Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Please log in to reply
2172 replies to this topic

#776 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 28 October 2011 - 11:22

A kwestia zakupów w AppStore?
Wystarczy zrobić jakiś przelew na koncie internetowym na jakieś wygenerowane konto bankowe, i wsio?

Przeczytałeś cały wątek i nie zauważyłeś że da się tylko za pomocą karty kupować w Polskim AppStore?

#777 SeLeR13

SeLeR13
  • 40 posts
  • SkądOlkusz

Posted 28 October 2011 - 11:24

Wyżej, Konrado1984 zrobił mi młyn w głowie, bo już sam nie wiem. Kartą mogę wykonywać transakcje internetowe poprzez iPKO, to również przez AppStore będę miał możliwość kupowania aplikacji?

#778 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 28 October 2011 - 11:26

A kwestia zakupów w AppStore?
Wystarczy zrobić jakiś przelew na koncie internetowym na jakieś wygenerowane konto bankowe, i wsio?

Hehe, Ręce opadają.

#779 SeLeR13

SeLeR13
  • 40 posts
  • SkądOlkusz

Posted 28 October 2011 - 11:31

Hehe, Ręce opadają.

Mi również. :-)

#780 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 28 October 2011 - 11:41

Wyżej, Konrado1984 zrobił mi młyn w głowie, bo już sam nie wiem.
Kartą mogę wykonywać transakcje internetowe poprzez iPKO, to również przez AppStore będę miał możliwość kupowania aplikacji?

Jakie transakcję robisz przez iPKO za pomocą karty ? Odróżniasz płatność karta od wykonania przelewu za pomocą serwisu transakcyjnego (iPKO) w którym to zlecasz przelew?
W AppStore zapłacisz tylko kartą uprzednio dodaną do konta w Appstore i która to umożliwia płatności w internecie. Kropka

#781 SeLeR13

SeLeR13
  • 40 posts
  • SkądOlkusz

Posted 28 October 2011 - 11:49

Mhm.
A jeżeli chodzi o coś takiego: 10 $ (USD) ITUNES APPLE GIFT CARD GIFTCARD GC 24/7 (1897285563) - Aukcje internetowe Allegro - można spokojnie wykonywać transakcje w AppStore taką gift card?

#782 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 28 October 2011 - 12:04

Mhm.
A jeżeli chodzi o coś takiego: 10 $ (USD) ITUNES APPLE GIFT CARD GIFTCARD GC 24/7 (1897285563) - Aukcje internetowe Allegro - można spokojnie wykonywać transakcje w AppStore taką gift card?

Gift Cards działają tylko w Amerykańskim AppStore, w Polskim nie. Może się to zmieni może nie.

#783 SeLeR13

SeLeR13
  • 40 posts
  • SkądOlkusz

Posted 28 October 2011 - 12:29

A, ok. A karta debetowa jest dla każdego, nawet z wiekiem -18? Jeżeli tak, jaka jest droga do stworzenia takiej karty?

#784 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 28 October 2011 - 12:31

Kartę debetową może uzyskać osobą która ukończyła 13 rok życia, np. izzyKONTO - bankowe konto dla młodzieży od 13. roku życia - mBank

#785 SeLeR13

SeLeR13
  • 40 posts
  • SkądOlkusz

Posted 28 October 2011 - 12:36

I w przypadku izzyKONTA płacimy:
osobista karta płatnicza Visa Electron izzyKARTA

Dobrze rozumiem?

#786 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 28 October 2011 - 12:40

Tak dostaniesz taką kartę jak wskazałeś do konta, zasilisz konto i będziesz mógł płacić kartą. Ta karta umożliwia płatności w internecie.

#787 SeLeR13

SeLeR13
  • 40 posts
  • SkądOlkusz

Posted 28 October 2011 - 12:42

I jeszcze ostatnie pytanie - ta karta, Visa Electron izzyKARTA = karta, której używam do bankomatu?

#788 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 28 October 2011 - 12:45

To jest karta której używasz do wypłat z bankomatu, płatności za towary i usługi w sklepach (bezgotówkowa płatność), płatność w internecie więcej informacji tutaj Visa Electron izzyKARTA

#789 SeLeR13

SeLeR13
  • 40 posts
  • SkądOlkusz

Posted 28 October 2011 - 12:48

To jest karta której używasz do wypłat z bankomatu, płatności za towary i usługi w sklepach (bezgotówkowa płatność), płatność w internecie więcej informacji tutaj Visa Electron izzyKARTA

Uff, i w końcu doszedłem do celu. :-)
Posiadam taką samą kartę, tylko że nie z mBanku, i po przeczytaniu Twoich rad doszedłem do tego, że ta karta będzie 'współpracowała'.

Jestem Ci wdzięczny, dzięki. :-)

#790 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 28 October 2011 - 12:50

Uff, i w końcu doszedłem do celu. :-)
Posiadam taką samą kartę, tylko że nie z mBanku, i po przeczytaniu Twoich rad doszedłem do tego, że ta karta będzie 'współpracowała'.

Jestem Ci wdzięczny, dzięki. :-)

Upewnij się tylko czy na swojej karcie nie masz limitów na transakcje internetowe ustawionych na zero, jeśli tam będzie odrzuci Ci kartę przy próbie rejestracji. Takich informacji o limitach udzieli Ci Bank wydawca karty.

#791 Lilka535

Lilka535
  • 1 posts

Posted 01 November 2011 - 17:54

Zwykła karta PKO z PKO konto pierwsze- działa bez problemów- rejestracja w 5 minut :-)

#792 montada

montada
  • 2 posts

Posted 01 November 2011 - 20:53

widzę, że wiele osób ma problemy. nie czytałam wszystkiego, przyznaję! dzielę się tylko swoimi doświadczeniami, że nie chciało mi przyjąć karty kredytowej VISA z mBanku ale! zalogowałam się na konto mBanku i okazało się, że limity na płatności internetowe mam 0,00 więc przestawiłam na 1000,00 i przyjęło od ręki i już kupałam pierwszą płytę.

#793 Satine

Satine
  • 21 posts

Posted 01 November 2011 - 20:54

A czy mógłby mi ktoś tak od początku do końca powiedzieć co mam zrobić by płacić debetówką w iTunes? mam zrobione limity na karcie Visa z mBanku. Ale jak chce coś kupić i przerzuca mnie do weryfikacji danych, gdzie mam w kartach zaznaczone None, to nie zrobię nic zaznaczając Visa bo chce numery zabezpieczające z wypukłej karty. Albo taki z printscreenami co jak robić po kolei. Byłabym bardzo wdzięczna! ;)

#794 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 01 November 2011 - 21:01

A czy mógłby mi ktoś tak od początku do końca powiedzieć co mam zrobić by płacić debetówką w iTunes?
mam zrobione limity na karcie Visa z mBanku. Ale jak chce coś kupić i przerzuca mnie do weryfikacji danych, gdzie mam w kartach zaznaczone None, to nie zrobię nic zaznaczając Visa bo chce numery zabezpieczające z wypukłej karty.

Albo taki z printscreenami co jak robić po kolei. Byłabym bardzo wdzięczna! ;)

Przeczytaj ten temat jest kilkanaście razy opisane jak to zrobić. Podajesz dane karty i nie musi być to karta wypukła jak przeczytasz wątek dotyczy kart debetowych a zatem tzw. plaskich kart. Data ważności karty numer, kod cvv znajdujący się na odwrocie karty obk miejsca na podpis. Wcześniej ustalasz limity na transakcje internetowe za pośrednictwem serwisu transakcyjnego mBanku. Polecam przeczytać ten wątek dokładnie.

#795 Satine

Satine
  • 21 posts

Posted 05 November 2011 - 16:40

Czytałam wątek, ale tu jest 26 stron, z czego w rożnych miejscach są szczątkowe odpowiedzi na pytania. Poza tym wątek ciągnie się parę lat i są tu pytania o różne karty z różnych banków. Mi chodziło o to by ktoś zrobił jedną instrukcje jak to zrobić, co gdzie wpisać i przykleił jako pierwszy post. Tak jak to jest w temacie z robieniem własnych dzwonków. I niestety się nie da, gdyż jakoś na mojej karcie mBanku nie ma numery cvv ;/ dlatego już mnie zaczyna to wkurzać, każdy mówi co innego.

#796 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 05 November 2011 - 16:45

Dasz radę przeczytać w pół dnia, bez przesady znowu.

#797 Satine

Satine
  • 21 posts

Posted 05 November 2011 - 16:55

nie o to chodzi by każdy szukał info na 26ciu, 40 czy 100 stronach. Konkretne odpowiedzi zawsze powinny być przyklejone na początku dyskusji, a pod spodem niech już się dzieje sama dyskusja.

#798 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 05 November 2011 - 17:20

nie o to chodzi by każdy szukał info na 26ciu, 40 czy 100 stronach. Konkretne odpowiedzi zawsze powinny być przyklejone na początku dyskusji, a pod spodem niech już się dzieje sama dyskusja.

Masz kartę do konta, czy ekartę ?

#799 Satine

Satine
  • 21 posts

Posted 06 November 2011 - 13:34

do konta, tradycyjną debetową z delfinkiem. na starej karcie miałam wielki pasek do podpisu o którym piszą w necie, że na nim jest numer z końcówką która jest cvv(2) zaś nową mam z małym kawałeczkiem, po środku do podpisu, bez żadnych cyfr. chyba zadzwonię do nich i wypytam o co chodzi

#800 Szemot

Szemot
  • 1549 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 November 2011 - 18:49

Przyznam szczerze, ze mam problem jak koledzy. Z ta mała różnicą, ze kiedyś tego problemu nie miałem. Od 2 lat kupowałem w Appstore programy i gry. Potem miałem pół roku przerwy a tydzień temu nagle chce od nowa dane karty. No żaden problem skoro to już kiedyś robiłem. Problem tylko w tym, że nie chce przyjąć 3-cyfrowego kodu zabezpieczającego. Mam Visę Elektron w mBanku a limity są ustawione na 100zł

6 user(s) are reading this topic

0 members, 6 guests, 0 anonymous users