Jeżeli dwa razy grzebałeś przy ustawieniach karty (nie ważne w jaki sposó to za każdym razem zablokował kwotę autoryzacyjną. Spokojnie wróci do Ciebie i docelowo tylko te ~4 zł pobierze.
Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid
Napisano 30 marca 2015 - 10:26
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Napisano 02 kwietnia 2015 - 19:47
Korzysta ktoś może z banku SMART (banksmart.pl) i potrafi powiedzieć, jak sprawuje się ich karta wydawana do konta?
PS To w chwili obecnej bodajże jedyna wersja konta z kartą za 0 zł. T-Mobile UB od czerwca wprowadza opłatę za kartę.
Napisano 04 maja 2015 - 11:16
Witam, dzisiaj sprawdziłem rachunek w swoim banku (Alior Sync / T-Mobile UB) - i znalazłem tam obciążenie z iTunes Store na kwotę 1,98 euro. Data operacji 24.04.2015. Trochę mnie to przeraziło - w tamtym dniu na pewno nic nie kupowałem, i to ani za pomocą iPada, ani za pomocą MacBooka. Poszukałem, pogrzebałem - z tego co widzę tu na forum (i nie tylko) taką kwotę iTunes pobiera (i po tygodniu zwraca) przy rejestracji konta w sklepie. W okolicy 24.04 zmieniałem w iTunes Store swoje dane adresowe - czy mogli pobrać mi po raz kolejny opłatę rejestracyjną którą zwrócą?
Pytanie może głupie, ale pierwszy raz od czasu znajomości z Apple zmieniałem adres. Jeżeli to ponowne pobranie opłaty rejestracyjnej, to oki, jeżeli nie - to znaczy że ktoś dokonuje zakupów na moje konto bez mojej wiedzy.
Si momentum requires, circumspice.
Napisano 04 maja 2015 - 12:16
Tak, każde grzebanie w płatności powoduje autoryzację karty.
Napisano 18 maja 2015 - 22:51
MacBook Air 11" 2014
iPhone 7
Napisano 19 maja 2015 - 06:31
Dodatkowo:
Po próbie dodania karty dostaję SMS, że mam niewystarczające limity? Jakie limity ja się pytam? Gra kosztowała 2.99E, a mam limity na 100zł... bez przesady.
Zaczyna mnie już to wszystko denerwować, nie mogliśmy pobrać pieniędzy - teraz nic nie możesz zrobić.. Nie da się tego opłacić normalnie jakoś?
EDIT: Limit miesięczny się skończył...
MacBook Air 11" 2014
iPhone 7
Napisano 21 maja 2015 - 22:55
Czy ktos sie orientuje czy bedzie dzialała karta kredytowa prepaid Skrill?Mam taką karte ale przy próbiepodpiecia pod konto odzrzuca mi ją.Tą karta płace normalnie na róznych stronach inetrnetowych typu Aliexpress itp.
Napisano 22 maja 2015 - 08:53
Napisano 22 maja 2015 - 17:29
Ja mieszkam w Holandii i taki tez region mam ustawiony,
Napisano 22 maja 2015 - 18:46
Ja mieszkam w Holandii i taki tez region mam ustawiony,
A skrill wydawany jest jako karta GB, więc też nie zadziała, bo musisz mieć z banku Holenderskiego kartę.
Napisano 22 maja 2015 - 19:26
a gdybym zmienił region na Anglię?
W sumie to bez znaczenia.Zostaje zakup kart do app store.I jeszcze mam pytanie.Wiem ze po zakupie trzeba zeskanowac kod i zostanie dodana suma do konta.Nie myle sie?
Ta kwota bedzie dopóki nie wykorzystam całosci w dowolnym terminie?
Aha jeszcze jedno.mam konto w banku holenderskim ,ale mam zwykła karte MAster Card.Taką mozna dodac czy tylko kredytowe karty wchodża w gre?
Napisano 22 maja 2015 - 19:28
Napisano 22 maja 2015 - 19:45
Dobra przepraszam za kłopot ,ale mam jednak MAESTRO.
Wiec lipa.Zakupie karte i po sprawie.
Napisano 04 czerwca 2015 - 15:09
Witam. zakupiłem dzisiaj grę na AppStore za 0.99 Eur. Minęło parę godzin, a pieniędzy z konta nie pobrało nadal. obawiam się że mogą mi zablokować konto iTunes gdyż nie uregulowałem płatności. Płaciłem kartą debetową PKO VIsa. Czy mam się czego obawiać czy pobiorą pieniądze z konta?
Napisano 04 czerwca 2015 - 15:18
Napisano 04 czerwca 2015 - 15:20
Z tym pobieraniem to różnie bywa - mogą nawet za tydzień. Jak zablokują to uregulujesz a co do karty to było w wątku - PKO ma problemy.
NIE pomagam przez PW. Mogę co najwyżej pogawędzić.
Follow me on Instagram jacobswitek
Follow me on Twitter zakino4
Napisano 05 czerwca 2015 - 17:49
Da się jakoś sprawdzić czy zalegam pieniądze Apple?
Napisano 05 czerwca 2015 - 20:21
Nie, tzn. jak spróbujesz kupić to chyba wyskoczy info, że musisz zaktualizować kartę czy zapłacić - jak nie będzie komunikatu to raczej luz
NIE pomagam przez PW. Mogę co najwyżej pogawędzić.
Follow me on Instagram jacobswitek
Follow me on Twitter zakino4
Napisano 07 czerwca 2015 - 10:45
potwierdzam, Ekarta z Mbanku dziala prawidlowo
Napisano 15 czerwca 2015 - 14:24
1.Gdzie lepiej jest posiadać konto w Itunes w PL czy USA?
2.Posiadam stare konto w USA, stan 0$. Chciałem przypisać polska karte płatniczą w PLN. Niestety nie da się . Zmieniłem region nawet na PL. Czy lepiej sie nie bawic tylko otworzyc konto walutowe i przypisac kartę w Euro?
Napisano 15 czerwca 2015 - 14:49
1.Gdzie lepiej jest posiadać konto w Itunes w PL czy USA?
2.Posiadam stare konto w USA, stan 0$. Chciałem przypisać polska karte płatniczą w PLN. Niestety nie da się . Zmieniłem region nawet na PL. Czy lepiej sie nie bawic tylko otworzyc konto walutowe i przypisac kartę w Euro?
Może jeszcze z trzy posty na ten sam temat napiszesz?
Ad.1 - Tam gdzie mieszkasz.
Ad.2 - Do Amerykańskiego konta przypiszesz TYLKO kartę wydaną w USA. Do Polskiego TYLKO kartę wydaną w PL.
Napisano 16 czerwca 2015 - 08:47
Chciałem skasować poprzedni post na ten sam temat w innym dziale, by nie dublować, lecz nie wiedziałem jak. Jest opcja tylko cytuj, odpowiedz, zgłoś- nie ma usuń.
Jak zmienić konto US na PL i przypisać kartę w PL ? albo karte w Euro. Choć sie dziwię że pomimo polskiego appstore ceny sa w euro
Napisano 16 czerwca 2015 - 08:51
Jak zmienić konto US na PL i przypisać kartę w PL ? albo karte w Euro. Choć sie dziwię że pomimo polskiego appstore ceny sa w euro
Bo Apple ma swój sklep w Irlandii, stąd ceny w €.
https://support.apple.com/pl-pl/HT6119
Napisano 30 czerwca 2015 - 21:12
Założyłem karte internetową przed chwilą w banku bzwbk i nie mogę jej podpiąć pod Ituns'a. Wyskakuje że "Podana metoda płatności została odrzucona. Wprowadź inną metodę płatności" Mam wszystkie dane i dobrze je wpisuje, zaznaczając VISA. Nie wiem czy to wina tego że jeszcze nie jest to konto jakoś w pełni aktywne czy co?
Użytkownik cfcrobbie edytował ten post 30 czerwca 2015 - 21:23
MBP13'' 2020 M1/16GB/256GB Space Grey , IPHONE 12 Pro 128 GB Space Grey, APPLE WATCH Series 5 44mm + LTE Space Grey
Napisano 30 czerwca 2015 - 21:36
Założyłem karte internetową przed chwilą w banku bzwbk i nie mogę jej podpiąć pod Ituns'a. Wyskakuje że "Podana metoda płatności została odrzucona. Wprowadź inną metodę płatności" Mam wszystkie dane i dobrze je wpisuje, zaznaczając VISA. Nie wiem czy to wina tego że jeszcze nie jest to konto jakoś w pełni aktywne czy co?
A masz na niej ustawione limity płatności oraz pieniądze?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 13
0 użytkowników, 13 gości, 0 anonimowych