Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2172 odpowiedzi w tym temacie

#1976 10101100

10101100
  • 10 postów

Napisano 09 stycznia 2015 - 12:24

Witam,

wczoraj nabawiłem się pewnego problemu z kartą. Debetówka z PKO. Do tej pory używałem jej normalnie, kupiłem pare aplikacji - nie zauważałem problemów. Tymczasem wczoraj przy próbie aktualizacji aplikacji od Apple (imove, notes itp) dostałem komunikat że wymagana jest weryfikacja. Wpisuje dane do karty i wyskakuje błąd. Nabiłem sobie blokady kwoty przez ten czas na 60 złotych. To wpłaciłem więcej pieniędzy na konto, spróbowałem ponownie poprzez opcje, appstore, wpisałem dane - PRZESZŁO. Ale szczęście długo nie trwało bo po zaraz po powrocie już ich nie było. Support powiedział że debetówki mogą być czasami odrzucane nawet jeżeli przez jakiś czas działały bezproblemowo. A ja póki co nie mogę pobierać nawet darmowych aplikacji ani aktualizować tych co mam. Jakieś pomysły?

Nawiązuje tu do problemu http://myapple.pl/forums/topic/256713-iphone-chce-%C5%BCebym-p%C5%82aci%C4%87-za-darmow%C4%85-aplikacje/ 

#1977 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 09 stycznia 2015 - 13:16

Było, że z PKO są problemy. Zobacz najpierw ile kasy wisisz AppStore w historii bo może to być problem...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#1978 jedrekkw15

jedrekkw15
  • 37 postów

Napisano 14 stycznia 2015 - 20:02

Witam,

wczoraj nabawiłem się pewnego problemu z kartą. Debetówka z PKO. Do tej pory używałem jej normalnie, kupiłem pare aplikacji - nie zauważałem problemów. Tymczasem wczoraj przy próbie aktualizacji aplikacji od Apple (imove, notes itp) dostałem komunikat że wymagana jest weryfikacja. Wpisuje dane do karty i wyskakuje błąd. Nabiłem sobie blokady kwoty przez ten czas na 60 złotych. To wpłaciłem więcej pieniędzy na konto, spróbowałem ponownie poprzez opcje, appstore, wpisałem dane - PRZESZŁO. Ale szczęście długo nie trwało bo po zaraz po powrocie już ich nie było. Support powiedział że debetówki mogą być czasami odrzucane nawet jeżeli przez jakiś czas działały bezproblemowo. A ja póki co nie mogę pobierać nawet darmowych aplikacji ani aktualizować tych co mam. Jakieś pomysły?

Nawiązuje tu do problemu http://myapple.pl/fo...plikacje/ 

Udało ci się temu zaradzić, mam taki sam problem, debetówka PKO, 2 blokady na 8,66 + blokada za cenę aplikacji. Stoi i nie chce się ruszyć  :(

#1979 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 15 stycznia 2015 - 11:04

Ruszy w swoim czasie, jeżeli nie minęły jeszcze 2 tygodnie to ma czas...

#1980 jedrekkw15

jedrekkw15
  • 37 postów

Napisano 15 stycznia 2015 - 15:41

Wyjaśnione z supportem, blokada autoryzacyjna schodzi po 48 godzinach (zależy od banku) i ta kwota wraca na konto.
App Store/ iTunes nie pamięta kody bezpieczeństwa karty, za każdym razem trzeba wpisać.

Nie będą mnie ścigać po sądach :-) Upewniłem się na wszelki wypadek :-)

Użytkownik jedrekkw15 edytował ten post 15 stycznia 2015 - 15:41

#1981 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 15 stycznia 2015 - 17:03

App Store/ iTunes nie pamięta kody bezpieczeństwa karty, za każdym razem trzeba wpisać.

Nie trzeba wpisywać, tylko niektóre banki chcą być świetsze od papieża i łamiąc zasady Visa/MC żądają kodu przy każdej transakcji, mimo, że nie powinny.

#1982 splawik272

splawik272
  • 7 postów

Napisano 29 stycznia 2015 - 10:53

Witam. Mam pytanie . Jestem użytkownikiem Iphone 4s. Telefon jest z Anglii żadnych problemów nie było ale niedawno chciałem pobrać darmową aplikację i wyskakuje mi komunikat weryfikacja płatności. Co to może być?

#1983 splawik272

splawik272
  • 7 postów

Napisano 30 stycznia 2015 - 16:06

Dodam że nie ma mżadnych zaległości płatniczych a darmpowych aplikacji nie moge pobrac :(

Użytkownik splawik272 edytował ten post 30 stycznia 2015 - 16:08

#1984 DominikVelBadBoy

DominikVelBadBoy
  • 45 postów
Napisano 12 lutego 2015 - 13:07

Witam. Zakupiłem kartę internetowa BZ WBK, doładowałem i dodałem do sklepu AppStore.
Dokładnie pobrało mi 8,94 i od 3 dni nie ma zwrotu.

W tym samym czasie dodałem ją też do sklepu Google, które po weryfikacji zwróciło pieniądze momentalnie.

Więc Apple dał plamę. I nie wiem kiedy mi odda moje pieniądze.

#1985 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 12 lutego 2015 - 13:28

Apple nie dało plamy, tylko zrobiło blokadę, która Ci zejdzie do 14 dni. Google Ci fizycznie zabrało pieniądze, poczym oddało. Inna technologia użyta. Apple Ci nic nie zabrało i nie dało plamy. Tak jest wszędzie, gdzie idzie blokada a nie ma obciążenia. Setki razy było w tym wątku o tym.

#1986 Aneta88

Aneta88
  • 3 postów

Napisano 21 lutego 2015 - 14:16

Witajcie. Mam taki problem z kontem w iTunes. Otóż posiadam konto na niemieckim iTunes oraz kartę internetową prepaid BZWBK. Kupiłam niemiecką kartę iTunes o wartości 15 Euro i te pieniądze są na koncie w Itunes. Zaznaczam, że było to jakiś czas temu i nigdy z tych pieniędzy nie skorzystałam. Czy jest możliwość odzyskania tych pieniędzy, to jest wypłacenia ich z konta iTunes na tą kartę prepaid? Proszę o pomoc, bo jednak nie chciałabym żeby te pieniądze przepadły, a 15 Euro drogą nie chodzi... Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc.

#1987 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 21 lutego 2015 - 14:25

Nie, nie ma takiej możliwości. Musisz wykorzystać je w niemieckim iTunes store.

#1988 Aneta88

Aneta88
  • 3 postów

Napisano 21 lutego 2015 - 14:44

Ehh... Nie zamierzam nic tam kupować. Po prostu chcę odzyskać te pieniądze. Samo konto też jest mi zbędne.

#1989 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 21 lutego 2015 - 14:49

Po pierwsze odsprzedaż kont jest niezgodna z licencją, po drugie to nie jest miejsce na tego typu ogłoszenie, po trzecie na co komu niemieckie konto...

#1990 Karl Baqel Jr.

Karl Baqel Jr.
  • 1 postów

Napisano 25 lutego 2015 - 10:00

Dzień dobry, mam kłopot.
App Store nie pozwala pobierać mi aplikacji, ponieważ twierdzi, ze mam nieuregulowaną płatniść, po czym każe od nowa wpisać dane karty. W odpowiedzi dostaję info, że ten sposób płatności został odrzucony, pomimo tego, że kwota ta została ściągnięta z mojego konta (t-mobile bank). Nie tyle co ściągnięta, co zablokowana, cokolwiek to znaczy. Pieniądze na koncie są, więc nie rozumiem o co chodzi. Kiedy znów będę mogła pobierać aplikacje?

#1991 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 25 lutego 2015 - 12:02

Widocznie masz za mało pieniędzy na koncie. Zablokowana nie oznacza ściągnięta. Blokada jest zakładana przy każdej weryfikacji karty. Jak 10 razy zweryfikujesz dane 10 razy zablokują Ci 10 zł. Zapewnij odpowiednią kwotę na pokrycie weryfikacji i zaległości. Np. 50-100 zł w zależnosci co kupowałaś. Inaczej Ci zablokują zupełnie konto na amen.

#1992 DominikVelBadBoy

DominikVelBadBoy
  • 45 postów
Napisano 02 marca 2015 - 12:13

Mi Apple zwróciło pieniądze po ok tygodniu. Tak więc nie ma co się bać. Ale i tak powinni zmienić system weryfikacji.

#1993 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 08 marca 2015 - 12:58

Mi Apple zwróciło pieniądze po ok tygodniu. Tak więc nie ma co się bać. Ale i tak powinni zmienić system weryfikacji.

A znasz jakiś inny sposób, żeby sprawdzić, czy karta działa?

#1994 pawel96

pawel96
  • 59 postów
  • SkądLublin

Napisano 08 marca 2015 - 14:46

Szybkie pytanie, jak dodaliście kartę MC z banku PKO BP, za każdym razem wszystko podaje i jest napisane ze zostało odrzucone, wybierz inną formę płatności. 

Game Center=> paweleczek333 World of Tanks=> pawelsierzega72

#1995 DominikVelBadBoy

DominikVelBadBoy
  • 45 postów
Napisano 08 marca 2015 - 18:59

A znasz jakiś inny sposób, żeby sprawdzić, czy karta działa?

System Google pobiera ok 1zł i oddaje po chwili więc są lepsze sposoby, a nie blokowanie ponad 8zł na tydzień ;p

Co to kart prepaid to mogę polecić te z BZ WBK działają bez problemów.

#1996 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 09 marca 2015 - 22:43

Szybkie pytanie, jak dodaliście kartę MC z banku PKO BP, za każdym razem wszystko podaje i jest napisane ze zostało odrzucone, wybierz inną formę płatności. 

Widocznie nie masz kasy na koncie, albo masz za małe limity.

#1997 pawel96

pawel96
  • 59 postów
  • SkądLublin

Napisano 10 marca 2015 - 11:05

Widocznie nie masz kasy na koncie, albo masz za małe limity.

5 cyfrowa suma i 1000 dziennego limitu to za mało ?
Game Center=> paweleczek333 World of Tanks=> pawelsierzega72

#1998 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 10 marca 2015 - 11:22

Chwalisz się czy co? Sprawdziłeś limity dla płatności internetowych, jeżeli dalej odrzuca to dzwoń do banku, bo to bank nie daje autoryzacji. Albo po prostu zmień bank na normalny bo z PKO od zawsze są problemy z ich kartami nie tylko w AppStore ale też z PayPalem za bardzo nie użyjesz, czy z Amazonem, czy Google Wallet...

#1999 Litchi

Litchi
  • 42 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 11 marca 2015 - 20:48

Nie wiem o co chodzi. Dodałem kartę do konta dawno, Apple pobrało kasę, kupiłem appkę, teraz usunąłem VSCO z telefonu, chciałem je pobrać ponownie i nie mogę, bo "potrzebna jest weryfikacja". Po wpisaniu CVV (poprawnego) wywala błąc "Your payment method was declined. Please enter another payment method."

#2000 ghost131

ghost131
  • 65 postów

Napisano 28 marca 2015 - 16:57

Witam!

Mam problem, dzisiaj dokonałem zakupu w Appstore, gry NBA Jam, która kosztuje 0,99 euro, zapłaciłem kartą mastercard w zł.

Itunes pobrał mi dwa razy 8,11 zł. Rozumiem, że jedna kwota jest pobierana w celu autoryzacji karty, jednakże dlaczego za aplikację zapłaciłem 8,11 zł ? skoro według kursu walut powinno wyjść ok. 4zł.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 8

0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych