Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2172 odpowiedzi w tym temacie

#1176 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 lipca 2012 - 14:53

Ja nie twierdze żę pobrali tą kwotę, ale widniała przez jakiś tam okres w "środkach nierozliczonych" nawet Pan z infolinii mi to powiedział, ale już dalej nie mógł mi powiedzieć gdzie ta kwota powędrowała.

Jeżeli kwota za sprawdzenia karty była zablokowana a następnie blokada została rozwiązana (czyli nie obciążono Ci konta) wówczas oznacza to że Apple zweryfikowało kartę.
W okresie blokady kwota ta została odjęta z Twojego konta, aby następnie po zwolnieniu blokady na konto powrócic. Tego typu operacje nie są odzwieciedlane w historii rachunku bowiem po rozwiązaniu blokady nie doszło do obciązenia konta.

#1177 aquacuba

aquacuba
  • 108 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 14:58

Czyli blokada została rozwiązana, więc dlaczego nie mogę nic kupić?

#1178 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 lipca 2012 - 15:08

Czyli blokada została rozwiązana, więc dlaczego nie mogę nic kupić?

Obstawiam, że masz problem z limitami na transakcje internetowe na karcie i pomimo dostępności środków na koncie nie możesz dokonywać transakcji bowiem już ten limit wyczerpałeś.
Karty PKO niestety w tej kwestii są bardzo problematyczne.

#1179 aquacuba

aquacuba
  • 108 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 15:20

limit mam 50 zł, a wydałem 3,41 + ewentualnie aktywacja

#1180 iRobert

iRobert
  • 51 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 19:56

Czy w appstore można płacić korzystając z karty prepaid banku Pekao?

#1181 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 lipca 2012 - 19:57

Czy w appstore można płacić korzystając z karty prepaid banku Pekao?

Jeśli ta karta umożliwia płatności w Internecie to tak.

#1182 iRobert

iRobert
  • 51 postów

Napisano 20 lipca 2012 - 07:32

Z informacji na stronie banku wynika, że umożliwia. Już po zamieszczeniu tego posta przejrzałem forum i jeden z forumowiczów miał z tą kartą kłopot.

#1183 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 lipca 2012 - 07:33

Z informacji na stronie banku wynika, że umożliwia. Już po zamieszczeniu tego posta przejrzałem forum i jeden z forumowiczów miał z tą kartą kłopot.

Może nie mial na niej środków bądź były niewystraczjące itp.

#1184 nie_z_krakowa

nie_z_krakowa
  • 230 postów

Napisano 20 lipca 2012 - 09:59

Załóż konto/kartę w normalnym banku.

#1185 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 22 lipca 2012 - 09:53

Może nie mial na niej środków bądź były niewystraczjące itp.

Środki na niej mam, i ani z appstore ani z pay palem nie działa karta PEKAO prepaid.
środki za zakup są na kilkanaście dni blokowane, jednak appstore wogóle nie potwierdza sprzedaży, a środki nie schodzą z konta.
Pani w pekao poinformowała mnie że Appstore i pay pall nie zadziała bo oba "sklepy" przy potwierdzaniu w systemie wysyłają zwrotnie do banku tylko nr karty bez tych 3 ostatnich cyfr (co są z tyłu karty) i w przypadku prepaidów bank nie może zatwierdzić takiej transakcji (inaczej jest w kartach kredytowych). Jak dla mnie to naciąganie klientów w bambuko !!!

#1186 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 22 lipca 2012 - 10:30

Środki na niej mam, i ani z appstore ani z pay palem nie działa karta PEKAO prepaid.
środki za zakup są na kilkanaście dni blokowane, jednak appstore wogóle nie potwierdza sprzedaży, a środki nie schodzą z konta.
Pani w pekao poinformowała mnie że Appstore i pay pall nie zadziała bo oba "sklepy" przy potwierdzaniu w systemie wysyłają zwrotnie do banku tylko nr karty bez tych 3 ostatnich cyfr (co są z tyłu karty) i w przypadku prepaidów bank nie może zatwierdzić takiej transakcji (inaczej jest w kartach kredytowych). Jak dla mnie to naciąganie klientów w bambuko !!!

Z Pekao to jest znany problem, Poza PayPalem, AppStore nie skorzystasz praktycznie z żadnych serwisów gdzie tylko raz się podaje kartę, ponieważ pekao ma w dupie klientów i standardy i musi robić po swojemu. Dlatego karta pekao jest często bezużyteczna praktycznie wszędzie poza terminalami płatniczymi i jednorazowymi zakupami.

#1187 Pan-eM

Pan-eM
  • 6 postów

Napisano 24 lipca 2012 - 07:52

Płatność kartą wirtualną ING Witam wszystkich. Otóż spotkałem się na tym forum z kilkoma osobami, które płacą na AppStore za pomocą karty wirtualnej z banku ING. Sądząc, że to najlepsze i najszybsze rozwiązanie postanowiłem także taką kartę założyć. Kartę załadowałem PLN loguję się do banku wszystko gra...do czasu;( Do czasu , kiedy muszę podać dane swojej karty na AppStore (te dane, które się podaje kiedy pierwszy raz się coś kupi). I tak Card Number (nie wiem czy to mam podać nr rachunku czy karty jeśli karty to gdzie to mam napisane przypominam, że to karta wirtualna) Security Code (to samo co wyżej wtf?) Espiration Date (to samo karta wirtualna chyba jest dożywotnia a mimo tego coś muszę tam napisać) Będę wdzięczny jak ktoś mi pomoże w tej sprawie z góry dziękuje!

#1188 gizmo3800

gizmo3800
  • 1 906 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 lipca 2012 - 08:24

1)Karta jest ważna przez 2 lata.
2)Kod bezpieczeństwa wysyłany jest do Ciebie jako SMS
3)Podczas zakładania karty bank udostępnił Ci informacje o jej numerze. (Powinieneś też widzieć ją na liście kart po zalogowaniu do systemu transakcyjnego)
Poczytaj Karta wirtualna ING VISA | ING Bank Śląski

#1189 sarven

sarven
  • 54 postów
  • SkądKlucze, Katowice, Poland, Poland

Napisano 24 lipca 2012 - 08:35

Żeby znaleźć numer i ważność karty musisz wejść do "karty" a następnie wybrać szczegóły. Tam będziesz miał pełny numer karty i ważność. Kod powinien przyjść smsem. Jeśli nie dostałeś to w w/w miejscu powinna być opcja aby pobrać go ponownie.

#1190 tomit

tomit
  • 140 postów
  • SkądCzęstochowa / Kraków

Napisano 24 lipca 2012 - 18:16

Karta Mastercard Prepid banku Pekao SA działa z appstore. Są trochę z nią problemy ale kupuje programy już od wielu miesięcy z dwóch różnych kart na dwóch kontach appstore. Wygląda to tak że za pierwszym razem przy zakupie płatnej aplikacji przenosi nas do miejsca gdzie trzeba wpisać dane karty, wpisujemy wszystko wraz z kodem cvv i aplikacja zakupiona. Od tej pory możemy kupować płatne aplikacje przez kilka godzin. Jeśli chcemy na drugi dzień lub za tydzień kupić płatną aplikację to niestety samo wpisanie cvv nie wystarczyv- wyświetla się błąd. Trzeba kliknąć zakup aplikacji, przenosi nas do miejsca danych karty, trzeba wybrać NONE (czyli brak karty). Wyświetli się komunikat o braku wybranej metody płatności, w tym momencie jeszcze raz zakupujemy aplikacje, jeszcze raz przenosi nas w miejsce wyboru sposobu płatności, wypełniamy wszystkie dane (jak za pierwszym razem) i aplikacja zostaje zakupiona. A teraz krótko i na temat - w przypadku ww. karty przy każdej próbie zakupu płatnej aplikacji trzeba kasować dane karty (None) i na nowo wpisywać wszystkie te dane.

#1191 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 lipca 2012 - 21:25

Czyli za kazdym razem pobiera 8zł za sprawdzenie karty?

#1192 Marcindoogie

Marcindoogie
  • 3 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 lipca 2012 - 22:35

Ja używam visa virtual z mbank i wszystko super działa tylko trzeba pamiętać o naladowaniu.

#1193 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 25 lipca 2012 - 08:00

Czyli za kazdym razem pobiera 8zł za sprawdzenie karty?

Tak.

#1194 KOFM

KOFM
  • 15 postów

Napisano 26 lipca 2012 - 19:01

Mam mały problem z kartą w mbanku. Chcę zakupić pewną aplikację,ale odrzuca mi kartę. Mam tam wpłacone powyżej 50 zł więc nie przez brak środków na koncie... Nie wiem skąd ten problem.

#1195 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 29 lipca 2012 - 01:18

A limity na płatności internetowe masz poustawiane?

#1196 aquacuba

aquacuba
  • 108 postów

Napisano 30 lipca 2012 - 16:16

Witam, mam pytanie jako ze moja karta PKO została odrzucona. Przypomniało mi sie ze mam kartę w prepaid.bzwbk dokładnie nazywa sie ona "internetowa karta bez plastiku" czy on przejdzie??

#1197 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 30 lipca 2012 - 16:19

Przejdzie.

#1198 aquacuba

aquacuba
  • 108 postów

Napisano 30 lipca 2012 - 16:33

A wiesz może skąd mogę wziąć kod CVV2 niestety na PDF od banku nie zapisał sie:/ Dałem radę a raczej znalazłem!

#1199 Dexter-Jedi

Dexter-Jedi
  • 24 postów

Napisano 30 lipca 2012 - 20:54

Panowie i Panie! Nie wiem co zrobić. Mój problem polega na kupowaniu w iTunes. Także mam nadzieje że dobrze trafiłem. 4 lata temu miałem iphone 3G i jakoś sobie radziłem i ściągałem same darmowe programy. Teraz minęło trochę czasu i mam MacBooka Pro i iPhone'a 4S i mam dość kupowania programów darmowych lub jakiś innych dem. Chciałbym sobie kupić wreszcie jakąś grę, program, cokolwiek. Przypomniało mi się to bo z tego co wiem Mountain Lion jest TYLKO do kupienia w Mac App Store. Poszedłem do iSpot'a jak się zapytałem o Mountain Liona to pani zrobiła oczy i powiedziała 'nie'. Myślę że mniej więcej to znaczyło - jestem zatrudniona bez żadnych kwalifikacji tylko lubię te ładne produkty z tym jabłkiem na tyle... Dlatego pytam się profesjonalistów którzy mam nadzieje tutaj są a z tego co wiem (bo kilka storn przeczytałem - ale wzmianki o mojej karcie nie było) są. Już kilka razy chciałem wreszcie pokonać ten problem z kupowaniem PEŁNYCH wersji ale co się pytałem to - albo trzeba było mieć kartę kredytową której mieć na pewno nie będę. Albo trzeba było kombinować z amerykańskim kontem czego tez nie zamierzam zrobić bo dla mnie jest to po prostu żenujące że trzeba obchodzić system w tych czasach w których żyjemy. Jeszcze była jedna opcja jakie są GIFT KARTY na allego ale też trzeba mieć do tego amerykańskie konto. Moje pytanie jest następujące - Czy moją kartą ING karta debetowa i nie wiem co jeszcze mogę o niej zapisać. Z góry dziękuję za sensowną odpowiedź!

#1200 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 31 lipca 2012 - 15:34

Większość a właściwie prwie wszystkie karty płatnicze są akceptowane przez AppStore, pod warunkiem, że będzie to Visa bądź Mastercard. Musisz tylko na swojej karcie sprawdzić czy masz odblokowaną możliwość płacenia w internecie, bo wiele kart ma domyślnie to zablokowane i ew. Poustawiać odpowiednie limity dla płatności ińternetowych i powinno wszystko pójść bez problemu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych