Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Słuchawki Bose QC3

• Please log in to reply
68 replies to this topic

#51 born2fight

born2fight
  • 443 posts
  • SkądILL WIND US

Posted 04 July 2007 - 05:18

ema! wsumie to przez przypadek wpadlem na ten watek na forum i niewiem oco sie niektozy kloca czy bose czy shennisher wydaje mi sie ze jedne i drogie sa zajebiste pozatym zalezy kto czego slucha wiec niewarto sie spinac ja tak wogole to zdecydowalem sie na Bose TriPort OE tylko dlatego ze mozna je kupic w pierwszym lepszym sklepie (mieszkam w stanach) pozatym jak sluchalem ich przez chwile w sklepie to itak wiedzialem ze z moja muzyka bedzie inny efekt chyba ze ktos slucha muzyki akustycznej:) a tak wogole to odkad zyje w stanach to widzialem tylko jeden model shennishera ale byly tanie i wkladane do uszu a takich nielubie aaaaa starsznie debilne jest to ze bose do zestawu daje 2 kable 1 normalnego rozmiaru a drugi taki ze mozna sobie na uchu najwyzej ipoda powiesic heheh wiecej zastrzezen niemam

#52 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2111 posts
  • SkądBurr Ridge, IL

Posted 04 July 2007 - 06:01

Witam!
Aktualnie uzywam sluchawek Sennheiser HD 205 lecz zauwazylem ze nie maja najlepszej jakosci dzwieku i kiepsko radza sobie z basami :( Od niedawna jestem zainteresowany zakupem modelu Quiet Comfort 3 od Bose. Pare razy sluchalem na nich muzyki w salonie Bose. Maja naprawde mocne basy, swietny dzwiek i sa komfortowe. Prosilbym o opinie tego zestawu tych ktorzy mieli z nim doczynienia oraz moze jakies rady. Czy istnieja lepsze sluchawki niz QC3?

Z gory dziekuje.

Tak istnieja:

Bang & Olufsen A8
Shure E2c (bardzo dobry bas)
harman/kardon EP730

#53 dipi

dipi
  • 1 posts

Posted 14 November 2007 - 09:09

Witam, pytanie: istnieja sluchawki z "modulem wyciszajacym" podobnie dziajace jak bose qc2/3? (szum silnika samolotu itp)

#54 Matyss

Matyss
  • 3 posts
  • SkądRadom

Posted 15 November 2007 - 11:45

Używam HD595, nie stać mnie było na 650 niestety, ale nie oszukujmy się słuchawki hi fi, tudzież hi end to 3 model od góry, WYMAGAJĄ odzielnego napędu tzn wzmacniacza słuchawkowego, który cenowo jest zblożony do ceny słuchawek i konkretnego interkonektu, moje naprzykład lepiej grają ze srebrem niż złotem.

Posiadam miedzy innymi przenośny wzmacniak c&c xo [url]http://www.headb.com/[/url]
Jest to specjalny design dla ipodów i jest malutki i wygląda pięknie, no i jest urządzeniem przenośnym, gra pieknie (niekoniecznie audiofilsko) ma duuużo tłustego basu i z moimi senkami gra wysmienicie

POLECAM taka konfiguracje

#55 dandre

dandre
  • 27 posts
  • SkądDublin

Posted 17 November 2007 - 18:42

Tak istnieja:

Bang & Olufsen A8

Miałeś z nimi jakoś 'namacalnie' do czynienia? Jak wrażenia? Zastanawiałem się ostatnio nad nimi, najbliżej to chyba u naszych zachodnich sąsiadów normalnie w sklepie można sprawdzić.

#56 cza_gda

cza_gda
  • 430 posts
  • Skądgdansk

Posted 16 December 2007 - 21:18

dla mnie to tylko beterdynamic , naprawde dobra jokosc probowalem:D i od niedawna w polsce

#57 Nootek

Nootek
  • 1 posts

Posted 20 December 2007 - 14:30

Witam, jestem dosyc mlody pewno jak dla was i zapewne tez zbyt duzo nei wiem o dzwieku. Interesuje sie tym ale praktyka robi swoje :] :/ Od dziecinstwa moj tata mi tlumaczyl i rozmawial ze mna o glosnikach, kolumnach, sprzecie audio ogolnie. Teraz majac 16 lat postanowilem kupic sobie sluchawki. Lubie dobry czysty dzwiek, bas nie odgrywa az tak waznej roli choc owszem musi byc. Zastanawialem sie nad Senkami CX400. Jednak gdy ujrzalem Bose In Ear to sie zakochalem. Niestety nie mialem okazji ich przesluchac. W salonie u mojego taty stoi pod telewizorkiem Denon DRA-1000 i Bose 301 series IV. Wlasnie ! Dlatego ze juz jeden sprzeci bose jest w domu zdecydowalem sie na zakup Bose IE. Musze powiedziec ze sie lekko rozczarowalem tym ze bas jest przeolbrzymi, myslalem ze beda nastawione bardziej na gore. Choc do rapu calkiem milo. Prosilbym o wasza wypowiedz na temat tego czy IE graja lepiej niz CX400? Chyba jest to inna polka, bo kosztuja drugie tyle co Senki. Troszke w ciemno kupowalem bose. Myslalem ze bedize naprawde bardzo czysto. Co byscie wybrali? PS Niestety nie sluchalem w zyciu Shure (zadnych) i nie mam pojecia gdzie moge je kupic, na allegro nie ma oprocz tych za 700 zl, w sklepie nie ma bo mieszkam w szczecinie i tutaj takowych sklepow brak ;/ Mysle ze zaczynajac od Bose IE w przyszlosci przesiade sie na jakies Shure np E3c lub E4c.

#58 Pichmiel

Pichmiel
  • 119 posts

Posted 20 December 2007 - 15:16

Miałeś z nimi jakoś 'namacalnie' do czynienia? Jak wrażenia? Zastanawiałem się ostatnio nad nimi, najbliżej to chyba u naszych zachodnich sąsiadów normalnie w sklepie można sprawdzić.

Ja mam takie słuchawki, używam je między innymi z iPodem Shuffle 2G. Próbowałem wcześniej dousznych Bose, ale różnica jest bardzo wyraźna, na korzyść B&O. Dźwięk jest czysty, nie czuć żadnych sztucznych podbić pasm (w Bose wyraźnie bass jest podbity). No i wygodne do noszenia.

A sprawdzić je możesz w salonie B&O, ul. Piękna, Warszawa.

#59 QuikSilver

QuikSilver
  • 23 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 December 2007 - 16:00

Ja osobiscie uzywam swietnych sluchawek Bose. Jestem z nich naprawde zadowolony, tylko jest jedno "ale" ich cena jest za wysoka (250 funtow!!). Jezeli masz duzo kasy to je kup a jak nie to zainwestuj w Sony

#60 owz

owz
  • 3360 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 December 2007 - 16:38

http://panasonic.pl/...a.php?prod=2002

ja mam takie, używam ich z creative zen nano. ogólnie polecił mi je znajomy dj, jakość dźwięku mają rewelacyjną i cenę do przełknięcia, są też bardzo wygodne nawet do przemieszczania się po mieście :)

największym problemem z nimi jest 3 metrowy kabel który trzeba po kieszeniach upychać :D

#61 iHalo 3G

iHalo 3G
  • 6 posts

Posted 14 September 2009 - 21:17

"...Bose możesz sobie od razu darować, lepiej będą grały słuchawki z kiosku.." Kolouker imbecylu,pewnie nawet podróbk BOSE graja lepiej niż jakieś dziadostwo z kiosu.Ośmieszasz sie pisząc takie teksty.

#62 Michu

Michu
  • 2614 posts
  • SkądSzczecin

Posted 15 September 2009 - 15:11

Archeolog? :) Moze i masz rację ale ten post jest sprzed 3 lat ;)

#63 francisco

francisco
  • 175 posts
  • SkądWarszawa / Wrocław

Posted 15 September 2009 - 22:42

A ja może zapytam, jak już wątek odświeżony - czy możecie polecić jakieś słuchawki, które równie dobrze tłumią aktywnie dźwięki jak Bose QC3? Bose QC3 można dostać za ok. 1000zł, pytanie czy jest coś sensownego osiągalnego w Polsce za mniejszą kasę, co wygląda normalnie, gra dobrze i ma funkcję active noise cancelling. Dzięki za odp.

#64 Maciek Stanasiuk

Maciek Stanasiuk
  • 216 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 16 September 2009 - 02:10

Jeśli rzeczywiście zależy ci na Noise Cancellingu (np. jeśli latasz dużo samolotami) to znacznie lepsze od Bose będą Sennheisery PXC450. Z drugiej strony, NC to według mnie trochę przereklamowana technologia, jeśli np. chcesz używać słuchawek na mieście/w biurze czy po prostu gdzieś gdzie jest trochę głośniej to lepszym wyborem będzie po prostu konstrukcja zamknięta słuchawek.

#65 oloSS96

oloSS96
  • 498 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 27 September 2009 - 23:46

Ja też proszę o rade. Co wybrać... W iSpocie podobały mi się jakieś Bosy za 700zł i Denony za ok 320zł. Po przeczytaniu tematu (morzecie się śmiać) dowiedziałem się, że jest taka firma KOSS i jest rewelacyjna! :D Poradźcie, które słuchawki z tych KOSS'ów wybrać ( no może jesze AKG, sorry jak przekręciłem nazwę, ale też nie znałem :D ) . Tak do 700zł, bo gdy będę kupować to tylko wtedy gdy wreszcie dostanę swoje 1000zł :D PS Nie krępujcie się większymi cenami!!

#66 wannabemc

wannabemc
  • 203 posts
  • SkądKraków

Posted 28 September 2009 - 07:06

Ja też proszę o rade. Co wybrać... W iSpocie podobały mi się jakieś Bosy za 700zł i Denony za ok 320zł. Po przeczytaniu tematu (morzecie się śmiać) dowiedziałem się, że jest taka firma KOSS i jest rewelacyjna! :D Poradźcie, które słuchawki z tych KOSS'ów wybrać ( no może jesze AKG, sorry jak przekręciłem nazwę, ale też nie znałem :D ) . Tak do 700zł, bo gdy będę kupować to tylko wtedy gdy wreszcie dostanę swoje 1000zł :D

PS Nie krępujcie się większymi cenami!!

BOSE Around-Ear !!! słuchawki okołouszne :) (kto by pomyślał :P ), które genialnie współgrają z iPodem. na szczęście w normalnych sklepach nie kosztują 700 pln a koło 400-500 :D POLECAM JE GORĄCO

#67 Maciek Stanasiuk

Maciek Stanasiuk
  • 216 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 28 September 2009 - 13:01

Przenośne i nauszne? Albo Sennheiser HD25-I, albo Audio-Technica ESW9. HD25-I można dostać za 700zł nowe, używane to kwestia 500zł. ESW9 są chyba w Polsce niedostępne, trzeba by sprowadzić albo z USA albo z Japonii, ew. z UK. Używane to kwestia $200 USD. Jeśli to byłoby za dużo, to już Audio-Technica ES7 za 400zł nowe w Polsce, pozamiatają Bose. :) Wisienką na torcie i chyba najlepszymi przenośnymi nausznikami na świecie są ATH ESW10JPN, ale te nie dość, że swoje kosztują to jeszcze są edycją limitowaną na Japonię.

#68 oloSS96

oloSS96
  • 498 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 02 November 2009 - 08:35

Ostatnio się napaliłem na Denon AH-D501. :D Chyba się na te skuszę. ;) pzdr

#69 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1643 posts
  • SkądTychy

Posted 02 November 2009 - 09:02

Ja juz jakis czas napalam sie na DENON AH-D7000 lub AH-D5000 ale stwierdzam ze dopoki nie bede w stanie sobie na nie z jednej wyplaty pozwolic (jednoczesnie oczywiscie majac pieniadze na zycie) to sobie odpuszcze :D aktualnie uzywam Senkow HD555 i jestem zadowolony :P

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users