[moderatorzy] Był temat,nie ma tematu!!!
Napisano 13 listopada 2005 - 22:27
Napisano 13 listopada 2005 - 22:31
Napisano 13 listopada 2005 - 23:20
Napisano 13 listopada 2005 - 23:52
Napisano 17 listopada 2005 - 16:51
Napisano 17 listopada 2005 - 17:22
Napisano 18 listopada 2005 - 08:15
Wywołany do tablicy odpowiadam: nowy temat został stworzony głównie w celu poinformowania o nowej zlokalizowanej wersji tej wtyczki, ponieważ jest to jedyna droga przekazanie tej informacji. Autor SafariStand stwierdził w korespondencji, że nie ma czasu ani ochoty na zajmowanie się umieszczaniem lokalizacji w wydaniu głównym i jedynym ukłonem w moją stronę jest umieszczenie na stronie głównej programu informacji, że nieoficjalną polską lokalizację można pobrać z takiej to a takiej strony. Ale ktoś, kto ciągnie SS z VT czy MU, nigdy do tej informacji nie dotrze.Konkretnie mówię o topiku dotyczącym SafariStand, który pod ogólną nawzą pluginu założyłem jakiś czas temu. Teraz, nie wiem ale przypuszczam z jakich powodów, został założony kolejny o tej tematyce jako info o nowej wersji pluginu. Czy zakładanie nowego topiku o równie ogólnie brzmiącym tutule "Nowa wersja SafariStand" jest konsekwencją idei porządku na forum jaką zasłaniają się niektórzy?
Jeżeli mimo to uważasz, że nie powinna to być oddzielna informacja i należałoby ten wątek połączyć z wątkiem założonym przez Ciebie, nie widzę większego problemu. napisz do moderatora działu Internet, żeby złączył wątki - ja się na pewno nie obrażę ;-)
Napisano 14 grudnia 2006 - 10:51
Napisano 14 grudnia 2006 - 10:56
Napisano 14 grudnia 2006 - 10:59
1. Ostrzeżenie, przynajmniej ode mnie, otrzymałeś za niestosowny język, a konkretnie za wygrażanie, że dasz "w ryj" za poprawianie błędów.mnie wkurza to ze dostalem 3 ostrzezenia za ortografie.
2. Twoje błędy będą poprawiane i nie licz na taryfę ulgową w tej kwestii.
3. To, że Tobie ortografia jest niepotrzebna, nie oznacza że również inni powinni sobie utrwalać błędną pisownię, oglądając sadzone tu przez Ciebie byki.
Napisano 14 grudnia 2006 - 13:09
Napisano 14 grudnia 2006 - 13:13
to podajcie nazwę jakiegoś porządnego słownika w sam raz dla mnie (proszę)
http://www.myapple.p...ead.php?t=10708
Napisano 14 grudnia 2006 - 13:16
to podajcie nazwę jakiegoś porządnego słownika w sam raz dla mnie (proszę)
[url]http://www.myapple.pl/showthread.php?t=10708[/url]
Ale mu chodzi chyba o słownik pod windowsa.
Napisano 14 grudnia 2006 - 13:32

Napisano 14 grudnia 2006 - 15:09
mnie wkurza to ze dostalem 3 ostrzezenia za ortografie. jesli znacie dobrze ortografie to super ale mi to niepotrzebne w dalekich zamorskich krajach.
pewnie za ten list też dostane upomnienie lub moze nawet banana (nie mam Polskiego windowsa)
(prosze nie dawac mi bana to spróbuje sie poduczyc ortografii)
(prosze nie poprawiac blędów o ile sa)
Nie szkodzi. Wchodzac na to forum zaakceptowales regulamin a w nim punkt, ze starasz sie pisac poprawnie. Punkt 8b. Jesli to Ci nie odpowiadalo mogles sobie znalezc inne forum, zamorskie. Przypominam tez o punkcie 2.
Napisano 14 grudnia 2006 - 15:21
Nie szkodzi. Wchodzac na to forum zaakceptowales regulamin a w nim punkt, ze starasz sie pisac poprawnie. Punkt 8b. Jesli to Ci nie odpowiadalo mogles sobie znalezc inne forum, zamorskie. Przypominam tez o punkcie 2.
To juz lekka przesada, dochodzą tu czynniki których regulamin nie uwzględnia, forum jest dla ludzie a nie odwrotnie... Ban za błędy - przesada, myślę że wystarczy wpis do podpisu: "Przepraszam za błędy, pracuje nad tym..."
Co z osobami z dysleksjią? Też dacie Im bany??
Napisano 14 grudnia 2006 - 15:31
Czy "nie poprawiać błędów bo w ryj" to inna forma "Przepraszam za błędy, pracuję nad tym..."? Bo o tym właśnie jest rozmowa.To juz lekka przesada, dochodzą tu czynniki których regulamin nie uwzględnia, forum jest dla ludzie a nie odwrotnie... Ban za błędy - przesada, myślę że wystarczy wpis do podpisu: "Przepraszam za błędy, pracuje nad tym..."
Napisano 14 grudnia 2006 - 15:56
Nie. Ponad rok temu był jeden użytkownik mający ogromne problemy. Nie mógł dać sobie rady ze słownikiem to Heidi poszedł do niego do domu i pomógł zainstalować. Poświęcił swój czas , jak mniemam, bezinteresownie. Trzeba tylko chcieć a nie pisać o dawaniu w ryj. Jeśli zaoferujesz kulturę , kultura spotka Cię w zamian, jeśli chamstwo, chamstwem Ci zostanie odpowiedziane. Proste

Czy "nie poprawiać błędów bo w ryj" to inna forma "Przepraszam za błędy, pracuję nad tym..."?
Jest szansa, że zaraz mielibyśmy 50% podpisów o właśnie tej treści + forum wyglądałoby jak niektóre klasówki dzieci z podstawówki :>
Napisano 14 grudnia 2006 - 16:23
To juz lekka przesada, dochodzą tu czynniki których regulamin nie uwzględnia, forum jest dla ludzie a nie odwrotnie... Ban za błędy - przesada, myślę że wystarczy wpis do podpisu: "Przepraszam za błędy, pracuje nad tym..."
Heh każdemu czasem się*zdarza popełnić*błąd. Przeczytałem kilka postów tego użytkownika i pod każdym miał*napis w stylu- nie poprawiać*błędów. Jednak pod którymś*postem było - nie poprawiać bo dam w ryj. Ja mu za to obniżyłem reputację. Gdybym mógł to by chyba od razu dał bana. Jak ktoś*ma dysleksje czy coś*innego to powinien napisać "proszę poprawić błędy" albo zainstalować*jakiś*program do spr pisowni, a napis "nie poprawiać*błędów" pod postem jest wkurzający. Może wskazywać*na to, że użytkownik specjalnie pisze niestarannie i ma w d... czytających. Tak mi się*zdaję.
Napisano 14 grudnia 2006 - 16:52
Napisano 14 grudnia 2006 - 16:56
Napisano 14 grudnia 2006 - 16:57
I pomyśleć, że za moich młodych lat (khem, khem... ;-) ) w ogóle nie było dysleksji, tylko czyste nieuctwo...
I teraz popisałeś się pierwszej wody buractwem.
Napisano 14 grudnia 2006 - 17:13

Napisano 14 grudnia 2006 - 17:13
Dysleksja
Dysortografia
po za tym Dysortografia polega na popelnianiu bledow podczas pisania, gdy piszacy po minucie powoli przeczyta swoj tekst to zapewne znajdzie bledy i je poprawi chociaz wczesniej ich nie widzial.
moim skromnym zdaniem kolega jest niedouczony polskiego i glownie o to chodzi, nawet jesli jest ponad rok za granica to nie ma opcji zeby zapomniec jak sie pisze podstawowe rzeczowniki czy czasowniki.nie zapomina sie tez PODSTAWOWYCH zasad ortografii...
a skoro zapomnial polskiego to czego szuka na polskim forum, skoro zna inne jezyki?
a i dodam jeszcze, ze dysleksja to po czesci wymysl psychologow i tego typow lekarzy (nie mowie o skrajnych przypadkach gdy np. ma sie jakies uszkodzenia mozgu czy coś). to tylko usprawiedliwianie dla niedouczonych...
ja w gimn mialem taka sytuacje, specjlnie pisalem z bledami zeby miec takie zwolnionko z ortografii, zwykle udawanie. dlatego mysle ze nie ma tegiego czegos jak dysortografia czy dyslekcja. wszystkiego mozna sie nauczyc przy odrobinie samozaparcia i wiary w siebie.
- KrucaBomba lubi to
Napisano 14 grudnia 2006 - 17:21
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych