Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[iCześć] Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów ....

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
831 odpowiedzi w tym temacie

#626 Mikey124

Mikey124
  • 550 postów

Napisano 24 kwietnia 2010 - 17:56

Cześć! Jestem Michał i mieszkam we Wrocławiu. Apple interesuje mnie od jakichś 2 lat, od pół roku mam iPhone'a (pierwszy telefon z któego jestem w pełni zadowolony) przymierzam się do kupna pierwszego, wymarzonego, Maca, a dokładniej mini.

#627 mendyczek

mendyczek
  • 132 postów
  • SkądGdańsk, Słupsk

Napisano 03 maja 2010 - 00:03

Cześć, jestem Krzysiek...i jestem Macoholikiem... Zażywam Jabłka od lutega 2009 i jest mi ciężko bo ciągle mi mało. Jak wpadam w ciąg to nie da się ze mną gadać. A poważnie. Zajmuję się pisaniem nutek, komponowaniem co władnie w łeb i nagrywaniem tego co napiszę w midi (logic). Przy okazji moją pasją jest dyrygentura, muzyka współczesna (Kilar, Łukaszewski, Maciejewski). Pracuję w Operze Bałtyckiej i nie wyobrażam sobie innego miejsca lepszego na śmierć niż scena teatru. Książek nie czytam, bo nie mogę nic dla siebie znaleźć...a lubie jedynie biografie (przede wszystkim Einstein) Niestety mój nałóg to nie tylko jabłka...to również MyApple.pl Co rano przelatuję przez nasze forum niczym wariat. Pozdrawiam wszystkich i do napisania :-)

#628 Weronika

Weronika
  • 10 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 maja 2010 - 13:49

cześć! mam na imię Weronika, na forum jestem od 2 lat, ale do tej pory tylko czytałam - teraz coś mnie nakłoniło do większej aktywności :)

#629 McTom

McTom

All work and no play...

• 3 827 postów

Napisano 13 maja 2010 - 16:11

Coś czy konkurs? ;)

#630 ZirakZim

ZirakZim
  • 47 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 maja 2010 - 16:31

Hello. Jestem Mateusz. Mac'a mam od 2 miesięcy i to była najlepsza decyzja. Nareszcie zero problemów z systemem( jak to było w przypadku windows) i brak konieczności konfiguracji wszystkiego od początku (linux - Arch Linux, debian). Lubiłem linux'a, ale z braku czasu na dogłębną konfigurację tego systemu musiałem go porzucić. Teraz mam piękny, edytowalny system ze wszystkim czego mi potrzeba + konsola dzięki której w wolnych chwilach dalej mogę bawić się samym systemem. Windows'a widuje sporadycznie w pracy i jest mi z tym dobrze:)

#631 Weronika

Weronika
  • 10 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 maja 2010 - 18:24

Coś czy konkurs? ;)

co prawda żeby wziąć udział w konkursie nie trzeba mieć postów, ale wydaje mi się że nie wypada się zgłaszać z zerowym licznikiem :)

#632 Amwo

Amwo
  • 3 postów
  • SkądRybnik.

Napisano 18 maja 2010 - 18:20

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Forum przeglądam w wolnym czasie już od dawna, ze względu na to, że mam zamiar zamienić mój komputer na Jabłuszko. Postanowiłem, że w końcu założę konto i bardziej aktywnie zacznę uczestniczyć w życiu forum. Pozdrawiam wszystkich!

#633 Zephi

Zephi
  • 192 postów

Napisano 18 maja 2010 - 19:38

Czesc wam! Mojego posta jeszcze tu nie uswiadczyliscie, a od jakiegos czasu w miare regularnie forum odwiedzam, czasem nawet sie wypowiem (nierzadko podobno kontrowersyjnie, coz, taka juz natura :) ). Bez owijania w bawelne od razu powiem, iz jestem uczniem Liceum Ogolnoksztalcacego w Szczecinie, mam jednak szczera nadzieje, ze nie jestescie uprzedzeni wzgledem wieku, a sklania mnie do mysli takiej poziom dyskusji, jaki w watkach zdazylem juz zaobserwowac. Co wiecej o mnie, uwielbiam jezyki, glownie oczywiscie angielski (angielski, nie amerykanski), ktorym wladam juz, mimo mlodego wieku, na calkiem wysokim poziomie. Jesli chodzi o hobby, deskorolka jest moja miloscia. A na deskorolce uszy me bombarduje ciezkimi metalowymi brzmieniami. Jesli juz o muzyce, to moze powiem dwa slowa o jabluszkach, ktore towarzysza mi w zyciu codziennym. Pierwszym urzadzeniem oczywiscie iPhone, w tym wypadku 3G, zakupiony po bardzo dlugich rozwazaniach, z czystym sercem wiec powiedziec moge, iz byl to przemyslany zakup, a nie zaden tam prezent od bogatych rodzicow. Zaiste jest to swietny sprzet, od tamtego czasu jestem wyznawca filozofii Jobsa. Niedlugo po tym, czujac ograniczenie w postaci malej pamieci iPhone nabylem iPoda Classic 120gb. Tu faktycznie spontanicznosc podjela za mnie decyzje, popierajac to jednak naprawde dobrymi argumentami jak chociazby duzy dysk, na ktorym przeciez tak bardzo mi zalezalo, oraz niesamowicie dlugi czas pracy na baterii. Niestety, moj komputer jako system operacyjny posiada jeden z obszernej stajni Microsoftu. OSXa, zarowno nowszego, juz z czasow Intela, jak i starszego, na pokladzie iMaca G4 bylo mi dane przez krotki okres czasu uzywac, i z bardzo pozytywnymi odczuciami optymistycznie zdecydowalem sie nabyc komputer Apple w blizszej badz dalszej przyszlosci. Chwilowo jednakze dosyc powaznie ogranicza mnie budzet, wydatek nie jest to bynajmniej maly. Coz, pozyjemy, zobaczymy, pewne jest jednak, ze w obecny komputer wiecej pieniedzy pakowac nie bede, odkladajac w ten sposob na jablko :) Tyle o mnie, pozdrawiam, Zephi :)

#634 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 18 maja 2010 - 19:39

ja jestem Daniel, mam 16 lat, i bardzo, ale to bardzo chciałbym mieć MacBooka White, bo mi sie strasznie podoba, a nie gram strasznie dużo. narazie mam iPoda touch 3G, z którego jestem bardzo zadowolony i na nim opieram swoje zdanie o Apple ogólnie to jestem zwykłym chłopakiem, niedługo idę do liceum [muszę ;D] no i to by było na tyle aaa . no i w przyszłości mam zamiar kupić jakiś komputerek z jabłuszkiem ;)) bo na razie mnie nie stać ;P

#635 fascik

fascik
  • 626 postów
  • SkądRyki

Napisano 18 maja 2010 - 19:53

niedługo idę do liceum [muszę ;D]

....

aaa . no i w przyszłości mam zamiar kupić jakiś komputerek z jabłuszkiem ;))
bo na razie mnie nie stać ;P

O! :-) I to jest dobry cel by iść do liceum a potem mieć wymarzoną pracę i zarobić mnóóóstwo kasy i móc kupić sobie wymarzonego MacBooka ;-D Dasz radę nie martw się. Ja 15 lat czekałem na swojego pierwszego Maka...

#636 peb0

peb0
  • 5 postów

Napisano 18 maja 2010 - 23:30

Witam! Jestem Sebastian ! Od roku mam Iphone 3G, do tej pory tylko głównie zaglądałem na forum - jako czytelnik. Mam nadzieję, że od chwili rejestracji będę bardziej aktywny. Iphone to mój enty telefon, lecz jedyny z którego jestem w pełni zadowolony i wszystkim go polecam. Pozdrawiam !

