Posted 15 February 2009 - 12:52
Czy możecie mi pomóc i wyjaśnić skąd się wzięła następująca sytuacja, bo nie mogę się połapać.
Zakupiłem programik na iPhona za 0.79€ i zapłaciłem za niego eKartą (mBank). Transakcja się udała, programik został*ściągnięty i działa. Wydaje się, że wszystko poszło OK, ale:
1. Z eKarty została pobrana kwota 8.76 zł, co daje przelicznik około 11 zł za 1€ co jest oczywistym absurdem! Może wkradła się jakaś prowizja, ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat.
2. Aktualnie nie mogę pobrać żadnych darmowych aplikacji, ponieważ iTunes podaje mi informację o odrzuceniu płatności. "Your payment method was declined. Please enter valid payment method information." i blokuje ściąganie czegokolwiek. Ale dane wprowadziłem poprawne, inaczej mBank nie pobrałby z mojego konta w/w kwoty.
Dzwoniłem do mBanku, dowiedziałem się, że kwota 8.76 została zablokowana na mojej karcie i czeka na odebranie przez sklep. Czyli informacje, które podałem przy zakupie są prawidłowe. Termin na odebranie przez sklep tej kwoty upływa 24 lutego, jeśli nie odbierze to kasa wróci na moje konto. Mniejsza o tych kilka złotych, irytuje mnie fakt, że w tym momencie mam zablokowany AppStore. Nie wiem jak ruszyć ten problem. Czy ktoś z Was miał podobny przypadek i udało się go rozwiązać?