Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Please log in to reply
2172 replies to this topic

#1326 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 02 October 2012 - 12:49

Po kupnie mi tyle zostało

Apple nie sprawdza w momencie zakupu czy masz środki, często obciążają kartę nawet po tygodniu. Tylko 25 zł miałeś już w momencie kupna aplikacji a to jest za mało, więc AppStore nie mógł pobrać wymaganej kwoty. Musisz uzupełnić konto, zaktualizować płatność i wtedy dopiero Ci pobiorą za zakup gry.

#1327 koh

koh
  • 2186 posts

Posted 02 October 2012 - 12:50

A ta inna aplikacja przypadkiem nie kosztuje więcej niż te 25 zl?

#1328 koozak

koozak
  • 32 posts
  • SkądŁódź

Posted 02 October 2012 - 12:51

Darmowa

#1329 kugua

kugua
  • 62 posts

Posted 07 October 2012 - 18:42

Kartę musze wyrobić, a też chyba nie każdą kartę kredytową mogę podpiąć pod appstore.(w banku Pekao kartę chciałem wyrobić, może ktoś wie czy mogę z niej korzystać w appstorze?) Co do prepaid to jeżeli sobie to przeliczę to mi wyjdzie, że jej koszt plus doładowanie za jakąś sensowną kwotę szybko mi się nie zwróci. Co do gift cardów to bym tym sposobem zrobił, ale jak mówicie, ze mnie mogą przyblokować to wtedy muka. No nie wiem na co się zdecyduję, ale dzieki za odpowiedzi ;)

Posty dotyczące karty płatniczej zostały przeniesione do właściwego wątku. plmax.

#1330 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 07 October 2012 - 19:36

Możesz podpiąć każdą kartę płatniczą, nie musi być kredytowa. Karty Pekao SA i PKO BP odpuść sobie, bo przez politykę tych dwóch banków, nie można za bardzo ich w AppStore używać, z reszty banków działają dobrze. Ale to już dyskusja na inny wątek o kartach, gdzie są wszystkie informacje na ten temat.

#1331 kugua

kugua
  • 62 posts

Posted 07 October 2012 - 20:03

A podrzucisz mi linka do tego wątku?

#1332 kugua

kugua
  • 62 posts

Posted 07 October 2012 - 20:15

W którym banku polecilibyście mi ząłożenie sobie konta, żeby włąśnie kupować aplikacje przez appstore? I jaka karta będzie najlepsza, debetowa, czy może prepaid?

#1333 koh

koh
  • 2186 posts

Posted 07 October 2012 - 20:29

Polecam przeczytać ostatnie 4-5 stron tego wątku. Będziesz na bieżąco.

#1334 kugua

kugua
  • 62 posts

Posted 07 October 2012 - 20:39

Przeczytałem i mówiąc szczerze niczego konkretnego nie wyczytałem. A może ktoś używa jakiejś karty i jest zadowolony całkowicie niech poleci proszę;)

#1335 koh

koh
  • 2186 posts

Posted 07 October 2012 - 20:47

BZ WBK karta wirtualna prepaid - u mnie działa od początku bez żadnych kłopotów z appstore i itunes store. Koszt założenia 1 zł. Czas od wejscia na ich stronę, założenia, zasilenia konta z innego konta i pierwszej udanej płatności i zakupu w appstore - łącznie 5 minut !!! PEKAO prepaid - kupione na euro 2012 nie działa, podziałała dwa dni i du...nie polecam - Koszt był koło 20-30 zł. Aktywacja dobę. Brak sekundowych doładowań z innych kąt...i co najważniejsze...nie działa z appstore o czym dopiero poinformował mnie dział obsługi jak ich pociągnąłem za języki... Było o tym kilka stron temu. Polecam jednak przejrzeć kilka- kilkanaście stron wstecz.

#1336 eualex

eualex
  • 2097 posts

Posted 07 October 2012 - 20:50

W którym banku polecilibyście mi ząłożenie sobie konta, żeby włąśnie kupować aplikacje przez appstore? I jaka karta będzie najlepsza, debetowa, czy może prepaid?

PKO Bank Polski - posiadam kartę z tego banku i nie polecam, nie działa z iTunes Store oraz ma problemy z innymi sklepami, z którymi nie działa (a jest to karta reklamowana jako obsługująca płatności kartą w internecie).
Polecam kartę mBank - jednak to wydatek 2 zł miesięcznie - chyba, że w ciągu miesiąca zrobisz transakcje za ponad 100 zł - wtedy 0 zł.

#1337 kugua

kugua
  • 62 posts

Posted 08 October 2012 - 19:16

Założyłem w BZ WBK konto z Visą electronem, jak nie będzie działała mi z appstorem, to zrobię tą prepeidową

#1338 koh

koh
  • 2186 posts

Posted 08 October 2012 - 19:32

No ja polecam tę wirtualną. Sprawdza się i nie trzeba nosić kolejnego plastiku w portfelu :)

#1339 lucasek

lucasek
  • 9 posts

Posted 09 October 2012 - 09:13

Ja natomiast polecam K@rtę wirtualną ING VISA jak dotąd nie napotkałem na żadne przeszkody jeśli chodzi i płatności.

#1340 koh

koh
  • 2186 posts

Posted 09 October 2012 - 10:34

A jakie są koszty tej wirtualnej ING VISA? zakup, opłaty roczne, opłaty za doładowania karty, opłata za likwidację karty? Bo w mbanku nie zdecydowałem się bo są dość wysokie.

#1341 lucasek

lucasek
  • 9 posts

Posted 09 October 2012 - 13:36

Tutaj jest wszytsko zawarte:
[url=http://www.ingbank.pl/indywidualni/karty/karty-przedplacone/karta-wirtualna-ing-visa#tab=1]Karta wirtualna ING VISA | ING Bank Śląski[/url]

#1342 donomar

donomar
  • 76 posts
  • SkądWrocław

Posted 09 October 2012 - 13:57

BZ WBK karta wirtualna prepaid - u mnie działa od początku bez żadnych kłopotów z appstore i itunes store. Koszt założenia 1 zł. Czas od wejscia na ich stronę, założenia, zasilenia konta z innego konta i pierwszej udanej płatności i zakupu w appstore - łącznie 5 minut !!!
PEKAO prepaid - kupione na euro 2012 nie działa, podziałała dwa dni i du...nie polecam - Koszt był koło 20-30 zł. Aktywacja dobę. Brak sekundowych doładowań z innych kąt...i co najważniejsze...nie działa z appstore o czym dopiero poinformował mnie dział obsługi jak ich pociągnąłem za języki...
Było o tym kilka stron temu. Polecam jednak przejrzeć kilka- kilkanaście stron wstecz.

Ja mam kartę prepaid PEKAO Euro 2012 i mi działa bezproblemowo z appstore

#1343 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 09 October 2012 - 16:53

Ja mam kartę prepaid PEKAO Euro 2012 i mi działa bezproblemowo z appstore

Przy pierwszym zakupie...

#1344 lucasek

lucasek
  • 9 posts

Posted 09 October 2012 - 17:10

Przy pierwszym zakupie...

Być może uda się dokonać jeszcze kolejnego zakupu ale to już graniczy z cudem. Naprawdę nie warto użerać się z kartami PKO.

#1345 koh

koh
  • 2186 posts

Posted 09 October 2012 - 17:59

Być może uda się dokonać jeszcze kolejnego zakupu ale to już graniczy z cudem. Naprawdę nie warto użerać się z kartami PKO.

Potwierdzam

#1346 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 09 October 2012 - 18:01

Mam i działa bez problemu karta w Pekao.

PKO to PKO BP, to zupełnie inny bank.

#1347 kugua

kugua
  • 62 posts

Posted 09 October 2012 - 19:23

Racja, to zupełnie inne Banki, ale ja i tak wolałem z nim nie ryzykować, po co mam się szarpać. W tym BZWBK mogę sobie zerwać umowę w każdej chwili, nic nie płacę za konto więc czego chcieć więcej, Mogli by tylko dawać zniżki do appstorea :D

#1348 koh

koh
  • 2186 posts

Posted 09 October 2012 - 19:57

Mam i działa bez problemu karta w Pekao.

JA mam Pekao EURO 2012 prepaid...podziałała kilka dni do kiedy nie odrzuciło płatnosci całkowicie i info w banku podalo że nie obsługuje appstorow i pay pala...
Moze kredytowe peako działają, ale prepaidy nie za bałdzo :) Przynajmniej wg infolini peako i wg mojego doswiadczenia.

#1349 Pieka

Pieka
  • 647 posts

Posted 09 October 2012 - 20:43

Jeśli chcecie mieć darmową kartę, a do tego przy okazji również rachunek to nic prostszego, wystarczy założyć sobie konto w Alior Sync. Karta debetowa działa w iTunes całkowicie bezproblemowo, a przy tym przynajmniej na dzień dzisiejszy nic nie kosztuje.

#1350 Grzesiek.

Grzesiek.
  • 85 posts

Posted 09 October 2012 - 23:33

Nie mam karty kredytowej - zablokowany itunes (prośba)

Witam, kiedyś założyłem sobie konto na iTunes bez karty kredytowej (opcja None), ale pewnego razu potrzebowałem kupić program za 0,79€ więc wpisałem dane karty, z konta opłatę pobrało, a teraz nic nie mogę pobrać, nawet Facebooka czy YouTube bo wyskakuje komunikat, że nie mogli pobrać opłaty z karty... Poprostu nie mam innej karty, którą mógłbym tam wpisać, a nie chce zakładać nowego konta i chcę być uczciwy wobec Apple i miałbym do kogoś życzliwego prośbę, aby ze swojej karty zapłacił te 0,79€ i ustawił mi z powrotem opcję "None". Podam email i hasło do iTunes osobie, która mogła by poświęcić chwilkę czasu nad tym, a ja równowartość w złotówkach wysyłam przelewem na konto bankowe, lub jak kto woli mogę doładować telefon.

Wątek "Nie mam karty kredytowej - zablokowany itunes (prośba)" został przeniesiony do istniejącego o kartach. plmax.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users