I jeszcze jedno pytanie... ten mac ma płaski monitor, czy jeśli klient będzie siedział obok mnie będzie widział wszystkie kolory poprawnie czy tylko do 45 stopni?
Na tym komputerze jest raczej mała szansa że klient zobaczy poprawne kolory z jakiegokolwiek kąta, Ty zresztą też.
---- Dodano 18-05-2007 o godzinie 13:28 ----
Michale ale tu nie jest rozmowa o grafikowaniu a o studiu DTP, ok, jeżeli to będzie małe studyjko składające kilkustronnicowe folderki to spoko, ale i tak do tego iMac'a trzeba dokupić dobry monitor, iMac nie ma wystarczająco dobrej matrycy żeby ze spokojem pracować w DTP, szczerze to ja bym się bał na podstawie tego co pokazuje matryca iMac'a wypuszczenie do druku, no chyba że ktoś ma suwaczki w głowie, i nie musi patrzeć na kolor
. Dla grafika w domu istotnie iMac jest dobrym rozwiązaniem, acz też nie najlepszym, ale dla studia DTP, to włożenie kolejnego dysku, spięcie ich w macierz, rozbudowa powyżej 2,5 GB ramu, przy oszczędności 3000 tysięcy nie wiem czy jest aż tak warte, prędzej bym się zdecydował na PowerMac'i G5 i dobry monitor do studia DTP.
A G5 nie jest złą rzeczą, przecież do dziś mnóstwo DTP, pracuje na G4, G4 QS na MacOs9 i Quarku 4 i taka maszyna zamiata, więc nie trzeba kupować iMac'a i nie trzeba też wydawać fortuny na MakaPro a można mieć starszego acz równie funkcjonalnego PowerMaka wraz ze świetnym monitorem.
Co do krytyki Pank'a, adwokatem jego nie będe, ale...dlaczego wnioskujesz kompleksy? Może taki sposób bycia ja potrafię to zrozumieć
Ja napisałem mniej więcej to samo ale nie zrozumiał, może Tobie się uda.