Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Uwaga na firm臋 IZEN ( apple_original ) z Wroc艂awia !!!!!!!!!!!!!!

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
107 odpowiedzi w tym temacie

#51 kuba_slonka

kuba_slonka
  • 211 post贸w
  • Sk膮dOpole, Poland

Napisano 10 stycznia 2012 - 08:09

Mia艂em kontakt. Chcia艂 uniewa偶ni膰 komentarz w kt贸rym poda艂em w膮tek tego forum. Chyba to konto z Legnicy to jego. Napisa艂 偶e pomys艂 uniewa偶nienia konta podsun膮艂 mu wroc艂awski- UWAGA!!!!: "prokurator" :-D!! BUAHAHAHAHAHA. Nie藕le. Widocznie nikt nie chce kupowa膰 z konta APPLE_Original.

#52 strochu

strochu
  • 48 post贸w

Napisano 10 stycznia 2012 - 08:28

W og贸le na nic si臋 nie god藕. On wszystkich tak namawia do usuwania komentarzy albo grozi s膮dem, je艣li kto艣 nie chce usun膮膰. To jawna kpina. To jemu trzeba grozi膰 s膮dem, bo u偶ywa w swoich komentarzach obelg!!!! Jest nas tylu, nie mo偶emy si臋 da膰 jednej osobie, kt贸rej wydaje si臋, 偶e jest cwaniakiem!

---------- Wpis dodano o 08:25 ---------- Poprzedni wpis dodano o 08:20 ----------

PS. Kuba - na jakiej podstawie twierdzisz, ze Apple_Original jest jego? Ja nie widz臋 powi膮zania szczerze m贸wi膮c... Ale mo偶e si臋 myl臋...

---------- Wpis dodano o 08:28 ---------- Poprzedni wpis dodano o 08:25 ----------

Przepraszam, cofam sw贸j ostatni post - ju偶 teraz widz臋, 偶e to on :)

#53 kuba_slonka

kuba_slonka
  • 211 post贸w
  • Sk膮dOpole, Poland

Napisano 10 stycznia 2012 - 08:44

A co do Ciebie to powiedzia艂 偶e prokurator mu doradzi艂 tylko pozew cywilny :-D.

#54 strochu

strochu
  • 48 post贸w

Napisano 10 stycznia 2012 - 08:46

:D:D:D ja ju偶 swoje pozwy przeciwko niemu dopinam na ostatni guzik :)

#55 tumpio

tumpio

SERWIS

• 6聽245 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 10 stycznia 2012 - 08:52

(...)

PS. Kuba - na jakiej podstawie twierdzisz, ze Apple_Original jest jego? Ja nie widz臋 powi膮zania szczerze m贸wi膮c... Ale mo偶e si臋 myl臋...

---------- Wpis dodano o 08:28 ---------- Poprzedni wpis dodano o 08:25 ----------

Przepraszam, cofam sw贸j ostatni post - ju偶 teraz widz臋, 偶e to on :)

Koledzy ... na jakiej podstawie twierdzicie, 偶e "Apple_Original " to nasz bohater? Raz si臋 na niego nie przyjemnie naci膮艂em (negatyw oczywi艣cie, za艂o偶ony sp贸r - allegro uzna艂o moj膮 racj臋 po podaniu linka do forum - ale komentarz pozosta艂) i wola艂bym wi臋cej si臋 nie nara偶a膰 na nieprzyjemno艣ci.

#56 strochu

strochu
  • 48 post贸w

Napisano 10 stycznia 2012 - 08:54

tumpio, na priv. Lepiej 偶eby nie wiedzia艂 po czym poznajemy ;)

#57 kuba_slonka

kuba_slonka
  • 211 post贸w
  • Sk膮dOpole, Poland

Napisano 10 stycznia 2012 - 09:45

Z reszt膮 Legnica to w jednym kierunku.

#58 Vito72

Vito72
  • 91 post贸w

Napisano 10 stycznia 2012 - 18:53

4x Macbook Pro 15 i7 2.66 OKAZJA! (2048213551) - Allegro.pl - Wi臋cej ni偶 aukcje. Najlepsze oferty na najwi臋kszej platformie handlowej.
to macie jeszcze to

#59 michal86

michal86
  • 4 post贸w

Napisano 11 stycznia 2012 - 19:09

masakra

#60 dmkpoznan

dmkpoznan
  • 19 post贸w

Napisano 14 stycznia 2012 - 15:50

R贸wnie偶 mia艂em styczno艣膰 z t膮 firm膮 i r贸wnie偶 zosta艂em oszukany, cho膰 nie bezpo艣rednio (straci艂em tylko czas i pieni膮dze na paliwo). Mi臋dzy 艢wi臋tami a Nowym Rokiem doszed艂em do wniosku, 偶e jeszcze w starym roku kupi臋 Macbooka na firm臋. W tym momencie s膮dzi艂em, 偶e zakup u偶ywanego (s膮dzi艂em mo偶e po tym, w jakim stanie jest m贸j u偶ywany sprz臋t) to dobry wyb贸r i za du偶o ni偶sz膮 (ni偶 nowego) cen臋 mog臋 dosta膰 warto艣ciowy i zadbany sprz臋t. Znalaz艂em jedn膮 z aukcji firmy IZEN. Aukcja opisywa艂a komputer jako posiadaj膮cy "drobne ryski od do艂u obudowy od k艂adzenia na biurko". Zach臋cony takim opisem zadzwoni艂em do wystawiaj膮cego (na podany numer w aukcji) - nie uda艂o mi si臋 dodzwoni膰. Po kilku pr贸bach jednak kto艣 odebra艂 i zapewni艂 mnie, 偶e komputer jest w idealnym stanie. Poprosi艂em o zdj臋cia, a sprzedaj膮cy zapewni艂 mnie, 偶e jutro wymienia swojego 3G na 4S i wy艣le mi zdj臋cia. Nast臋pnego dnia nie dosta艂em zdj臋膰, ale zdecydowa艂em si臋, 偶e pojad臋 (z Poznania) pod Wroc艂aw (dok艂adn膮 miejscowo艣膰 podaj臋 na dole wiadomo艣ci) po ten komputer. Um贸wi艂em si臋, na godzin臋 19.30 i o tej godzinie mniej-wi臋cej dojechali艣my. Sprzedaj膮cy sp贸藕ni艂 si臋 2h i pokierowa艂 nas pod firm臋 stolarsk膮 w najciemniejszym miejscu miejscowo艣ci. Ca艂a sytuacja wygl膮da艂a do艣膰 absurdalnie i pomimo, 偶e byli艣my w tr贸jk臋 zdecydowali艣my si臋 jednak um贸wi膰 na stacji benzynowej. Po 2h czekania dostali艣my kolejnego SMSa, 偶e nied艂ugo b臋dzie i "pan sobie wybierze laptopa, kt贸rego b臋dzie chcia艂". I tu pierwsze "WTF?". Postanowi艂em spojrze膰 na allegro na komentarze i w ten spos贸b znalaz艂em ten w膮tek. Wiedzia艂em ju偶, 偶e to pora偶ka i stracili艣my czas i paliwo na jazd臋 ponad 400km, ale postanowili艣my zobaczy膰, co przywiezie sprzedaj膮cy. Pojawi艂o si臋 dw贸ch m艂odych ludzi (przed 30). Macbooka (Pro 13" 7.1) chcia艂 prezentowa膰 w... baga偶niku. Nie zgodzi艂em si臋 i poprosi艂em, aby艣my weszli do 艣rodka stacji. W normalnym 艣wietle mog臋 stwierdzi膰, co widzia艂em (偶a艂uj臋, 偶e nie zrobi艂em zdj臋膰 tego sprz臋tu): * karton z dwoma macbookami w 艣rodku * na starcie z kartonu wylecia艂 dysk na pod艂og臋 * jeden z macbook贸w mia艂 wgniecenie na pokrywie (jakby go kto艣 m艂otkiem uderzy艂) i by艂 w stanie fatalnym * drugi wyra藕ne 艣lady u偶ywania, klapa porysowana, liczne obicia, otarcia i... pokrywa dolna nieprzykr臋cona Sprzedaj膮cy twierdzi艂, 偶e laptopy przyje偶d偶aj膮 bez pami臋ci i dysk贸w i dlatego jest odkr臋cona, bo 艣wie偶o w艂o偶y艂. Zapyta艂em, czy mo偶emy go w艂膮czy膰 - nie, bo nie by艂o dysku w聽艣rodku. Dalsza rozmowa dotyczy艂a g艂贸wnie tego, 偶e laptop jest w fatalnym stanie i nie jest warty nawet po艂owy sugerowanej ceny. Do tego nie by艂o p艂yt z systemem, a jako艣 magicznie chcia艂 instalowa膰 na nim Lion'a - najprawdopodobniej bez licencji. Dodam do tego, 偶e faktur臋 chcia艂 mi wystawia膰 na "dowoln膮 kwot膮, jak膮 b臋dzie Pan chcia艂, dogadamy si臋", a 艣rubokr臋ta, 偶eby przekr臋ci膰 dysk z drugiego i udowodni膰, 偶e macbook dzia艂a r贸wnie偶 nie posiada艂. Ca艂o艣膰 mia艂a miejsce w miejscowo艣ci Kostom艂oty (lub gminie).

#61 Bartek Libort

Bartek Libort
  • 235 post贸w
  • Sk膮dPu艂awy/艁贸d藕, PL

Napisano 14 stycznia 2012 - 16:43

Mi uda艂o si臋 odzyska膰 pieni膮dze za mojego Macbook'a. Troch臋 to trwa艂o ale sprzedaj膮cy (osiek-izen) pisz膮c, 偶e zwr贸ci ca艂膮 zap艂acon膮 przeze mnie kwot臋 dotrzyma艂 s艂owa i zwr贸ci艂 nale偶no艣膰.

#62 Valdrake

Valdrake
  • 44 post贸w
  • Sk膮dKrajenka, PL

Napisano 14 stycznia 2012 - 16:51

Dzisiaj mia艂em si臋 z nim spotka膰 po odbi贸r macbooka ale jadnak zrezygnowa艂em i kupi艂em innego macbooka xD I bardzo si臋 z tego powodu ciesze :)

#63 Bartek Libort

Bartek Libort
  • 235 post贸w
  • Sk膮dPu艂awy/艁贸d藕, PL

Napisano 14 stycznia 2012 - 16:53

To zmie艅 opis w sygnaturze :P

#64 kuba_slonka

kuba_slonka
  • 211 post贸w
  • Sk膮dOpole, Poland

Napisano 14 stycznia 2012 - 17:12

Mi r贸wnie偶 zwr贸ci艂 pieni膮偶ki w ca艂o艣ci.

#65 Valdrake

Valdrake
  • 44 post贸w
  • Sk膮dKrajenka, PL

Napisano 15 stycznia 2012 - 14:20

Jego nowy nick na allegro to APPLE_Original
Pozna艂em po numerze jego kom贸rki 531777700. Mia艂em kupi膰 od niego MacBooka White ale poszuka艂em informacji w google i trafi艂em ma te forum. Ma te偶 nick osiek-izen
Strony znalezione o nim:
Business.com - Find, Compare & Research B2B Vendors
Zapytanie o ofert臋: PALETY ELEKTRONICZNE: NAWIGACJE, KOMORKI, IPODY ITP. - hurt

#66 strochu

strochu
  • 48 post贸w

Napisano 16 stycznia 2012 - 15:38

R贸wnie偶 mia艂em styczno艣膰 z t膮 firm膮 i r贸wnie偶 zosta艂em oszukany, cho膰 nie bezpo艣rednio (straci艂em tylko czas i pieni膮dze na paliwo).

Mi臋dzy 艢wi臋tami a Nowym Rokiem doszed艂em do wniosku, 偶e jeszcze w starym roku kupi臋 Macbooka na firm臋. W tym momencie s膮dzi艂em, 偶e zakup u偶ywanego (s膮dzi艂em mo偶e po tym, w jakim stanie jest m贸j u偶ywany sprz臋t) to dobry wyb贸r i za du偶o ni偶sz膮 (ni偶 nowego) cen臋 mog臋 dosta膰 warto艣ciowy i zadbany sprz臋t.

Znalaz艂em jedn膮 z aukcji firmy IZEN. Aukcja opisywa艂a komputer jako posiadaj膮cy "drobne ryski od do艂u obudowy od k艂adzenia na biurko". Zach臋cony takim opisem zadzwoni艂em do wystawiaj膮cego (na podany numer w aukcji) - nie uda艂o mi si臋 dodzwoni膰. Po kilku pr贸bach jednak kto艣 odebra艂 i zapewni艂 mnie, 偶e komputer jest w idealnym stanie. Poprosi艂em o zdj臋cia, a sprzedaj膮cy zapewni艂 mnie, 偶e jutro wymienia swojego 3G na 4S i wy艣le mi zdj臋cia. Nast臋pnego dnia nie dosta艂em zdj臋膰, ale zdecydowa艂em si臋, 偶e pojad臋 (z Poznania) pod Wroc艂aw (dok艂adn膮 miejscowo艣膰 podaj臋 na dole wiadomo艣ci) po ten komputer. Um贸wi艂em si臋, na godzin臋 19.30 i o tej godzinie mniej-wi臋cej dojechali艣my. Sprzedaj膮cy sp贸藕ni艂 si臋 2h i pokierowa艂 nas pod firm臋 stolarsk膮 w najciemniejszym miejscu miejscowo艣ci. Ca艂a sytuacja wygl膮da艂a do艣膰 absurdalnie i pomimo, 偶e byli艣my w tr贸jk臋 zdecydowali艣my si臋 jednak um贸wi膰 na stacji benzynowej. Po 2h czekania dostali艣my kolejnego SMSa, 偶e nied艂ugo b臋dzie i "pan sobie wybierze laptopa, kt贸rego b臋dzie chcia艂". I tu pierwsze "WTF?". Postanowi艂em spojrze膰 na allegro na komentarze i w ten spos贸b znalaz艂em ten w膮tek. Wiedzia艂em ju偶, 偶e to pora偶ka i stracili艣my czas i paliwo na jazd臋 ponad 400km, ale postanowili艣my zobaczy膰, co przywiezie sprzedaj膮cy. Pojawi艂o si臋 dw贸ch m艂odych ludzi (przed 30). Macbooka (Pro 13" 7.1) chcia艂 prezentowa膰 w... baga偶niku. Nie zgodzi艂em si臋 i poprosi艂em, aby艣my weszli do 艣rodka stacji. W normalnym 艣wietle mog臋 stwierdzi膰, co widzia艂em (偶a艂uj臋, 偶e nie zrobi艂em zdj臋膰 tego sprz臋tu):

* karton z dwoma macbookami w 艣rodku
* na starcie z kartonu wylecia艂 dysk na pod艂og臋
* jeden z macbook贸w mia艂 wgniecenie na pokrywie (jakby go kto艣 m艂otkiem uderzy艂) i by艂 w stanie fatalnym
* drugi wyra藕ne 艣lady u偶ywania, klapa porysowana, liczne obicia, otarcia i... pokrywa dolna nieprzykr臋cona

Sprzedaj膮cy twierdzi艂, 偶e laptopy przyje偶d偶aj膮 bez pami臋ci i dysk贸w i dlatego jest odkr臋cona, bo 艣wie偶o w艂o偶y艂. Zapyta艂em, czy mo偶emy go w艂膮czy膰 - nie, bo nie by艂o dysku w聽艣rodku. Dalsza rozmowa dotyczy艂a g艂贸wnie tego, 偶e laptop jest w fatalnym stanie i nie jest warty nawet po艂owy sugerowanej ceny. Do tego nie by艂o p艂yt z systemem, a jako艣 magicznie chcia艂 instalowa膰 na nim Lion'a - najprawdopodobniej bez licencji. Dodam do tego, 偶e faktur臋 chcia艂 mi wystawia膰 na "dowoln膮 kwot膮, jak膮 b臋dzie Pan chcia艂, dogadamy si臋", a 艣rubokr臋ta, 偶eby przekr臋ci膰 dysk z drugiego i udowodni膰, 偶e macbook dzia艂a r贸wnie偶 nie posiada艂.

Ca艂o艣膰 mia艂a miejsce w miejscowo艣ci Kostom艂oty (lub gminie).

M贸g艂by艣 prosz臋 poda膰 jeszcze link do tej aukcji? Dzi臋ki:)

#67 dmkpoznan

dmkpoznan
  • 19 post贸w

Napisano 17 stycznia 2012 - 02:21

M贸g艂by艣 prosz臋 poda膰 jeszcze link do tej aukcji? Dzi臋ki:)

[URL="http://motoallegro.pl/macbook-pro-13-2-4-ghz-4gb-320gb-320m-fv-m-i2010214190.html"]To ta aukcja![/URL]

Dopiska o nowym zasilaczu te偶 by艂a nieprawdziwa - w kartonie by艂 zasilacz u偶ywany z wya藕nie brudnymi kablami.

I je艣li dobrze pami臋tam chcia艂 umawia膰 si臋 pod t膮 firm膮: [URL="http://www.stolarstwo.wroclaw.pl/"]http://www.stolarstwo.wroclaw.pl/[/URL] - mo偶e mie膰 co艣 z ni膮 wsp贸lnego, gdy偶 chcia艂 je藕dzi膰 tam wystawia膰 faktur臋 itd.

#68 strochu

strochu
  • 48 post贸w

Napisano 17 stycznia 2012 - 09:37

Najbardziej przera偶a mnie postawa allegro, wielokrotnie pisali艣my do nich w jego sprawie, oni sobie nic z tego nie robi膮. Przecie偶 ma tam poblokowane konta. Nie rozumiem, jak mog膮 dopu艣ci膰, 偶eby ta sama osoba, czy nawet inna osoba z tym samym adresem mog艂a dalej handlowa膰. Na eBay'u by w 偶yciu do tego nie dopu艣cili....

#69 strochu

strochu
  • 48 post贸w

Napisano 18 stycznia 2012 - 09:21

Informacje o U偶ytkowniku Alice777

Czy偶by kolejne konto powi膮zane? :) Co s膮dzicie?

#70 Sawom

Sawom
  • 83 post贸w

Napisano 18 stycznia 2012 - 13:05

Informacje o U偶ytkowniku Alice777

Czy偶by kolejne konto powi膮zane? :) Co s膮dzicie?

zupe艂nie inny telefon i miejscowo艣膰 wi臋c chyba lepiej nie psu膰 komu艣 opinii je艣li nie masz pewno艣ci...

#71 Pieronek

Pieronek
  • 4 post贸w

Napisano 19 stycznia 2012 - 17:55

Po prostu Alice777 kupi艂 Macbooka White 2.13 od Izen-a, "naprawi艂" i sprzedaje na aukcji, wida膰 to po komentarzach i sprzedawanych w tej chwili przedmiotach.

#72 pawelek94

pawelek94
  • 184 post贸w
  • Sk膮dGr贸jec, Poland

Napisano 08 lutego 2012 - 20:26

Witam opisz臋 sytuacj臋 dlaczego nie kupowa膰 od izen-a Mac-贸w. Na allegro podaje si臋 r贸wniez jako osiek-izen. A wi臋c od pocz膮tku.Zapragn膮艂em mie膰 swojego Mac-a dok艂adnie to interesowa艂 mnie mocny Pro najlepiej 15'. Przekopuj膮c allegro nie by艂o nic ciekawego ,ka偶du jeden drogi jak na m贸j bud偶et. Pewnego dnia zobaczy艂em 艂adn膮 15' core 2 duo 2.8 z dwoma grafikami dzia艂aj膮ca. Cena 2100z艂 problem jaki mia艂a to niedzia艂aj膮ca klawiatura. Reszta idea艂. Po wymienieniu kilku mieli z w/w "osob膮" zadzwoni艂em do niego w celu zasi臋gni臋cia dodatkowych informacji o sprz臋cie. Izen zachwala艂 go w mailach np: "Je艣li poradzi Pan sobie z klawiatur膮 to ma Pan pe艂noprawny komputer, z kt贸rego mo偶na normalnie korzysta膰 b臋dzie przez wiele miesi臋cy i tego jestem pewien." Paczka przysz艂a. Z zewn膮trz tak jak na zdj臋ciach. Odpalam i problem. Nie dzia艂a 9600gt, klawiatura wcale nie dzia艂a, dysk zamiast 500gb to jakie艣 160gb, nagrywarka nie czyta. 3gb ramu mia艂o by膰 4gb Napisa艂em do niego niech dosy艂a brakuj膮ce cz臋艣ci i buli za napraw臋 grafiki. Oczywi艣cie otrzyma艂em mi艂膮 wiadomo艣膰 偶e nic nie dostane i 偶e nie mog臋 mu nic zrobi膰. Wtedy ju偶 nie by艂 taki mi艂y jak w momencie kupowania mac-a. Jakim艣 cudem uda艂o mi si臋 wyegzekwowa膰 zew nagrywark臋 do air. nagrywark臋 wew do mac-a kostk臋 ramu. Jakie艣 pierdo艂y do iphone. Zawsze lepsze to ni偶 nic. W tym czasie uda艂o mi si臋 znale藕膰 naprawd臋 DOBRY SERWIS w warszawie. Nie b臋d臋 pisa艂 kto to jest poniewa偶 kto艣 m贸g艂 by to jako艣 wyko偶ysta膰. Nie chc臋 Panu kt贸ry go naprawia艂 robi膰 problem贸w. Co by艂o popsute i co z nim si臋 dzia艂o: Og贸lnie zalany strasznie. Standard u izen-a. 艢rubki od klawiatury zardzewia艂e strasznie. Do wymiany: Wymiana gniazda klawiatury z uzupe艂nieniem 艣cie偶ek, wymiana prze艂膮cznika grafiki x28, wymiana zasilacza GPU Vcore, wymiana zasilacza 1,1/1,8 Vcore, wymiana uk艂adu grafiki 9600, wymiana klawiatury. Ile zap艂aci艂em nie wa偶ne. Do wymiany jeszcze nap臋d. Oczywi艣cie przys艂any przez izen-a jeszcze gorszy ni偶 by艂. Jedne g艂o艣nik delikatnie ciszej gra. Track pad czasami nie dzia艂a klikanie (ca艂ym trackpadem). Brak pod艣wietlenia klawiatury. Pod艣wietlenie b臋d臋 naprawia艂 jeszcze, mo偶e nap臋d. Tak naprawd臋 uda艂o mi si臋 go naprawi膰 dzi臋ki Panu z serwisu, kt贸remu serdecznie dzi臋kuj臋. Pierwszy raz si臋 spotka艂em z cz艂owiekiem tak obeznanym w temacie. WIELKIE DZI臉KI!!. Wracaj膮c do tego ca艂ego izen-a. Je偶eli kupowa膰 sprz臋t od niego do za grosze! jakie艣 200z艂 to mo偶e i tak. Ale nie pakowa膰 sporej kasy i mie膰 poprostu pad艂o. Bo to jest normalnie chamstwo. Ludzie p艂ac膮 du偶e pieni膮dze chc膮 mie膰 dzia艂aj膮cy sprz臋t (wnioskuj膮c z opisu aukcji) a dostaj膮 trupa, trac膮 mas臋 nerw贸w i pieni臋dzy. Jednak dobrze 偶e s膮 takie osoby kt贸re naprawiaj膮 takie izen-owe z艂omy. P贸藕niej jeszcze dodam zdj臋cia z naprawy( w tym momencie ich nie posiadam).

#73 strochu

strochu
  • 48 post贸w

Napisano 08 lutego 2012 - 20:30

Zg艂osi艂e艣 spraw臋 na Policj臋? Zg艂o艣, b臋dziesz m贸g艂 dosta膰 zwrot pieni臋dzy z allegro!

#74 528eae9968

528eae9968
  • 7聽222 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 08 lutego 2012 - 20:38

Witam opisz臋 sytuacj臋 dlaczego nie kupowa膰 od izen-a Mac-贸w. Na allegro podaje si臋 r贸wniez jako osiek-izen.
A wi臋c od pocz膮tku.Zapragn膮艂em mie膰 swojego Mac-a dok艂adnie to interesowa艂 mnie mocny Pro najlepiej 15'. Przekopuj膮c allegro nie by艂o nic ciekawego ,ka偶du jeden drogi jak na m贸j bud偶et. Pewnego dnia zobaczy艂em 艂adn膮 15' core 2 duo 2.8 z dwoma grafikami dzia艂aj膮ca. Cena 2100z艂 problem jaki mia艂a to niedzia艂aj膮ca klawiatura. Reszta idea艂. Po wymienieniu kilku mieli z w/w "osob膮" zadzwoni艂em do niego w celu zasi臋gni臋cia dodatkowych informacji o sprz臋cie. Izen zachwala艂 go w mailach np:
"Je艣li poradzi Pan sobie z klawiatur膮 to ma Pan pe艂noprawny komputer, z kt贸rego mo偶na normalnie korzysta膰 b臋dzie przez wiele miesi臋cy i tego jestem pewien."
Paczka przysz艂a. Z zewn膮trz tak jak na zdj臋ciach. Odpalam i problem. Nie dzia艂a 9600gt, klawiatura wcale nie dzia艂a, dysk zamiast 500gb to jakie艣 160gb, nagrywarka nie czyta. 3gb ramu mia艂o by膰 4gb
Napisa艂em do niego niech dosy艂a brakuj膮ce cz臋艣ci i buli za napraw臋 grafiki. Oczywi艣cie otrzyma艂em mi艂膮 wiadomo艣膰 偶e nic nie dostane i 偶e nie mog臋 mu nic zrobi膰. Wtedy ju偶 nie by艂 taki mi艂y jak w momencie kupowania mac-a. Jakim艣 cudem uda艂o mi si臋 wyegzekwowa膰 zew nagrywark臋 do air. nagrywark臋 wew do mac-a kostk臋 ramu. Jakie艣 pierdo艂y do iphone. Zawsze lepsze to ni偶 nic. W tym czasie uda艂o mi si臋 znale藕膰 naprawd臋 DOBRY SERWIS w warszawie. Nie b臋d臋 pisa艂 kto to jest poniewa偶 kto艣 m贸g艂 by to jako艣 wyko偶ysta膰. Nie chc臋 Panu kt贸ry go naprawia艂 robi膰 problem贸w. Co by艂o popsute i co z nim si臋 dzia艂o: Og贸lnie zalany strasznie. Standard u izen-a. 艢rubki od klawiatury zardzewia艂e strasznie. Do wymiany: Wymiana gniazda klawiatury z uzupe艂nieniem 艣cie偶ek, wymiana prze艂膮cznika grafiki x28, wymiana zasilacza GPU Vcore, wymiana zasilacza 1,1/1,8 Vcore, wymiana uk艂adu grafiki 9600, wymiana klawiatury. Ile zap艂aci艂em nie wa偶ne. Do wymiany jeszcze nap臋d. Oczywi艣cie przys艂any przez izen-a jeszcze gorszy ni偶 by艂. Jedne g艂o艣nik delikatnie ciszej gra. Track pad czasami nie dzia艂a klikanie (ca艂ym trackpadem). Brak pod艣wietlenia klawiatury. Pod艣wietlenie b臋d臋 naprawia艂 jeszcze, mo偶e nap臋d. Tak naprawd臋 uda艂o mi si臋 go naprawi膰 dzi臋ki Panu z serwisu, kt贸remu serdecznie dzi臋kuj臋. Pierwszy raz si臋 spotka艂em z cz艂owiekiem tak obeznanym w temacie. WIELKIE DZI臉KI!!. Wracaj膮c do tego ca艂ego izen-a. Je偶eli kupowa膰 sprz臋t od niego do za grosze! jakie艣 200z艂 to mo偶e i tak. Ale nie pakowa膰 sporej kasy i mie膰 poprostu pad艂o. Bo to jest normalnie chamstwo. Ludzie p艂ac膮 du偶e pieni膮dze chc膮 mie膰 dzia艂aj膮cy sprz臋t (wnioskuj膮c z opisu aukcji) a dostaj膮 trupa, trac膮 mas臋 nerw贸w i pieni臋dzy. Jednak dobrze 偶e s膮 takie osoby kt贸re naprawiaj膮 takie izen-owe z艂omy.
P贸藕niej jeszcze dodam zdj臋cia z naprawy( w tym momencie ich nie posiadam).

Pisa艂em nie kupuj a ty si臋 upar艂e艣 jak g艂upi to teraz masz.
Do艂膮czona grafika

#75 strochu

strochu
  • 48 post贸w

Napisano 08 lutego 2012 - 20:43

PS. Zapraszam r贸wnie偶 do przy艂膮czenia si臋 do grupy na wsp贸lny pozew: https://wspolnypozew...zwy/izen-wrocaw

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 0

0 u偶ytkownik贸w, 0 go艣ci, 0 anonimowych