Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Co cię denerwuje/Czego ci brakuje na Forum ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1840 odpowiedzi w tym temacie

#626 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 29 stycznia 2013 - 16:06

Ja rozumiem że trzeba jakoś utrzymywać forum, ale czy te wielgaśne reklamy między postami (od lewej do prawej) to już nie przesada ?

#627 Piron

Piron
  • 89 postów
  • Skądszczecin

Napisano 30 stycznia 2013 - 09:05

Od kilku dni nie zaglądam na forum. Powód? Irytująca reklama która zasłania ekran. Na iPhone korzystam z Opery i co najgorsze nie da się tego wyłączyć. Cóż kasa robi swoje. Tylko jak dla mnie to działanie tej reklamy ma odwrotny skutek, bo zamiast mnie do czegoś zachęcić, wywołuje irytację i niechęć do zaglądania na forum. Myślę, że warto się zastanowić zanim uraczy się użytkowników irytującą formą reklamy. Wykupowanie PRO .... ciekawe rozwiązanie. To taki "łańcuszek szczęścia" zysk za umieszczenie reklamy + opłata od użytkownika forum. Ciekawe. :). Reklamy mi nie przeszkadzają pod warunkiem, że nie są tak inwazyjne. Reklama to informacja a nie uciążliwy wirus, uniemożliwiający korzystanie z forum.

#628 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 30 stycznia 2013 - 12:43

Reklamami na portalu nie zajmujemy się my, tylko Internetowy Dom Mediowy net S.A. Nie trzeba chyba tłumaczyć, że reklamy są potrzebne portalowi i nie możemy z nich zrezygnować, ale również nie życzymy sobie, by na stronie pojawiały się inwazyjne kreacje, irytujące użytkowników. Niestety, ze względu na wyjazd właściciela MyApple na MacWorld w tej chwili nie możemy na to wiele poradzić.

#629 Piron

Piron
  • 89 postów
  • Skądszczecin

Napisano 30 stycznia 2013 - 13:36

i wszystko jasne. Dziękuję za informację. :)

#630 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 30 stycznia 2013 - 16:52

Jakbyście nie mogli adblocka zainstalować.

#631 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 30 stycznia 2013 - 19:51

Reklamy z reguły mi nie przeszkadzają, rozumiem sens ich istnienia, ale w przypadku korzystania z forum za pomocą iP, wspomniana wcześniej reklama jest dość uciążliwa, choćby przy sprawdzaniu skrzynki odbiorczej - zasłania ona pewną część listy wiadomości, a na iPhone'a AdBlock'a niestety nie zainstaluję.

#632 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 30 stycznia 2013 - 20:04

Podaj nazwę rzeczywiście działającej aplikacji.

#633 Michasss8

Michasss8
  • 1 515 postów
  • SkądLeszno

Napisano 30 stycznia 2013 - 20:15

Czy tylko mi sie otwiera durna reklama mcdonaldsa, kanapka drwala zaraz po wczytaniu sie
strony głównej forum?
Wcześniej tego nie było.

Dokładnie, na łeb już dostaję.

#634 Piron

Piron
  • 89 postów
  • Skądszczecin

Napisano 30 stycznia 2013 - 20:27

" Jakbyście nie mogli adblocka zainstalować. " Oczywiście, że możemy i jeszcze 100 innych. Chyba nie do końca zrozumiałeś o co tu chodzi. Załóżmy, że polecę to forum komuś znajomemu, i jak myślisz jaka będzie jego reakcja kiedy po wejściu na forum, każde kliknięcie myszką będzie się wiązało z pojawieniem się upierdliwej, zasłaniającej wszystko reklamy? Efekt będzie taki jaki opisałem we wcześniejszym poście. Druga sprawa to jako moderator nie powinieneś oferować takich rozwiązań:) Kasa za reklamę a potem rozdajemy wszystkim nieprzeźroczyste okulary. Cała reszta jak we wcześniejszym poście.

#635 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 00:48

Zwłaszcza ze ten Adblock raz działa a dwa razy nie.

#636 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 12:44

Mi tam działa zawsze. No, ale ja normalnie klikam, a nie z telefonu.

#637 MrJames

MrJames
  • 367 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 lutego 2013 - 18:05

MyApple powinno zrobić coś co się sprawdza na forach na całym świeice - czyli numer konta/ID konta PayPal i dobrowolne datki, a jeżeli się w tytule da swój nick to powiedzmy, że ta osoba może zmienić swój kolor nicku lub coś takiego. To się sprawdza. Miesięczne zyski forum z aktywną 50 wyniosło 150zł i rośnie, a MyApple ma ponad 10 000 urzytkowników użytkowników.

#638 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 01 lutego 2013 - 18:32

Serio, serio? A grupa PRO to niby co jest? I można płacić przez PayPal.

#639 pontonix

pontonix
  • 196 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 lutego 2013 - 02:04

Podpisuję się pod dostosowaniem aplikacji myapple do iPhone 5

#640 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 03 lutego 2013 - 20:39

No: wreszcie ktoś poszedł po rozum do głowy i usunął tą irytującą reklamę.

#641 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 09 lutego 2013 - 16:13

Zwracam się do Administracji o baczniejszy nadzór nad publikowanymi tematami w dziale "newsy". Zwłaszcza chodzi tu o tytuły artykułów, które nierzadko niestety są nieprecyzyjne, a czasem wprowadzają czytelników w błąd. Proszę się przyjrzeć zwłaszcza kilku ostatnim newsom.

#642 meiss

meiss
  • 1 345 postów

Napisano 09 lutego 2013 - 17:35

Zwracam się do administracji, o zwrócenie uwagi na post goodboya i zrobienie czegoś konstruktywnego z redaktorem myapple, który celowo zmienia nagłówki artykułów z anglojęzycznych newsów na mylne. Może go wysłać do applefobii, albo innej strony, na której będzie mógł, brać fakty i kreatywnie interpretować.

#643 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 09 lutego 2013 - 17:42

Tytuł zmieniony, dziękujemy za zgłoszenie, postaramy się zwrócić na to baczniejszą uwagę.

#644 Homik

Homik
  • 173 postów
  • SkądWawa

Napisano 26 lutego 2013 - 22:38

Rola administratora skurczyła się do pastucha, co pilnuje porządku i pisowni. Stare czasy myapple minęły? trochę ambicji? sama znajomość ortografii to trochę mało! No chyba że szanowne grono adminów po szkole gastronomicznej? to może jakiś przepis chociaż? Po co was tu tylu tych adminów namnożyli? Poszliście na ilość straciliście na jakości. W dziale nt. poszukiwania aplikacjji w apple store praktycznie prawie same pytania bez odpowiedzi. W innych miejscach powinniście częściej się włączać w odpowiedzi, lub reagować na idiotyczne podpowiedzi. Ale czy na tyle się znacie w tych dziedzinach? Nie widać tego na forum.

#645 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 07 marca 2013 - 17:51

Nie wiem jak u innych, ale u mnie forum przestawiło się na angielską wersję, to znaczy nie całe, ale wiele 'linków' itp jest po angielsku. Nie, żeby mi to jakoś wielce przeszkadzało, ale chyba jakiś błąd się Wam wkradł. Poza tym w prawym górnym roku zawsze była opcja opcja przejścia do swoich subskrypcji (chyba nazywało się to Moje konto - i po kliknięciu w link wchodziło do nowych nie przeczytanych subskrypcji), a teraz nie ma tego wcale - nawet po angielsku...

#646 CzarnuchYo

CzarnuchYo
  • 49 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 08 marca 2013 - 20:16

Irytuje mnie pewien moderator. Co bym zmienił? Dezaktywowałbym jego konto.

#647 Kamilk91

Kamilk91
  • 261 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 12 marca 2013 - 22:36

Denerwuje mnie: Rozkład działów dla urządzeń z iOS. Nie rozumiem dlaczego wszystko jest rozdzielone. Chodzi o to, że np. wiele problemów które dotyczą iPada, tak samo rozwiąże się w iPhonie, czy iPodzie touch. Utrudnia to użytkownikom znalezienie odpowiedzi na nurtujące go pytanie. Powoduje to również pośrednio, że działy są mało uczęszczane, ponieważ przemieszczanie się między nimi jest niewygodne. Apeluję o stworzenie kategorii iPod, iPad, iPhone i dodanie w niej poddziałów Problemy/Rozmowy/Aplikacje. To samo toczy się w podziale w dziale appstore na Aplikacje i gry. Dla mnie to trochę nie ma sensu, za dużo działów!!

#648 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 20 marca 2013 - 21:18

Denerwuje mnie - nadpobudliwy MODERATOR Znalazł sobie specyficzny sport wyczynowy kasując z uporem maniaka WSZYSTKIE moje ogłoszenia dotyczące chęci zakupu telefonu. Brawo Powinien znaleźć sobie mniej wyczerpujące intelektualnie zajęcie .... Cóż - nie będę dawał mu kolejnych powodów do samozadowolenia. Pewnie w życiu prywatnym ma z tym problemy

#649 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 20 marca 2013 - 22:37

A przeczytałeś regulamin nim założyłeś ogłoszenie? A po tym jak je założyłeś? BTW - obrażanie moderatora z pewnością jest dobrym sposobem na zaistnienie.

#650 montu

montu
  • 310 postów
Napisano 23 marca 2013 - 14:57

A mnie denerwuje wszechobecny analfabetyzm. Czytając niektóre posty trudno zrozumieć, co autor miał na myśli. Brak polskich znaków diakrytycznych, brak interpunkcji, fatalna stylistyka... Żałosne. Inną kwestią jest nabijanie postów. Wypowiedzi monosylabowe, nic nie wnoszące, powtarzające się.. winny być natychmiast kasowane. I tu wchodzimy na podwórko moderatorów, ich brak kompetencji, częste zacietrzewienie, zwyczajna chęć popisania się "władzą" zaniża poziom na każdym, również na tym Forum.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych