Hej,
Wkońcu pozbyłem się stresu związanego z posiadaniem iMaca (gwarancja już się kończyła, plam nie było jeszcze... Ale wolałem sprzedać niż później płakać), ale przechodząc do sedna. Co wybrać air 13 w podstawowej konfiguracji czy pro 13 w podstawie ?? Naczytałem się już sporo na temat obu, ale nadal nie mogę podąć decyzji. W pro przekonuje mnie możliwość wymiany dysku na ssd i opcja dołożenia ramu, z drugiej strony air ma odrazu ssd i do tego lepszy ekran. Komputer będzie raczej leżał na biurku, raz maksymalnie dwa razy w tygodniu będę się z nim ruszał na uczelnie. Posiadam samochód, więc kwestia dzwigania go mi nie grozi. Na co dzień używam komputera głównie no prac biurowych, przeglądania internetu i zabawy w photoshopie ( zaprojektowanie jakiegoś plakatu w formacie a2 200dpi składającego się z kilkunastu warstw). Uff.. A teraz zw związku z moim wywodem mam kilka pytań :
1. Podstawowe to który z nich byście mi polecili i dlaczego ??
2. Czy macbook pro po wymianie dysku na ssd, będzie sporo szybszy od air ??
3. Jak wygląda kwestia grzania się obydwóch sprzętów ?? Pro 13 już miałem, ale to było 2 lata temu i pamiętam że troszkę się nagrzewał...
4. Pytanie bardziej do właścicieli firm lub księgowych. Lapek branybylby na firmę, studiuję medycynę i ten prawniczy język jakoś do mnie nie przemawia. Wytłumaczcie proszę jak to jest z odliczaniem tego vatu, wrzucaniem w koszta czy wprowadzania do ewidencji środków stałych ?.
5. Które rozwiązanie posłuży dłuzej ?? Wkońcu chciałbym mieć co najmniej 3 lata spokoju od wymieniania komputera ??
6. A może jednak nowy iMac 21,5 ? Tylko nie wiem czy znowu nie będzie problemu z ekranem ?
Z góry dziękuję za poświęcony czas na odpowedzi na moje pytania