Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki Bose QC3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
68 odpowiedzi w tym temacie

#26 goodboy

goodboy
  • 1 611 postów
  • SkądKonstancin/W-wa

Napisano 14 maja 2007 - 18:30

a no tymi
[url]http://www.circuitcity.com/ssm/Bose-Around-Ear-Headphones-TRIPORTSLVR/sem/rpsm/context/99000844/oid/159821/catOid/-13225/rpem/ccd/productDetail.do[/url]

To jest po prostu starszy (2003), mniej wygodny model TriPort On Ear.

#27 banan

banan
  • 765 postów
  • SkądChi-Town, Rëmiô, Gotenhafen

Napisano 14 maja 2007 - 18:47

Masz racje. Pomylilem sie. Wydawalo mi sie ze piszemy o tych. Moj blad.
http://www.bose.com/...dio_subcategory

#28 Falcon

Falcon
  • 639 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 maja 2007 - 19:53

Hehe, troche zabawne... Kilkanascie osob pisze, ze Bose jest nienajlepszym wyborem w tej cenie, to zalozyciel watku stara sie nie dopuszczac do siebie ich opini, ale w momencie gdy Banan wypowiedzial sie pozytywnie o tych sluchawkach, to kolega sie odrazu emocjonuje.

Coz, pozostaje mi tylko zyczyc udanych i przemyslanych zakupow. Jakkolwiek, kupisz Bose, AKG, Shure czy inne - mam nadzieje, ze bedziesz zadowolony ;)

Ps. Pamietaj, ze nikt tutaj nie pisze Ci na zlosc, ze "dzwiek Bose" pozostawia wiele do zyczenia.

#29 banan

banan
  • 765 postów

Napisano 14 maja 2007 - 20:12

Falcon. Moim zdaniem to bylo tak. Goodboy poszedl do sklepu. Przetestowal. Spodobaly mu sie. Postanowil kupic ale mino wszystko chcial sie upewnic. I czekal na znak. Wydaje mi sie ze to nie jest kwestia ze ja sie o nich wypowiedzialem. Ktokolwiek kto by je mial i dalby pozytywna opinie o nich wydaje mi sie ze rowniez by sie zdecydowal. Kazdy ma inne upodobania. Kazdy ma inny sluch. Ja np. bardzo lubie to w Bose ze maja niskie dzwieki. Kwestia gustu a o nich...hmmm

#30 Falcon

Falcon
  • 639 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 maja 2007 - 20:21

Jasne, nie chodzilo mi akurat o konkretna osobe (w tym wypadku Ciebie), tylko o - stosunkowo - jednostkowa pozytywna opinie w tej sprawie.

#31 goodboy

goodboy
  • 1 611 postów
  • SkądKonstancin/W-wa

Napisano 14 maja 2007 - 20:25

Ja akurat uwielbiam mocny bas :D

#32 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 14 maja 2007 - 20:42

to kup Koss-y a nie Bose, a i taniej bedzie na aledrogo sa chyba po jakies 70pln :)

#33 rzep

rzep
  • 574 postów

Napisano 14 maja 2007 - 21:19

Polo w paski lacote kosztuje 500zl. Wiem ze jest warte 10 zl i place za krokodylka. Wydaje mi sie jednak ze sluchawki za te 450 zl beda warte o wiele wiecej niz polo. Wiec moge wymieniac sluchawki jak koszulki. Co jakis czas nowe... Jezeli po jakims czasie Bose przestaloby mi sie podobac, moge wymienic na inne :)
Prosta sprawa ;)

Polo to kiepskie porownanie bo w sluchawkach masz nie tylko wyglad i marke ale wydajnosc. Apple np swoje kosztuje, ale jednoczesnie oferuje bardzo dobre wyniki. Nie kupowalbys go raczej gdyby za aktualna cene oferowal celerona 1200mhz i 256mb ramu.

Kupisz co chcesz, ale w przypadku Bose poprostu wtopisz kase w sprzet ktory nie jest tego warty. Sluchales Bose i mowisz ze ci sie podobaly - to moze pojdz i posluchaj tych o ktorych ci mowilem? Nie rozumiem w sumie po co zakladac temat z pytaniem o lepsze sluchawki, gdy jednoczesnie nie dopuszczasz do siebie innego zdania.

---- Dodano 14-05-2007 o godzinie 21:21 ----

Ja akurat uwielbiam mocny bas :D

Co innego mozliwosc odgrywania mocnego basu, co innego przeklamywanie go.

#34 goodboy

goodboy
  • 1 611 postów
  • SkądKonstancin/W-wa

Napisano 14 maja 2007 - 22:20

Przeczytaj sobie ta recenzje [url]http://twojepc.pl/artykuly.php?id=bose&strona=5[/url] Nawet wiekszosc "Duzych" sluchawek nie dorownuje Bose. Autor rezenzji pisze ze sluchawki sa warte 699zl. Ja je dostaje za 450zl wiec tym bardziej jest warto kupic je chyba za taka cene?
Co do mojego zdania, wszystko wskazuje na to ze posiadacze sluchawek Bose sa bardzo zadowoleni ze swojego wyboru. Zdazylem juz przeczytac setki recenzji i 90 % wlascicieli sluchawek ocenia je na 5/5. Pozostale 10% ocenia je na 4.5/5 ;) (np. dlatego ze ktos nosi okulary i sciska go pasek...)

#35 rzep

rzep
  • 574 postów

Napisano 14 maja 2007 - 22:38

Co jeszcze? Recenzja w "Gospodyni Domowej"? I czy te recenzje czytales na jakis portalach/magazynach zajmujacych sie dzwiekiem, a nie "cnet" czy inne "twojepc". Jak ktos na codzien ma do czynienia z glosnikami za 250zl, to Bose oczywiscie ze zrobi na nim wrazenie. Zeby naprawde ocenic trzeba je odniesc do konkurencji, a tego jakos w tych recenzjach nie widze. Recenzji bez potwierdzenia to ja tez ci moge nawklejac typu: "I had the bose triports for a month, burned them in and everything. They sounded horrable. The bass sounded un-natural, and there was little to no detail, the overall sound was muddy at best. EQing did nothing since BOSE claims that you dont need to EQ these headphones. EQing actualy made them a lot worse. I returned them and got my money back. I got a pair of 595s for christmas and have been the happiest man alive since. The sound is detailed and crisp, and the bass is tight and not distorted at all. If the 595s are out of your price range, do your self a favor and get a pair of 555s. Oh I listen to mostly rock/easy listning and they preform execlent. Brand new, anti-flag,againstme,bayside, dashobard confessional, mae, my chemical romance, jacks mannequin etc. And i was just listning to band of brothers on the history channel through our YAMAHA rx-v890 receiver and man, the movie is amazing in these cans!" (To przynajmniej jest z portalu dot. sprzetu hi-fi, a nie na codzien recenzujacego klawiatury i dyski twarde).

#36 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 14 maja 2007 - 22:48

ale ja nie rozumiem w czym problem. to jest kasa goodboy-a i to on ja wyrzuca w bloto :) zaden z ludzi osluchanych sprzetem bose nawet kijem by nie dotknal, ale jak goodboy chce to prosze bardzo i zamknijcie ten watek bo on chyba tylko chcial "blysnac" ale nie wyszlo i walczy w imie lepszej sprawy. i tak kupi bose a nie cos co gra. imho eot :)

#37 banan

banan
  • 765 postów

Napisano 14 maja 2007 - 22:56

Przeczytaj sobie ta recenzje http://twojepc.pl/ar...d=bose&strona=5 Nawet wiekszosc "Duzych" sluchawek nie dorownuje Bose. Autor rezenzji pisze ze sluchawki sa warte 699zl. Ja je dostaje za 450zl wiec tym bardziej jest warto kupic je chyba za taka cene?
Co do mojego zdania, wszystko wskazuje na to ze posiadacze sluchawek Bose sa bardzo zadowoleni ze swojego wyboru. Zdazylem juz przeczytac setki recenzji i 90 % wlascicieli sluchawek ocenia je na 5/5. Pozostale 10% ocenia je na 4.5/5 ;) (np. dlatego ze ktos nosi okulary i sciska go pasek...)

$450 zl czy dolarow? I napewno mowisz o QC3?

---- Dodano 14-05-2007 o godzinie 22:01 ----

Co jeszcze? Recenzja w "Gospodyni Domowej"? I czy te recenzje czytales na jakis portalach/magazynach zajmujacych sie dzwiekiem, a nie "cnet" czy inne "twojepc". Jak ktos na codzien ma do czynienia z glosnikami za 250zl, to Bose oczywiscie ze zrobi na nim wrazenie. Zeby naprawde ocenic trzeba je odniesc do konkurencji, a tego jakos w tych recenzjach nie widze.

Recenzji bez potwierdzenia to ja tez ci moge nawklejac typu:

"I had the bose triports for a month, burned them in and everything. They sounded horrable. The bass sounded un-natural, and there was little to no detail, the overall sound was muddy at best. EQing did nothing since BOSE claims that you dont need to EQ these headphones. EQing actualy made them a lot worse. I returned them and got my money back. I got a pair of 595s for christmas and have been the happiest man alive since. The sound is detailed and crisp, and the bass is tight and not distorted at all. If the 595s are out of your price range, do your self a favor and get a pair of 555s. Oh I listen to mostly rock/easy listning and they preform execlent. Brand new, anti-flag,againstme,bayside, dashobard confessional, mae, my chemical romance, jacks mannequin etc. And i was just listning to band of brothers on the history channel through our YAMAHA rx-v890 receiver and man, the movie is amazing in these cans!"

(To przynajmniej jest z portalu dot. sprzetu hi-fi, a nie na codzien recenzujacego klawiatury i dyski twarde).

Nie bardzo Ciebie rozumiem. Piszesz ze sa takie zle recenzje, ze w zlych miejscach szuka opinii, sam polecasz miedzy innymi cnet.
http://reviews.cnet....?tag=prod.txt.1

Oprocz ceny nic zlego nie jest napisane o nich

Smiesza mnie niektore opinie np. ze sluchawki z kiosku sa lepsze od Bose lub ze zaden z osluchanych ludzi kijem by Bose nie dotknal.
No coz. Krowa ktora duzo ryczy malo mleka daje... i bez urazy do nikogo. Nie chce zeby ten temat przeistoczyl sie w takie cos jak temat o logu. Jakies fakty, jakies linki, jakas dyskusja bardzo mile widziana ale ten kiosk i kij - rozbawil mnie.

#38 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 14 maja 2007 - 23:11

>>banan masz cos konkretnego do powiedzenia czy boli cie ze kupiles bo myslales ze sa suuuuper a tu senki ze sredniej polki sa lepsze, sluchales bayerow, lepszych kossow a moze stax to tez syf :D darujcie sobie bo to sie juz smieszne robi, kiedys technics to tez bylo cos ale tylko dlatego ze nic innego nie bylo mozna posluchac... ah ten marketing, rece opadaja

#39 rzep

rzep
  • 574 postów

Napisano 14 maja 2007 - 23:13

$450 zl czy dolarow? I napewno mowisz o QC3?

---- Dodano 14-05-2007 o godzinie 22:01 ----

Nie bardzo Ciebie rozumiem. Piszesz ze sa takie zle recenzje, ze w zlych miejscach szuka opinii, sam polecasz miedzy innymi cnet.
http://reviews.cnet....?tag=prod.txt.1

Oprocz ceny nic zlego nie jest napisane o nich

Smiesza mnie niektore opinie np. ze sluchawki z kiosku sa lepsze od Bose lub ze zaden z osluchanych ludzi kijem by Bose nie dotknal.
No coz. Krowa ktora duzo ryczy malo mleka daje... i bez urazy do nikogo. Nie chce zeby ten temat przeistoczyl sie w takie cos jak temat o logu. Jakies fakty, jakies linki, jakas dyskusja bardzo mile widziana ale ten kiosk i kij - rozbawil mnie.

Cnet porownalem do "twojepc". Podobna wiedza recenzentow nt. "specjalistyzcznego" sprzetu. Jak chce kupic samochod, nie czytam recenzji w "Moje Gotowanie" - proste :)

Co do demonizowania Bose - owszem, nie ma co przesadzac. Te sluchawki nie graja dramatycznie jak niektorzy to okreslaja. Na pewno majac do wyboru TYLKO te co sa w zestawie do iPoda np i Bose bralbym te drugie bez mrugniecia okiem. Ale w momencie gdy konkurencja w tej samej cenie oferuje o wiele lepsza jakosc - no coz, wtedy w porownaniu Bose wypada slabo.

A co do ceny to tez jestem bardzo zainteresowany skad Bose QC3 (to przeciez nowy model) za 450zl. Przeszedlem sie dzis do salonu i widzialem ze kosztowaly 270 funtow.

A tak jeszcze co do tego jak swietnie graja - mozesz mi wkleic oficjalne dane Bose nt. tych sluchawek? Ich impedancja, pasmo przenoszenia, znieksztalcenie harmoniczne czy maksymalne SPL? No bo przeciez skoro sa takie dobre, to nie maja sie czego wstydzic :)

#40 goodboy

goodboy
  • 1 611 postów
  • SkądKonstancin/W-wa

Napisano 14 maja 2007 - 23:23

Bananku, 450 zl za TriPort On Ear. Normalnie w polsce kosztuja 700 zl. Powinienem zmienic temat na TriPort On Ear bo jednak te kupuje. QC3 to te same sluchawki z dodanym modulem wyciszajacym.

#41 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 14 maja 2007 - 23:25

milej lektury: http://www.headphone.com/

do ciekawych wnioskow mozna dojsc szczegolnie tutaj: http://www.headphone.../build-a-graph/

#42 rzep

rzep
  • 574 postów

Napisano 14 maja 2007 - 23:32

Tu recenzje uzytkonikow ze strony zajmujacej sie zbieraniem opinii nt. profesjonalnych sluchawek: "Review by Senior Member Doug Greenberg on 16 Jan 06 14:45 These headphones will impress neophyte users who have little previous experience with full-sized headphones that produce a bigger sound than is typical of the stock earbuds/headphones that are packaged with portable players. Bose has indeed engineered these to produce a large amount of bass, and they are easily driven to impressive volume by any portable. Also on the plus side, the Triports are stylish and quite comfortable to wear. Overall, they exhibit a "live" sound that some listeners enjoy. That's about all the good news there is. The sound quality overall is kind of sibilant and boomy, and the midrange reproduction is very poor. This is also an example of a headphone that actually sounds worse when used with a headphone amplifier. Despite their comfortable design, the Triports suffer from flimsy build quality; there are many reports of broken headbands and earpiece connectors (I have read, however, that Bose has made some improvements in this area). These headphones probably would be a good value at about half their retail price. Review by Senior Member Aman on 24 Dec 04 10:35 Where to start? Hmm.. Worst sound I've heard in headphones above the 50 dollar price range. Bass impact is non-existent, there is no sign of mids at all, and then there's extremely grainy, shrill highs. Not the most musical cans at all. Build quality is even worse. Mine snapped on me numerous times, and I actually sent back to Bose to get a new one! I couldn't deal with these headphones for much longer than two months, so I got rid of them as fast as I could. Review by Senior Member Ma1vad0 on 16 Dec 04 02:13 These were my first expensive headphones and when I got them I was actually pretty impressed. They sound pretty good and definitely a lot better then your average headphones that come with a cd/mp3 player. Now when you compare them with other headphones in the price range they are really no match. If these headphones were $100 cheaper they may actually be worth it. Now one of the biggest problems with these is that they are very easy to break. I only had them for about a year before I broke one of the cups off."

#43 banan

banan
  • 765 postów

Napisano 14 maja 2007 - 23:33

>>banan masz cos konkretnego do powiedzenia czy boli cie ze kupiles bo myslales ze sa suuuuper a tu senki ze sredniej polki sa lepsze, sluchales bayerow, lepszych kossow a moze stax to tez syf :D

darujcie sobie bo to sie juz smieszne robi, kiedys technics to tez bylo cos ale tylko dlatego ze nic innego nie bylo mozna posluchac... ah ten marketing, rece opadaja

O co Tobie chodzi? Pisalem ze przeciez jestem zadowolony. nie nalezy do osob ktore jak cos kupia i nie sa zadowolone to wciskaja taki sam produkt innej osobie. Takie cos nie dowartosciowywuje mnie.
Pisalem rowniez ze probowalem wielu sluchawek.
Testowalem Bose Tri-port in ear, Shure E2C, Apple In-Ear (to jest masakra), KOSS KEB24p, Sony MDX-EX51i nie pamietam juz jakie Philipsy.
Testowanie w moim przypadku wygladalo w taki sposob ze szedlem do sklepu i je kupowalem. Uzywalem kilka dni i wymienialem na inne. Shure brzmiale wiele lepiej ale tak jak pisalem tylko jak sie siedzialo. Bylem mile zaskoczony KOSS (jakosc do ceny) aczkolwiek Bose wzial gore. Moze to kwestia dopasowania do mojego ucha, moze rodzaj muzyki jakiej slucham kto wie moze marketing ale mi one najlepiej brzmialy.
NIe wiem o co mnie podejrzewasz ale nie napisalem o zadnych (procz Apple in-Ear) sluchawkack ze to syf. Nie jestem audiofilem ale rowniez nie jestem laikiem w tych sprawach.
Kolega zapytal o opinie. Uslyszal negatywne, pozytywne. sam pisze ze testowal w sklepie. Bul zadowlony. Podjal decyzje. Dec yt

#44 rzep

rzep
  • 574 postów

Napisano 14 maja 2007 - 23:44

Shure brzmiale wiele lepiej ale tak jak pisalem tylko jak sie siedzialo.

Tutaj w sumie wlasnorecznie podpisales wyrok na Bose. Shure E2C kosztuja 1/2 tego co Bose, a jak sam przyznales, graja o wiele lepiej. To teraz posluchaj Shure E210, ktore kosztuja tyle samo, a E2C zostawiaja daleko w tyle :)

sam pisze ze testowal w sklepie. Bul zadowlony. Podjal decyzje. Dec yt

Pytanie tylko co to za testowanie bez porownania.

#45 banan

banan
  • 765 postów

Napisano 15 maja 2007 - 00:11

http://www.bestbuy.c...d=1108126143955

http://www.bestbuy.c...d=1155071450943

albo nieporozumienie, albo problemy z matematyka. Dla mnie to jest taka sama cena. Graly lepiej ale nie byly "mobilne"

Testowanie - oczywiscie najpierw w sklepie i porownywanie. Pozniej je bralem do domu, na ulice, podczas biegania, w autobusie.... To jest dla mnie testowanie. Nie jestem uparty, nie jestem zadnym sprzedawca Bose, nikogo nie namawiam na kupienie ich sluchawek. To jest tylko moja opinia, moje doswiadczenie i moje zdanie. Jestem z nich zadowolony i zadne wykresy tego nie zmienia. Przyznam ze nie testowalem Sennheiser dla tego o nich nic nie pisze. Pozostale ktore wymienilem mam o nich zdanie ktorym sie podzielilem. Jezeli komus w jakikolwiek sposob to pomoglo - fajnie. Jezeli nie - tez fajnie.

#46 rzep

rzep
  • 574 postów

Napisano 15 maja 2007 - 00:20

Myslalem ze mowisz o Bose nausznych - one kosztuja ok 150$.

#47 czesio

czesio
  • 213 postów
  • Skąd3Miasto

Napisano 15 maja 2007 - 13:30

A ja mam Koss'y Porta pro (wcześniej Sporta pro) i nic więcej mi nie trzeba(ciekaw jestem tylko do czego ich potrzebujesz skoro padają tu ceny w setkach $). Wracając do Porty to mogę szczerze polecić osobie ,której zależy na dobrym dźwięku(prawdziwy wulkan dźwięków), a jednocześne nie chce wydać fortuny(bez problemu kupisz je za 200zł) Jeżeli jednak to ci nie wystarczy to radzę zainteresować się czymś poważniejszym ze stajni KOSS, bo to naprawdę niezła firma i mnie dźwięk ,który dają pasuje jak ulał bez żadnych korektorów czy przestrajania, bo jestem przeciwnikiem takowych czynności(kilkoma ruchami można zrujnować coś nad czym pracowano dniami jeżeli nie tygodniami)

#48 goodboy

goodboy
  • 1 611 postów
  • SkądKonstancin/W-wa

Napisano 15 maja 2007 - 19:34

Wlasnie kupilem moje TriPorty OE :) Graja slicznie a basy sa mocne i glebokie :) Moze niedlugo napisze recenzje, lecz najpierw musze dokladnie przesluchac setki kawalkow ;)

#49 rzep

rzep
  • 574 postów

Napisano 15 maja 2007 - 20:52

Moze poczekaj z recenzja jak bedziesz mial je do czego porownac w tej kategorii cenowej?

#50 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 15 maja 2007 - 20:55

dokladnie :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych