Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

BŁĄD 3194 przy upgrade - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1254 odpowiedzi w tym temacie

#576 dudek564

dudek564
  • 295 postów

Napisano 25 maja 2012 - 20:54

wyskakuje mi błąd przy aktualizacji iPada 16gb 3G w iTunes do 5.1.1 (obecnie 5.0.1 z JB) proszę o pomoc - 3194 Poszło po odpaleniu Umbrella Podczas wgrywania wyskoczył błąd 11

#577 szamanksb

szamanksb
  • 23 postów

Napisano 28 maja 2012 - 15:23

Witam, Potrzebuję Waszej pomocy. Mam Iphone 4s z iOS 5.0.1 z JB. Podczas próby aktualizacji w iTunes do 5.1.1 wyskakuje błąd 3194, podczas próby aktualizacji w telefonie również nie daję rady. Jest na to jakaś rada ? Pozdrawiam i z góry dziękuję.

#578 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 28 maja 2012 - 15:39

Było w tym wątku z 15 razy... O programie Tiny Umbrella słyszałeś?

#579 ogjjen

ogjjen
  • 33 postów

Napisano 29 maja 2012 - 13:40

Od kilku godzin szukam i nie mogę znaleźć odpowiedzi. Chciałem wgrać 5.1.1 a potem Absinhtem zrobić jailbreaka. Zrobiłem wszystko wg. tej instrukcji Update to iOS 5.1.1 - Preserve Baseband (Mac & Win) | Absinthe Jailbreak.com ale gdy dochodzę do 15 punktu i próbuje go wykonać to po chwili pokazuje mi się błąd 3194. Wcześniej miałem iOS 5.0, bez jailbreaka. Próbowałem już edytować plik hosts. Nie wiem jak powinno wyglądać to z Tinyumbrella, więc włączyłem ten program, kliknąłem Start TSS Server i spróbowałem jeszcze raz wgrać ios 5.1.1 ale nadal nic z tego.

#580 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 29 maja 2012 - 14:05

Nie kombinuj nic z Tiny Umbrella. 5.1.1 jest podpisywany przez Apple, wiec nie powinienes miec problemow.

#581 ogjjen

ogjjen
  • 33 postów

Napisano 29 maja 2012 - 14:41

Właśnie tu jest problem, bo nawet jak próbuje przez iTunes zaktualizować (w sensie, że pobieram oryginalny itunes'em i klikam uaktualnij) to nadal ten sam błąd. ~Update Poszło z poziomu telefonu.

#582 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 29 maja 2012 - 19:16

Właśnie tu jest problem, bo nawet jak próbuje przez iTunes zaktualizować (w sensie, że pobieram oryginalny itunes'em i klikam uaktualnij) to nadal ten sam błąd

URUCHOM UMBRELLE. ZANIM BEZMYŚLNIE KLINKNIESZ 'OK' NA BANNERZE KTÓRY POJAWI SIĘ W CZASIE URUCHAMIANIA PROGRAMU, PRZECZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM CO TAM JEST NAPISANE !!!!!!

Powtarzanie czegoś po raz 15 w jednym wątku widać nie dociera. Może teraz wszyscy którzy usiłują zainstalować 5.1.1 i kończą na 3194 zrozumieją.

#583 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 29 maja 2012 - 20:23

Lepiej na wszystko klikac ok bez przeczytania tego. ;)

#584 Rospalony

Rospalony
  • 9 postów

Napisano 30 maja 2012 - 01:11

Wrzucony hacktywowany 5.1 w Sn0wbreeze, w RedSn0w "doklejone" SHSH, w TinyUmbrella Start TSS Server, w iTunes Restore z Shiftem, potem Just Boot w RedSnow, ultrasn0w fixer, nastepnie ultrans0w z Cydii i wszystko trybi :).

Zastosowalem Twój manewr i wyskoczył mi nieznany błąd 1601 jakies pomysły :/ ?

#585 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 30 maja 2012 - 08:29

Zastosowalem Twój manewr i wyskoczył mi nieznany błąd 1601 jakies pomysły :/ ?

1. CF trzeba instalować w pwned DFU
2. Do instalacji oprogramowania z 'doklejonymi' SHSH serwer TSS nie jest potrzebny

#586 Rospalony

Rospalony
  • 9 postów

Napisano 30 maja 2012 - 09:47

Tak robię właśnie. CF gotuje w snowbreeze, a potem doklejam ssh w redsnow, a potem z pwnd DFU probuje wgrac przez iTunes i lipa :/ wczoraj nawet wyskoczyl mi nowy blad 1600 (na Win) a wyczytalem, ze to blad charakterystyczny dla MAC.

#587 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 30 maja 2012 - 10:02

to oznacza, że nie wprowdziłeś w pwned DFU ( lub zrobiłeś to źle ).

#588 nicky

nicky
  • 169 postów
  • Skąd3miasto

Napisano 30 maja 2012 - 11:31

Jestem chyba zbyt głupia, aby to wszystko ogarnąć. Dlaczego nie można zrobić up'a przez iTunes? wyskakuje ten straszny błąd i ugrzęzłam . Świetnie.

#589 Rospalony

Rospalony
  • 9 postów

Napisano 30 maja 2012 - 12:08

wprowadzam go iReb'em w pwnd DFU wiec na bank musi byc dobrze, a jak probuje redsnowem i tam przez pwnd dfu to na iPhonie wyskakuje blad ze uplynal limit czasu 60000ms i nie moze znalezc dobrego firmware.

#590 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 30 maja 2012 - 13:56

Jestem chyba zbyt głupia, aby to wszystko ogarnąć. Dlaczego nie można zrobić up'a przez iTunes? wyskakuje ten straszny błąd i ugrzęzłam . Świetnie.

Pare postow wyzej duzymi literami napisalem.

---------- Wpis dodano o 14:56 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:55 ----------

wprowadzam go iReb'em w pwnd DFU wiec na bank musi byc dobrze, a jak probuje redsnowem i tam przez pwnd dfu to na iPhonie wyskakuje blad ze uplynal limit czasu 60000ms i nie moze znalezc dobrego firmware.

Na bank to Kopernik nie zyje. Zeby wprowadzic w pwned DFU sam iReb nie wystarczy. Trzeba jeszcze naciskac klawisze z dokladnoscia co do sekundy zgodnie z instrukcja. Jedna sekunda za wczesnie lub za pozno i dupa...

#591 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 30 maja 2012 - 14:44

Na bank to Kopernik nie zyje. Zeby wprowadzic w pwned DFU sam iReb nie wystarczy. Trzeba jeszcze naciskac klawisze z dokladnoscia co do sekundy zgodnie z instrukcja. Jedna sekunda za wczesnie lub za pozno i dupa...

Dokladnosc we wprowadzaniu w DFU sie bardzo liczy. Moze to banalnie zabrzmi, ale sprobuj redsn0wem w DFU wejsc. Mnie to pomoglo pare razy, jakos nie ma chemii miedzy mna, a iRebem. :mrgreen:

#592 ogjjen

ogjjen
  • 33 postów

Napisano 30 maja 2012 - 15:30

URUCHOM UMBRELLE. ZANIM BEZMYŚLNIE KLINKNIESZ 'OK' NA BANNERZE KTÓRY POJAWI SIĘ W CZASIE URUCHAMIANIA PROGRAMU, PRZECZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM CO TAM JEST NAPISANE !!!!!!

Powtarzanie czegoś po raz 15 w jednym wątku widać nie dociera. Może teraz wszyscy którzy usiłują zainstalować 5.1.1 i kończą na 3194 zrozumieją.

Przeczytałem, zrobiłem co kazali a błąd jak wyskakiwał tak wyskakuje nadal.

#593 Rospalony

Rospalony
  • 9 postów

Napisano 30 maja 2012 - 16:28

Wystapił nieznany błąd 21 :/ jestem totalnie bezsilny.

#594 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 30 maja 2012 - 16:51

Przeczytałem, zrobiłem co kazali a błąd jak wyskakiwał tak wyskakuje nadal.

Czyli dokładnie co zrobiłeś ???

#595 Rospalony

Rospalony
  • 9 postów

Napisano 30 maja 2012 - 17:10

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#596 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 30 maja 2012 - 17:16

Blad 21 jest czesto od baterii albo plyty glownej. ;)

#597 Rospalony

Rospalony
  • 9 postów

Napisano 30 maja 2012 - 17:50

Ale wczesniej sie nie pokazywal to zmiana softa mogla to wywolac ? Probowalem CF ugotowanego w Snowbreeze, stich SSH na Rednsnow, wszystko na win robione, po czym wprowadzilem telefon w pwnd DFU , dobrze w redSnow i podpialem pod Maca nie uzywanego do tej pory praktycznie, i tam tez wrzucilem gotowy soft i po wskazaniu softa wyskakuje blad 21. Dodam tylko, ze probowalem juz nawet z oprogramowaniem 4.3. Jakies sugestie jak w ogole podniesc iPhone'a do jakiegokolwiek stanu ? Problem pojawil sie jak tylko na samym poczatku probowalem mu wrzuicc hacktywowanego softa aby ruszyl.

#598 niego15

niego15
  • 2 postów

Napisano 05 czerwca 2012 - 02:02

Witam! Mam problem z iphonem 4 nie wiem na jakim sofcie ale chyba na 5.0.1 nie mogę tego sprawdzić, bo tinyumbrella nie widzi telefonu.Iphone cały czas jest w trybie serwisowym,na ekranie nic sie nie wyświetla. Podczas restore wyskakuje błąd 3194 próbowałęm już edytować plik hosts,kasaować linijkę gs.apple,nic nie pomaga cały czas wyskakuje ten sam błąd.Dodam ,że telefon kupiłem na allegro i jest podobno po nieudanym jailbreaku.Będe wdzięczny jeśli mi ktoś pomoże.

#599 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 05 czerwca 2012 - 06:43

Witam!
Mam problem z iphonem 4 nie wiem na jakim sofcie ale chyba na 5.0.1 nie mogę tego sprawdzić,
bo tinyumbrella nie widzi telefonu.Iphone cały czas jest w trybie serwisowym,na ekranie nic sie nie wyświetla.
Podczas restore wyskakuje błąd 3194 próbowałęm już edytować plik hosts,kasaować linijkę gs.apple,nic nie
pomaga cały czas wyskakuje ten sam błąd.Dodam ,że telefon kupiłem na allegro i jest podobno po nieudanym
jailbreaku.Będe wdzięczny jeśli mi ktoś pomoże.

:) niech zgadnę... Sprzedający w opisie napisał, że się na tym nie zna i dlatego sprzedaje po okazyjnej cenie, tak?

Nigdy się nie kupuje takich egzemplarzy na Allegro, bo 99,99% to ludzie, którzy są świadomi uszkodzenia telefonu i kosztownej naprawy

Z drugiej strony, tobie wyskakuje błąd 3194 dotyczący jedynie braku SHSH

Nie wiem jak z SimLock'iem w twoim egzemplarzu, ale usuń linijkę z "gs.apple.com", odpal iTunes i kliknij "Odtwórz", bez wybierania softu z dysku

#600 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 05 czerwca 2012 - 08:55

Zapomniałeś napisać, że po modyfikacji 'hosts' trzeba zrestartować komputer. Prościej wyłączyć 'set hosts to Cydia on exit' w Umbrelli - wtedy restartować nie trzeba. Poza tym po ręcznej modyfiacji 'hosts' i uruchomieniu Umbrelii gs.apple.com ponownie się tam znajdzie bo Umbrella ZAWSZE dodaje gs.apple.com do hosts jeśli opcja 'set hosts to cydia on exit' jest włączona.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych