziś - przez 400 lat istniał TYLKO w wersji mówionej. Może polski też powinien przejść tę ewolucję?
Warstwa trzecia: NIe powinien? Bo lubisz to kim jesteś w TEJ wspólnocie językowej? Tak, nie? Nie podoba ci się polski? Ok, ja też mam swój ojczysty jezyk BIS: angielski. Możemy wejść na forum angielskojęzyczne, tam pogadamy dłużej.
Warstwa czwarta: akceptujesz to kim jesteś? A więc bądź świadomy właściwej formy dla Twojego języka. Jeżeli jesteś tu, to używaj wszystkich atrybutów języka polskiego.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users