#637 bardzozlymisio

bardzozlymisio
  • 6 postów

Napisano 19 maja 2010 - 10:32

Czolem. Jestem bardzozlymisio aka Lukasz. Pewnego pieknego razu moja lepsza polowa zazadala ajfona na urodziny. Jako ze od dluzszego czasu wysmiewalem posiadaczy ajfonow, ze to glupia moda wyciaganie kasy od biednego nardou itepe - natychmiast odmowilem wspolpracy w tym zakresie. Na to moja lepsza polowa odmowila wspolpracy w innym zakresie :) zatem predziuto udalem sie do sklepu celem nabycia droga kupna w.w. telefonu. Jakiez bylo moje rozczarowanie, gdy mily Pan zaanonsowal ze moze za 3 miesiace jak sie zapisze ...... Hmmm...pomyslalem, tak sie nie bawie - i zaczalem przeszukiwac zasoby internetu, gdzie udalo mi sie trafic pozadane urzadzenie. Co bylo dalej nieco skroce i omine pewne szczegoly, jednak jak ujalem w dlon tego ajfona 3gs to pomyslalem hmmm...wyglada duzo porzadniej od kazdej Nokii a napewno mojego BlackBerry sluzbowego. Koniec koncow telefon przypadl nam obojgu do gustu. Po krotkim czasie nasz laptok a w zasadzie Vista w nim zainstalowana, doprowadzila mnie do furii, pasji szewskiej, wscieklosci - wyrzuciwszy z siebie spora ilosc inwektyw pod adresem wspomnianego kombo - udalem sie do sklepu i ad hoc nabylem MacBook Pro....i to byl dzien w ktorym moje zycie stalo sie lepsze!!! Od roku mam japko, od roku je lubie, kocham i go pozadam. Nie przesadazam, jak siedze teraz w fabryce przy firmowym laptoku z XP to tesknie wzdycham za moim jabluszkiem, ktrore dziala jak marzenie, nie wiesza sie, nie stroi fochow, nie rzuca bledami i nie naklania bez przerwy do wysylania raportow o nich. Malo tego - rozumie mnie, dlugo dziala, wszytskie fuknkcje niezbedne lamerowi do uzytku domowo biurowego dzialaja jak marzenie. Ale uwaga - ten komputer przysparza tez problemow. W napadzie glupoty, niedotlenienia mozgu lub innej manii przesladowczej splodzilem na japku prezentacje przy pomocy keynote. Od tego czasu jestem nadwornym rezyserem prezentacji szefa - ku....wa czlowiek to zawsze jest gupi jak roslina, co roku jest gorzej. Tak czy owak po latach windowego sredniowiecza, nastapilo jablkowe oswiecenie - i ja jestem zywym przykladem ze z japkosceptyka zostalem japkoentuzjasta i tak juz pozostanie. sciskam wszytskich serdecznie bardzozlymisio

#638 Postal

Postal
  • 14 postów
  • SkądSiemianowice Śląskie

Napisano 19 maja 2010 - 22:51

Hej, Paweł z tej strony. Student drugiego roku informatyki w Gliwicach. Apple zawsze mnie fascynowało ale tylko jako ciekawostka, po za jednym produktem, iPod'em. Jestem wielkim miłośnikiem tego odtwarzacza. Aktualnie używam iPod'a Classic i jest to już mój drugi odtwarzacz tej firmy. A co mnie skłoniło do zarejestrowania się na tutejszym forum? Pierwszy w życiu Mac. Tak, tak dnia dzisiejszego, stałem się posiadaczem pierwszego w moim życiu Maca. A dokładnie iMaca G3 w przepięknej śnieżnej obudowie. Więc oficjalnie, od dziś zaczynam moją przygodę z Macami. Ale ostrzegam, raczej nie przejdę na Waszą stronę ;). Apple swoją filozofią i dizajnem mnie zachwyca, ale skutecznie odpycha indywidualnością, sterylnością i brakami z mojego punktu widzenia. Podsumowując, na pewno jeszcze dam o sobie znać. Już po pierwszym dniu obcowania z Maciem, wiem że będę mieć dużo pytań. Pozdrawiam.

#639 japkko

japkko
  • 157 postów
  • SkądPiastów, PL

Napisano 30 maja 2010 - 17:40

witam. na forum posiadam konto juz troche czasu, ale jakos nie bylo okazji, zeby sie tu wpisac. :) nie lubie pisac o sobie - mam 19 lat, chodze do lo w warszawie. interesuje sie tym, o czym jest to forum, macbooka mam dopiero od paru miesiecy, ale mam tez iphone'a od ponad roku. :) krotko mowiac - jaram sie i nie zamienie. :) pozdrawiam, japkko.

#640 Thomas Percy

Thomas Percy
  • 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 czerwca 2010 - 19:13

Witajcie, Kupiłem właśnie iMaca po nastu latach z Windows. Dlaczego to zrobiłem? Mój kumpel ma iPhone'a i MacBooka. Od roku podglądałem jak fajnie mu się z nimi żyje i w końcu postanowiłem zaryzykować. Czy jestem zadowolony? Na razie średnio. Sami też tak mieliście :-). A to guziczki po lewej zamiast po prawej, a to nie ma p-klika na magic mouse, a to cmd zamiast alt wciąż na klawiaturze wciskam. Powoli radzę sobie ze wszystkim, w tej chwili wertuję to forum w poszukiwaniu odpowiedzi "jak mkv 1080 płynnie na maku odtwarzać, bo w końcu po to go kupiłem". Dam radę, a jak nie to będę pytał. O sprzedaniu go jeszcze nie myślę :-). Kim jestem? 37 lat, singiel, Wawa, copywriter. Interesuję się średniowieczem i swoją pracą. Muzyka jest moją inspiracją, lubię filmy. Hobbystycznie piszę książkę. Czekam na premierę iPhone 4G - to chyba już jutro - bo właśnie kończy mi się cyrograf z Play, a bateria wysłużonego telefonu starcza na kilka godzin. Oby jak najszybciej w Polsce! pzdr, Tomek

#641 Damian.De

Damian.De
  • 317 postów
  • SkądWielkopolska, UK

Napisano 14 czerwca 2010 - 19:25

Cześć, Jestem Damian Mieszkam w Wielkiej Brytanii i uczę się technologii muzycznej w college'u. W wolnych chwilach komponuję muzykę, podróżuję itp... Z Macami zaczęło się, gdy moja mama poznała chłopaka, który ma świra na punkcie 'jabłek'. ... od tej pory również się w nich 'zakochałem', w dodatku każdy szanujący się producent muzyczny - amator, czy profesjonalista musi mieć u siebie maca :) P.S dzisiaj zarejestrowałem się na tym właśnie forum :P

#642 Damian.De

Damian.De
  • 317 postów
  • SkądWielkopolska, UK

Napisano 14 czerwca 2010 - 22:32

Witajcie,
w tej chwili wertuję to forum w poszukiwaniu odpowiedzi "jak mkv 1080 płynnie na maku odtwarzać, bo w końcu po to go kupiłem".

pzdr, Tomek

XMBC Media Center bardzo dobrze radzi sobie z wszelkimi formatami audio i video. Sam często oglądam 1080p na nim. jest to coś podobnego do Front Row, jeżeli już o tym nie słyszałeś :]

#643 czarny_mc

czarny_mc
  • 173 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 czerwca 2010 - 21:47

Na forum od 6 miesięcy ale 'say hello' dopiero teraz :) Witam Apple Maniaków! :D Kim jestem? Mam 21 lat jestem studentem Farmacji w Poznaniu, zabiegany zalatany zaczytany a od 6 miesięcy (daty zakupu MBPro) zakochany w Apple. Od czasu jak go kupiłem każdy laptop/netbook/windows który mi sie nawinie u znajomych jest zawodny, powolny i plastikowy. Trzeba przyznać niezawodność sprzętowa Apple jest bezkonkurencyjna. A powodem zakupu był wujek który pracuje na co dzień maczkami :) Hobbystycznie zajmuję się fotografią. Aktualnie czekam na nową umowę, badz jakąś rozsądną ofertę kupna iPhona :) by wykorzystać w pełni sprzęcik i ułatwić sobie życie :) Pozdrawiam Serdecznie :)

#644 deejayscream

deejayscream
  • 163 postów
  • SkądWałcz

Napisano 25 czerwca 2010 - 16:27

Witajcie. Na forum od kilku tygodni.Z Makiem zaczynam przygodę,na początek Macbook Pro 15:) Co mnie skusiło...hmmm chyba to samo co wszystkich,lubie coś nowego a tematu wingrozy wolałbym nie poruszać...Nadszedł własnie ten czas kiedy powiedziałem sobie "dość". :)

#645 Tamlyn

Tamlyn
  • 25 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 28 czerwca 2010 - 21:47

Witam, moja przygoda z maczkiem zaczęła się dzisiaj... W sumie tak właściwie w zeszły piątek, jednakże nie miałem okazji bliżej się z nim poznać - aż do dziś właśnie... Jestem szczęśliwym (a przynajmniej z nadzieją bycia szczęśliwym) posiadaczem MBP 15" i5 :)

#646 w124

w124
  • 58 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 02 sierpnia 2010 - 17:02

Witam! Jestem Paweł, mieszkam w Bydgoszczy, nic od Appla nie mam, aczkolwiek w nabliższym czasie mam zamiar to zmienić. Moje zainteresowania są bardzooo szerokie, więc je pominę:) Jeszcze mogę dodać, że strzasznie nie lubię Billa & Sk-a, co również utwierdza mnie w miłości do jabłka:)

#647 ianna77

ianna77
  • 78 postów
  • SkądLublin

Napisano 06 sierpnia 2010 - 08:59

Witam! Już raz się witałam w apple ladies ale coś dziewczyny nie reagują więc jeszcze raz przywitam się z Wami :) Mam na imię Anka, mieszkam w Lublinie i uwielbiam apple :) Zaczęło się kilka lat temu od iBooka G3, potem odszedł w zapomnienie na jakis czas aż do teraz. Dorwałam w swoje ręce iPhone'a no i się zaczęło.. Zakupiłam MacBooka Pro 13 bo już inny system w grę nie wchodził.. Dobrze, że mąż jest wyrozumiały na moje zakupy.. (u mnie jest odwrotnie niz u Was-to ja jestem ta zła co pieniądze na sprzęt trwoni :)) Kim jestem - skończyłam prawo, ale teraz nie mam z nim nic wspólnego - no chyba że trafi się jakis wściekły klient i praw swoich chce dochodzić- wtedy trzeba się wykazać :) - pracuję od wielu lat w Orange. Zainteresowania to komputery, telefony i inne nowinki technniczne. Pozdrawiam serdecznie :)

#648 SavvaS

SavvaS
  • 277 postów
  • SkądOlsztyn, Poland

Napisano 24 sierpnia 2010 - 18:22

Witajcie.Slawek z Olsztyna dla znajomych "Savvas",swiezy fan jabluszka.Mieszkam w Olsztynie ,prowadze wlasna dzialnosc gospodarcza. Moj setup to jak w opisie:)Pozdrawiam wszytkich i licze na kooperacje:)

#649 jakubskate

jakubskate
  • 17 postów

Napisano 25 sierpnia 2010 - 18:36

Cześć! Jestem Kuba, mam 20 lat. Pracuję jako webdesigner, niedawno postanowiłem zakupić swojego pierwszego maczka, niestety z racji budżetu, wybór padł na to, co w sygnaturze. W tym momencie stawiam na nowo Snow Leoparda i pozdrawiam wszystkich :)

#650 wojnest

wojnest
  • 102 postów

Napisano 30 sierpnia 2010 - 21:16

Witam, nazywam się Wojtek. Zajmuję się tworzeniem/projektowaniem/ stron internetowych. Ostatnio zamieniłem laptopa Dell z serii Latitude z dwurdzeniowym procesorem i Windowsem na Apple-a PowerBooka G4. Wygodniej jest tworzyć strony na Macu z matryca 15 niż na Windowsie z matryca 14.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych