Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

BŁĄD 3194 przy upgrade - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1254 odpowiedzi w tym temacie

#526 magicznychlopczyk

magicznychlopczyk
  • 2 postów
  • SkądZgierz

Napisano 15 kwietnia 2012 - 22:46

dałem radę dzięki wielkie ;)

#527 osti24

osti24
  • 102 postów
  • SkądTuchola

Napisano 24 kwietnia 2012 - 10:33

Witam też mam podobny problem zakupilem dzisiaj ipada 2 jest na nim 4.3.5 i też nie mogę zaktualizowac go do 5.0.1 żeby zrobic JB wywala błąd za każdym razem 3194. Czy da się jakos nie instalować 5.1 tylko 5.01. Pozdrawiam

#528 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 24 kwietnia 2012 - 18:24

Witam też mam podobny problem zakupilem dzisiaj ipada 2 jest na nim 4.3.5 i też nie mogę zaktualizowac go do 5.0.1 żeby zrobic JB wywala błąd za każdym razem 3194. Czy da się jakos nie instalować 5.1 tylko 5.01. Pozdrawiam

Na iPad 2 NIEWYKONALNE.

#529 marios2909

marios2909
  • 3 postów

Napisano 24 kwietnia 2012 - 18:57

Trzeba usunąć wszystkie linijki zawierające "gs.apple.com" w pliku hosts

Usuwajac te linijki nie moge tego zapisac w pliku hosts wywala mi ze mam sie skontaktowac z administratorem ;/ Chce zaznaczyc ze jestem zielony w tych sprawach.

#530 marios2909

marios2909
  • 3 postów

Napisano 24 kwietnia 2012 - 21:05

Witam Uwalilem sobie iphona 4.Przez przypadek zrobilem upgrade do 5.1 a mialem 4.3 i uzywalem gevey.Po upgrade gevey nie dziala i myslalem ze sprawe zalatwi nowy gevey do 4s ale doczytalem sie ze nowy gevey dziala tylko z 4s , wiec wpadlem na pomysl zeby zrobic downgrade i sie zaczelo; najpierw blad 3194 potem blad 1 i nastepnie czarny ekran.Poczytalem troszeczke wasza lektore i pobawilem sie ireb-r5 i tiny umbrela i pojawilo mi sie na ekranie wtyczka usb.Probowalem zrobic ta sztuczke z usowaniem linijki w pliku hosts ale po usunieciu nie moglem zapisac tego pliku wiec poszukalem wiecej na forum i zrobilem sztuczke z ubrela i teraz sprobowalem z wgraniem softa 4.3.5 8l1 restore i nie wywala juz bledow tylko ze "nie mozna odtworzyc iphona poniewaz serwer uaktualnien oprogramowania iphona jest tymczasowo niedostepny lub nie mozna sie z nim polaczyc".Czy to jest zwykly komunikat czy nastepny blad? Prosze o pomoc i podpowiedzenie czy dobrze to robie i czy jakby szie udalo zrobic ten downgrade to czy bede mogl uzywac ponownie geveya. Chce podkreslic ze w tych sprawach jestem kompletnie zielony takze prosze o podpowiedzi w bardziej zrozumialym jezyku ,takim dla laikow ,bo jak czytam posty na forum to dla mnie brzmi jak jakis kod ;)

#531 marios2909

marios2909
  • 3 postów

Napisano 25 kwietnia 2012 - 14:58

Niemozliwe ze juz 2-gi dzien nie mozna polaczyc sie serwerem!

---------- Wpis dodano o 11:26 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:23 ----------

Rozpakowuje mi , nastepnie sprawdza odtwozenie i za sekunde wywala ze serwer jest tymczasowo niedostepny lub nie mozna sie z nim polaczyc :/
Czy ktos wie o co chodzi i moze mi pomoc?

---------- Wpis dodano o 13:20 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:26 ----------

[url=http://support.apple.com/kb/HT3204?viewlocale=pl_PL]iTunes dla systemu Windows: testy połączeń sieciowych[/url]
zrobilem test ,okazalo sie ze bezpieczne polaczenie z iTunes Store nieudane.Przeszedlem wszystkie etapu podane w pomocy ,proba i wszystko ok.Wgrywam softa shift+odtworz rozpakowuje ,sprawdzam odtworzenie i ten sam komunikat ze nie mozna odtwozyc bla bla .....serwer niedostepny lub nie mozna sie z nim polaczyc........

CIACH Nie podbijaj, jak ktoś będzie w stanie Ci pomóc to z pewnością odpisze na Twój post.

---------- Wpis dodano o 14:19 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:23 ----------

Nastepny test , czy windows widzi tel jako nosnik odp; nie.Ale iTunes go widzi bowiem jest z lewej strony ikona tel i nazwa.
Robiac nastepny test , czyli testy polaczenia z urzadzeniem wywala komunikat ; Nie znaleziono iPoda,iPhonea ani iPada @/ ?
Ide dalej robie cala procedure z pomocy typu msconfig , nastepnie restart compa i powinne sie pojawic komunikaty o blokowanych programach itd.
U mnie nic niewywalilo ,zadnego komunikatu. Chce odpalic iTunesa i wali komunikat ze program jest niepoprawnie zainstalowany i czy chcesz zeby iTunes go naprawil? No na razie nie, bo nie wiem czy nie strace backupu tel. Nagle iTunes odpala sie i powtarzam proces z shift+odtworz i dalej to samo.
??

---------- Wpis dodano o 14:39 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:19 ----------

Kolejna proba i wywalilo blad 3014.

---------- Wpis dodano o 15:21 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:39 ----------

Blad 1 wystepuje przy urzyciu TU.[COLOR="Silver"]

---------- Wpis dodano o 15:58 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:21 ----------

Usuwajac te linijki nie moge tego zapisac w pliku hosts wywala mi ze mam sie skontaktowac z administratorem ;/ Chce zaznaczyc ze jestem zielony w tych sprawach.

Witam ponownie z tym administratorem juz sobie poradzilem.

#532 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 25 kwietnia 2012 - 17:40

@marios2909, bloga piszesz? Jeszcze jedna taka akcja i cały Twój wywód poleci do kosza, a Ty otrzymasz ostrzeżenie. Koniec balu panno Lalu.

#533 apik

apik
  • 124 postów

Napisano 25 kwietnia 2012 - 22:36

Witam, Ja też mam obecnie problem z aktualizacją softu do 5.1. Mam w tej chwili wgrany 5.0.1 przy uaktualnianiu przez iTunes jest błąd 3194, natomiast podczas aktualizacji przez iPhone jest błąd pobierania. Jak ominąć ten błąd? przejrzałem chyba z 20 stron z tych 54, ale nic konkretnego już ni wiem, sorry :) EDIT: Spróbowałem go jeszcze w DFU wprowdzić, ale daje 3194 i iPhone nie wstaje :/ (uruchomiłem jednocześnie trzymając power i home)

#534 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 00:18

Witam,

Ja też mam obecnie problem z aktualizacją softu do 5.1. Mam w tej chwili wgrany 5.0.1 przy uaktualnianiu przez iTunes jest błąd 3194, natomiast podczas aktualizacji przez iPhone jest błąd pobierania.

Jak ominąć ten błąd? przejrzałem chyba z 20 stron z tych 54, ale nic konkretnego już ni wiem, sorry :)

EDIT: Spróbowałem go jeszcze w DFU wprowdzić, ale daje 3194 i iPhone nie wstaje :/ (uruchomiłem jednocześnie trzymając power i home)

Było w tym wątku z 15 razy... O programie Tiny Umbrella słyszałeś?

#535 apik

apik
  • 124 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 07:24

Tak słyszałem, ale SHSH nie potrafi zapisać bo wyskakuje komunikat, że juz jest za późno dla 5.0.1.

#536 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 07:54

Tak słyszałem, ale SHSH nie potrafi zapisać bo wyskakuje komunikat, że juz jest za późno dla 5.0.1.

Ale Ty chyba pisałeś o problemie z instalacją 5.1 a nie z zapisaniem SHSH ??? Uruchom Umbrelle, WYŁĄCZ opcje 'set hosts to Cydia on Exit' i zainstaluj 5.1

//T

#537 apik

apik
  • 124 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 07:58

Ok, musze iśc do pracy, ale wieczorem wracam do zabawy. Mam nadzieję, że pójdzie. Zaktualizowac soft przez iTunes po wyłaczeniu tej opcji?

#538 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 10:51

Ok, musze iśc do pracy, ale wieczorem wracam do zabawy. Mam nadzieję, że pójdzie. Zaktualizowac soft przez iTunes po wyłaczeniu tej opcji?

A znasz inny niz przez iTunes sposob na instalacje oprogramowania telefonu? Po wylaczeniu 'set hosts to Cydia on exit' Umbrelle musisz zamknac i potem mozesz instalowac...

#539 Faz

Faz
  • 21 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 22:37

Panowie jestem w czarnej d***. Siedzę nad tym badziewiem już całkiem sporo. Nawet sprawdziłem że mój telefon nie ejst z Anglii a z Irlandii Sprzedawca źle podał, wiec oryginalne zdjęcie to kwestia 550 zł! No Ale może pomożecie. Był soft 4.3.4, ale zechciało mi się wgrać inny ale wyskakiwał błąd 3194. Oczywiście znalazłem ominięcie przez parasolkę. Zrobiłem przez sn0wbreeze-v2.9.3 plik: sn0wbreeze_iPhone_4-GSM-4.3.3-8J2. Probuje go wgrac włączając tryb DFU jednocześnie mają właczone w U TU "Stop TSS Server". Coś tam się dzieje trwa to zawsze około 2 minut. No i wyskakuje błąd tym razem numer 1601. SPOKO znalażłem, ze ambitnie trzeba przeinstalowac iTunes przeinstalowałem, NIC. Mam Maca Tam zrobiłem wszystko odpowiednio identycznie, wraz z przeinstalowaniem wszędzie ten sam błąd. No może ktoś błogosławiony coś dopomoze... Może chodzi o to że miałem 4.3.4. a teraz wgrywam 4.3.3. Bo ten Snobreez nie chce mi shakować 4.3.4, czemu nie wiem. Za wszelką pomoc będe serdecznie wdzięczy

#540 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 23:06

pwned DFU musi być....

#541 Faz

Faz
  • 21 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 23:23

iPhone działa, gevey nie. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem, że gevey poczatkowo działał i nagle przestał ?

#542 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 27 kwietnia 2012 - 05:48

Aktualizacja softu / zmiana operatora?

#543 raeler

raeler
  • 2 postów

Napisano 30 kwietnia 2012 - 10:42

Witam, mam pewien problem z moim iPhone 3gs. Dostałam go w spadku po wujku z Anglii, więc nie mam pojęcia jaki soft teraz w nim jest itp., zwłaszcza, że już wyjechał z Polski. Chciałam go skonfigurować, więc ściągnęłam program iTunes, włączyłam tryb awaryjny, dałam shift i wybrałam soft 4.3.2. I tu zaczynają się problemy, bo nie mam zapisanych plików SHSH, program iREB mi nie pomaga i cały czas wyskakuje błąd 3194. próbowałam z innym softem i nic. Wiecie może co powinnam zrobić?

#544 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 30 kwietnia 2012 - 18:45

C:/Windows/system32/etc/drivers - tu masz plik hosts Usuń wszystkie linijki, które mają "gs.apple.com"

#545 indu

indu
  • 972 postów
Napisano 30 kwietnia 2012 - 19:32

Raeler: jaką masz wersję softu obecnie ? Może masz nowy soft np 5.1 , i próbujesz zrobić downgrade , a bez plików shsh tego nie zrobisz.

#546 cinek92

cinek92
  • 2 postów

Napisano 30 kwietnia 2012 - 19:44

Witam,
Proszę was o pomoc z następującym problemem.
Mam iphona 3g na sofcie 3.1.3. Przy próbie upgradu softa na 4.2.1 wyskakuje nieszczęsny błąd 3194.
Szukałem pomocy na forum niestety nic mi się nie udało z tym fantem wskórać..

Udało się :)

#547 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 kwietnia 2012 - 19:52

Witam,
Proszę was o pomoc z następującym problemem.
Mam iphona 3g na sofcie 3.1.3. Przy próbie upgradu softa na 4.2.1 wyskakuje nieszczęsny błąd 3194.
Szukałem pomocy na forum niestety nic mi się nie udało z tym fantem wskórać..

A może po prostu przeczytasz ten temat? Odpowiedź na Twoje pytania padła w nim kilkanaście razy lekko licząc.

#548 ludek1988

ludek1988
  • 15 postów

Napisano 02 maja 2012 - 09:16

Nabyłem Iphone 4 z ios 4.0 modem firmware 1.59 miał ściągniętego sim locka przez ultrasnow wymazałem zawartość po czym nie uruchamiał się postanowiłem więc wgrać ios 5.01 ale tu się pojawia problem mianowicie przy próbie wgrania softu oczywiście w trybie DFU wprowadzony w iReb pojawia się błąd 3194 przy użyciu dodatkowo tinyumbrella błąd 2005.Do pliku Hosts też zaglądałem nie pomaga dalej 3194, jakieś pomysły ?

#549 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 02 maja 2012 - 09:31

W tym watku znajdziesz informacje co trzeba zrobic.
http://myapple.pl/ip...do-5_0_1-a.html

#550 mariopl5

mariopl5
  • 10 postów

Napisano 05 maja 2012 - 09:19

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych