Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2172 odpowiedzi w tym temacie

#1151 midalist

midalist
  • 289 postów
  • SkądKoszalin, PL

Napisano 05 lipca 2012 - 12:43

Szukam kogoś kto przenosił konto zarejestrowane na USA do Polski. Prosiłbym o kontakt na pw lub maila. No chyba iż ktoś chciałby opisać jak to zrobił tutaj.

#1152 KOFM

KOFM
  • 15 postów

Napisano 05 lipca 2012 - 13:15

Witam.
2 dni temu założyłem kartę internetową w banku WBK. Chcąc dodać tą kartę do itunes wyskakuje mi błąd :

Your payment method was declined. Please enter valid payment method information.

Nie wiem jak sobie z tym poradzić :???:
Z góry dzięki za pomoc.

#1153 crash5

crash5
  • 405 postów
  • SkądGdynia

Napisano 05 lipca 2012 - 14:25

KOFM musisz mieć na niej jakieś środki. Wpłać najlepiej 20zł i potem autoryzacja to pobiorą około 10zł i zwrócą za jakiś czas. A powiedziałem 20 zł , żeby mieć pewność ,że wszystko ok i możesz kupować płatne , więc kup sobie jakąś fajną aplikację/grę za te 0,79Euro :)

#1154 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 05 lipca 2012 - 14:36

@KOFM
było z 500 razy w tym temacie o tym:)

#1155 KOFM

KOFM
  • 15 postów

Napisano 05 lipca 2012 - 14:48

[/COLOR]

KOFM musisz mieć na niej jakieś środki. Wpłać najlepiej 20zł i potem autoryzacja to pobiorą około 10zł i zwrócą za jakiś czas. A powiedziałem 20 zł , żeby mieć pewność ,że wszystko ok i możesz kupować płatne , więc kup sobie jakąś fajną aplikację/grę za te 0,79Euro :)

Właśnie wpłaciłem 50 zł,poczekam aż dojdzie.

#1156 crash5

crash5
  • 405 postów
  • SkądGdynia

Napisano 05 lipca 2012 - 17:08

Pogubiłem się. Pytanie na szybko. Czy jest taka możliwość , że pierwsze zakupy jak robiłem to Apple pobrało kwotę z karty z dostępnych środków i potem jeszcze raz i byłem na minusie , ale wróciły te środki z pierwszego razu a te drugie zostały zaksięgowane i były widoczne w historii transakcji. Nie mówię tu o autoryzacji tylko o zakupach. To były moje pierwsze zakupy i to była ta blokada tzw tak? Teraz się to nie będzie powtarzało?

#1157 Foxter

Foxter
  • 59 postów

Napisano 06 lipca 2012 - 11:44

mam problem. jakiś czas temu miałem przypiętą kartę do itunes. Robiłem zakupy brakło funduszy no i appstore zablokował możliwość pobierania darmowych gier/apdejtów itp. Wałkowałem to wielokrotnie. Wystarczyło zmienić na inną kartę i wszystko wracało do normy. Teraz, ciągle pojawia się błąd. "Please contact iTunes support to complete the transactions". No to kontaktuje się, dostaję wiadomość w stylu jestem Linda, Amanda, Ema itp. blablabla automacik leci sobie i zwalają winę na bank. No ok, gdyby to była jedna karta to rozumiem, ale mi odrzuca transakcje z kart kredytowych, debetowych, prepaid i wirtualnych z 3 różnych banków. Raz miałem taki problem i kobieta go rozwiązała w jeden dzień, trafiłem na inną i ta buja w obłokach lub maluje sobie paznokcie myśląc o niebieskich migdałach. Czy jest jakieś rozwiązanie, abym sam mógł doładować sobie konto. Proponują mi zakup gift-card, ale, żeby go zakupić trzeba mieć podpiętą kartę do itunes. Szlag mnie już jasny trafia, bo trwa to już chyba z 2 tygodnie. Nie piszczcie tylko, że podaje złe dane, nie mam środków na karcie, bo zakupy robiłem przez 1.5 roku i wszystko było ok :D Jak teraz dostane od nich maila, że to wina banku... to już nie wytrzymam i im chyba nawrzucam same ***** i może wówczas to poskutkuje. EDIT. rozwiązanie okazało się bardzo proste i skuteczne. Wystarczy zmienić Apple ID na inne, i karta bez problemów śmiga. A Ci z supportu zwalali winę na bank... masakra :/

#1158 dao

dao
  • 348 postów
  • SkądwAmA

Napisano 12 lipca 2012 - 16:18

Kupiłem tomtoma europe w itunes. Konto mam na dane prywatne. Ale chcę fakturę na to. A ci mi odpisują że to nie jest możliwe bo faktura może być tylko na dane ujawnione w itunes w chwili zakupu. Co za .... w tym itunes. Co teraz robić ?

#1159 HawkGoSkate

HawkGoSkate
  • 19 postów

Napisano 17 lipca 2012 - 23:08

Wysłany: Wczoraj 21:38 Raportuj | #1 "There is a billing problem with your previous purchase." w/w komunikat wyświetla mi się, kiedy próbuję cokolwiek pobrać, lub kupić na appstore... Wy ale zacznijmy od początku. Pewnego słonecznego dnia dostalem pieniążki i postanowilem zaopatrzec swojego iPhone w kilka gier oraz aplikacji. Radości nie bylo konca kiedy grałem w Infinity Blade czy Cut the Rope. Jednak zapragnąłem kupić jeszcze jedną grę - Touch Grind. Ale niestety pojawil się ten nieszczęsny komunikat. Okazalo się, że nie mam wystarczająco pieniążków na koncie - jedyne 16 zł, a z tego co się orientuje to 5,5 euro to jakieś 24 zł. Czy chodzi o to ze nie mam/mialem wystarczająco środkow na koncie? Jutro na konto wpłynie dość duża kwota, boję sie zeby nie policzylo jakichś odsetek (?) za zwłokę przy płatności. Ktoś jeszcze miał taki problem? Czy jak wplace kase na konto to automatycznie gra się "zakupi" i będzie przypisana do mojego konta? Wielkie dzięki i pozdrawiam

#1160 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 17 lipca 2012 - 23:51

Przeczytaj ze dwie ostatnie strony tego wątka, bo po raz trzeci nie będę pisał...

#1161 aquacuba

aquacuba
  • 108 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 11:27

Mam problem z karta visa w appstore. http://img836.images...20719121608.jpg ??

Tą kartą już kupywałem aplikację w appstore i opłata aktywacyjna ( okolo 8 zł ) też została z konta ściągnięta, więc dlaczego moja karta została odrzucona?

Na karcie są pieniądze, limitu w przelewach nie mam, termin kart jest do 2016
PS mam zrobionego jailbreak'a ale to raczej nie powinno nic zmieniać?

#1162 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 lipca 2012 - 11:35

Mam problem z karta visa w appstore. http://img836.images....0719121608.jpg ??

Tą kartą już kupywałem aplikację w appstore i opłata aktywacyjna ( okolo 8 zł ) też została z konta ściągnięta, więc dlaczego moja karta została odrzucona?

Na karcie są pieniądze, limitu w przelewach nie mam, termin kart jest do 2016
PS mam zrobionego jailbreak'a ale to raczej nie powinno nic zmieniać?

Nie masz limitów na karcie na transakcje internetowe?

#1163 aquacuba

aquacuba
  • 108 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 11:37

Ręki sobie nie dam uciąć, wiesz gdzie to można sprawdzić?

#1164 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 lipca 2012 - 11:39

Ręki sobie nie dam uciąć, wiesz gdzie to można sprawdzić?

Kolego nie wiem jaką masz kartę. Wnioskując pewnie debetową, nie wiem w jakim Banku.
Zaloguj się na swoje konto i zobaczysz czy masz możliwośc podejrzenia limitów na transakcje interentowe na karcie, nie wszystkie banki umożliwiają Posiadaczowi karty samodzielnie ustalanie limitów na poszczególne rodzaje transakcji dokonywanych za pośrednictwem karty.

#1165 aquacuba

aquacuba
  • 108 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 11:41

karta debetowa w PKO BP, właśnie szukam takiego czegoś w ipko...

#1166 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 lipca 2012 - 11:45

karta debetowa w PKO BP, właśnie szukam takiego czegoś w ipko...

Nie znajdziesz. Nie ma takiej opcji w PKO i pewnie nie szybko będzie. Z kartami PKO są problemy nie wiadomo dlaczego raz działają 15 razy nie. BYł już taki watek na forum i koledze nie udało się doiść do tego dlaczego karta pko nie działa.
Informacji o limitach udzieli Ci tylko konultat na infolinii lub pracownik w oddziale.

#1167 aquacuba

aquacuba
  • 108 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 11:46

Dzieki bardzo, dzwonie do nich... jak czegoś się dowiem to edytuje posta dla potomnych. EDYCJA: PO 30 minutowej rozmowie z konsultantem, sprawa została przesłana do działu kart( czy jakos tak ) i wciągu 14 dni mają dać znać czemu tak się dzieje. Ogólnie są dwa problemy, opłata aktywacyjna ( te 8zł ) gdzieś wisi w banku i ani nie ma jej w Historii rozliczeń, ani w transakcjach nierozliczonych. Drugim problem jest Security Code, gdzie system banku domaga się wpisywania go za każdym razem jak robię zakupy w appstore, a jak wiemy nie jest to możliwe, bo kupujemy przez Apple ID i wyskakuje informacja o błędu danych na karcie.

#1168 nie_z_krakowa

nie_z_krakowa
  • 230 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 14:03

Security code (CVV) podajesz tylko przy pierwszej transakcji! Jeśli ona przejdzie apple otrzymuje kod umożliwiający dokonywanie kolejnych operacji na karcie. Potem transakcja na linii Apple twój bank identyfikowana jest owym kodem. To w dużym uproszczeniu. Kwota 8 PLN mogła zostać zablokowana. Jest to osobny rodzaj transakcji która można wykonać na karcie. Jeśli system banku umożliwia Ci podgląd kwot zablokowanych poszukaj tam. Nie masz przypadkiem polskich znaków w danych karty? Nazwisko. Wiem że z tym znajomi mieli problemy.

#1169 aquacuba

aquacuba
  • 108 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 14:07

Ja wiem o co chodzi, już jedną rzecz kupiłem z appstore,więc wszystkie dane karty były dobrze podane, ale się wywaliło. A kwoty 8 PLN nie ma nigdzie, nawet Pan na infolinii nie mógł znaleźć. Czekam na info z banku czy coś z tym zrobią

#1170 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 lipca 2012 - 14:23

Ja wiem o co chodzi, już jedną rzecz kupiłem z appstore,więc wszystkie dane karty były dobrze podane, ale się wywaliło. A kwoty 8 PLN nie ma nigdzie, nawet Pan na infolinii nie mógł znaleźć. Czekam na info z banku czy coś z tym zrobią

Pani na infolinii jest niedouczona. Wejdż na konto i kilknij w zakłdkę srodki nierozliczone, powinna być tam ta blokada.

#1171 aquacuba

aquacuba
  • 108 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 14:36

no właśnie nie ma tam nic, ale wiem że było po sprawdzałem dzien po zakupie Real Racing 2, a teraz tej kwoty nie ma ani w Historii, ani w środkach nierozliczonych.

#1172 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 lipca 2012 - 14:38

A zeszła Ci z konta? Tj faktycznie zmniejszyła Ci się ilość środków na koncie? Ponadto ta blokada nie jest zawsze od razu dokonywana po sprawdzeniu przez Apple karty czy dokonaniu zakupów. Czasami od dokonania zakupu do założenia blokady potrafią minąć ze dwa dni.

#1173 aquacuba

aquacuba
  • 108 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 14:41

Ja nie sledze tak konta, żebym zauważył że mi 8 zł uciekło:D jedyne co mam od appla to -3,41 za RR 2 w Historii

#1174 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 lipca 2012 - 14:43

Ja nie sledze tak konta, żebym zauważył że mi 8 zł uciekło:D jedyne co mam od appla to -3,41 za RR 2 w Historii

To skąd wiesz że cokolwiek pobrali? Nic dziwnego że kobieta na infolinii nie widzi blokady której Apple nie założyło.

#1175 aquacuba

aquacuba
  • 108 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 14:48

Ja nie twierdze żę pobrali tą kwotę, ale widniała przez jakiś tam okres w "środkach nierozliczonych" nawet Pan z infolinii mi to powiedział, ale już dalej nie mógł mi powiedzieć gdzie ta kwota powędrowała.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych