Nic tam nie ustawiałem. Jest defaultowo. Regulaminowe limity to:
Limit pojedynczej Transakcji bezgotówkowej 4 000 PLN
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 30 czerwca 2015 - 22:00
Nic tam nie ustawiałem. Jest defaultowo. Regulaminowe limity to:
Limit pojedynczej Transakcji bezgotówkowej 4 000 PLN
MBP13'' 2020 M1/16GB/256GB Space Grey , IPHONE 12 Pro 128 GB Space Grey, APPLE WATCH Series 5 44mm + LTE Space Grey
Napisano 30 czerwca 2015 - 22:02
Napisano 30 czerwca 2015 - 22:11
Przelałem na początek symboliczne 20 zł żeby zobaczyć co i jak bo zawsze sceptycznie podchodziłem do takich rozwiązań. Także czekam do jutra na przelew na konto w bzwbk bo według mojego banku z którego robiłem przelew to dopiero 1 lipca zostanie zrealizowany...
Dzięki
EDIT: Czyli jak kasa wpłynie to powinno wszystko banglać z Ituns'em?
Użytkownik cfcrobbie edytował ten post 30 czerwca 2015 - 22:41
MBP13'' 2020 M1/16GB/256GB Space Grey , IPHONE 12 Pro 128 GB Space Grey, APPLE WATCH Series 5 44mm + LTE Space Grey
Napisano 01 lipca 2015 - 16:00
Działa wszystko tylko pytanie dlaczego po podpięciu do Itunes'a zeżarło mi ok 9 zł? To jest związane z tą blokadą 2€ i po tygodniu kasa wróci na konto czy przepadła?
Użytkownik cfcrobbie edytował ten post 01 lipca 2015 - 16:01
Napisano 01 lipca 2015 - 16:03
To jest na piwo dla Apple. Co stronę w tym wątku jest na to odpowiedź. Poczytaj.
Napisano 28 sierpnia 2015 - 12:34
Witam wszystkich.
Z tego co już sam się zorientowałem używanie amerykańskiego sklepu wraz z kartą kredytową/prepaid jest prawie niemożliwe. Mam konto US od wielu lat i jestem z nim bardzo zżyty ale w związku z usługą Apple music chyba nadszedł czas na zmiany.
Moje pytanie jest takie. Kiedy już zmienię region i podepnę swoją polską kartę debetową będę mógł w razie czego "przeprowadzić się" z powrotem do Californi ?
I co wtedy stanie się z moją podpiętą kartą ? Czy będzie możliwość powrócić do opcji "none" ? A może Apple nie ogarnie takiej zmiany i karta pozostanie aktywna ?
Dziękuję z pomoc
Napisano 28 sierpnia 2015 - 14:43
Przepraszam za bałagan, ale jeszcze jedno. Załóżmy że mam Apple ID na adres aaa@gmail.com. Jeśli zmienię go na bbb@gmail.com to będę mógł założyć nowe konto na adres aaa@gmail.com ? Pytam w razie gdyby coś mi się posypało a bardzo mi zależy żeby mieć Apple ID spięte z moim dotychczasowym adresem.
Pozdrawiam !
Napisano 28 sierpnia 2015 - 19:41
Moje pytanie jest takie. Kiedy już zmienię region i podepnę swoją polską kartę debetową będę mógł w razie czego "przeprowadzić się" z powrotem do Californi ?I co wtedy stanie się z moją podpiętą kartą ? Czy będzie możliwość powrócić do opcji "none" ? A może Apple nie ogarnie takiej zmiany i karta pozostanie aktywna ?
Jak chcesz używać Apple Music to przy przeprowadzce Ci się subskrypcja anuluje i odepną wszystkie karty. Czy będzie opcja none, powinna być, ale niezbadane są pomysły Apple...
Napisano 17 września 2015 - 00:48
Napisano 23 września 2015 - 22:54
hej!
ja mam właściwie dwa pytania:
1) czy mogę w jakikolwiek sposób przenieść się do polskiego sklepu z zachowaniem tego co mam w US? Wiem, że kiedyś można było się przelogowywać, ale po pierwsze wcale nie brzmi to na wygodne rozwiązanie, a po drugie z tego co wiem, to teraz chyba jakiś limit czasowy jest :/ (tzn. nie mogę się przelogować przez kilka miesięcy). Najbardziej szkoda mi oczywiście zakupionych aplikacji
2) czy w iTunes (US albo PL) skorzystam z ekarty z mbanku - https://www.mbank.pl...arta-wirtualna/ - czy raczej nie bardzo? Kiedyś, kilka lat temu miałem ją i generalnie tak z 70% sklepów działało, a pozostałe były niestety odrzucane. Szkoda mi trochę wydawać kasę i zamawiać tę kartę jeżeli ma to i tak nic nie dać.
dzięki!
Napisano 30 września 2015 - 19:56
Cześć!
Mam problem z Apple Music – Bankiem. Transakcja na 2 euro przechodzi bez problemu, jednak ta na 5 już nie. Apple i bank (PKO BP) przerzucają się odpowiedzialnością za niepowodzenie transakcji. Co robić, jeżeli chce korzystać z Apple Music? Dzwonienie do banku jest chyba bez sensu, skoro mówią to samo, gdzie szukać pomocy?
Napisano 01 października 2015 - 09:13
Cześć!
Mam problem z Apple Music – Bankiem. Transakcja na 2 euro przechodzi bez problemu, jednak ta na 5 już nie. Apple i bank (PKO BP) przerzucają się odpowiedzialnością za niepowodzenie transakcji. Co robić, jeżeli chce korzystać z Apple Music? Dzwonienie do banku jest chyba bez sensu, skoro mówią to samo, gdzie szukać pomocy?
To jest wina PKO. Zmień bank na normalny i problem zniknie. Było z 200 razy w tym wątku o tym.
hej!
ja mam właściwie dwa pytania:
1) czy mogę w jakikolwiek sposób przenieść się do polskiego sklepu z zachowaniem tego co mam w US? Wiem, że kiedyś można było się przelogowywać, ale po pierwsze wcale nie brzmi to na wygodne rozwiązanie, a po drugie z tego co wiem, to teraz chyba jakiś limit czasowy jest :/ (tzn. nie mogę się przelogować przez kilka miesięcy). Najbardziej szkoda mi oczywiście zakupionych aplikacji
2) czy w iTunes (US albo PL) skorzystam z ekarty z mbanku - https://www.mbank.pl...arta-wirtualna/ - czy raczej nie bardzo? Kiedyś, kilka lat temu miałem ją i generalnie tak z 70% sklepów działało, a pozostałe były niestety odrzucane. Szkoda mi trochę wydawać kasę i zamawiać tę kartę jeżeli ma to i tak nic nie dać.
dzięki!
1. Poszukaj bo jest parę wątków o przenoszeniu się. Ten dotyczy płatności a nie samego sklepu.
2. tylko w polskim sklepie skorzystasz z karty mBanku. Polskiej karty nie użyjesz w żadnym innym AppStore tylko i wyłącznie w Polskim. To samo się tyczy innych kart. Katy z UK użyjesz TYLKo w sklepie brytyjskim.
Napisano 04 października 2015 - 12:51
Dla wszystkich zainteresowanych korzystaniem z karty internetowej BZWBK bez plastiku.
Przyszedłem właśnie dwuletni okres użytkowania takiej karty i mogę wyrazić opinię na jej temat:
1. Rejestracja karty to banał i była tutaj wielokrotnie omawiana. Koszt to około około 5 zł. Na maila dostajemy PDFa z numerem konta oraz numerem karty. Na telefon dostajemy smsa z trzy cyfrowym numerem który zawsze widnieje z tyłu karty takiej prawdziwej. Te 5 zł, jest pobierane dopiero w momencie gdy pierwszy raz doładujemy kartkę. Trzeba też pamiętać że przy podpinaniu karty do AppStore, sklep Apple pobiera z tej karty próbnie około 10 zł które po kilku dniach oddaje, dlatego doładowując kartę trzeba zrobić na początku trochę większy zapas, żeby starczyło na wszystkie te płatności.
2. Doładowywanie karty odbywa się bezpośrednio przez stronę BZWBK lub poprzez przelew z innego banku co trwa oczywiście dłużej.
3. Karta działa we wszystkich sklepach nawet za granicą, działa między innymi z AliExpress, amazonem, appstore, Ibuygo, paypal, payu i wiele wiele innych.
4. Koszt użytkowania karty to zero złotych
5. Bezpośrednio z tego konta Nie można robić przelewów na inne konta. Ona służy wyłącznie do płatności internetowych poprzez sklepy takie jak wyżej wymienione. Dlatego jeśli chcecie np. wypłacić pieniądze z tego konta, z powrotem na swoje inne konto, to koszt takiej operacji wynosi 15 zł. Trzeba o tym pamiętać, bo to nie jest zwykłe konto, a konto do płatności w sklepach internetowych. Takie rozwiązanie gwarantuje nam bezpieczeństwo, że gdyby ktoś się podpiął pod nasze konto i sobie gdzieś tam próbował te pieniądze przelać. W zasadzie nie ma takiej możliwości.
6. Karta internetowa BZWBK ma okres ważności 2 lata.
7. Jeżeli chcielibyście ją zlikwidować przed upływem tego terminu, to koszt likwidacji wynosi 15 zł
8. Po dwóch latach karta przestaje działać i w przeciwieństwie do zwykłych kart płatniczych nie dostajemy jej przedłużenia na kolejne dwa lata.
9. Żeby nam ta karta nie wisiała na koncie, a wiadomo że z reguły zostają tam jakieś resztki pieniędzy typu 3-4 zł to należy udać się do banku BZ WBK i złożyć wniosek o likwidację już niedziałającej karty. Koszt takiej likwidacji wynosi zero złotych! Na infolinii powiedzą wam że koszt likwidacji karty po upływie jej terminu ważności wynosi 15 zł, ale to nieprawda. Nawet pani w banku na początku twierdziła, że ten koszt wynosi 15 zł, ale się uparłem i zadzwoniła dowiedzieć się do centrali i okazało się że koszt likwidacji wynosi zero złotych. Taki jest zresztą zapis w regulaminie. We wniosku podajemy konto na które mają być przelane pieniądze z tej naszej starej niedziałającej karty, lub wybieramy opcję odbioru pieniędzy w kasie banku. Bank ma 20 dni na zamknięcie tej karty i przelew.
10. Oczywiście jeśli chcemy znowu korzystać z karty internetowej BZWBK, to logujemy się na swoje konto prepaid w BZWBK, I zwyczajnie zakładamy kolejną nową kartę, o czym pisałem na początku.
PS. Przez dwa lata użytkowania, nie miałem z nią nigdy żadnych problemów w AppStore.
Amen
Napisano 04 października 2015 - 14:21
To jest wina PKO. Zmień bank na normalny i problem zniknie. Było z 200 razy w tym wątku o tym.
1. Poszukaj bo jest parę wątków o przenoszeniu się. Ten dotyczy płatności a nie samego sklepu.
2. tylko w polskim sklepie skorzystasz z karty mBanku. Polskiej karty nie użyjesz w żadnym innym AppStore tylko i wyłącznie w Polskim. To samo się tyczy innych kart. Katy z UK użyjesz TYLKo w sklepie brytyjskim.
No i właśnie tu wyjaśnił się i mój problem. Dzwoniłem do PKO, powiedzieli, że kwoty z płatności wirtualnych zostały zablokowane i nie przechodzą dalej. - dlaczego? -"nie jesteśmy w stanie udzielić Panu takiej informacji". AMEN
Napisano 04 października 2015 - 16:14
No i właśnie tu wyjaśnił się i mój problem. Dzwoniłem do PKO, powiedzieli, że kwoty z płatności wirtualnych zostały zablokowane i nie przechodzą dalej. - dlaczego? -"nie jesteśmy w stanie udzielić Panu takiej informacji". AMEN
Jaki bank taka odpowiedź
Napisano 18 października 2015 - 20:49
Dokładnie, kicha z tym PKO. Polecam wszystkim PrePaid BZWBK, działa sprawnie.
Napisano 02 listopada 2015 - 15:16
Napisano 02 listopada 2015 - 19:53
Widzę, że są problemy z PKO. Właśnie kończy mi się konto Student i przechodzę na normalne. Dotychczas moja karta nie była przyjmowana w iTines. Teraz będę zmieniał kartę i pytanie do posiadaczy kont PKO: czy wystarczy mi sama debetowa, czy będę musiał jeszcze łatwić kredytową by dokonywać zakupów? Interesuje mnie tylko AppStore, muzykę kupuję tradycyjną na CD.
Żadna karta z PKO nie działa poprawnie. Chyba jasno jest to napisane. Zmień bank na każdy inny poza PKO i Pekao.
Napisano 11 listopada 2015 - 22:02
Hej,
Mam pytanie odnośnie płatności kartą walutową.
Mam w mBanku dwie karty:
- złotówkową - z kartą mastercard (działa bez zarzutu)
- walutową/euro - z kartą visa classic
Nie wiecie, czy po podpięciu visy - będą pobierane płatności bez przewalutowania (tak bym chciał), czy z podwójnym przewalutowaniem (EUR -> PLN, PLN -> EUR).
Ograniczyło by mi to te parę procent wydatki
Z góry dzięki za pomoc
Napisano 11 listopada 2015 - 22:24
Napisano 11 listopada 2015 - 22:37
Wiem, że niektóre bankomaty zagraniczne potrafią zdziałać takie przewalutowanie, które dość mocno bije po kieszenie.
W takim razie próbuję.
Napisano 06 grudnia 2015 - 11:52
Za 3 tygodnie kończy mi się ważność karty wirtualnej z BZ WBK, więc tym razem zmieniłem na zwykłą z mBanku (Mastercard, debetowa). Jak na razie tylko zablokowało 2 euro, ale wygląda na to, że jest ok.
Ta wirtualna z WBK jest o tyle problematyczna, że najpierw trzeba kasę przelać, a jak się kończy okres jej ważności to kombinować z odzyskaniem środków. A jak jest jakaś promocja na droższą aplikację, to i tak trzeba wcześniej przelać. Za dużo dla mnie z tym zachodu...
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 01 stycznia 2016 - 01:40
Kilka dni temu zakupiłem aplikację, zapłaciłem normalnie z karty - po przewalutowaniu wyszło niecałe 9zł. Po kilku dniach iTunes zablokował kolejne ~9zł, no to blokada spoko - zniknie za chwilę. Po tygodniu iTunes założył blokadę kolejną na tę samą kwotę. Co robić w tym przypadku? Czekać w nieskończoność? Zapłaciłem praktycznie 9zł za aplikację, a teoretycznie wyszło niecałe 30zł.. To są jakieś jaja? Wiele razy robiłem zakupy i pierwszy raz widzę takie cyrki, żeby iTunes blokował kilkukrotnie kwotę za zakup.
MacBook Air 11" 2014
iPhone 7
Napisano 01 stycznia 2016 - 08:04
Napisano 01 stycznia 2016 - 11:22
A ile razy grzebałeś w ustawieniach płatności?
0 użytkowników, 13 gości, 0 anonimowych