Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

OS X Lion - jak wypalić??

• Zamknięty Temat jest zamknięty
132 odpowiedzi w tym temacie

#101 Tosio

Tosio
  • 178 postów

Napisano 27 września 2011 - 13:16

Nie orientujecie się może, czy w Ispocie nie ściągneliby mi i dali na jakiś nośnik (np swój pendrive)? Bo płacić prawie 300zł za pendrive to lekka przesada...

#102 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 316 postów

Napisano 27 września 2011 - 18:00

Nie, nie 'ściągnęliby' na 'swój pendrive''. Co za absurdalne zachcianki.

#103 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 27 września 2011 - 18:08

dobre, w ispocie sami piraci pracują albo inaczej za ściągnięcie pewnie by sobie policzyli dwa razy tyle co sam pendrive:)

#104 Tosio

Tosio
  • 178 postów

Napisano 27 września 2011 - 20:20

Cytat

Nie, nie 'ściągnęliby' na 'swój pendrive''. Co za absurdalne zachcianki.

A może nie każdy może samemu ściągnąć z Appstora, a cena za applowski pendrive jest wręcz absurdalnie śmieszna...

#105 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów

Napisano 27 września 2011 - 20:24

ja masz konto możesz spróbować i w sklepie się zalogować i ściągnij sobie instalkę wrzuć na pena, a następnie nagraj go w domu na dvd i zainstaluj, lub też zrób sobie za mniejsze pieniądze pena bootującego jest już kilka programów które robią to automatycznie wystarczy poszukać w necie lub tu na forum, są linki

#106 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 27 września 2011 - 20:25

No tak, to jest jakiś argument. Cena absurdalnie śmieszna... Proponuję pójść do salonu samochodowego i też powiedzieć, żeby dali ten droższy w cenie tańszego, bo przecież cena droższego jest absurdalna ;)

#107 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów

Napisano 27 września 2011 - 20:29

cena jest absurdalna jak można to zrobić za przynajmniej połowę tego sam sobie tak zrobiłem i działa tak jak ten za 300 zeta - porażka

#108 Łukasz Nowacki

Łukasz Nowacki
  • 26 postów
  • SkądKrotoszyn, Poland

Napisano 03 października 2011 - 06:48

Cytat

Tu było zbyt dokładne info. Nie podajemy linków do torrentów/keywordów w torrenciarniach. // ftpd

Uzyc programu do archiwum, przepakowac z tar do DMG,
potem uzyc Narzedzie Dyskowe i wypalic DMG na DVD (4,7GB)
albo wygooglowac ,os x lion to usb'

Działa !

#109 baron231

baron231
  • 97 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 13 października 2011 - 23:29

Właśnie ściągam Liona po raz kolejny bo chce wgrać go na czysto, chce skasować całą zawartość twardziela (potem przywrócić dokumenty z time machine) czy moge zrobić tak że po nagraniu liona na pena podam go jako źródło a aktualny dysk jako dysk docelowy w narzędziu dyskowym (w opcji odtwórz)?

#110 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 13 października 2011 - 23:35

mozesz, sciagnij Lion DiskMaker

#111 bryziucool

bryziucool
  • 27 postów

Napisano 24 października 2011 - 22:16

Witam :) mam małe pytanko, kupiłem zainstalowałem ale nie wypalałem. A teraz mi sie system zawalił cos, i muszę go przeinstalować. To teraz co? moge sobie jeszcze raz Liona sciągnac bez płacenia czy muszę płacić ? Wielkie dzięki :)

#112 Avarcal

Avarcal
  • 34 postów
  • SkądLubasz

Napisano 24 października 2011 - 22:42

Było kilka stron wcześniej, możesz go pobrać jeszcze raz z AppStore...

Cytat

Skoro kupiles system to mozesz pobrac go raz jeszcze z AppStore trzymajac shift badz alt badz option badz control. Nie pamietam ktory ale probuj oczywiscie + LMP na przycisku download.

Sciagnie sie mimo ze masz zainstalowane go na dysku.

Następnym razem poszukaj, i wypal sobie płytkę "w razie czego" :)

#113 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 316 postów

Napisano 24 października 2011 - 23:04

Ale przecież jest partycja recovery...

#114 bryziucool

bryziucool
  • 27 postów

Napisano 24 października 2011 - 23:21

a mozna zrobic same przywracanie systemu?

#115 McTom

McTom

All work and no play...

• 3 827 postów

Napisano 24 października 2011 - 23:57

Cytat

Witam :)
mam małe pytanko, kupiłem zainstalowałem ale nie wypalałem. A teraz mi sie system zawalił cos, i muszę go przeinstalować. To teraz co? moge sobie jeszcze raz Liona sciągnac bez płacenia czy muszę płacić ? Wielkie dzięki :)

Sam się nie zwalił...
Nie lepiej dojść do sedna problemu, zanim zabierzesz się za reinstalkę?

#116 Azazel85

Azazel85
  • 5 postów
  • Skąd3miasto

Napisano 12 listopada 2011 - 03:11

Jako że to pierwszy mój post tutaj - witam wszystkich serdecznie. Kilka dni temu kupiłem MBA MC968 i zdziwiłem się po rozpakowaniu że nie ma w zestawie systemu na USB jak miało to miejsce w poprzedniej generacji MBA. Czyli co, jak z jakiegoś powodu będę chciał zreinstalować sobie system, to mimo że zapłaciłem za niego kupując towar, to muszę kupić go jeszcze raz?? (obojętnie czy via App Store czy w iSpocie)

#117 tomap123

tomap123
  • 3 postów

Napisano 13 listopada 2011 - 01:05

Jak ktoś by chciał max. prostacko to [url=http://lion-disk-maker.softonic.pl/mac]Lion Disk Maker (Mac) - Download[/url] i po kłopocie.

#118 Azazel85

Azazel85
  • 5 postów
  • Skąd3miasto

Napisano 17 listopada 2011 - 03:45

Lion Disk Maker nie znajduje pliku - system był preinstalowany przy zakupie, zatem instalki takiej jak po ściągnięciu z AppStore brak.

Poczytałem i zastosowałem się do procedur opisanych [URL="http://www.apple.com/pl/macosx/recovery/"]TUTAJ[/URL], [URL="http://support.apple.com/kb/DL1433?viewlocale=pl_PL"]TUTAJ[/URL] oraz [URL="http://support.apple.com/kb/HT4848?viewlocale=pl_PL"]TUTAJ[/URL], ściągnąłem tego Asystenta funkcji odzyskiwania systemu, odpaliłem go itd, wszystko punkt po punkcie.

I teraz jedno pytanko - tu na forum padało info że pamięć USB powinna mieć min. 4 GB, a najlepiej więcej tj. 8GB wolnego miejsca/pojemności. Ale rozumiem dotyczyło to gdyby korzystać z Lion Disk Maker gdyby na dysku była instalka?
Bo korzystając z tego asystenta, mając zupełnie czystego pena (brak partycji, formatowania itp), utworzył mi tylko partycję mającą 620MB, a reszta pozostała nieprzydzielona. Rozumiem tak ma być?

Gdyby zbiegiem okoliczności wszystko mi padło, dysk itp, nie byłoby kopii zapasowych zrobionych - z takiego pendrive'a jestem w stanie zainstalować system?

#119 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 316 postów

Napisano 17 listopada 2011 - 16:19

Tak.

#120 kociak199

kociak199
  • 86 postów
  • SkądBiałystok/Islandia

Napisano 19 listopada 2011 - 16:50

Ja jak chcę pobrać raz jeszcze system na dysk w app store to czy trzymam alt czy nie to i tak cały czas prosi o zapłatę. Kupiłam komputer z systemem lion i nie pobierałam go z app store bo nie było takiej potrzeby. Wciskam alt włączam app store, cały czas trzymam alt i wciskam os x lion , pokazuje się buy app i dalej trzymam alt....potem wskakuje zaloguj sie. Loguje się bez alt , wpisuję hasło i ....prosi o numer karty kredytowej.... Ja już chyba robiłam wszystko co możliwe. Próbowałam pobrać z app store, nie dało się. Nie mogę zalogować się z altem bo pisze, że nie poprawne hasło i login. Pobrałam więc z torrenta jednak nie mam tego folderu sorruce. Pobrało mi odrazu dmg więc zamontowałam. Zrobiło mi USB disk ( około 15 minut tworzenia) zajęło 3 gb i dalej nic. Po wciśnięciu alt komputer uruchamia się normalnie bez czytania USB.

#121 cidik

cidik
  • 317 postów

Napisano 20 listopada 2011 - 21:57

Wiem ze to może głupie ale ten "alt" to nie trzeba było czasem trzymać... Aż nie bedzie opcji wyboru po uruchomieniu ?

#122 dawletiarow

dawletiarow
  • 36 postów

Napisano 26 listopada 2011 - 17:54

Wejdź w MAS i trzymając Alt wejdź w "Purchases". Pojawi się przy Lionie "Install" i wtedy pobierzesz ponownie.

#123 Jack182

Jack182
  • 72 postów
  • SkądNadarzyn, PL

Napisano 27 listopada 2011 - 16:49

Zrobiłem wszystko zgodnie z opisem w celu pobrania Liona i pobrał mi opłatę za zakup??? Jeżeli kupiłem MBA z Lionem to mogę się ubiegać o zwrot tej kwoty?

#124 daku3

daku3
  • 125 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 listopada 2011 - 20:07

"Jack 182" jaka wersja Ci się ściągnęła:?: Lion 10.7 czy już 10.7.2? Jak ktoś ściągał Liona w ostatnich dniach niech napisze w jakiej wersji się pobiera:)

#125 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 27 listopada 2011 - 20:10

W App Store jak byk jest napisane Version:10.7.2, więc taką ściągniesz.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych